Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחודשיים האחרונים פקדנו לא מעט אולמות ונסענו בלא מעט רכבים
ועדיין לא מצליחים לגבש החלטה והיינו שמחים לקבל עזרה וכיווני מחשבה.

נתחיל בעובדות ובדרישות

זוג צעיר ללא ילדים עדיין אבל עם מחשבה על כך בקרוב.
גרים ועובדים בגוש דן ככה שהפקקים הם בהחלט מנת חלקנו.
בסופי שבוע מבקרים את ההורים בפריפריה כשעה נסיעה.
הכיוון הוא לקנות רכב חדש כי מוכנים לשלם בשביל "ראש שקט בקניה" במקום לחסוך ולקחת הימור מחושב ומגודר ככל שיהיה.
אשתי מעדיפה רכב גבוה (לטענתה מוסיף לתחושת הביטחון והשליטה בנסיעה).
רמת הבטיחות חשובה לנו.
התקציב במקור היה 130 אבל הבנו שנצטרך להוסיף עוד עם המצב העגום בשוק.

הרכבים שנסענו עליהם (כולם ג'יפונים), והרשמים שלנו כאן בהמשך. נשמח לקריאות תיגר וניפוץ מיתוסים ששזורים בחוויות האישיות שלנו כי בסופו של דבר הפורום הזה הוא די ה source of truth שלי בעולם הרכב.

CHR - הנסיעה הייתה טובה אבל הכניסה והחוויה הקלסטרופובית בשורה האחורית (וגם תפעול ילדים בעתיד) פגעו קשות בניקוד. יתרון בולט חסכונית בדלק היות והיברידית.

יאריס קרוס - עוד היברידית וחסכונית בדלק, הנסיעה הייתה בסדר, הרעש מהמנוע די מפריע לחוויה, חווית השורה האחורית טובה יותר ביחס ל CHR אבל מבחינת איבזור מרגיש שהרכב עירום לגמרי ודי לא מצדיק את המחיר הגבוה. שתבינו אפילו חיישני רברס לא כלולים במחיר ואפילו אם משלמים תוספת מקבלים התקנה מקומית פשוטה יחסית למקובל.
בכלל, בילינו הרבה באולם של טויוטה והחיסכון באבזור מורגש מאוד בכל דגם וחבל.

קאמיק - אישית, הרכב שהכי נהנתי ממנו. הנסיעה הייתה מעולה, האבזור מבפנים מרשים מאוד. אשתי קצת סולדת מהעיצוב החיצוני ואני מודה שהוא קצת אנמי. המחיר יחסית גבוה נושק ל 150. הסיבה המרכזית "לויתור" הפחד מגיר ה DSG.
(נכנסו לראות את אחותה התאומה ארונה אבל לטעמי אין באמת מה להשוות אותה לקאמיק).

2008 - הרכב המועדף על אשתי. עיצוב חיצוני שווה עיניים, עיצוב פנימי מיוחד (אישית פחות התחברתי אבל אני מבין את ההייפ). רשימת אבזור ומערכות מרשימים מאוד, חוויית נסיעה נהדרת ובאופן אישי המושבים הכי כיפים ומפנקים שפגשתי בחודשיים האלו.
שילמנו מקדמה עבור אספקה עוד 4 חודשים.
ואז הגיע השרשור על ה 308... לא בא לי לצאת להרפתקה הזו (למרות שאשתי במסע שכנועים רציני).

קונה - חוויית נסיעה טובה, מנוע עוצמתי שמורגש בביצועים ופחות ברעש שזה די נחמד. המחיר הנמוך ביותר שפגשנו אם אני זוכר נכון אבל התחושה בפנים מבחינת האבזור והמושבים יחסית דלה.
(ראינו באולם גם את ה ווניו אבל פחות התחברנו).

נירו פלאג אין - היברדית שזה נהדר לנו, תוספת בטריה קטנה שאין לנו כל כך שימוש בה כיוון שאין (כרגע) אפשרות לעמדת טעינה. בין הרכבים הראשונים בסבב שלנו אז החוויה קצת מעומעמת (וייתכן ונקפוץ לרענן את הזיכרון) אבל כן זכורה מעין תחושת כבדות בנסיעה. כיוון שאין לנו שימוש בסוללה יכול להיות שנשקול גם את הנירו ההיברידית הרגילה (בהנחה והמפרט שלהן דומה) כדי להרוויח עוד קצת תא מטען.

עוד רכבים שהעפנו לעברם מבט וירטואלי:
CX-3 - רמת אבזור בטיחות נמוכה יחסית
CX-30, סלטוס - רמת זיהום גבוהה
מוקה - להבנתנו אותו המנוע של ה 2008 (הנסיך הקטן?) ולכן כנראה אותן הבעיות.

