Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש לקנות APC שישמש אותי, נו טוב, לניקוי כללי ברכב ובפרט גם לניקוי של מושבי העור ושאר דמוי העור ברכב.

1) קראתי בפורום הרבה המלצות לAPC של מגויירס, מישהו יודע להגיד מה ההבדל בין המוצר הזה (כתום) לבין המוצר הזה (ירוק) ולתת דעה האם ההפרש במחיר שווה את זה?

2) שאלה שאולי תהיה קצת מצחיקה, כתוב שזה מתאים גם לחוץ הרכב, האם הכוונה שזה יכול לשמש גם כשמפו לרכב? (אני משתמש כרגע בשמפו של סונקס)

3) האם יש למישהו המלצה לAPC טוב יותר של חברה אחרת? (עדיף לא של CG)

4) אני מחפש גם מרכך (conditioner) לעור, יש למישהו המלצה? (שוב עדיף לא של CG)

5) האם מומלץ להשתמש בזה גם להגה או שזה עלול דווקא לגרום לקילופים?

תודה מראש לעוזרים :) 

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

עד כמה שידוע לי אלה מוצרים זהים, רק בתוספת ריח.

APC אפשר למצוא בסופרסל (היה בעבר) או Scholl SPAM אבל סתם מוצר יקר לייעוד הנ"ל

Carplan  מוצר ממש זול (לא מכיר אישית, כן מכיר היטב את החברה) Meguiar's מוצר מעניין

KOCH CHEMIE חברה עם כמה מוצרים טובים.

קניתי לפני כמה שנים גלון  4 ליטר, בגלל הריח (חריף) מכרתי אותו ולקחתי ממש מעט ממנו.

עד היום אני משתמש בכמות הקטנה וה לא נגמר. מה שאני מנסה לומר שקניית גלון 4 ליטר יספיקו

ל 10 רכבים לאורך 10 שנים וזה עדיין לא ייגמר, כלומר מיותר. קנה מוצר בבקבוק קשן -הרי השימוש בו הוא קבוע.

אני משתמש ב - APC באופן חד פעמי בקנייה רכב, לאחר ניקוי יסודי, אני אוהב לשמר עם תכשירים יותר ידידותיים. (גם עניין בריאותי) 

פורסם

אני מתכוון להשתמש במוצר באופן קבוע (פעם ב, לא כל יומיים) לצורך ניקוי של העור ודמוי עור ברכב כי בשיטוט ברשת הבנתי שחומר ייעודי לניקוי עור זה די מיותר ומה שחשוב זה השימוש בקונדישנר. אני טועה?

אם אתה אומר שגלון זה יותר מדיי אני אנסה את הספריי של מגויירס, בכל מקרה אבי חלקי חילוף מאוד קרוב אליי אז אני קונה שם במקום להתעסק בהזמנות.

מה העניין הבריאותי בשימוש בAPC? הוא באמת כזה אלים וחריף?

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

עבורי חריף כי אני רגיש לריחות. זה חומר לניקוי יסודי אז בטח שהוא יותר אגרסיבי. 

גלון יישאר אצלך גם בשימוש קבוע, 20 שנה -בדוק. מדללים אותו 1.10 / 1.20 אפילו. תעשה חשבון כמה זה. (4X10  שווה 40 ליטר)

לגבי מוצרים לעור, יש בדביק הסברים ומדריכים.

ראה כאן כמה מוצרים יש עבור עור. 

פורסם

טוב אז מזל ששאלתי, הייתי מוצא את עצמי עוד עשור מחפש לזה שימוש. :) 

אני מודע לכמות המוצרים שיש לעור, לכן אני גם מבולבל. בשרשור בקודם המליצו לי על הקונדישנר הזה שהוא לא זול אמנם, אבל אם הוא כזה טוב אז אין לי בעיה.

המנקים שהומלצו לי לא מצאתי בארץ והמשלוחים מחול יקרים, לכן נדדתי לחפש עוד מידע וראיתי שמשתמשים המון בAPC לצורך הניקוי ואז בקונדישנר. אבל אני לא יודע אם זה הגיוני או שעדיף חומר ייעודי. (או יותר נכון אם זה שווה את הכסף, אני סטודנט תפרן 😅)

בדביק לא מצאתי מידע על עור, יש שם על בד ויש תהליך ארוך ומייגע לחידוש עור שלמזלי אני לא צריך. גם חיפוש לא העלה הרבה מידע בנושא, אם כן יש ופספסתי אשמח שתפנה אותי.

