Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תאכל פחמימות מורכבות וטובות - כוסמת, שבלת שועל. פריכיות אורז דבר חיובי .... וכמו שאמר השותף המיתולוגי שלי באוניברסיטה משה (שהיה עגלגל למדי) - פעילות עם החברה תורמת לשמירת הגזרה!

• מצחיק 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

דיאטה היא בעיה קשה מאוד...פסיכולוגית. אחרי שעוברים תקופת הסתגלות קשה הכל הופך קל יותר כי בפועל אנחנו לא צריכים לאכול כפי שנדמה לנו. התיאורים שלך מדגימים זאת בצורה נהדרת (המחשבות וקרקורי בטן דוגמאות מצוינות לצורך בהסתגלות ולא שאנחנו 'עומדים למות'). דווקא אני כל יום עבודה לא אוכל בכלל. זה יוצא מהערב שלפני ועד הצהרים שלאחר מכן וכך אני מיישם דיאטה 20/4 (רק 4 שעות אוכל ביממה). חוץ מזה אני צם 24 שעות פעם בשבוע לפחות. שים לב מה ההפרש בין הארוחות שלך כי גם זה מאוד חשוב.

אני לא בררן באוכל ולכן היה לי קשה מאוד לעשות את השינוי. בנוסף אני "חייב" להיות בפעילות הזמן ולכן קניתי מכונת קפה כי אמריקנו הוא ללא קלוריות ואני מכין אותו בתוכנית של מעט פולים עם הרבה מים וכך שותה מינימום 5 כוסות שהם בפועל פחות מ-3 כוסות קפה (ככה אני שורף המון זמן בלי לאכול בגלל כל העיסוק סביב זה). תנסה בתור התחלה לאכול רק ירקות. תכל'ס אפשר לספק לגוף את כל מה שהוא צריך גם ב-500 קלוריות. 

אם כן, הבעיה לא עם התפריטים כי הכל ידוע. הבעיה עם היישום. בכל זאת הנה דוגמאות לתפריטים:

קנה גבינה לבנה/קוטג' ותחלק אותה לשתי קופסאות (כל אחת נחשבת ארוחה). זרוק לאחת מהן 5 זיתים ולשניה בצל ומלפפון. סלט ירקות עם ביצה קשה וכפית טחינה. אנטיפסטי, סלופי ג'ו להכין בבית, במקום חטיפים תכין פופקורן בסיר עם כף שמן (אני מודד את כמות הגרעינים עם כף מדידה של חלבון) בלי מלח ועם פלפל שחור. 

פורסם
לפני 19 דקות, anonport כתב:

תכל'ס אפשר לספק לגוף את כל מה שהוא צריך גם ב-500 קלוריות. 

רק הגליקוגן שהמוח שלך שורף ביום לימודים זה יותר מזה

• רעיון טוב! 2

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 16 דקות, yotams4 כתב:

רק הגליקוגן שהמוח שלך שורף ביום לימודים זה יותר מזה

צודק. צריך למצוא פתרון שיאפשר לאכול שווארמה פעמיים ביום ועדיין לרזות. גרעון של 200 קלוריות לא יוביל לתוצאות ולכן חייבים תקופת כסאח. יש דיאטות ואני עשיתי אותם ולאחר מכן התמדתי באכילה מאוזנת. קשה אבל אפשרי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אומרים שהכאסח הזה לא טוב לרוב האנשים כי אחרי שמגיעים למשקל רצוי מרגישים צורך לפצות על תקופת ההרעבה ואוכלים כמו בהמה וככה הדרך לעלות שוב במשקל קצרה.

צריך למצוא משהו שיהיה קל יחסית לשמור עליו כל החיים פחות או יותר.

טוענים גם שהעבה בכוונה גורמת לגוף להיכנס למצב חירום ואז יורדים יותר לאט, אבל אין לי מושג כמה זה נכון. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתה צודק אבל עדיין חסרים שני דברים: 1. עם הגיל קצב חילוף החומרים יורד ואז צריך לאכול עוד יותר פחות. לכן צריך (מה לעשות) השלמה נפשית שהאוכל צריך להיות מורכב מירקות ומעט פירות, בשר ואגוזים. אפשר לאכול יומיים בשבוע חופשי אבל המרכיב הפסיכולוגי (הימנעות מרוב מה שהורגלנו) עדיין הכי חזק פה.

2. לא מדובר בהרעבה (זה עונה על "צריך למצוא משהו שיהיה קל יחסית לשמור עליו..."). ככלל אנחנו לא אמורים לאכול הרבה. דווקא הצורך לאוכל מעיד על התמכרות. אין לי בעיה לא לאכול 16 שעות ואפילו לעשות אימון לאחר מכן. הכל הרגל.

אני הייתי שמנמן (בשום אופן לא שמן) ועברתי זוועות רק כדי להוריד 15 קילו. תאר לך מה עוברים אנשים שצריכים להוריד 25 קילו. דווקא הם לא יראו את הסוף ולכן צריכים תוצאה מיידית. 

חוץ מזה כל השיח ומגוון השיטות רק מעידים עד כמה הנושא הזה סבוך, אבל כשחושבים על זה באופן רציונלי מבינים עד כמה הסיפור פשוט, כי מדובר במתמטיקה פשוטה. פשוט לרוב האנשים קשה פסיכולוגית לוותר על סוגר ופחמימות, וזה שורש הבעיה. אם יש למישהו פתרון הוא כבר היה זוכה בפרס נובל ולא צצים כל מיני שרלטנים 

פורסם

מי שרוצה לרדת ב"משקל" (אחוזי שומן), ולהשאר שם ולא לעלות הכל בחזרה אחר כך, צריך לעשות את זה בצורה מדודה ואיטית. הדאיטות "כאסח" שאתה מדבר עליהן במקרה הטוב לא יעילות, במקרה הרע גורמות לנזקים בריאותיים (ובנוסף לכך לא יעילות).

אסביר:

- חוסר בגוף של ויטמינים, מינרליים, חלבונים, שומנים וחומצות שונות, לא בריא בלשון המעטה ואפילו יכול להיות מסוכן. את אותם ערכים אנחנו מקבלים מאוכל בעיקר, ודיאטה של 500 קלוריות ליום, כמה שלא "תהנדס" אותה טוב, כנראה שלא תכיל מספיק מהם.

- דיאטות "כאסח", כאמור ( @SlowRide ) עלולות לגרום לגוף להכנס לסוג של טראומה, מה שיכול לפגוע בקצב חילוף החומרים (הגוף נהיה "חסכן"), ובכך ההוצאה הקלורית יורדת.

- אדם שרגיל לאכול יותר ממה שהוא שורף, ויעשה דיאטת כאסח של חודש-חודשיים, לא יסתגל להרגלים חדשים, ולאחר תקופת הדיאטה, כנראה שהוא יחזור לאכול כמו שהוא רגיל (אם לא יותר כדי לחפר על אותה תקופה).

כדי לרדת ב"משקל" (אחוזי שומן), כדיא יותר לעשות שינוי בהרגלים ובתפריט, ולעשות את זה בצורה מדודה ומתונה, שתאפשר לשמור על אותם הרגלים חדשים לאורך זמן (לכל החיים).

לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

• תוכן חדש...