Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור קונה אני מעדיף לדבר עם המוכר בוואטסאפ, לפחות בהתחלה. 

אני שואל שאלות מאוד ספציפיות, לרוב בהודעה אחת או שתיים, וברגע שאני מקבל "אישור" לגביהם, אני ממשיך לשאלות קצת יותר כלליות. 

בשבילי זה טוב, כי אני פונה לכמה מוכרים במקביל,ומקבל תשובה תכלס, מבלי גינוני נימוסים מיותרים וקבלת מונולוג של 5 דקות עד כמה הרכב של המוכר הוא הרכב הכי טוב בעולם. ולדעתי זה גם טוב למוכר כי הוא יכול לענות מתי שבא לו ולא להתחיל לנהל שיחות בזמנים שלא בהכרח נוחים לו. כבר גם לי יצא בתור מוכר להתנהל עד הפגישה רק בוואטסאפ וזה מעולה. 

העניין הוא שבהרבה מקרים, כבר אחרי הודעה אחת, אני מקבל תשובות בסגנון " לדבר ככה זה לא רציני". ולאו דווקא מאנשים מבוגרים. ואני לא מצליח להבין למה? הרי אני לא בא ושואל שאלות דביליות. אני שואל שאלות מאוד קונקרטיות וספציפיות. למה שמישהו יחשוב שזה לא רציני? 

מה דעתכם בעניין? 

פורסם

לגיטמי ביותר. יותר נוח, יותר ממוקד, כל מה שנאמר נשאר כתוב. כל מה שאמרת נכון. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 6

פורסם
לפני 12 דקות, davemustaine87 כתב:

העניין הוא שבהרבה מקרים, כבר אחרי הודעה אחת, אני מקבל תשובות בסגנון " לדבר ככה זה לא רציני". ולאו דווקא מאנשים מבוגרים. ואני לא מצליח להבין למה? הרי אני לא בא ושואל שאלות דביליות. אני שואל שאלות מאוד קונקרטיות וספציפיות. למה שמישהו יחשוב שזה לא רציני? 

פשוט, לרוב יש להם מה להסתיר או רוצים לבצע מניפולציה (על ידי שימוש בדטונציה,משחקי מילים, לחץ דברים בסגנון) במטרה להחסיר דברים שיהיו לטובתם בעת המכירה. 

או.. מדובר בסוחרים ;) 

• רעיון טוב! 2

2001 Renault clio b sport (RS) 172 out:roll:

2001 Audi a3 8L 1.8 out:lol:

2001 Mercedes benz w203 240 IN8)

פורסם
לפני 36 דקות, Buki כתב:

לגיטמי ביותר. יותר נוח, יותר ממוקד, כל מה שנאמר נשאר כתוב. כל מה שאמרת נכון. 

+ התמונות של הרכב והרשיון וכל הפרטים נמצאים תחת אותו מספר ואני לא הולך לחפש איפה ראיתי את המאזדה האדומה ומעניין כמה ק"מ יש לטויוטה הזו שפתאום נזכרתי שיש לי תמונה שלה.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

ככה זה גם בעלי דירות כשמחפשים דירה להשכרה.

אתה שואל אחד כזה על עלות הארנונה שהוא טרח להסתיר במודעה ביד2 והוא כותב לך "רק בשיחת טלפון", כאילו שקשה לו לרשום בווטסאפ מספר בן 3 ספרות.

עבורך זה סימן שהמוכר לא רציני. אם הוא לא מוכן לענות על שאלות בכתב , ככה שזה ישאר מתועד, אז הוא נוכל.

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
  • אהבתי 1
פורסם

אני התכתבתי דרך וואטסאפ, נוח לשני הצדדים, ולא אמרו לי שזה לא רציני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• אחראי פורום
פורסם

אני לא מתכוון לבזבז זמן על סימוסים שחוזרים על עצמם, בטח לא באמצע היום.

הודעה או שתיים לגישוש, סבבה. מעבר לכך, תתקשר.

לא מתאים? יש עוד מכוניות בלוח, תודה.

ומעבר לזה, לטעמי חלק נכבד מהיכולת להבין מה נמצא מולנו, טמון בשיחה, באיך שהבן אדם מגיב.

יש דברים שיעברו גם בהודעות אבל הרבה יהיה מעורפל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 7

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

נוח מאוד גם בתור קונה וגם בתור מוכר. באופן אישי אני גם שונא יותר מדי שיחות טלפון בלי קשר לקנייה/מכירה, מעדיף התכתבות

פורסם (נערך)

שאלה אחת או שניים בווטסאפ,זה לגיטימי.אבל אם מתחיל פינג פונג של שאלות ותשובות,זה ממש לא מתאים,שיתקשר ויקבל מענה מתאים.וזה נכון מבחינתי לכל שיחת ווטסאפ שגולשת לאינסוף הודעות ולא רק לקניה או מכירה.אישית מעדיף להתקשר ולהתרשם מהמוכר בשיחה טלפונית.

