Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב לשימוש של פעם בשבוע למרחק קצר (ונסיעות לא מתוכננות כמובן מדי פעם).

ראיתי שסביב 20k אפשר למצוא רכבי מיני משנתונים 2014-2015.

מתלבט כרגע (גם לאור ההיצע בשוק והצורך בקנייה) בין סוזוקי ספלאש מנוע 1.2 ידני לבין פז'ו 108 מנוע 1.2 ידני.

אמנם לספלאש הספק גדול יותר (95 כ"ס למול 82 של הפג'ו) אבל הנסיעה הפג'ו הרגישה זריזה ונעימה יותר ובכלל תא הנוסעים נראה מודרני יותר מאשר הספלאש.

שתיהן עם ק"מ דומה (90-95k), יד 2.

אשמח להמלצות שלכם לפני שאקבל החלטה

פורסם

ראשית, לרוב הספלאש יותר אמינה (ואף חסכונית בקטגוריה).

אבל יש לך רכבים נוספים, יונדאי איי עשר למשל. שברולט ספארק.

משתדל לעזור

פורסם

הפיגו אכן מודרנית יותר בפנים עם מושבים נוחים ונוחוך לא רע.

לגבי אמינות, לא בטוח, איזה בעיות יש ל108?

כנל גם לגבי צריכת דלק, הקטנות של הפיגו ידועות בתור החסכוניות בקטגוריה.

הספלאש מאחור מרווחת יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המנוע של הפיג'ו אכן חזק יותר, אמנם על הנייר נתון הכ"ס המקסימלי שלו נמוך יותר אבל בפועל המומנט שלו גבוהה יותר ורצועת הכוח שלו יעילה יותר.

מבחינת במה לבחור זאת התלבטות באמת קשה ואף אחת מהן לא טובה יותר בפער ניכר במשהו לכן קשה לבחור מי יותר טובה אז אנסה לסכם לך את הפלוסים והמינוסים של כל אחת מהן ושל עוד כמה אופציות שהייתי בוחן כדי שתוכל לבחור מה מתאים לך יותר:

פיגו 108

פלוסים:

עיצוב פנים וחוץ מודרני

מנוע גמיש וזריז

מושבים נוחים

חסכונית מאוד (כ20 ק"מ לליטר ממוצע)

מינוסים:

אין פתחי מיזוג מרכזיים

אין אפשרות שליטה בעוצמת האוויר בכל פתח מיזוג בנפרד

חלונות אחוריים לא נפתחים

בעיה עם רצועת טיימינג מהריוויזיה הישנה שיכולה לגרום נזק למנוע יש לוודא שהוחלפה ולא נגרם נזק.

סוזוקי ספלאש:

פלוסים:

מרחב פנים מצויין בשורה האחורית

אמינות מצויינת

סחירות טובה

מינוסים:

לא ממש יש

פורד פיאסטה:

עיצוב פנים וחוץ מודרני

שקטה

תא מטען גדול

היגוי טוב

אמינות טובה

מינוסים:

מנוע מאוד אנמי

פיאט פונטו איבו:
מרווחת מאוד בשורה האחורית

עיצוב פנים וחוץ מודרני

נוחות טובה

אפשר למצוא גרסאות מאוד מאובזרות עם בקרת אקלים, וגג פנורמי נפתח.

מינוסים:

מנוע דיי אנמי

• רעיון טוב! 1
פורסם

נהדר, תודה לכם.

מאחר והמרווח האחורי, חלון ותא מטען פחות חשובים לי, היתרונות ב108 עולים על החסרונות מבחינתי. אברר לגבי הטיימינג

פורסם

אחרי ההמלצות והמדריכים לקניית רכב, לקחתי פג'ו 108, 92K, שנת 2015, למכון לפני רכישה.

הממצאים קצת הטרידו אותי ואשמח להתייחסות שלכם:

הדברים העיקריים:

1. טיימינג-  האם נדרש להחליף אחרי ק"מ/כמות שנים? כמו כן, מה העלות?

2. נזילות שמן - הבוחן אמר שזה בלאי שקורה ברכבים שעברו ק"מ ושנים על הכביש ולא מדובר במצב חמור. עדיין, לקרוא על נזילות ומנוע שורף שמן גרם לי לחשוב פעמיים.

