Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 47 דקות, falou כתב:

הוא עובד אצלך, הוא לא העבד שלך.

עו״ד כפוף לחוק ולכללי אתיקה מקצועית, וכן, הוא צריך לתקן סעיף מוסכם שהעו״ד של הצד השני שכח/טעה לעדכן.

תפיסת העולם שלך לגבי תפקיד העו״ד ואיך מנהלים מו״מ - שגויה מיסודה.

מה הגבול הדק, לדעתך, בין ה"אתיקה המקצועית" , למתן שירות נאמן?

התפיסה שלי, לגבי עו"ד, ולא משנה כרגע באיזה תחום הם נמצאים, שהם יגלו קודם-כל נאמנות מקסימלית, לאזרח ששכר את שירותיהם. 

ובטח שלא להעביר מידע לצד השני, שעלול לפגוע באינטרסים של צד שהם מייצגים.

ולפני העברת המיידע ה"לא רלוונטי" לצד השני, לפחות להודות בזה, מאשר להתחמק בכל מיני תירוצים עלובים. 

לעיניינינו:

את התכולה, הרוכשים ייקבלו. בדיוק מה שסוכם ביני לבינם. עכשיו במצב שנוצר, בגלל מילה מיותרת בחוזה,["כל התכולה"], יחד עם התמונות שהם עלולים להציג, זה יכול להסתיים אחרת.

וחבל.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, yossiaviel כתב:

מה הגבול הדק, לדעתך, בין ה"אתיקה המקצועית" , למתן שירות נאמן?

אנחנו לא עוסקים בתיאוריה של המשפט.

שאלת שאלה ספיציפית, קיבלת תשובה לגופו של עניין, ולא רק ממני.

אתה רוצה לשבת בתוך זיעת העצבים שלך ולהתבשל, בבקשה.

לא מעניין אותי לעסוק בהקשר של השרשור, בעזרה נפשית.

קיבלת את התשובה שלך, לא טוב לך, יום טוב לך.

לפני כשעה, yossiaviel כתב:

את התכולה, הרוכשים ייקבלו. בדיוק מה שסוכם ביני לבינם. עכשיו במצב שנוצר, בגלל מילה מיותרת בחוזה,["כל התכולה"], יחד עם התמונות שהם עלולים להציג, זה יכול להסתיים אחרת.

מה שכתוב למעלה, לא נכון. 

כמו שלא יכולת לא להשאיר להם מה שסוכם, הם לא יכולים לדרוש שתשאיר מעבר, רק כי עברה טיוטא שגויה.

קאפיש?!

מה שיכול להפיל את העסקה עכשיו זה אתה ומצב הרוח התוקפני שלך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עובדה אחת לא הבנתי כל כך.

הסיכום הראשוני בע"פ היה שאתה משאיר את כל התכולה (הרלוונטית לעניין לא גרביים וגופיות).  ועכשיו "נזכרת" שאתה צריך את הטלוויזה ושו'ת?

או מראש סיכמת שאתה לוקח את החפצים האלו והשאלה היא איך לעגן את זה בחוזה?

במקרה א' לדעתי למרות ש"זכותך" כביכול אתה יוצא לא הגון. סיכמת- טעית- תעמוד במילתך.

במקרה ב' לא מבין מה הלחץ תדרוש מהעו"ד לתקן את הסעיף.

פורסם
בתאריך 16.12.2021 בשעה 12:19, yossiaviel כתב:

אשתי הבטיחה לרוכשים של הדירה שלנו את כל התכולה כולל [כמעט], כל מוצרי החשמל הקיימים בה.

יוסי, זה בדיוק הזמן לנהל את המו"מ באמצעות עורכי הדין של פירוט התכולה שתישאר בדירה.
ישנן קבועות מקובלות בחוזי דירות (מזגנים, מטבח, ארונות קיר לפי מידה) שלא מפרקים, ויש כאלה שכן (לרוב הקבועות הללו לא מחוברות לקיר עם ברגים או מותקנות באופן כזה שהוא ייחודי או לפי מידה ספציפית).

תפרטו לעורך הדין מה שהבטחתם, שיכניס את זה לחוזה במקום "כל התכולה" ובא לציון גואל.

אין לך ברירה אלא לאכול ת'לקרדה או פשוט לפוצץ את זה... אבל לפוצץ זה קל.

