Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הי,

אני כרגע עם שתי הזמנות פתוחות בצ׳מפיון: אחת לטיגואן אולספייס (7 מקומות) והשנייה לקודיאק החדש. הכוונה היא כמובן לוותר על אחת רק שאני מתלבט על איזה.

הטיגואן ברמת גימור ״אלגנס פרימיום״, שלא ברור עדיין בדיוק מה היא כוללת (טרם פורסם מפרט מלא) אבל הנציג הסביר פחות או יותר מה יש שם, וזה בבירור מעל רמת Life Plus. אפשר לראות רשימה חלקית בכל אתרי הרכב שפרסמו את תחילת המכירה. מנוע 2.0 בנזין 4X4. לקחתי בכוונה רכב ללא גג פנורמי היות ואני לא רוצה את הפיצ׳ר ושמחתי לחסוך 10k במחיר.

הקודיאק הוא ברמת גימור L&K, גם הוא עם מנוע 2.0 בנזין 4X4.

מבחינת ההבדלים באיבזור, כאמור אי אפשר להשוות במדויק עדיין אבל כנראה שמסתכם ביתרונות קטנים לסקודה: מערכת שמע Canton, שקע 220V מאחורה, משענות ראש אחוריות עם מצב ״שינה״ נחמד... לסקודה יש גג פנורמי (שאני לא צריך) ויתכן שלטיגואן גם חסרים וילונות מאחור וחלונות כהים שיש לסקודה. ולדעתי זהו.

לטיגואן יש תצוגה עילית אבל היא די מעפנה, לא באמת מוקרנת על השמשה כך שלא יודע אם לקרוא לזה יתרון.

מעבר לכך באמת נראה שהטיגואן נותן פייט טוב. במיוחד הופתעתי שיש כיסאות עם איוורור, שזה פיצ׳ר שחשוב לי מאוד והוא שהוביל אותי אל ה-L&K מלכתחילה.

הטיגואן יסופק כמה חודשים לפני הסקודה אבל לא משהו שמשנה לי במיוחד.

אני גם לא מוטרד מהאמינות VAG, ומהשירות של צ׳מפיון. יש לי ניסיון סביר איתם.

ועכשיו השוס - הטיגואן זול ב-40k, שהם די הרבה כסף... אני יכול להרשות לעצמי את הסקודה אבל אם כל היתרונות שלה מתבטאים באיבזור שרשמתי מעלה, אני ממש לא בטוח שזה שווה את זה.

האמת שהופתעתי מאוד מהמחיר של הטיגואן, הוא נשמע לי נמוך באופן מחשיד ביחס לאיבזור שלו. יתכן ו-VW מנסים להילחם בסקודה באמצעות מחיר חדירה אטרקטיבי במיוחד? (בסוף זה הכל אותו יבואן 🙄

רציתי לשאול בפורום:

האם, מעבר למחיר, הטיגואן רכב עדיף מבחינה כלשהי על הקודיאק?

תודה למשיבים

עריכה אחרונה על ידי Whiggs
פורסם (נערך)
ציטוט

לטיגואן יש מספר דברים שאין בקודיאק:

1. יש במושבים אוורור! בנוסף לחימום במושבים שאין בקודיאק
  2. יש וו גרירה כולל בקרה שאין בקודיאק
  3. בקרת שטח מת אקטיבית לעומת אזהרה בלבד 
  4. מערכת הכנה לתאונה PPP, למעשה הכי שימושי בה שבעת בלימת חירות מופעלים 4 וינקרים, לדעתי מאוד חשוב
  5. מערכת התראה עייפות
  6. מתלים אדפטיביים
  7. אומרים שיותר מבודדת מרעש, באמת מעניין אם נכון

לסקודה יש מספר דברים שאין בטיגואן:

