Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגאן קופה,היא כל כך גרועה?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

בזמן האחרון ישנן הודעות חוזרות ונישנות על אנשים שמעונינם לקנות "רכב ספורטיבי ב40 אלף", כמעט תמיד מישהו מציע את המגאן קופה (2.0) ומיד אחריו מגיע מישהו שאומר לרדת מהמגאן מכיון שזה לא אוטו ספורטיבי בעליל.

אז השאלה שלי היא ל-מ-ה?

הרכב נראה ספורטיבי לכל דבר, אחד הרכבים היותר יפים

הרכב בעל מנוע 2 ליטר אטמוספרי המייצר 150 כוחות סוס (נתון יפה מאוד לכל הדעות בהתחשב בכך שהרכב (והמנוע)יוצרו בשנות ה90 המאוחרות והם לא בדיוק קדמת הטכנולוגיה.

הרכב יושב טוב על הכביש, אין לי אפשרות להשוות את הרכב לצרפתיות הקטנות מכיון שלא נהגתי על אחת.

הרכב מאיץ בסביבות ה8.3 מעמידה ל100

בנוסף הרכב מאוד מאובזר יחסית לשנה ולמחיר שלו, יש מחשב דרך+כריות אוורי גם לנהג וגם לנוסע.

מחכה לתשובות עניניות ולא כגון "עזובת'ך מגאן-יש הונדה!"

תודה, רועי

פורסם

לרוב האנשים שעונים על שאלות כאלו כאן, "ספורטיבי" הוא בראש ובראשונה מה שמתנהג היטב.

גם בשבילי זה בדיוק כך.

מצד שני, יש כאלו שספורטיבי בשבילם זה קו ישר, ואני לא חולק עליהם. זה גם ספורטיבי.

כמובן שהאידיאלי זה קו ישר וגם סיבובים, אבל ברמת המחירים של המכוניות כאן, קשה מאוד לקבל את שניהם (מה שבארה"ב היה נפתר בקלות על ידי מכונית כמו RX8, RX7, Z350, סדרה 3 וכו').

בקיצור, נחזור למגאן. כל העניין כנראה מסתכם ב"יושבת טוב על הכביש". מה זה יושבת טוב על הכביש בדיוק? מדובר ביציבות כיוונית? אחיזה?

אני לא רוצה להשמע מתנשא, אבל כנראה שרוב הבעיה היא בזה שזה כל מה שאתה מסוגל להגיד על התנהגות המכונית.

בגלל שאין לך את הידע הנדרש לנהיגה ספורטיבית והערכה של ממש לגבי יכולת המכונית, המדדים שלך למכונית ספורטיבית הם תאוצה בקו ישר, מראה ואבזור.

כל מה שאתה צריך זה לקחת קורס בנהיגה מתקדמת ולהמשיך משם - לבד או עם קורסים אחרים - אתה בטוח תשפוט מכוניות בצורה שונה לאחר מכן.

שוב, כל האמור נאמר כביקורת בונה בלבד, אל תעלב ;)

(ואגב, תראה שאין שם שום ביקורת על המגאן עצמה, אין לי מושג - לא נהגתי)

רועי

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לא. היא לא כזו גרועה. היא לא גרועה בכלל. יש לה ביצועים לא רעים, עיצוב שיש כאלו שאוהבים, ומקום בבגאז' להובלת מבחר אביזרי טיפוח שיער.

מצד שני, יש טובות ממנה מבחינה דינמית ומבחינת יחס עלות\תועלת לנהגים מסויימים. יש כאלו שמחפשים להתגרזן בנס הרים בחמש בבוקר ביום שבת, ועדיף להם להשתמש בתקציב לרכב אחר. ויש כאלו שקוסם להן העיצוב והביצועים מספקים אותן אפילו ב1.6, והרכב מתאים להן בול.

אין עם זה שום בעיה. כל אחד והרכב המתאים לו. זו לא דאצ'יה דלתא ואף אחד לא טען כך.

פורסם

קשה לעשות איתה חאראקות?:-P

אני חושב שמה שמנסים להגיד הוא שהמגאן סובלת מדימוי של רכב ספורטיבי בגלל העיצוב והמנוע החמוד.

עיצוב + מנוע חמוד עדיין לא עושה את הרכב ספורטיבי (ראה מקרה עונדה סיויק) ולכן היא קיבלה שם ותדמית הרבה יותר גדולים ממה שהיא יכולה לספק.

אם תיקח אותה כמו שהיא (רכב משפחתי חזק עם עיצוב שובב(שוב,ראה מקרה עונדה)) אז היא יופי של אוטו.

אם אתה מחפש פוזה פלוס נסיעה מהירה בקו ישר (רמזורים) מצאת אוטו!

אם אתה מחפש לגהץ כבישים וסיבובים, תמשיך לחפש, זה לא האוטו עבורך.

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה זה באמת אומר יושבת טוב על הכביש? ואיזה אוטו באמת יושב טוב על כביש?

ושאלה זריזה בקשר לנהיגה מתקדמת (קורס) איפה, כמה, עם איזה אוטו?

ספסיבה!

תסתכל למעלה! מה אתה רואה?? לא!! יותר למעלה!! לא!!!!! הכי למעלה!! כן הכי למעלה!! מה אתה רואה?! מה מנורה??????????