פורסם

גם אני לא ידעתי שגלון שזו כמות ענקית לשימוש אפילו של 2/3 רכבים בבית

אבל זה נמכר תוך שבוע לבחור מהפורום.  כמו שציינתי אני בעד תכשירים יותר ידידותיים (פחות חריפים) 

אבל יש מקרים שחייבים APC. כלומר, רכבים שנקנו יד שנייה, ונראים כמו חדר כאוכל לכל המשפחה + זיעה מרובה

שיוצרים כתמים שחורים על הריפודים/הגה/משענות יד/פלסטיקים/ שטיחים  - APC במקרה זה הכי יעיל.

ראה את הניקוי שעשיתי בתוך הרכב, וזה לאחר שהרכב כבר עבר כמה וכמה שלבי ניקוי לפני מה שרואים כאן.

תכשירים טובים וזולים אלה של STP  או SONAX שהיא חברה ממש טובה עם מחירים סבירים.

אני אגב משתמש לא פעם בתכשירי ניקוי ביתיים. 

פורסם

עבודה יפה מאוד, הרכב מוזיאון. :) 

התכשיר של סונאקס מתאים גם לעור? כי כתוב שם בד ובדר״כ צריך להיות כתוב בפירוש גם לעור.

אין לי בעיה להשתמש במנקי עור ביתיים, הבעיה היא שאין לי ואני לא יודע מה טוב גם לבית.

ד״א תודה רבה על העזרה יוגב.

פורסם

התכוונתי תכשירים ביתיים לניקוי כללי, לא עור. (פעם אחת היה לי עור, וזה היה יותר מידי -לא בשבילי)

היה לסונקס תכשירים גם לעור בעבר, לא יודע אם יש יבוא לארץ (עור זה לא משהו שמעסיק אותי-גם בבית לעולם לא יכנס עור)

אבל יש עוד הרבה מוצרים זולים. שווה לבדוק.

אצלי כל הרכבים ככה, גם ישנים. מאז שאני זוכר את עצמי רכב תמיד היה מקום שכיף לשהות בו.

וכל מי  שכותב שרכב אמור לשרת אותך לא אתה אותו, זה קשקוש. נכון לא חייבים  מוזיאון כמו אצלי, אך מינימום ניקיון. 

• אהבתי 1
פורסם

יותר מדיי כי עור דורש התעסקות? (במקרה של פריק ניקיון כמוך בטח המון התעסקות)

אני גם לא מאמין ב״הרכב משרת אותי״ אלא שתשקיע ברכב והוא ״יאהב״ אותך בחזרה. בגלל זה אני שובר את הראש ושואל שאלות, אני רוצה לעשות את הדברים כמו שצריך.

אני חושב שלבינתיים אני אנקה את העור עם APC כי לא ניקו אותו המון זמן (נראה לי, ככה קניתי אותו) ואשים את הקונדישנר ובמקביל אמשיך לבדוק על חומר ייעודי להמשך.

פורסם

ההבדל בין הירוק לבין הכתום הוא גם בעובדה שהירוק מפיק יותר קצף מאשר הכתום. אני אישית משתמש בכתום כבר מספר שנים, טוב להכל, מגאנטים לפלסטיקה ועוד ועוד. לא נוגע בזה בצבע של הרכב. 

פורסם

שווה לדעתך את ההפרש?

ידוע לך אם יש אריזה קטנה יותר מגלון? ראיתי רק את זה או את השפריצר המוכן..

פורסם (נערך)

זה ממש אותו החומר. הבנתי שהכתום נועד פשוט גם לשואבים רטובים, לכן מקציף פחות. שניהם טובים מאוד, לך על הזול מביניהם, ולא מכיר אריזות קטנות יותר מגלון. 

אין שום סיבה ללכת על המוכן (חצי ליטר) כשבהפרש קטן אתה מוציא פי מיליון יותר חומר (בלי להגזים :) )

עריכה אחרונה על ידי imprezadude
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, yogev20 כתב:

שיוצרים כתמים שחורים על הריפודים/הגה/משענות יד/פלסטיקים/ שטיחים  - APC במקרה זה הכי יעיל.

מהי הדרך הנקיון המומלצת של כתמים כאלה על ריפודים בעזרת הAPC הכתום של מגווירס?
אני ראיתי שאתה השתמשת בחומרים אחרים שהם לא APC.

פורסם
לפני 33 דקות, TripMan כתב:

מהי הדרך הנקיון המומלצת של כתמים כאלה על ריפודים בעזרת הAPC הכתום של מגווירס?
אני ראיתי שאתה השתמשת בחומרים אחרים שהם לא APC.

אותה דרך שרשמתי במדריך המצורף שעשיתי לא מזמן. זה לא משנה איזה חומרים, כולם טובים

ועושים את אותה עבודה פחות או יותר. ( בתלות רמת הלכלוך)

וכן השתמשתי ב -APC ואפילו רשמתי את זה, רק לא במעמד הניקיון היסוד הספציפי שהעליתי

אלא כמה שבועות לפני. (הורדת לכלוך קשה ראשוני)

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...