Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה ברשותי רנו 5 GT טורבו מודל 87',שבוע הבא בעזרת ה' היא הולכת לקבל מנוע 1.4 טורבו,אז אני רוצה מהתחלה לעשות את המקסימום שהמנוע יעבוד בצורה חלקה שלא יהיו בעיות בהמשך הדרך.

המנוע הנ"ל די מיושן (קאמשפט תחתון) ואמור לעבוד בלחצים גבוהים וטמפרטורת עבודה גבוהה,הייתי רוצה המלצה לשמן מנוע(סוג ויצרן) שנועד למנועים שעובדים בתנאים קשים עם התחשבות באקלים הירושלמי (חם ויבש בקיץ,קר וקפוא בחורף).

בנוסף אני אשמח לשמוע רעיונות איך לשפר את מערכת הקירור,כיוון שעם הרדיאטור המקורי של הרכב בזמן "לחיצה" הרכב מתחמם,הדבר היחיד שהוצע לי זה להתקין רדיאטור של רנו 11 אוטמטית (צריך רדיאטור של רכב אוטומטי בגלל הקירור שמן שיש ברכב) כיוון שהוא יותר גדול והקירבה בין הדגמים,אם מישהו מכיר רנו אחרות עם רדיאטורים גדולים שיכולים להתאים לי או אפילו סתם רעיון איך לשמור על הרכב בטמפרטורת עבודה בזמן גדישה אני אשמח לשמוע.

תודה מראש.

פורסם

בנוגע לשמן - ממליץ בחום על הליקווימולי הזהוב, במידה והוא תואם את דרישות היצרן.

אני לא חושב שיש טעם לשים שמן סינטטי מלא מכיוון שהוא עלול להיות "דק מידי" עבור המנוע.

אצלי ברנו, הליקווימולי הזהוב היה "בדיוק" עבור המנוע, ונסיון לשים שמן דליל יותר התבטא בעבודה גרועה למדי של המנוע עד החימום שלו....

אני מניח שאצלך המצב יהיה טוב יותר, אבל אני לא חושב שיש טעם לקפוץ רחוק מידי עם השמן. עדיף להחליף שמן ומסנן כל 5000 ק"מ ולשים שמן זול יותר מאשר לשים שמן יקר ולהחליף כל 10-15

בנוגע לרדיאטור - הנסיון מספר שדווקא רדיאטור של רנו 19 1700 יכול להיות תחליף מצויין.

אופציה אחרת, אם בא לך להסתבך מעט, היא להוסיף רדיאטור נוסף, תוך שאת הרדיאטור שלך אתה מזיז מעט, כך שהם יהיו מקבילים ולא אחד מאחורי השני, רדיאטור שיכול להתאים הוא רדיאטור של רנו 5 \ 9\ 11 מנוע 1100 שמבחינת גודל הוא די קטן ויכול להתאים ולשבת ליד הנוכחי שלך בלי הרבה מדיי בלאגנים.

שים לב לשדרוג אפשרי אחר - החלפה של הוונטה המעפנה של רנו במשהו אימתני יותר. ליאיר [אם הוא קורא פה] יש עם זה נסיון, הוא יוכל לספר לך יותר, ובלי שום קשר, נסה לארגן לך מתג עצמאי [מעבר לתרמוסטט וליוניט חום מנוע] שיפעיל את המאווררים או את המאוורר המוגדל שלך בלי תלות - כך תוכל להפעיל אותו במעדו מועד - ולפני שהמנוע בכלל יעבור את טמפ' העבודה שלו אתה כבר תדאג לשמור אותו שם.

שדרוג אחרון, ואולי ראשון - אם להיות ממש יקה, יהיה לשים שעון טמפ' חיצוני \ נוסף \ מדוייק יותר מהמחוג - רבע סיבוב שקיים באוטו.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

תודה רון.

במקרה הקדמתי אותך בקטע של השעון,יש לי שלושה שעונים חיצוניים ברכב,שעון גדישה,שעון לחץ שמן,ושעון חום מדוייק :-) .

בכל מקרה הליקוומולי הזהוב באיזו צמיגות?

הוספת רדיאטור היא אופציה טובה אם אני אמצא מקום אחר לאינטרקולר...

בקשר לוונטה,אולי אני אחפש וונטה של רכב מסחרי זה רעיון טוב.

פורסם

מאוורר של רכב מסחרי? אבל איך אתה יודע מה הספיקה שלו?

המלצתי לך תהיה לקנות מאוורר טוב עם ספיקה גבוהה כמו אלו ש-SPAL מייצרים, המחיר לא נורא בכלל והמשמעות מבחינת יכולת הקירור היא גבוהה.

מלבד זאת, קצת משעשע אותי שאתה מדבר על שיפור יכולת הקירור אבל "במידה ותמצא מקום אחר לאינטרקולר"... אני מניח שאתה מתקין את האינטרקולר בחזית... זה הולך להפחית לך את יכולת הקירור של הרכב עוד יותר כי הוא חוסם את זרימת האויר לרדיאטור...

