Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למנהלים: אשמח אם ניתן להעביר לאוף טופיק

שלום חברים

מישהו התנסה באחד מהתחומים האלו: אימון אישי/קבוצתי/פסיכודרמה

אשמח להבין יותר על מה מדובר, ואם דברים אלו יכולים לחולל שינוי אמיתי בדפוסי התנהגות.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שינוי אמיתי בדפוסי התנהגות רק אתה יכול לעשות בעצמך. אף גורם חיצוני לא יכול לעזור לך חוץ מעצמך.

החלטת כבר להיות יותר רציני ואתה רוצה לבצע שינוי. אתה צריך שהמטפל\ים יתאימו לבעיה שעומדת מולך. 

אימון אישי - תלוי איפה ומה הניסיון של הבנאדם שעומד מולך.

קבוצתי - כנ"ל כמו זה שלמעלה.

פסיכודרמה - אני לא מכיר.

כמדומני אם החלטת להעלות את השאלה ועוד לתת לפוש נוסף אחרי כמה ימים כנראה שיש לך כבר כמה אופציות. 

לבחירתך, אתה יכול לבחור אם לשתף או לא, בנוגע לאופציות שכבר מצאת.

אם אתה מעוניין בהמלצות - תן טווח נסיעה בין לבין. ננסה לעזור לך במציאת מטפל

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

זה כמו לשאול אם אופנוע\פרייבט\ג'יפ מהנה לנהיגה.

אחד יהיה מבועת מהמחשבה לעלות על אופנוע, אחר יתבאס לא פחות מלעלות על פחית.

כל אדם מחווט אחרת, ומה שעוזר לאחד לא יעזור לאחר. 

אישית אני לא מכיר ולא התנסיתי, אבל בסופו של דבר, כל שינוי שאתה רוצה להביא לחיים שלך מתחיל ונגמר בך.

כל הדברים האלו אולי יוכלו רק לשים לך "מראה" מול הפנים, ואולי יהיו להם תובנות משנות חיים עבורך- עד שלא תנסה, לדעתי לא תוכל לדעת את התשובה...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אשתף יותר..

אני מחפש עזרה בתחום הביטוי האישי, למשל ללמוד להשתמש בסמכות במקום להפעיל כח (רלוונטי מאוד בעבודה שלי).

נקעה נפשי מנסיונות בכורסת הפסיכולוג 🙂

מישהי שעברה אימון בפסיכודרמה קבוצתית ‏חזרה מוקסמת, והתיאורים שלה נשמעו מתאימים לי, אבל לא בטוח שהבנתי לעומק איך התהליך הזה עובד, והאם זה רלוונטי אליי.

פורסם

סמכות, לפעמים זה בא מאוד בטבעיות לבנאדם ולפעמים לא, צריך ללמוד את זה.

אני ממליץ ללכת לכיוון אחר, אולי יותר טוב. אתה בסופו של דבר צריך לשכנע טוב מאוד בשביל שמישהו יעשה את מה שאתה מבקש ממנו.

קיים קושי בעצם אאיפה בדיוק חסר לך הנקודה שצריכה חיזוק, לכן אתה צריך להיות עם היד על הדופק ולבדוק את עצמך אם זה עוזר או לא בעבודה\בחיים.

מה שאני בעצם מציע לך זה להצטרף לקבוצת דיבייט. שם בעצם תלמד לבצע את התהליך הנכון בשביל לשכנע אנשים ולהעביר את המסר בצורה נכונה ולא אגרסיבית.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
בתאריך 5.10.2021 בשעה 18:37, DareDevil כתב:

שינוי אמיתי בדפוסי התנהגות רק אתה יכול לעשות בעצמך. אף גורם חיצוני לא יכול לעזור לך חוץ מעצמך.

החלטת כבר להיות יותר רציני ואתה רוצה לבצע שינוי. אתה צריך שהמטפל\ים יתאימו לבעיה שעומדת מולך. 

אני חושב שהמשפט השני עומד בסתירה לראשון...

מניח שהתכוונת לזה שהאדם צריך להיות קודם כל מחוייב לשינוי, ואז צריך גורם חיצוני (יענו, לא מישהו ממעגל המכרים המיידי, גורם מקצועי), שייתן כיוון.

כי המשפט הראשון עומד בסתירה מוחלטת לטבע האדם ואיך שאנחנו מתפתחים.

תינוק בלי גורם חיצוני שייצור איתו אינטראקציה - או שמת (כן, תינוקות מתים מחוסר תשומת לב, גם אם נותנים להם אוכל ושומרים אותם במצב פיסי טוב) או שיוצא אינבציל. בלי אינטראקציה, אין התפתחות שכלית, מוטורית (שזה דברים משיקים) ואין "אני". תינוק לומד שהוא "מישהו" דרך אינטראקציה.

לכן כל השיח הניו אייג'י של "הפתרון נמצא בתוכך", הוא פשוט אווילות שהשתרשה בחברה. אנחנו תוצר של סביבה וביולוגיה, והסביבה שלנו היא אנשים אחרים (והתוצרים של הפעילות שלהם).

ולכן, שינוי אמיתי בדפוסי התנהגות בא קודם כל ולפני הכל, בלצאת מהשגרה הקבועה ולחפש איך אתה מתמודד מול  הדבר שאתה רוצה (וממש לא רוצה...) להתמודד איתו. 

בריאיון עם דניאל קרייג, שאלו אותו מה הסצינה שהכי הפחידה אותו בג'יימס בונד. הוא ענה שהסצינה על המנוף בקזינו רויאל, כי יש לו פחד גבהים. והוסיף: "עכשיו כבר אין לי פחד גבהים..."

וזו התורה כולה על רגל אחת.

