Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מהעבודה - מה לקחת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הציעו לי 3 דגמים:

קיה נירו פלאג אין פלוס.

יונדאי וניו אינטנס.

קיה סטוניק LX טורבו.

בתור התחלה, לא מת על אף אחד מהרכבים האלה. מעולם לא התחברתי לתוצרת של יונדאי וקיה.

ההבדל בנטו - כ160 שקלים בין היקר ביותר לזול ביותר. אז אין חשיבות כלכלית בבחירה.

על הנייר הנירו נראית כבחירה הברורה, אבל אני לא רואה עדיפות פרקטית לעודף הממדים ביחס לשתיים האחרות.

תא המטען כמעט זהה ויצא לי לשבת בוניו מאחורי נהג בגובה 1.90 והיה לי מספיק מקום.

בקרוב אני הולך לעבור למרכז ואני תוהה אם ה30 ס"מ הבדל באורך יהיו יתרון בחיפוש אחר חניה. 

הנירו נותנת טיפה יותר באבזור אבל לא משהו מיוחד מדי.

מה שבעיקר חשוב לי זה אופי המנוע ושקט.

אני לא בא מרכב עם בידוד מדהים או איכות חומרים גבוהה (איביזה), אבל זה שהמנוע נשאר בסלד נמוך והתגובה היחסית מהירה של התיבה והמומנט שמגיע גם מוקדם, זה משהו שהתרגלתי אליו.

אז מהבחינה הזאת אני נשאר עם הסטוניק או נירו שמגיעות עם תיבה כפולת מצמדים.

אגב, אין לי חניה פרטית ולכן הנסיעה החשמלית בנירו לא תהיה בשימוש כלל.

פורסם

את וניו הייתי מוריד מהרשימה.

יחידת ההנעה שלה עם מנוענ אטמוספרי וגיר רציף פחות נעימים במיטחד במאמץ.

ממדי הנירו יקשו עליך במציאת חניה ברכחובות צפוםים.

נשארנו עם הסטוניק עם יחידת ההנטה הכי נעימה ןעם ממדים מצאימים לעיר הצפופה.

הסטוניק הרבה יטתר איכותעת מהוניו והיא הבחירה שלי.

פורסם

אני לא חושב שזה נכון. יוצא לי לתקן תקר לפחות פעם בשנה, תאונה? טפו טפו עוד לא היה לנו.

לנושא של פות"ש אני בטוח שהסטוניק תהיה הבחירה הנכונה עבורך לאור כל מה שסיפרת.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

רוב התקרים הם ממסמר או בורג בצמיג, ועם זה אין בעיה, יש ערכת תיקון פנצר. ובכלל בד"כ גם בלי לתקן, בריחת האוויר איטית ואפשר להמשיך בנסיעה לפנצריה הקרובה, זה לא מחייב גרר.
במקרים של קריעת צמיג אכן לא יהיה מנוס מלגרור את הרכב, אבל 1 -זה דיי נדיר. קרה לי פעם אחת בחיים, (ועברו לא מעט שנים מאז הרישיון שלי), 2 - זה רכב ליסינג וחברת הליסינג תשלח לו רכב חלופי (אם כי כנראה זה ייקח שעתיים +/-)

לא הייתי נותן משמעות כל כך גבוהה להעדר גלגל חלופי, ומי שממש ממש חושש, אפשר גם לרכוש גלגל חלופי מוקטן ולשים אותו בתא המטען.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם

מספיק טיול אחד ששילמת עליו הרבה כסף שנהרס בגלל צמיג (זמן המתנה, קבלת רכב חליפי קטן/ מסריח מסיגריות/ לא תקין) בשביל להבין כמה חשוב גלגל רזרבי.

הסתברות של תקר או קרע בצמיג גדולה בהרבה מתאונה שלא מאפשרת לך להמשיך בדרך.

לפני 4 דקות, דור-- כתב:

לא הייתי נותן משמעות כל כך גבוהה להעדר גלגל חלופי, ומי שממש ממש חושש, אפשר גם לרכוש גלגל חלופי מוקטן ולשים אותו בתא המטען.

כנראה שלא ראית את התא מטען של הנירו פלאג אין. הוא יותר קטן מהנירו הרגילה ( שלא גדול במיוחד) ואם תשים גלגל רזרבי לא יהיה לך מקום למטען.

• רעיון טוב! 1
פורסם

שיקול נוסף בלקיחת רכב מהעבודה הוא שווי שימוש.

לנירו פלאג אין יש לדעתי הטבה נוספת - הקטנה של 1000 שח בשווי שימוש יחסית לרכבים באותו מחיר ללא מרכיב הנעה חשמלי.

פורסם
לפני 5 שעות, asix כתב:

מספיק טיול אחד ששילמת עליו הרבה כסף שנהרס בגלל צמיג (זמן המתנה, קבלת רכב חליפי קטן/ מסריח מסיגריות/ לא תקין) בשביל להבין כמה חשוב גלגל רזרבי.

הסתברות של תקר או קרע בצמיג גדולה בהרבה מתאונה שלא מאפשרת לך להמשיך בדרך.

כנראה שלא ראית את התא מטען של הנירו פלאג אין. הוא יותר קטן מהנירו הרגילה ( שלא גדול במיוחד) ואם תשים גלגל רזרבי לא יהיה לך מקום למטען.

1. אם אתה רוצה לצמצם סיכונים למינימום קח 2 גלגלים רזרביים, למה לעצור באחד? 

2. יש לי נירו פלאג אין בליסינג. גלגל רזרבי קטן נכנס בא המטען.

אגב, העדר גלגל רזרבי היה חיסרון במסגרת הבחירה, אבל היתרונות עלו על שאר האופציות שהיו לי (קורולה ספייס בעיקר) ולכן הנירו נבחר.

• תוכן חדש...