1. וילונות מושבים מאחור (בטיגואן מושחר לגמרי כך שאין צורך)
  2. פנסי ערפל (בטיגואן זה פנסי לדIQ - אלומות מתכוונים לפי ההגה כך שאין כנראה צורך)
  3. הקודיאק רחב ב4 ב"מ
  4. פסי גומי נשלפים להגנה על כל דלתות הרכב
  5. מטריות ב2 דלתות הרכב
  6. מערכת חשמל 230V
  7. מולטימדיה עברית מלאה
  8. כניסה ללא מפתח מכל דלתות הרכב ולא רק מדלת נהג (בטיגואן לא ידוע עדיין)
  9. מרווח גחון גבוה יותר
  10. 9 כריות אוויר מול 8 בטיגואן
  11. כניסת USB במראה הפנימית למצלמת רכב

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי אליהו שבת
פורסם (נערך)

אני בהתלבטות דומה... 
אבל כרגע יש לי הזמנה פתוחה על האאוטלנדר החדשה,
בדקת אותה?

מ ה לגבי אמינות הגיר בטיגואן ? הגיר הידוע לשמצה... למרות שהם טוענים שהוא כבר לא בעייתי...

בנוסף - הזהירו אותי - הטיפולים של הקונצרן הזה לא זולים בכלל

עריכה אחרונה על ידי Yanai Edri
פורסם

@אליהו שבת

חלק מהדברים שרשמת שחסרים בסקודה אינם נכונים למודל L&K.

יש אוורור במושבים, ויש מתלים אדפטיביים. לגבי אזהרת שטח מת יש בלימה ברוורס; אתה רוצה להגיד שהטיגואן מתקן אקטיבית בנסיעה הצידה והסקודה לא? נשמע מאוד מוזר, אלה מערכות שמגיעות מאותו בית יוצר...

וו גרירה אכן יתרון בטיגואן.

יתר הדברים פחות מדברים אלי...

לגבי המולטימדיה, לסקודה יש תפריטים בעברית שאינם מעניינים אותי כלל. השאלה האם הטיגואן יודע להציג תווים בעברית (למשל שמות של שירים שמתנגנים דרך Bluetooth) או שמופיע כקוביות?

שאלה נוספת לגבי הפנסים בטיגואן - נאמר לי על ידי הנציג שהם iQ Light לד אבל לא מטריקס (מיסוך אוטומטי למניעת הפרעה)... מעיון באתר vw אנגליה זה נראה שיש רק סוג אחד של iQ Light והוא כן מטריקס. יש לך מושג מה נכון?

פורסם

למיטב ידיעתי, בסקודה אין מתלים אדפטיביים ואין אזהרת שטח מת אקטיבית (אין בשום רמת גימור).

לגבי אוורור במושבים בסקודה אתה אכן צודק ויש בגרסת הL&K, כנראה נוסף במתיחת פנים האחרונה.

בטיגואן בקרת שטח מת אכן אקטיבית, זאת אומרת בעת ניסיון למעבר לנתיב לא פנוי ההגה מתנגד פיזית, רועד ונותן התראה קולית.

טיגואן מציג עברית מעולה, רק המערכת באנגלית.

לגבי המטריקס,אכן זה iQ Light, לפי היבואן לא מטריקס, בא נראה מה יגיע, מכיוון שהרכב מגיע עם מפרט שונה ממה שנמכר בארץ היבואן לא יודע במדויק מה יגיע, אם מדובר במטריקס זה למעשה יחידת תאורה מושלמת.

עוד הבדל נוסף שיש בטיגואן ואין בסקודה זה זיהוי הולכי רגל.

חשוב וחבל שאין בסקודה, למעשה לא מובן למה לאחר מתיחת הפנים עדיין אין.

פורסם (נערך)

נשמע ששוב יש קניבליזם פנימי בקונצרן.  מעשה סופרב ופסאט.  גם אם ההבדלים קטנים.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אך המשחק לטובת הלקוחות.

הפער פשוט גדול מאוד ומדובר בגרסה סופר מאובזרת.

לפני 3 שעות, Whiggs כתב:

לגבי מתלים אדפטיביים - האם לא מדובר במערכת DCC? אם כן, היא זמינה בסקודה החל מרמת סטייל.