בואו קודם תשלחו להם טיוטה עם פירוט מ-ל-א רק של מה שנשאר (במקום צמד המילה "כל התכולה") ותחכו לתגובה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מאחר וחוויתי כשל מסוג זה. ממליץ להעביר בקדימות האפשרית הודעה לקונים כולל לעורך דין על עניין הריהוט. רשימת הרהיטים שישארו ומה שסוכם כבר בעל פה. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, yossiaviel כתב:

אני חוזר שוב: כן, התכוונתי, ואני מתכוון להשאיר את רוב התכולה בבית, מלבד הדברים [שציינתי אותם מקודם], שסיכמתי עם קונים, מראש, ושאני לוקח איתי, בזמן המשא או מתן על דירה.

עכשיו, בגלל הטעות הגסה שהעו"ד שלי עשה, [ועם העזרה האדיבה שלו], הם עלולים להגיע לחתימת ההסכם, עם תמונות מצולמות של הדירה, ולדרוש הכל. בגלל מילה אחת מיותרת בחוזה, שלא הייתה צריכה להיות שם.

א. סיכמת איתם ספציפית שהטלוויזיות לא נשארות?

ב. איך מגיעים לחתימה על חוזה כאשר הטיוטה האחרונה לא אושרה על ידי שני הצדדים? טעות חמורה.

קודם מסכימים ורק אז קובעים תאריך לחתימה.

אם סיכמת ספציפית שהטלוויזיות לא נשארות והמערכת סאונד לא נשארת זה הזמן שלך לפנות לךאליהם ולהגיד להם - רבותיי הטיוטה האחרונה בניגוד לסיכום שלנו - סיכמנו ש-X, Y, Z נשאר - מה זה "הכל"? זה לא מקובל עליי אני אשלח לכם במקום הסעיף הזה סעיף שמפרט מה נשאר.

אני גם לא מבין מה הלחץ להגיע לחתום בלי שאתה יודע על מה עדיין.

אני אגיע לפני מועד החתימה לפגישה ב-4 עיניים, עם העו"ד, כדי לשנות את "המילה" הזו, וגם אעמיד אותו על טעותו. וחבל שאין לי עוד טיפה זמן, כדי להחליף את העו"ד הזה באחד אחר.

אם נושא פריטי התכולה יצוץ, או יעלה על ידם, מסיבה זו או אחרת, לפני,במהלך, או במעמד החתימה, אציג להם את הרשימה המודפסת כדי שהם יאשרו אותה, ויחתמו עליה, לפי הסיכום המוקדם שהיה בעל פה, ביני לבינם, כאשר היו בדירה. מיותר לציין שדרישות נוספות, מעבר לרשימת התכולה, [שכבר אושרה על ידם  במעמד המו"ם], לא יתקבלו.

שוב טעות.

הכל מסוכם לפני הפגישה לא בדקה האחרונה.

האם עורך ההדין, זה לא האדם שאתה אמור לסמוך עליו, בעת צרה?

ואם ביצעת עבירה מסויימת, הוא אמור להגן עליך. נכון? או לשמור סודות? 

או שהוא אמור להפליל אותך, או להכשיל בצורה זו או אחרת?

א. מדובר על עו"ד פלילי מול עו"ד נדל"ן.

ב. עו"ד פלילי לא יעזור לך לבצע פשע אלא יגן עליך בבית המשפט בדיעבד.

לפני 5 שעות, yossiaviel כתב:

שהוא  אמור להעביר מידע לא רצוי, או ללא אישורי ,לצד השני?

לא

לפני 5 שעות, yossiaviel כתב:

או לתקן חוזה שעו"ד אחר, שמייצג צד שמנגד, שכח או טעה?

כן, בתנאי שזו אכן טעות.

הוא צודק שהיה צריך לתקן את הסעיף - הוא טועה בגדול בדרך.

הדרך הנכונה במקרה כזה (אחרי שהוא כבר עשה את הטעות הראשונה ושכח לשאול אותך לפני ניסוח החוזה מה נשאר) - כמו שציינתי קודם, לשאול אותך מה נשאר ולהחליף את הסעיף של "ריקה" בסעיף שמפרט מה שאתה אמרת לו.

זו גם הסיבה שכדאי להיות פרואקטיבים עם טעויות כאלה. ולא לחכות שהצד השני ישים לב.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה העו"ד שלי?

