Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבקש עזרה מבעלי ניסיון, מה עושים בגג הבניין.
לפני בערך 10 שנים (אולי קצת יותר) עשו יריעות איטום. היו בעיות קטנות של רטיבות בדירה (הדירה שלי בקומה שלישית ואחרונה).
אח"כ עשו סיוד מידי פעם (לפני שאני הייתי בוועד).

מה כדאי לעשות עכשיו? אני לוקח בחשבון שעוד שנה וחצי אני יוצא מהדירה הזו.

כדאי לעשות שוב סיוד? קראתי שניתן לעשות הלבנה בחומרים אקריליים אבל זה לא יחזיק מעמד בחורף.

מה אתם ממליצים לעשות?

פורסם

בבית הוריי הייתה נזילה מהתקרה. סיוד לא נועד לאטימה, זפת לא עבדה כבר (שמו לא מזמן). הפתרון היחיד היה איטום עם יריעות, וזה פתר את הנזילה לחלוטין וטוב לעוד שנים רבות. 

זו הוצאה של הוועד בעיקרון, וכל הדיירים צריכים להשתתף.

• מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הדבר הכי חשוב באיטום מגיע הרבה לפניו, והוא ההכנה לאיטום.
צריך לזהות את מצב היריעות שפרסו, ומה הסוג שלהן, אם אתה רואה את היריעות כנראה שמדובר ביריעות ביטומניות עם אגרגט לבן (נראה כמו חול של חתולים, קצת יותר דק).
אם זה אכן המצב כנראה אפשר לחפש את האזורים בהן היריעות התרוממו ולבצע ריתוך (לא יודע למה זה נקרא ככה...) מחדש, בתוספת "מיץ יריעות" (נמנע מלנקוב במוצרים ספציפיים, אבל גוגל עונה על הכל).

עם זאת רק מומחה איטום, ידע בדיוק את הפעולות (בלי לנתח את כל המערכת אי אפשר למצוא פתרון נקודתי), אבל לשנה וחצי בספק שתשקיע גם ביועץ וגם בקבלן ביצוע.

אז מה כן? מבינים מה יש על הגג כרגע, ומשם מתקדמים.
יש המון חומרים שניתנים למריחה ונועדו לסגור פינה לכמה שנים, אין לי ניסיון איתם אבל יש לי מספיק ניסיון אחר כדי לומר שהמפתח יהיה ניקיון טוב (גרניק בלי לפגוע באיטום קיים שאינו רופף), מריחת חומר מקשר (פריימר חייב להתאים לשני החומרים - המשטח\האיטום הקיים והחומר איטום החדש) וביצוע איכותי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

צודק, לא ציינתי שלא היו לי יריעות בעבר. 

זה נקרא "ריתוך" כי משתמשים בחומר מקשר ("מיץ יריעות" :lol:) ובחום. כמו בריתוך פלדה. 

למיטב ידיעתי, דווקא לשקיות ניילון משתמשים במונח "הלחמה" ששם זה לא מתאים בשיט.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

תודה על התשובות המפורטות.

יש נקודה אחת שבה אני יודע שהיריעות נפגעו בגלל נזילה שהיתה באחד מקולטי השמש. 

אני מצרף תמונות של הגג.

20210621_065601_HDR.jpg

20210621_065445_HDR.jpg

20210621_065629.jpg

עריכה אחרונה על ידי ArikB
פורסם

יש חומר שנקרא סיקה לסטיק 560. קצת יקר אבל חומר מצוין, מי שמעוניין בפיתרון ארוך טווח לרוב משתמש בזה.

הוא גם עמיד במים עומדים.

• אהבתי 1

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

האמת שהלחמה דווקא כן מבין, כי נותנים לרובוט לבצע את התפר בהלחמה בין יריעות HDPE.
אריק אני אישית לא מצליח להעריך את המצב מהתמונות, רואים בבירור אזורים שעלולים להיות בעייתיים (חפיפה בין יריעות, עמודים ברזל, צינור אוויר חודר שקשה לראות אם יש קוביה סביבו ומה הפתרון ששמו) אבל לא רוצה לגבב סתם.
נתנו לך פה המלצה, אני נמנע מלדון על חברות וחומרים אבל צריך לוודא אם הסיקה שהומלץ ניתן ליישום ואם נדרש חומר מקשר (יש חומרים שהם פוליאוריטנים וביטומנים, אז נקודת הפתיחה שלי שזה אפשרי).

• אהבתי 1

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם (נערך)

אני מבין שמדובר בגג משותף.

אתה לא צריך להתעסק עם זה. עליך לפנות לועד הבית ולהתריע על התקלה. האחריות על התיקון היא על כל הדיירים, באמצעות הועד.

אם יוזנח ויגרם לך נזק - תוכל לתבוע את כל הדיירים (או את הביטוח של הרכוש המשותף).

לכן דאג שועד הבית יביא איש איטום שיבדוק את הגג וימליץ על דרך הטיפול, אולי אפילו יקבל יותר מהצעה אחת.

מה שכן - תעד את כל התקשורת עם הוועד, כדי שאם יהיה נזק תוכל לומר "הזהרתי אתכם" ולתבוע את נזקיך (מינוס חלקך ברכוש המשותף). יותר מזה, כיוון שמדובר ברכוש המשותף אל תטפל בו בעצמך, שמא יאשימו אותך בנזקים ויתבעו אותך. יוצא מכלל זה אם מדובר בטיפול דחוף שתאלץ לבצע ואז לתבוע החזר מהועד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבל הוא ציין שהוא ועד הבית...

• רעיון טוב! 1

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

שוב תודה על התגובות.

כנראה לא הייתי ברור אז אני מבהיר שאני לא (!) מתכוון לעשות את העבודה בעצמי אלא להביא בעל מקצוע שיעשה זאת בעצמו, בתשלום, מקופת הוועד.

@sperial לצערי אני הוועד 😪

אם יש לכם המלצה למישהו אשמח לשמוע. הבניין בר"ג.

פורסם

עדכון קצר:

הבוקר הייתי בגג עם בעל מקצוע. לדבריו אי אפשר לעשות זפת (הפתרון הזול יחסית) על יריעות ביטומניות ומה שנותר זה לחדש אותן או לעשות ציפוי אקרילי. אני מחכה להצעת מחיר ואז אחליט.

תודה לעוזרים בפרטי וגם כאן. אם יש עוד עצות והערות אשמח לשמוע.

• תוכן חדש...