עריכה אחרונה על ידי Itzik-b
  • אהבתי 2
פורסם

אין תשובה חד משמעית.

יש לי חברים שלא סובלים התכתבויות בוואטסאפ, וזה לגיטימי. מעדיפים לשוחח.

אבל שוב, זה כל מקרה לגופו.

אם שאלת "שלום זה בקשר למודעה של xxx , רציתי לשאול כמה ק"מ עשה הרכב" ועונים לך "תתקשר", אז יש מקום מצידך לסנן.

אם שאלת שאלות מרובות ואתה רואה שהבנאדם רוצה שיחה טלפונית אז יש מקום לשיקול דעת והבנה מצידך, לטעמי.

גם בוא, העלת פה שאלה כתובה ומנוסחת היטב. זה אחלה. אל תתעלם מהעובדה שהיום אנשים כותבים בחצאי משפטים, בלי תחביר, בלי בניינים והטיות. תסתכל מצד הקונה- אחרי כמה הודעות כאלה הוא אומר לעצמו "די. חלאס. מי שרוצה שיתקשר. בשתי מילים אני מסנן אותו והוא אותי". 

רוצה לומר שעל כל הודעה מנוסחת ועניינית שלך הוא בטח מקבל עוד 20 שכבר הוציאו לו את כל החשק לברור הודעות.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לי זה פחות נוח ומהניסיון שלי עם הפיאט, אלו שהתכתבו בהודעות לא היו רציניים.

מי שהיה רציני יצר איתי קשר בטלפון.

יכול להגיד שגם על רכבים שנמכרו במשפחה, לרוב הקונים הרציניים היו כאלו שהתקשרו.

זה לא אומר כלום כמובן, יכול להיות קונה לא רציני שיתקשר וקונה רציני שייצור קשר ב-SMSים\ווטסאפ\טלגרם. זה הרושם שלי בכל אופן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בתור מוכר היה לי נוח כי זרקתי את מקבץ התמונות מצ'ט אחד לצ'ט שני וכך הלאה ..

בתור קונה היה לי קשה כי יש מוכרים מבוגרים יותר וחלקם מאותגרים טכנולוגית.

• אהבתי 2

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

כנראה באמת אינדיווידואלי, אני אישית מעדיף לא להתקשר בכלל ושלא יתקשרו אלי. רק הודעות. 

אגב השירשור מזכיר את הפרסומת של בזק משנות ה 90, כשהטלפונים הניידים רק התחילו להיות נפוצים: 

בחורה ישובת בבית וממתינה לטלפון אחרי הדייט אתמול:

"אם הוא מתקשר לקווי של  לבזק - אהבה אמיתית" 

"אם הוא מתקשר לנייד - סתם בקטע של סטוץ". 

😁

ככה בדיוק נראית היום הטענה שהתכתבות  ב What's App זה "לא רציני". 

• אהבתי 1

פורסם

אני כבר מזמן לא מוגדר צעיר ועדיין מעדיף גם כקונה וגם כמוכר את השאלות האינפורמטיביות הראשוניות בווצאפ ואם יש היתכנות שואלים מתי נוח לדבר.

.אם תתחיל אחרי השאלות הראשוניות לחפור כמה אני גמיש ובאיזה ריח העץ ריח סביר להניח שאשיב שתחשובעם עצמך אם זה מתאים לך ואז תתקשר ונקבע שתראה את הרכב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חבר רצה לקנות רכב.

אז הוא ראה מודעה.

התקשר.

הבחור התחיל לשבח את האוטו. שהוא שם לו אגזוזים ורדיו.

ושהוא שאל שאלות פשוטות כמו מתי ואיפה הוא טיפל - התשובה הייתה - ״עזוב. אם אתה רציני תבוא - תראה את האוטו.״

ואם הוא היה בא אז - התשובה הייתה ״עזוב. אם אתב רציני תקנה״.

יש לא רציניים בהודעות.

יש לא רציניים בטלפון.

אני גם באופן אישי מעדיף לקבל ולתת את כל המידע בוואטסאפ.

א. הכל כתוב ומתועד.

ב. אני/הצד השני עונה כשנוח לו. לא כל אחד יכול לדבר כל הזמן בטלפון. וזה גם מונע שיחות בשעון הזויות.

אגב. גם בטלפון וגם בוואטסאפ אני שואל מספר שאלות מאוד מוגבל.

מוודא את הנתונים של הרכב (דגם. יד. שנה. רמת גימור. ק״מ. ממתי אצלו)

האם היו תאונות.

היכן ומתי טופל.

האם ישנן בעיות ידועות.

ומתי אפשר להפגש?

אני לא נוהג לשאול על מחיר בטלפון. זה נראה לי לא רציני. המקסימום שאשאל האם יש גמישות.

וגם לא שואל את השאלה של ״למה אתה מוכר?״. תמיד נראתה לי שאלה טיפשית.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...