שהוא מתפרנס ממני?

שהוא צריך לשרת את האינטרסים שלי?

שהוא  אמור להעביר מידע לא רצוי, או ללא אישורי ,לצד השני?

או לתקן חוזה שעו"ד אחר, שמייצג צד שמנגד, שכח או טעה?

אני בטוח, שלבקש ולקחת כסף על "עבודתו הנאמנה" הוא לא ישכח.

אז לפחות אנחנו,[אני ואשתי] מצפים ממנו ל"קצת" נאמנות.

ואני כן, רגוע.

וממש לא מודאג ממכירת הדירה. גם אם זה יהיה לאחר, ועם עו"ד אחר.

בגלל לקוחות כמוך מגיעים למיון. לא קרה כלום. אבל ממש כלום. כולה קיבל טיוטא שהוא ואתה בכלל לא חייבים להסכים לה ויכול (ומניח שהעביר, או יעביר) טיוטא נגדית. לא היה שום פאק בנאמנות ולא נעליים. ובטח שהוא לא שכח לבקש ולקבל כסף. אתה גם לא עובד לשם שמיים, נכון?

ואם ביצעת עבירה, אגב, בעבר - עורך הדין מחויב בנאמנות. אם נודע לו שאתה מתכוון לבצע עבירה, הוא לא. החיים זה לא Better call Saul.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מציע שתקשיב לחברים פה. קיבלת טיוטה עם תיקון, תחזיר טיוטה עם תיקון משלך.

הטעות הגדולה ביותר שתעלה לך כסף מיותר בוודאות זו התוכנית המוזרה ״לדבר עם העו״ד ב4 עיניים״ ולנפנף ברשימת אסירים לשחרור במעמד החתימה.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
בתאריך 17.12.2021 בשעה 16:57, RK כתב:

בגלל לקוחות כמוך מגיעים למיון. 

רומן,

אני כרגע לא הלקוח, אלה -"המוכר"-.

בבקשה, חאלאס עם הטרגדיות והקיצוניות. 

אין לי לחץ וגם לא יהיה כזה.  אולי זה מתפרש, מסוג סגנון הכתיבה שלי ? כנראה.

גם לא צריך לדאוג לי יותר מדי. אני ילד גדול.

כבר קניתי ומכרתי דירות בעבר, ותאמין לי הכל הלך חלק לגמרי.

חוץ מזה יש לי עוד דירה , בכרמל צרפתי, שתימכר, אחרי שהשוכרים יצאו ממנה, בעוד חצי שנה. אילו יכולתי למכור את הדירה בחיפה כרגע, לא הייתי מוכר את זו שבאילת. הייתי משאיר את זו שבאילת, ועובד עליה AIRBNB.

עידן,

מחר, לפני החתימה, והרבה ולפני שהצד השני יגיע לחתימה, אני אדאג לשנות את המילים המיותרות, שהופיעו בחוזה. 

ועוד לפני זה, ולפני הכל, ולפני הפגישה, אתייעץ טלפונית עם עו"ד אחר, שהבן של אשתי ביצע דרכו עיסקה. חוות דעת נוספת לא תזיק.

במקרה שמישהו לא הבין עד עכשיו, אך ורק, במקרה "חירום" בלבד, ובמקרה שתצוץ בעיה שלא ניתן לגשר עליה, שקשורה לתכולה בלבד, הרשימה "המפורסמת", תישלף מתוך הקלסר שלנו, ותאמין לי שכל דבר שסוכם בעל פה, במעמד המו"ם, לגבי התכולה, יהיה שם. לא יהיו הפתעות. ולא משנה כרגע אם זה יהיה בתוך תיק החוזה עצמו או אצלנו בקלסר. במקרה הצורך , זה יצורף לחוזה. יהיו על זה גם חתימות וכל אחד יילך לדרכו מרוצה.

אני מרגיש שסתם עשיתי עניין , מכלום, ושום דבר. אני עדיין לא מסכים עם דרך הפעולה של העו"ד הזה, אבל זה כבר לא לעניין. התקדמתי הלאה..

מחר אדווח על איך נגמרו כל העיניינים.

הצד השני נעול כבר על הדירה. מחר אני אהיה "אחרי", וכל זה יהיה "היסטוריה"

. חבל לעשות מזה כרגע "היסטריה".