חבל לבנות מנוע ולהשקיע המון כסף רק בשביל להרוס אותו אח"כ בגלל קירור לא מספק.

מוטי.

פורסם

מוטי ,האינטרקולר מקורי והינו צידי ולא חזיתי,הרדיאטור והאינטרקולר די קטנים וחולקים את החזית אחד ליד השני,לכן זה בעייתי לשים רדיאטור גדול או רדיאטור שני כיוון שאני לא רוצה לאבד את האינטרקולר בחזית או לחילופין שהאינטרקולר לא יפריע לזרימת אויר לרדיאטור.

המאוורר הזה שמוטי דיבר עליו SPL ,מישהו יודע היכן ניתן להשיג אותו? כי אני רוצה לעשות הכל שהמנוע ישאר בטמפ' עבודה.

הוספתי תמונה של התא מנוע של הGT,בתמונה אני דווקא רואה וונטה גדולה יותר מהמקוריץ,המקורית הרבה יותר קטנה,אבל אם תסתכל בחזית תראה שהאינטרקולר והרדיאטור חולקים את החזית,ככה הסיפור אצלי פחות או יותר.sous_le_capot-1.jpg

פורסם

א. סינטטי מלא. אם לא MOBIL1 אז לפחות ליקויד מולי סגול (המנוע אולי יסבול פחות מזה אבל הטורבו ממש לא)

ב. רדיאטור לא חייב להיות גדול יותר, הוא גם יכול להיות עבה יותר (יותר "שורות")

בהצלחה

HFturbo

פורסם

לא יודע מה איתכם

אבל עדיין לא שמעתי על מנוע טורבו בנזין שלא שמים לו שמן סינטטי מלא...5W40

ובכל אופן אל תשים את הליקוויד מולי הזהוב-הוא חרא.

אפילו לא חצי סינטטי(הוא מניראלי או מה שזה לא יהיה...)

פורסם
לא יודע מה איתכם

ברשותך אתקן:

שמן חצי סינטטי ושמן מינרלי אינם זהים.

שמן חצי סינטטי מכיל בחלקו שמן מינרלי.

ואני סבור שהשמן הזהוב של LM לא ראוי לכינוי שכזה.

אמנם מדובר בשמן מינרלי, אך הוא ברמת דירוג גבוהה ובאיכות מעולה, יחסית למינרלי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
לא יודע מה איתכם

אני לא יודע מה איתך, אבל מנוע טורבו בן 20 של רנו הוא לא מנוע טורבו בן 3 של איביזה...

ואני לא יודע מה איתך, אבל לשים שמן דק מידי למנוע שאינו מותאם \ מיועד לעבוד עם השמן הזה יכול להוביל לתוצאות די עגומות מבחינת המנוע

ואני לא יודע מה איתך, אבל אם תיגש להיינס ותפתח לבדוק, תראה שלא מומלץ לרדת משמן של 10W40 בדיוק מהסיבות שמניתי למעלה.

ואני לא יודע מה איתך, אבל לקרוא לליקווימולי הזהוב "חרא" - אני חושב שהלכת קצת רחוק...

ולאיציק עם בעיית האינטרקולר - יצא לי לראות רנו 5 טורבו שהאינטרקולר מוקם מתחת לרדיאטור, או, בהתקנה שראיתי בחו"ל - בה האינטרקולר מוקם מעל המנוע - כשהוא מקבל אוויר מכונס [ממוקם בקדמת תא המנוע אבל, ולא בחלקו הקרוב יותר לשמשה...]

רון.

oo==00==00

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה מבחינת השמן ,החברות ממליצות עבור כל מנוע שהן מייצרות את השמן בדרגה הכי אופטימלית למנוע.

מה שאני מבין מכל העסק זה שפחות מ-5w30 זה דליל מידי ,ועושה המון רעשים

ומה שסמיך יותר מ-10w40 גורם לשסתומים להיתקע.

אני אישית משתמש בהמלצות יצרן וממלא בדרגת 5w30 של פורד.

ואיציק מה רע ברדיאטור והמאוורר המקוריים של האוטו ?,אתה מתכוון לגדוש בלחצים יותר גבוהים או מה

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
אני לא יודע מה איתך, אבל מנוע טורבו בן 20 של רנו הוא לא מנוע טורבו בן 3 של איביזה...נכון,אתה צודק

ואני לא יודע מה איתך, אבל לשים שמן דק מידי למנוע שאינו מותאם \ מיועד לעבוד עם השמן הזה יכול להוביל לתוצאות די עגומות מבחינת המנוע שוב פעם אתה צודק

ואני לא יודע מה איתך, אבל אם תיגש להיינס ותפתח לבדוק, תראה שלא מומלץ לרדת משמן של 10W40 בדיוק מהסיבות שמניתי למעלה.יש לך היינס של רנו 5 טורבו שאתה יודע? לי אין

ואני לא יודע מה איתך, אבל לקרוא לליקווימולי הזהוב "חרא" - אני חושב שהלכת קצת רחוק...השתמשתי בו בשנתיים האחרונות,ובגלל הדלילות שלו המנוע היה אוכל לי שמן,החלפתי לחצי סינטטי של חברת ELF הבעיה ניפתרה.