אני עובד על לנסות לשכנע את אשתי לתת הזדמנות לאייוניק אבל בינתיים החסם לרכב גבוה מנצח.

אז כאמור ביצענו הזמנה ל 2008 אבל כבר הרכבתי את הסולם כדי לרדת מהעץ.
היאריס קרוס היא ה fall back הטבעי אבל החבילה הנוכחית מבאסת (או שתורידו את המחיר או שתיתנו עוד קצת כוח באבזור והרכב יעוף במכירות).
לא יודע איפה למקם את הקאמיק על ציר "צרות פוטנציאליות" ביחס ל 2008 אבל היא כנראה לא מאוד רחוקה ממנה.
היוזר קיורטוש נותן גב משמעותי לנירו אבל מכובדת ככל שתהיה זו רק חוות דעת אחת.
הקונה תחרותית מאוד במחיר אבל בדומה לטיוטה לא מאוד מאובזרת ובשונה ממנה לא היברדית.

אז אנחנו בגדול מבולבלים, כמו בכל תחום ולכל מוצר יש יתרונות וחסרונות לכאן או לכאן. מדובר בקניית רכב ראשונה שלנו ואנחנו משתדלים לעשות בחירה מושכלת ככל שניתן.
קראתי לא מעט בפורום בשבועות האחרונים אך עדיין לא הצלחתי לגבש דעה סופית אז חשבתי לפתוח את העניין לדיון.

תודה מראש לכל מי שקרא את המגה הודעה הזו ועוד יותר תודה לאלו שיגיבו :)

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הזמנתי יאריס קרוס . נכון שהאבזור קצת עלוב והרכב קצת רועש אבל בסך הכל היינו מרוצים מנסיעת המבחן ומהנתונים שלו על הנייר.  יש מצלמת רברס שעשתה רושם טוב מאוד, אז החיישנים פחות חשובים לנו. 
אי אפשר באת לנבא את העתיד, אבל מניסיון העבר יש סיכוי טוב שהיאריס קרוס תשמור על הערך במכירה עתידית יותר מהאירופאיות כך שמשלמים היום יותר ביוקר אבל לא מפסידים מכך כספית...
ה-2008 גם מוצלח אבל בעקבות השרשור ההוא אני חושש ממנו ומירידת הערך העתידית שלו. הוא גם פחות חסכוני בדלק - לנו זה חשוב.
שקלנו ברצינות גם C3 AIRCROSS אבל נראה שה-2008 עדיף עליו

בהצלחה

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

אל תתרגש מהדיבורים על הבעייה ב-2008.

הבעיה הייתה בעיקר ברצועה הישנה (טרום 2017) והיום אין עם זה שום בעיה.

מדובר ברכב כנראה הכי טוב מבין אלו שבחרת (האופציה השניה שלי הייתה הנירו לו הייתי במקומך).

רוצה ראש שקט מהרצועה? לך על גרסת הדיזל.

אני מחזיק ברכב סי 3 עם המנוע הידוע ב-2008 ובסי 5 עם מנוע הדיזל.

בשניהם, עד היום אמינות מופתית (הסי 3 כבר בת 4 וחצי ונקנתה מהיבואן)

לגבי הטויוטה - לדעתי מדובר ברכב עם התמורה לכסף הנמוכה ביותר בשוק, היבואן מזלזל בלקוחות בגלל עוצמת הלוגו של טויוטה ונותן רכבים עם אבזור רע מאוד במחיר מופקע.

עריכה אחרונה על ידי yuvalganim
  • רעיון טוב! 2

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

אם הבעיה היחידה עם ה2008 זה המנוע 1.2 וכל השאר מוצא חן, אפשר ללכת על ה3008 שזה בערך אותו רכב פלוס 10 סמ', בגירסת ה- 1.6 שהוא מנוע מצוין. 

עריכה אחרונה על ידי edward
  • אהבתי 1
  • משעמם 1

האתר שלי: long.co.il

פורסם

יש לי הצעה נוספת בשבילך.

רכב שלא רשמת שבדקת ובהחלט הייתי מוסיף אותו לרשימה, שזה הסיאט אטקה ברמת גימור סטייל.

המחיר שלו אטרקטיבי מאד ורמת האיבזור ברמת הגימור סטייל מכובדת מאד.

מבחינת גיפון וכמה שהוא עולה זה עסקה משתלמת במיוחד אם לא ה..

פורסם

ה-3008 מעולה, הוא רק עולה 36,000 ש"ח יותר, ומראש הוא ציין שהתקציב היה 130K והם כבר חורגים ממנו.