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, yossiaviel כתב:

מחר, לפני החתימה, והרבה ולפני שהצד השני יגיע לחתימה, אני אדאג לשנות את המילים המיותרות, שהופיעו בחוזה. 

ולקונים אין זכות לראות את החוזה המתוקן ולהביא את דעתם עליו? 

איך אתה היית מרגיש אם היו משנים לך את החוזה שעות לפני חתימה בלי ליידע? 

מכרתי וקניתי די הרבה דירות ובחיים לא פגשתי התנהלות כזאת וגם בחיים לא הייתי כמוכר מתנהג ככה. 

עריכה אחרונה על ידי stas12
פורסם (נערך)

אף אחד אינו מכריח צד אחר לחתום על חוזה, מבלי לקרוא, או להבין אותו.

הכל מגובה בעורכי דין. והם אלה שיבצעו את השינויים הדרושים.

השינויים או "התוספות", הם לא היו סוד כמוס, שלא היה ידוע להם לפני כן.

בדיוק בעניין הזה, כבר היה מו"ם. לפני, כן?

רק שבמצב הנתון הם גם יהיו רשומים.

אתה שוב מתייחס לזה כרגע, כאילו שזו הפעם הראשונה שהקונים שומעים על זה, וזה נפל אליהם מהשמיים.

נשאר להם רק לקרוא, לאשר את זה, ולחתום. וזהו.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

לא, אבל עדיף שתהיה להם ההזדמנות לקרוא את החוזה המתוקן. מעמד החתימה גם כך גדוש ולחוץ, ולא צריך להכניס לשם עוד סיבוכים. לי זכור ארוע חתימה על חוזה שבו בגלל הלחץ התחיל ויכוח שרק כעבור 4 שעות (ויותר) כולם הבינו שעצם הם אומרים אותו דבר. ובינתיים מי שסבל הכי הרבה היה התינוק בן החודש שלי, שנגמרו לנו הבקבוקים שלקחנו בשבילו.

ואם הם יחליטו להתעקש על הטלוויזיות והמערכת - תהיה לך האפשרות להחליט האם זה מקובל עליך או לאו, ובהתאם לכך האם להגיע לחתימה או לבטל אותה ולהתחיל לחפש קונה אחר. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 51 דקות, yossiaviel כתב:

. חבל לעשות מזה כרגע "היסטריה".

היסטריה - אכן כך יהיה כשתצטרך להוציא את הריהוט מהדירה.

לפני 52 דקות, yossiaviel כתב:

מאחל לך בהצלחה ומקווה שהעורך דין הקונים מבין עניין ויעשה לך את המוות על שינוי בלי הודעה. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 7 דקות, sperial כתב:

לא, אבל עדיף שתהיה להם ההזדמנות לקרוא את החוזה המתוקן. מעמד החתימה גם כך גדוש ולחוץ, ולא צריך להכניס לשם עוד סיבוכים. לי זכור ארוע חתימה על חוזה שבו בגלל הלחץ התחיל ויכוח שרק כעבור 4 שעות (ויותר) כולם הבינו שעצם הם אומרים אותו דבר. ובינתיים מי שסבל הכי הרבה היה התינוק בן החודש שלי, שנגמרו לנו הבקבוקים שלקחנו בשבילו.

ואם הם יחליטו להתעקש על הטלוויזיות והמערכת - תהיה לך האפשרות להחליט האם זה מקובל עליך או לאו, ובהתאם לכך האם להגיע לחתימה או לבטל אותה ולהתחיל לחפש קונה אחר. 

מדובר בסה"כ בשורה נוספת, בחוזה.

לא צופה שום בעייה עם זה.

גם אין על מה להתעקש, על משהו שלא הובטח.

חוץ מזה הקונים הללו עשו עלי רושם טוב. ואנשים מביני עניין.

יהיה בסדר.

לפני 5 דקות, DareDevil כתב:

היסטריה - אכן כך יהיה כשתצטרך להוציא את הריהוט מהדירה.

מאחל לך בהצלחה ומקווה שהעורך דין הקונים מבין עניין ויעשה לך את המוות על שינוי בלי הודעה. 

תגובה זו, אופיינית, לאדם שלא קרא את כל מה שנרשם, מילה במילה..

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, yossiaviel כתב:

תגובה זו, אופיינית, לאדם שלא קרא את כל מה שנרשם, מילה במילה..

ההוכחה עלייך..

Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...