*שיחת תמיכה רגילה עם לקוח טיפוסי שמנסה למצוא איפה לעזאזל כתוב "כלים" :|:bad-word:

פורסם

"יושבת טוב על הכביש" - סובייקטיבי לחלוטין.

אני אישית חושב שכשרכב יושב טוב על הכביש אין בעיה לגהץ איתו פניות במהירות גבוהה גם אם הוא נכנס להיגוי יתר נשלט ומהנה, אבל לא לזוויות גלגול שאומרות לך "תרגיע חביבי, תרגיע"...

בקיצור, אוטו שיושב טוב על הכביש - בשבילי, אומר שאני יכול לעשות מה שאני רוצה(במגבלות השפיות) ועדיין תהיה לי שליטה על האוטו.

והמגאן היא באמת משפחתית עם מנוע חזק, אבל לא נהגתי עליה כך אני לא יכול להגיד באמת על אופי ההתנהגות שלה...

פורסם

לי יש מגאן 1600 שנת 2000 כבר חמש שנים, ואני מתכוון בימים אלו להחליף אותה למגאן מודל 2003 {מאותו צורה} אני חושב שהאוטו נוח בצורה מדהימה יפיפה וחזק, ולגבי המנוע 2000 זה אחד המכוניות היותר חזקות שיש בקו ישר בטווח של המחירים שלו, אחרי בדיקות רבות שעשיתי ולכן אני קונה את הדגם של המנוע 2000 .

אבל אני פשוט לא מבין חלק מהאנשים, ברגע שיש אוטו ששמים עליו עין , אז הדרך הכי טובה היא לנהוג על אותו רכב ולבדוק את הביצועים שלו ולא לקבל עצות מאנשים ששמעו מהשכן , כשאני החלטתי שאני רוצה להחליף את הרכב למגאן מנוע 2000 , זה היה לאחר מיליון בירורים עם בעלי הרכב הזה , חשוב לציין שחשבתי גם על האודי a3 ועל גולף gti אבל לבסוף הלכתי על הצרפתייה :-P

פורסם

אתה יכול להיות רגוע, רוב האנשים כאן שמתבטאים לגבי המגאן קופה 2000/1600סמ"ק אכן נהגו בה ולא המציאו את הדברים מדמיונם או "שמעו מהשכן".

כאשר אני נהגתי על הרכב הזה (2000סמ"ק), הגעתי למסקנה דומה, הרכב מאוד נחמד אבל הוא יותר בשביל פוזה מאשר נהיגה שחובב נהיגה מחפש.

אגב, אתה סותר את עצמך, אתה כותב ש"...הדרך הכי טובה היא לנהוג על אותו רכב ולבדוק את הביצועים שלו..." ומצד שני לא בדקת את האודי A3 ולא את הגולף GTI רק "חשבת" עליהם.

מנהיגה על שלושתם בחירתי הייתה הגולף GTI.

Finger's gonna kill me.

פורסם
מה זה באמת אומר יושבת טוב על הכביש? ואיזה אוטו באמת יושב טוב על כביש?

ושאלה זריזה בקשר לנהיגה מתקדמת (קורס) איפה, כמה, עם איזה אוטו?

ספסיבה!

זה לא מסתכם בזה שהרכב יושב טוב על הכביש, זה התנהגות הרכב בכלליות.

לדוגמה -

אימפרזה טורבו היא כמו רכבת, יושבת על הכביש כמו שרכבת נוסעת על מסילה.

לגבי נהיגה מתקדמת, אתה יכול לעשות חיפוש בפורום, יש המון שירשורים בנושא.

Finger's gonna kill me.

פורסם

דבר ראשון כנראה שבאמת לא הסברתי את עצמי נכון אז בבקשה .

לאחותי יש גולף gti שנת 2002 והאוטו הזה לא עשה לי כלום הוא כבד ולא יפה לטעמי, ונכון שעל טעם וריח אין מה להתווכח אבל עובדה שכשאני נוסע עליו וכשאני נוסע על הרכב שלי התשומת לב שונה לחלוטין, עם הגולף ביכלל לא מסתכלים ולא מחמיאים ועם המגאן שלי פשוט ההיפך.

אם כבר אז האודיa3 אחלה אוטו גם יפה וגם נוח אבל ממש לא שווה את המחיר שלו, ואני הגעתי למסקנה שהמגאן קופה לטעמי הרבה יותר יפה והרבה הרבה הרבה יותר נוחה , ולעומת זאת הפנים של שני הגרמניות בנוי טוב יותר.

ואני כן נהגתי גם על האודי a3 שנת 2003 .

ושוב פעם כמו שאמרתי כל אחד וטעמו , אני לא בא בטענות לאף אחד

פורסם
ה-ZX השמאלית יושבת טוב על הכביש ...:-D

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=28255

כיין :wink: כמעט כמו שלי..

אבל אני מעריץ של 205GTI אחרי שזאת פתחה לי ת'שוע בפניה באיזה 70 או משו.. נראה אשכרה על מסילה איך שהוא לקח את הפניה :shock: אני רוצה גם :'(

תסתכל למעלה! מה אתה רואה?? לא!! יותר למעלה!! לא!!!!! הכי למעלה!! כן הכי למעלה!! מה אתה רואה?! מה מנורה??????????

*שיחת תמיכה רגילה עם לקוח טיפוסי שמנסה למצוא איפה לעזאזל כתוב "כלים" :|:bad-word:

• תוכן חדש...