גם סיאט אטקה שהוצע פה הוא רכב מוצלח רק שהוא עולה 150K והאספקה היא לקראת חודש מאי.

אני בהתלבטות דומה עבור רכב לאמא שלי, נוהגת היום בארונה בת 3.

הייתי דיי בטוח שנלך על יאריס קרוס ודיי חיכינו שהוא יגיע לארץ אבל הרכב באמת מאכזב במציאות. הפרימייר אדישן נראה נחמד מבחוץ אבל יתר הגרסאות נראות ממש עניות ופשוטות, המחיר שלו היה מוגזם ובכל אופן הוא כבר לא זמין בגלל שזאת הייתה מהדורת השקה מוגבלת. תא הנוסעים מאכזב בכל הגרסאות. עבורנו ירד מהפרק.

לקאמיק יש בעיה של אספקה רחוקה ורצינו לגוון קצת מוואג, אבל אחרי שבדקתי כבר שוב סיאט ארונה אולי אקפוץ לסקודה לבדוק גם אותו. נסיעת מבחן כבר הייתה לי ואהבתי. הוא נוח ומאוד נעים לנסיעה, המושב האחורי מרווח ורק תא המטען קצת קטן. הנדסת האנוש סבירה ביחס לדגמי סקודה החדשים חוץ מזה שאת עוצמת המזגן צריך לכוון דרך המסך.

פיג'ו 2008 נפסל עוד בשלב אולם התצוגה בגלל הנדסת אנוש לא מוצלחת, הכל דרך המסך זה קצת מוגזם, ובשילוב זה שיש לו נטיה לא לעבוד לפעמים כשחם זה כבר יותר מדי. מאכזב גם שהורידו אבזור מהפרימיום.

קונה עוד לא נבדק, מקווה להספיק בשבוע הקרוב. העיצוב החיצוני נחמד אבל תא הנוסעים אפל ומאכזב. האבזור טוב רק ברמת האבזור הבכירה. יחידת ההנעה היא קצת טו מאץ' אבל זאת כבר פחות בעיה.

נירו כבר הוצג בדגם חדש, יקח לו זמן להגיע לארץ אבל עבורי זה הספיק כדי לרדת ממנו. ממה שאני יודע רק הפלאג אין הייבריד זמין לרכישה, ההיברידי הרגיל כבר לא.

מאזדה CX3 נמכר עכשיו רק עם מנוע 1.5 ואבזור בטיחות חלקי, דיי מאכזב.

הפתרון שמסתמן אצלנו הוא קיה סלטוס. זמן ההמתנה סביר, הוא מרווח ומאובזר לא רע. צריכת הדלק לא פקטור בגלל נסועה נמוכה.

מהרשימה הנוכחית שלכם הייתי מתלבט בעיקר בין קאמיק ל-2008, אני אישית מתחבר יותר לסקודה אבל אין ספק שהמראה שלו קצת מאכזב והפיג'ו נראה הרבה יותר טוב.

אני הייתי בודק גם את רנו קפצ'ור. הוא מאובזר לא רע, יחידת ההנעה עדכנית עם סיוע מיקרו היברידי, הוא מרווח וגם נראה טוב.

• רעיון טוב! 1
פורסם

גם ניסאן ג'וק יכול להתאים מאוד לצרכים. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

אם הערך של הכסף שלך מעניין אותך לדעתי אל תגע בפג׳ו עם מנוע 1.2. זה ש-3008 דיזל נראה שהיום שומר על הערך שלו לא אומר כלום על רכבים אחרים של היצרן.

אני באופן אישי מנפגעי המנוע המקולל עם 208 2016 שצריכה החלפת מנוע. אני מדבר ספציפית על ירידת ערך ולא על אמינות שיש שיגידו שאין בעיה - קניתי את הרכב בן שנתיים וחצי בהמון מתחת למחירון (שמור מיד 1 פרטי). אני בטוח שהיד הראשונה לא חשב שימכור בכל כך נמוך כששם מקדמה על הרכב.

אם אמינות וירידת ערך לא פקטורים כאן הרכבים של היצרן מאובזרים יפה והרבה יותר מהנים לנהיגה מכל רכב אסייאתי.

בלי קשר אני מצטרף לשאלה שנשאלה כאן - יש לך אפשרות להתקין עמדת טעינה לרכב חשמלי?

עריכה אחרונה על ידי galbh
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תודה רבה לכולכם.

עמדות טעינה-

אני חושב שכתבתי בהודעה הראשונה אבל למקרה ששכחתי, אין אפשרות להקמת עמדה חשמלית כרגע. אולי בעתיד... יש עמדות טעינה בחניון במקום העבודה אבל מרגיש כמו סיכון להסתמך רק על זה.