ועכשיו, אליעזר, עם מה אתה רוצה להתמודד?

• אהבתי 4

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

ועכשיו, אליעזר, עם מה אתה רוצה להתמודד?

אני מנסה שנים להבין את עצמי, לנסות לנסח לעצמי.

כתבתי כבר למעלה ל @DareDevil אני מחפש עזרה בתחום הביטוי האישי, למשל ללמוד להשתמש בסמכות במקום להפעיל כח.

ארחיב עוד טיפה: אני מוצא פער לא ברור בין הבטחון העצמי הפנימי שלי, (שממנו ב"ה לא חסר לי), לבין היכולת להקרין אותו החוצה.

אני רואה סביבי (סביבת הייטק) מנהלים שבטוחים (פנימית) הרבה פחות במה שהם אומרים, אבל משהו בסמכות והביטחון החיצוני שלהם נותנים לדברים שלהם משקל גבוה מאוד.

לא מחפש עטיפות ססגוניות לעצמי, גם לא מחפש להיות בעל הדעה עם המילה האחרונה, אבל כן מחפש להצליח להוציא את מה שיש בי עם "ממשק משתמש" טוב יותר.

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

אני חושב שהמשפט השני עומד בסתירה לראשון...

מניח שהתכוונת לזה שהאדם צריך להיות קודם כל מחוייב לשינוי, ואז צריך גורם חיצוני (יענו, לא מישהו ממעגל המכרים המיידי, גורם מקצועי), שייתן כיוון.

זו הייתה הכוונה

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 5 שעות, אליעזר כתב:

ארחיב עוד טיפה: אני מוצא פער לא ברור בין הבטחון העצמי הפנימי שלי, (שממנו ב"ה לא חסר לי), לבין היכולת להקרין אותו החוצה.

הנה נקודה ראשונה שתוכל לעבוד עליה: העברת המסר בצורה טובה וברורה, ובזריזות- ולא לפתוח את השאלה לזו האמיתית רק אחרי 3 הודעות שונות...

מה שאתה מתאר שאתה צריך זה משהו בין כאריזמה לבין אסרטיביות. 

למנהלים בדרך כלל יתנו משקל גבוה יותר מאשר לעובדים ה"רגילים". בלי קשר לסמכות\טונציה\ביטחון עצמי.

קח לעצמך תרגיל מנטלי: תבחן את צורת הדיבור שלהם. מה הם עושים שונה ממך. שפת הגוף שלהם- פתוחה או סגורה? המילים שהם בוחרים להשתמש בהם- "אני חושב" או "בדקתי ו"?

לבחירה נכונה של מילים יש השפעה משמעותית על העברת התוכן, למרות שהמשפט נותר זהה.

"אני חושב אחרי שבדקתי את הנתונים שאם נוריד עמודה אחת בטבלה זה ישפר את ההבנה של התוכן" מול "בוא נוריד עמודה אחת מהטבלה. בדקתי. זה ישפר את ההבנה של התוכן"

אותו המשפט- בנוי אחרת. נשמע אחרת. מתקבל אחרת.

• אהבתי 1

פורסם

לפני 29 דקות, ברווז כתב:

תבחן את צורת הדיבור שלהם. מה הם עושים שונה ממך.

לסגל התנהגויות של אחרים - אצלי אישית זה פחות עובד, אני מחפש משהו/מישהו שיצליח להוציא את זה ממני מבפנים.

פורסם

לא אמרתי לסגל. אמרתי ללמוד, כדי שתבין גם מאיפה זה נובע ואיך זה עובד.

אל תחקה מישהו אחר... זה הכי גרוע :lol:

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

קח לעצמך תרגיל מנטלי: תבחן את צורת הדיבור שלהם. מה הם עושים שונה ממך

ואז ירוץ אצלך פרוסס ברקע של "שיט, מה אני עושה לא נכון עכשיו", שיוריד לך את הביטחון עצמי עוד יותר.

חוץ מזה, הדבר האחרון שאני אישית הייתי רוצה לראות בעבודה שלי זה מנהל שמתחיל להפעיל שיטות NLP וטריקים פסיכולוגיים (שלא כזה קשה לזהות). אחד כזה במקרה הטוב יצחקו עליו, במקרה הגרוע ישנאו אותו, בכל מקרה הוא ייראה כמזוייף, וסמכות זה ממנו והלאה.

זה על אותו משקל כמו לשאול "איזה משפטי פתיחה צריך להגיד שבחורות/בחורים/NB יימשכו אליך", ואז "תמליצו לי על אמן פיתוי".

סמכות = כבוד. כדי להיות סמכותי, צריך שיכבדו אותך. כדי שיכבדו אותך, צריך לתת לאנשים סיבה לכבד אותך.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, vadim6385 כתב:

סמכות = כבוד. כדי להיות סמכותי, צריך שיכבדו אותך. כדי שיכבדו אותך, צריך לתת לאנשים סיבה לכבד אותך.

ביצה ותרנגולת?

אבל גם יש אנשים שאתה רואה שהם מקרינים את זה. כלומר זה בא מתוכם, לא מאישור של סביבה חיצונית.

עריכה אחרונה על ידי אליעזר
פורסם
לפני 7 דקות, אליעזר כתב:

אבל גם יש אנשים שאתה רואה שהם מקרינים את זה. כלומר זה בא מתוכם, לא מאישור של סביבה חיצונית.

אז הם עשו משהו בשביל זה. זה לא שהם הגיעו וקיבלו כבוד מהשניה הראשונה, וגם בספק אם הם למדו את זה בקורס שקר כלשהו.

גם על סמך מה אתה יודע שלך יש בטחון עצמי, ולאחרים אין?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...