3. מצמד - אמר שיש בלאי אבל ניתן להמשיך כרגע. מתישהו ידרש להחליף.

4. צמיגים - בני שנתיים, נדרש להחליף בקרוב.

5. מצבר - בן שלוש שנים, מניח שנדרש להחליף בקרוב.

המכות שהוא ציין לא כלכך נראות לעין, אין תאונות

1971569632_108.thumb.jpeg.3ab2587fef0cc319fa2879d10269dd7b.jpeg

פורסם

או שהבדיקה ברמה מאוד נמוכה והבודק עשה "העתק>הדבק" לכל תקלה אפשרית ואמר לך שזה "בסדר בקילומטראז הזה" או שהרכב שבור ושחוט ללא שום דבר שעובד בו תקין.

1.טיימינג אם לא הוחלף היה צריך להחליף שלשום יש בעיה ברצועות טיימינג האלו ואם לא הוחלפה עד עכשיו זאת נורה אדומה מכיוון שיש אנשים שאצלהם נוצר נזק למנוע בגלל הרצועה הישנה (עד עכשיו רק במנועי הטורבו אבל זאת אותה הרצועה גם פו) אני אישית הייתי ממליץ לחפש רכב שכבר החליף רצועת טיימינג לפני חצי שנה ומעלה והמנוע שלו לא מראה סימנים לנזק (שריפת שמן, עשן וכו...)

2.נזילות שמן זה דבר שלא צריך להיות במנוע הזה ובקילומטראז הזה וגם נזילות מים וגם שריפת שמן - זה או שהמנוע גמור או שהבוחן עשה העתק>הדבק, זה שהוא אמר לך "שזה בסדר לא מצב חמור" מראה כנראה על כך שהוא עשה העתק הדבק כדי לא לקחת אחריות במידה והם לא גילו משהו.

3.מערכת פליטה רועשת? פעם ראשונה שאני רואה סעיף כזה מה הבוחן אמר על זה? זה עוד פעם איזה סעיף העתק>הדבק או שזאת בעיה אמיתית?

4. מצמד - "אמר שיש בלאי אבל ניתן להמשיך כרגע. מתישהו ידרש להחליף." NO SHIT DOC בכל רכב ידני עם מצמד יש בלאי ומתישהו ידרש להחליף זאת המילים שלהם להגיד "לא בדקנו אז נשים סעיף שהכל בסדר כרגע ובעתיד יכולות להיות בעיות"

5.מצבר - כנראה ילך בקרוב, צמיגים בני שנתיים זה לא ישן יש להם עוד שנתיים.

בקיצור זאת בדיקה לא רצינית עושה רושם שהם לא באמת בדקו משהו ואמרו לך "לרכב יש בלאי לא נורא אבל קיים" שזה דבר ברור מאליו שיהיה לרכב בן 5 עם 90K קילומטר. מה שם המכו ןשביצע את הבדיקה הבזיונית הזאת?

פורסם

לא רואה משהו חריג, רעש ממערכת הפליטה אפשר לבדוק אם יש חור, אבל הרכבים הללו רועשים.

את עניין הנזילה אפשר לבדוק, אולי זאת הזעה קלה.

אני רכשתי רכב בן 4 עם הזעה קלה שלא התגברה במשך כמעט 30 אלף ק״מ שנסעתי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היי תודה לכם.

הבוחן אכן אמר שהנזילה מכונה לפעמים "הזעה קלה".

טיימינג - הוא לא ידע לומר האם צריך להחליף, אלא רק לבדוק. ביררתי עם מוסך מורשה של פז'ו ואמרו לי שנדרש לאחר 10 שנים או 165000.

מערכת פליטה מצד אחד הוא אמר שהאגזוז תקין, מצד שני אמר שיש רעש ושיער שזה אולי בגלל הרעידות שיש מהמנוע (אמר שזה קורה במנועים כאלה שהם שלושה צילינדר).

פורסם

לרכב יש רעש מהאגזוז יותר מאשר לחלק מהרכבים, לגבי הטיימינג, היצרן שינה את המועד החלפה ל6 שנים או 100 אלף אחרי הפדיחה עם הרצועה שיכלה להתפורר.

מנועי 3 צילנדרים(במכוניות זולות)  רועדים בסרק גם כשהם חדשים.

• תוכן חדש...