ג'וק-

לא התעמקנו ברכב יותר מדי כי פסלתי בגלל העיצוב החיצוני והפנימי (פשוט טעם אישי).

דיזל-

לאף אחד משנינו אין היסטוריה עם מכוניות דיזל (גם במשפחה אז אנחנו קצת חוששים מזה).

יובל בקשר ל 2008- 

אין ספק שהוא מוביל בהרבה מאוד פרמטרים אבל קשה לא להתרגש מעניין הרצועה, באמת שאני מנסה אבל זה מרגיש הימור גדול מדי.

3008-

אכן כבר יקר מדי... הלוואי והיה דגם היברידי ל 2008.

אטקה-

הגיר הוא לא אותו DSG כמו בקאמיק? כי אם כן אז אני מעדיף כבר את הקאמיק.

אגב, אם צריך לבחור בין גיר בעייתי לרצועה בעייתית איפה הייתם "מהמרים"?

סלטוס-

ראינו ונסענו, אשתי אהבה אני קצת פחות בעיקר בגלל: רמת הזיהום המטרידה למדי, הרעש מהמנוע המפלצתי וצריכת הדלק הגרועה.

פורסם

אחדד את התגובה הקודמת שלי לגבי פג׳ו עם מנוע 1.2. יש סיכוי שבעיית הרצועה המתפוררת והנזק הארוך טווח שהיא גורמת נפתרה ויש סיכוי שלא.

בקניית רכב חדש עם אחריות רוב הסיכוי שלא תסבול מבעיה מיוחדת בנושא, או במקרה הכי גרוע הרכב יבלה מספר ימים במוסך ויתקנו לך באחריות.

הבעיות עשויות להיות משמעותיות כשהרכב כבר לא בתקופת האחריות וגם אם לא יהיו כאלה זה יכול להשפיע על הסחירות העתידית.

פורסם
לפני 19 דקות, poomba כתב:

הגיר הוא לא אותו DSG כמו בקאמיק? כי אם כן אז אני מעדיף כבר את הקאמיק.

אגב, אם צריך לבחור בין גיר בעייתי לרצועה בעייתית איפה הייתם "מהמרים"?

הגיר אותו גיר.

כפי שכתבתי בהודעה קודמת השבוע.

מנוע פיורטק זה בקטגוריית זבל הרבה יותר גבוהה מגיר ה-dsg שהפך בשנים האחרונות להרבה יותר אמין.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 7 שעות, yuvalganim כתב:

אל תתרגש מהדיבורים על הבעייה ב-2008.

הבעיה הייתה בעיקר ברצועה הישנה (טרום 2017) והיום אין עם זה שום בעיה.

מדובר ברכב כנראה הכי טוב מבין אלו שבחרת (האופציה השניה שלי הייתה הנירו לו הייתי במקומך).

ואני מציע לך לא להתרגש מאלו שבטוחים שהפעם סופית פתרו את הבעיות במנועי הקונצרן הידוע באמינותו המופלגת PSA

כל כשל שלהם תמיד בדיוק הפעם נפתר עד שעוברות שנתיים וחוזרים לאותה נקודת המוצא.

ובלי קשר לאמינות את המכה שתחטוף בירידת ערך לא בטוח שתספוג בקלות רבה כל כך.

(יש לי רכב של הקונצרן תלמד מנסיונם של אחרים)

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 43 דקות, poomba כתב:

סלטוס-

ראינו ונסענו, אשתי אהבה אני קצת פחות בעיקר בגלל: רמת הזיהום המטרידה למדי, הרעש מהמנוע המפלצתי וצריכת הדלק הגרועה.

לגבי הסלטוס.

דווקא נהגתי על הרכב. די שקט בנסיעה שגרתית רגילה. רעש המנוע נשמע טיפה, במצבים קיצוניים, עם הדוושה ברצפה, ולי אישית לא כל כך הפריע. גם יש לו גיר רציף שמדמה ממש החלפת הילוכים "פלנטרית".

המנוע של הסלטוס מפלצתי? "קצת" הגזמת. עדיין לא "V8"...

לגבי זיהום האוויר, ובכן, כל רכב מלבד חשמלי מלא, יזהם. אחד קצת פחות, השני יותר...[אבל אני בטוח שאת זה אתה כבר יודע]

זה לא סוד, שרכב בעל מגדש טורבו ומנוע בנפח ליטר, יצרוך לא מעט דלק במאמץ או בעליות, או עקיפות.

• תוכן חדש...