Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

קניתי יונדאי איוניק 2017 לפני שנה מאוטוסנטר , לאחר קנייה שמתי לב לרעד מעצבן בנסיעה באיזור ה90-100 קמש.

בוצע:

• נמצא שאחד הג'נטים חטף מכה - נעשה יישור ג'אנט ב"צמיג ותקר" בתא
  •  נעשה כיוון פרונט
  •  החלפת צמיגים ל4 חדשים של ברידג'סטון 
  • איזונים לכל ה4 ב2 מכונים שונים.

(אוטוסנטר לקחו אחריות על התיקונים*)

עדיין יש רעידות ב90-100 קמ"ש, אין רעשים, הרעידות ממשיכות גם שהמנוע בנזין כבוי (רכב היברידי) וגם בניוטרל.

חשוב להדגיש שהרעידות לא אגרסיביות, אבל נותנות תחושה של מהירות גבוהה יותר וחוסר ביטחון בניגוד לנסיעה חלקה.

רעיונות?

תודה

cCS6p7SOrqj-PH53fRlPTQMiJWxjwIgeOuIDaTL8VmkSVjDACW_WidmIa4oibOx9ZhkZrgHW2RDy176moHwSQgtlKwttdbPM_fPPRahayAi7BRL8iGsLY_s3uCU7qsqKZr0usAQIPep7IWnPFIfh9BR3GLEH2BmBNt1bQspSTqfckTdRLudvGeF6OC23UlhV77Rq1d5-Zc2_HfAQn2uU7g5LtS5Tpe8D-DjxIVwWFTkvxx0BWASJRiA0cKkbjDSZ1bhVtWr_FDNi8FIAqOWt4HHReMIiGKjaj0pabGRQ_m5TRnu3Vm4x1RcSyRlqoXpRIG2akxDZIH4V7EuxgGVWfJGvxdz1YQMOIok33eqKTF_J5SjIO0NMhDzBuvY5VNNJrBzUYP-cZxewhph21BXFZre1CNSNfI2RVWMlRGS95DLomXuRgiNNCAhbZIAKNf-3s-PO9jjzYEkeYWdCwZMUq0rUOuasZbJUsBdDJ8AaeeYD-obGSPMoEFWRO1--QR4-RM3GCgHBAqtV0A95Mfwl9p5F5YlcdpyQPOmEx_VghBzyov1H980pX7YrY-cDoh058Ooz121IE31t7PonpaiS9Zlqxxeo5erVq5SjPPwxjv6GWcBMAMoT8HhKGaidj84lx2VlOYQbHjyMK3_PGfUgjgb7ju0WNL1yepvJBX-xFSndw6mDyM14wYt_TpCZI_c=w2183-h1227-no?authuser=0

פורסם

האם הרעידות הן בעיקר בהגה או בכל המרכב?
האם במכונת איזון בפנצ'ריה כל הגלגלים יוצאים מושלמים?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 6 שעות, netanel1014 כתב:

תבדוק אם הצמיגים מנופחים יתר על המידה . 

כן, אבל מעולם לא הייתה לי בעיה עם זה באף רכב אחר. (מבחירה שכן זה מוריד צריכת דלק באופן משמעותי ומוריד מהאחיזה)

לפני כשעה, shellcase כתב:

האם הרעידות הן בעיקר בהגה או בכל המרכב?
האם במכונת איזון בפנצ'ריה כל הגלגלים יוצאים מושלמים?

הרעידות בכל המרכב, בדקתי שוב היום את האיזון אצל בעל הבית של המוסך.

כל הצמיגים יצאו תקינים כאשר הוא הריץ פעמיים אחרי הוספת המשקולת.

פורסם

רעידות בכל המרכב שאתה מציין שאינן קשורות למנוע אלא תלויות מהירות מצביעות ככיוון ראשוני על משהו בסרן האחורי, היתכן שהרכב עבר תאונה ואחת הנאבות עקומה? מניח שהמתלה האחורי נבדק?
הייתי מנסה להעביר את הגלגלים האחוריים קדימה ולראות אם יש שינוי, אם אין - יהיה קשה לאתר את זה. בגלל שמדובר ברכב נפוץ, הייתי שוקל אפילו לבקש ממישהו עם רכב זהה להתחלף בגלגלים לצורך בדיקה (אולי יש חבר שיש לו כזה מליסינג?)

