Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא. המקובל הוא שהבדיקה על חשבון הקונה. יש בכך הגיון - הבדיקה נועדה להגן על הקונה, לכן עליו לשלם. אם המוכר ישלם תמורת הבדיקה הרי שהחשש יהיה מהטייתה לטובתו, וכי מידע יוסתר מהקונה או יטעה אותו.

בכלל, אין חובת בדיקה, אבל ההליך מקובל. יש גם מי שמוותר על הבדיקות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כפי שנאמר מעלי

אבל אם התחייבת על משהו והוכח אחרת, תשלם.

או אחד בדק את הרכב שלך ולא רצה לקנות, תוכל לרכוש ממנו את הבדיקה, במידה ואתה חפץ בכך.

המחיר הוא סביבות ה 500 ש"ח

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם

חיוב מבחינת החוק אין (גם לא לקונה)

אני חושב שאם אני מוכר רכב אין לי למה לקחת לבדיקה כי אני מכיר את הרכב והוא גם שלי. זה צריך להיות אכפת לקונה.

אם הקונה רציני ויעזור לו להחליט אז אם הוא ירצה לקנות ורק המאות שקלים האלו יעזרו לו להחליט סופית אין לי בעיה להוריד לו את מחיר הבדיקה ממחיר הרכב

פורסם

פה תוכל לראות מחירי בדיקה בהתאם לסוג הרכב:

מחירים לדוגמה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, טרט כתב:

אבל אם התחייבת על משהו והוכח אחרת, תשלם.

לכן לא "מתחייבים בבדיקה".

אם אני יד שנייה, אני יודע ב100 אחוז מה קרה ביד הראשונה? לא.

אני מבין במנועים ובגירים כדי "להתחייב?" לא.

אני יכול להגיד שלמיטב ידיעתי והבנתי הרכב תקין ולא עבר תאונה, והשקונה יכול לבדוק מה שהוא רוצה איפה שהוא רוצה.

הבדיקה היא אינטרס של הקונה, לכן הקונה מוזמן לשלם עליה. אפשר להסביר בנימוס מדוע "לא רוצים להתחייב" וקונה רציני מבין, ולוקח את הרכב על חשבונו, ובסוף גם קונה.

מניסיון.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

איך הגעת לחשוב שבדיקת קנייה היא על חשבון המוכר?

מה, נראה לך סביר שכל אחד שרוצה לקחת את הרכב לבדיקה, 

אתה כמוכר תרוץ לשלם עבורו?

לא ברור לי העניין הזה.

סלע

פורסם
לפני 5 שעות, סלע כתב:

איך הגעת לחשוב שבדיקת קנייה היא על חשבון המוכר?

מה, נראה לך סביר שכל אחד שרוצה לקחת את הרכב לבדיקה, 

אתה כמוכר תרוץ לשלם עבורו?

לא ברור לי העניין הזה.

בדיוק חבר זה למה שאלתי

פורסם

קבלת תשובות ברורות.

1.אל תתחייב על כלום.

2.הבדיקה תמיד על חשבון הקונה.

3.אחלתי למוכר הצלחה בהמשך דרכו.

• רעיון טוב! 2

סלע

פורסם

אתה יכול להיות פחות תקיף

הבחור בא לשאול שאלה. אתה, במקום לענות לו- "מתנפל" עליו קצת למה הוא שואל את השאלה הזאת...🙄

• לא הבנתי... 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כמו שאמרו,
תציין שלמיטב ידיעתך הרכב לא עבר תאונות אצלך, ואין בעיה מכנית שאתה מודע אליה, אבל אתה לא מכונאי, ואם הוא רוצה חוו"ד, הוא מזמן לקחת את הרכב לבדיקה על חשבונו.

כמובן שאם הרכב עבר תאונות או שיש ליקוי מכני משמעותי - חובה עליך לומר את האמת אם הוא שואל, אחרת, אם הסתרת מידע והוא הקליט את השיחה איתך, הוא יוכל לתבוע אותך חזרה.

• תוכן חדש...