כעיקרון מנועים עם טורבו צריכים שמן בדלילות נמוכה יותר על מנת לאפשר מעבר טוב יותר לקירור :idea:, ועוד משהו שלא עולה לי בראש(שכחתי),ואין סיבה להתעצבן,אני מניח שאף אחד מבני משפחתך לא מייצרים את ליקוויד מולי הזהוב וחבריו...:x .

ואגב אני עדיין חושב שהוא חרא.

פורסם

רועי, ממש לא התעצבנתי, זה קודם כל. אני מתנצל אם ככה זה נשמע, אלא שאנשים פה לוקחים את מה שכותבים ברצינות, ולפעמים, מקבלים פה דיסאיפורנציה שיכולה לגרום לנזקים...

שנית, כן, יש לי היינס של הרכב.

שלישית, מוזר ששימוש בשמן "דק" מידי כמו הליקווימולי הזהוב נפתר על ידי שימוש בשמן דליל אף יותר.

לי יש נסיון של כ-5 שנים [אולי ארבע וקצת] של שימוש בשמן הזה על הרנו שלי [לא טורבו אבל מנוע כמעט זהה] ואמנם השמן הזה [אפילו השמן הזה] ] גבולי למנועים שעברו כל כך הרבה ק"מ [הוא פשוט דליל מידי \ דק מידי] אצלי ברנו הוא תפקד נפלא ולמרות שהאוטו היה עם כ250 אלף ק"מ, האוטו לא אכל שמן, לא נזל ולא התנהג רע.

רק עכשיו, עם המעבר לרכב אחר החלטתי לעבור לסינטטי מלא של ליקווימולי, ואפילו כעת, אחרי שקראתי כמה הסתייגויות לגבי סוג הצמיגות הזה לרכב שלי, אני עדיין בודק לפני שאני אחליף בו את השמן.

יום נפלא לכולם :)

רון.

oo==00==00

פורסם
אני לא מבין מה הבעיה מבחינת השמן ,החברות ממליצות עבור כל מנוע שהן מייצרות את השמן בדרגה הכי אופטימלית למנוע.

מה שאני מבין מכל העסק זה שפחות מ-5w30 זה דליל מידי ,ועושה המון רעשים

ומה שסמיך יותר מ-10w40 גורם לשסתומים להיתקע.

אני אישית משתמש בהמלצות יצרן וממלא בדרגת 5w30 של פורד.

ואיציק מה רע ברדיאטור והמאוורר המקוריים של האוטו ?,אתה מתכוון לגדוש בלחצים יותר גבוהים או מה

הרדיאטור והמאוורר שיש ברכב מתאימים אולי למזג האויר של צרפת אבל ממש לא למזג האויר שלנו,הרכב מתחמם אפילו בגדישה מקורית של 0.7.

פורסם
הרדיאטור והמאוורר שיש ברכב מתאימים אולי למזג האויר של צרפת אבל ממש לא למזג האויר שלנו,הרכב מתחמם אפילו בגדישה מקורית של 0.7.

יש משהו במה שאתה אומר,במיוחד כשזה בא לידי ביטוי במכוניות ספורטיביות ,והקיץ הישראלי לא מקל על העניינים.

בהצלחה בפרוייקט.

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
מאוורר של רכב מסחרי? אבל איך אתה יודע מה הספיקה שלו?

המלצתי לך תהיה לקנות מאוורר טוב עם ספיקה גבוהה כמו אלו ש-SPAL מייצרים, המחיר לא נורא בכלל והמשמעות מבחינת יכולת הקירור היא גבוהה.

מלבד זאת, קצת משעשע אותי שאתה מדבר על שיפור יכולת הקירור אבל "במידה ותמצא מקום אחר לאינטרקולר"... אני מניח שאתה מתקין את האינטרקולר בחזית... זה הולך להפחית לך את יכולת הקירור של הרכב עוד יותר כי הוא חוסם את זרימת האויר לרדיאטור...

חבל לבנות מנוע ולהשקיע המון כסף רק בשביל להרוס אותו אח"כ בגלל קירור לא מספק.

מוטי.

יש יבואן של spal בישראל

הם עובדים יותר בתחום של מאוררים למזגנים

אבל הם יכולים להשיג לך את המאוררים הדרושים לפי הקוד בזול .

• תוכן חדש...