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

נשארו עוד שתי אפשרויות: 

דיסק בלימה מעוות יגרום לעיתים לרעידות גם מבלי ללחוץ על הבלם( קאליפר תפוס ), וציריות.  

אם שללת את הדיסק אז הייתי מהמר על הציריות, או לפחות הציריה השמאלית שמשום מה תמיד נשחקת מהר יותר. 

פורסם
לפני כשעה, shellcase כתב:

רעידות בכל המרכב שאתה מציין שאינן קשורות למנוע אלא תלויות מהירות מצביעות ככיוון ראשוני על משהו בסרן האחורי, היתכן שהרכב עבר תאונה ואחת הנאבות עקומה? מניח שהמתלה האחורי נבדק?
הייתי מנסה להעביר את הגלגלים האחוריים קדימה ולראות אם יש שינוי, אם אין - יהיה קשה לאתר את זה. בגלל שמדובר ברכב נפוץ, הייתי שוקל אפילו לבקש ממישהו עם רכב זהה להתחלף בגלגלים לצורך בדיקה (אולי יש חבר שיש לו כזה מליסינג?)

כן זה הכיוון שהכי חשבתי עליו רק כדי לשלול גא'נטים עקומים וברמת לתפס לתוך הרכב...

לפני כשעה, tamir3000 כתב:

נשארו עוד שתי אפשרויות: 

דיסק בלימה מעוות יגרום לעיתים לרעידות גם מבלי ללחוץ על הבלם( קאליפר תפוס ), וציריות.  

אם שללת את הדיסק אז הייתי מהמר על הציריות, או לפחות הציריה השמאלית שמשום מה תמיד נשחקת מהר יותר. 

דיסקים וצרייה אבדוק בהמשך, אולי אצליח לבדוק את הרכב קודם 

פורסם

ברוב המקרים ציריה לא תייצר ויברציה כשהיא לא תחת עומס, כלומר יהיו רעידות שיורגשו רק בלחיצה על הגז.
כמובן שלך תדע מה התפוקק שם, אבל זה לגמרי לא המקרה ה'קלאסי' של ציריה.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 8 שעות, shellcase כתב:

כמובן שלך תדע מה התפוקק שם, אבל זה לגמרי לא המקרה ה'קלאסי' של ציריה.

ציריה יכולה לגרום לויברציות בשלוש דרכים: 

1.אחרי תאונה, כאשר חלק ממנה נפגע.. ויברציות במהירות גם ללא עומס. 

2. בתאוצות כאשר מופעל עליה עומס, החופש בכוס הפנימית שקרובה לגיר יגרום לה לשחק ולהרעיד את הרכב קלות. 

3.לאחר הנמכת הרכב עם קפיצים נמוכים, יורגשו ויברציות במהירות גבוהה גם ללא עומס, כיוון שהמיסבים בכוס הפנימית שינו מיקום. 

עקב המחיר הגבוה של הציריות, רצוי להגיע לשם בסוף, לאחר שבאמת בדקנו את הכל. 

• אהבתי 1
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

היי חברים,

יש עדכונים, במזל (או שלא) היה לי פנצ'ר באחד הצמיגים שלאחר פירוק לתיקון חשף את הבעיה...
תיקון לקוי של הפנ'צר בעזרת חבל (!) גרם לצמיג "לדרוך" על החבל מה שגרם לרעידות, חשוב להבין שתיקון כזה לא חוקי ואם הייתי בטוח ב100% מי תיקן את הפנצ'ר לא הייתי חוסך באמצעים.

חשוב לראות איך מתקנים ומשתמשים בפטרייה תקנית.

מוזמנים להתרשם :
No photo description available.

• מבאס 1
  • תוכן חדש...