לא, מערכת DCC לא באמת נותנת נוחות אלא פרמטרים משתנים כמו עוצמת ההגה וכדומה

פורסם

אני לא בקיא ברמות האבזור, אך חשוב  לציין דעה אולי פחות פופולרית. מהניסיון שלי עם רכבי הקונצרן לאורך השנים הגעתי למסקנה שלא משנה איך אתה הופך את זה, רכבי VW הם יותר איכותיים בליבה. אני לא מתכוון לאבזור טכנולוגי וכו' אלא לבידוד רעשים, איכות הרכבה, הזדקנות ובטיחות פסיבית. על ההבדל הזה אתה משלם את הפרמייה הרבה פעמים (ומאוד מפתיע שהטיגוואן יוצא יותר זול, אז בכלל). הסיפור הזה דומה להתלבטות בין סיאט לאון לגולף, סיאט איביזה לפולו\פאביה וכמובן סופרב ופאסאט. תעשה נסיעת מבחן  בשניהם ותנסה להתרשם מהתכונות הפסיביות של הרכבים. אני אישית אבחר בטיגוואן ANY DAY על פני הקודיאק. 

• רעיון טוב! 3
פורסם

מהתגובות נראה כאילו באמת קרה כאן פלא: טיגואן ברמת גימור שנושקת ואולי אף מתעלה בהיבטים מסויימים וחשובים על קודיאק, ועדיין מגיעה בהפרש מחיר עצום *לטובת* הפולקסווגן... 

בעל הבית השתגע?

פורסם

ינאי, בדגמי VW עם מנועי ה 2 ליטר הגיר הוא הגיר הרטוב ומחזיק מומנט גבוה יותר מהגיר היבש שאתה מדבר עליו.

אני מציע להמנע מהצהרות לא מבוססות.😐

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

IMHOסורנטו היברידי 1.6 טורבו גרסה EX עולה 30 אלף ש"ח יותר מטיגואן והרבה פחות אבזור תפעול ופנימי (פרט לבטיחות, שם סורנטו מתעלה קצת, אבל במערכות פחות חשובות) וין לו 4x4. היתרון היחיד שלו זה צריכת דלק נמוחה - כדי להצדיק את הצריכה הנמוחה הזו חייבים 10 שנים לנסוע בממוצה. אולי סורנטו גדול יותר במאת. כנל סורנטו  2.5 אטמוספרי - יש גרסה EX, שזה 10K יותר מטיגואן, וצריכת דלק פחות טובה. גרסאות URBAN - עוד פחות אבזור ומחיר דיזל 10 אלף יותר, אטמוספרי אותו מחיר. ואף אחד מהם לא 4x4 -את זה מקבלים רק בגרסת פלג-ין (60K ש"ח מאל טיגואן). קיה נחשבת אמינה יותר מVAG. אולי זה נכון בשנים הראשונות של הרכב, אבל לא אחר כך.

עריכה אחרונה על ידי boriss
פורסם

הטיגואן אול ספייס מיוצר במקסיקו במפעל שמייצרים אודי Q5 

הפנסים של טיגואן הם מטריקס אבל בארץ לא יעבדו כמטריקס היבואן חסם את זה. 

האיכות הרכבה בפולקסווגן יותר טובה מסקודה בוודאות וגם הבידוד רעשים

הגיר בשניהם הוא 7 הילוכים רטוב וזה לא רק בדגמי 2 ליטר אלא גם ב1500 . כבר מזמן אין גיר יבש בטיגואן ובקודיאק.

בתאריך 10.10.2021 בשעה 19:38, zaf כתב:

ינאי, בדגמי VW עם מנועי ה 2 ליטר הגיר הוא הגיר הרטוב ומחזיק מומנט גבוה יותר מהגיר היבש שאתה מדבר עליו.

אני מציע להמנע מהצהרות לא מבוססות.😐

גם בדגמי 1500 זה גיר רטוב כבר משנת 2019 בטיגואן ומשנת 2020 בקודיאק

פורסם (נערך)

מניין לך שהיבואן חסם את המטריקס?

מבירור מול המחלקה הטכנית זה ממש לא נכון, הם טוענים שטכנית הפנסים שונים.

אין לו שום סיבה לחסום כזה דבר

לגבי איכות הרכבה יש לקודיאק במה להתפאר, לא בטוח כלל שיש מעלה כל שהיא לטיגואן בנושא.

עריכה אחרונה על ידי אליהו שבת
  • תוכן חדש...