Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש כאלה שאומרים שצריך לחכות שניה על N ואז להעביר לP. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 26 דקות, bokistronic כתב:

איך הכי נכון להכניס להילוך P בזמן חנייה על מנת לשמור על הגיר?

אני רוצה להגיד "עם היד"... אבל אני חושש שאולי מדובר בשאלה מכשילה.

וברצינות, תעשה את זה בעצירה מלאה במקביל להרמת בלם היד. אם אתה רוצה להיות סופר-דופר פדנט אתה יכול לעצור, להוציא לניוטרל, להרים בלם יד, לעזוב את הברקס ולשלב ל-P בסוף.

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

תלוי איזה רכב. ברכבים עם ידית הילוכים מכאנית זה לא משנה (אלא אם כן מדובר על רכב שלא יתן לדומם בהילוך אחר מ-P), ברכב עם ידית הילוכים אלקטרונית אני מניח שתהיה חייב לעשות את זה כשהרכב מונע, אלא אם כן לידית/גיר יש אספקת חשמל שלא תלויה במצב הסוויץ'. מעבר לזה, יש רכבים שמעבירים לבד כשמדוממים.

במילים אחרות - כשהרכב מונע.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

אין טעם להמתין ב N כי בדרך ל P אתה עובר דרך R .

P זה גם סוג של N רק עם פין שמונע מהגלגלים להסתובב.

יותר חשוב זה להעביר נכון בין R ל D - עצירה מוחלטת של הרכב.

פורסם

1. עצירה
2. ניוטרל
3. בלם יד
4. עזוב את הרגל מדוושת הבלם ותן למשקל הרכב "להתיישב" על בלם יד.
5. אם ברכב שלך לא ניתן לשלב ל P ללא לחיצה על הבלם, לחץ על הבלם שוב.
6. פארקינג
7. כיבוי מנוע.

בנהול הזה כל משקל הרכב מחוזק על ידי בלם היד ולא מופעל לחץ על הגיר ועל תושבות המנוע והגיר בזמן חניה. 

כל הנ"ל רלוונטי לחניה בשיפוע. בחניה במישור אין צורך בזה. עצור, תפעיל בלם יד, שלב ל P וכבה מנוע.

• אהבתי 3

פורסם

לא מבין למה לא לדומם מנוע ואז לשלב P, ככה נמנע שילוב מיותר לR, אלא אם חונים ברוורס אז זה לא משנה (להוציא מרוורס ל-P).

ועדיין משקל הרכב לא נשען על הגיר.

פורסם

אני לא אוהב את הרעיון של העברת הילוכים בגיר אוטמטי כשהמנוע כבוי.

כשמשלבים ל P קורה בגיר משהו. השסתום הזה נסגר, השסתום ההוא נפתח. פה לחץ השמן יורד וכו'. כשעושים את זה עם מנוע כבוי, שום דבר מזה לא יתבצע ולכן אני אישית לא מעביר הילוכים עם מנוע כבוי בגיר אוטומטי. למרות שכאמר אין לי מושג עד כמה זה משמעותי.

• מעניין 1

פורסם (נערך)

בכללי גם לא כדאי לכבות ואז להעביר ל-p כי ברגע שכיביתה בניוטרל העצירה של האוטו מהידרדרות תלויה רק בבלם יד שיכול להיכשל.

כמובן שתגבור בלמים אין כי הרכב כבוי.

הכי נכון זה לעצור עצירה מוחלטת ולהעביר לp עם אוטו מונע ורגל על הברקס.

ברכב מודרני אין צורך לעשות את כל הוודו הזה.

עריכה אחרונה על ידי yossizakin
פורסם

למיטב הבנתי שילוב של P הוא מכאני בלבד ולא מערב את השסתומים ההדראוליים בגיר פלנטרי, אבל מעניין מה שאתה טוען.

יוסי, אני חושב שאתה מגזים. יש תגבור בלימה מיד לאחר דימום מנוע, אני אישית עוזב את הברקס לאחר משיכת בלם יד לפני הכיבוי. אם הרכב מתדרדר אני ארגיש את זה. גם אם מדובר בשיפוע משמעותי, לא מדובר במהירות גבוהה ואפשר לעצור גם ללא תגבור בלם (שאמור להיות בכל מקרה) וגם חשוב להפנות את ההגה לכוון המתאים שימנע התדרדרות במקרה של כשל.

אגב, כדאי תמיד ללחוץ על הברקס בעת מתיחה או שחרור של בלם היד.

פורסם

בלאנטיס העתיקה שהיתה לי, שמתי לב פעם שההילוכים ניתנים לתזוזה (הידית) גם כשמנוע מכובה, היום ברכבים העדכניים זה לא יעבוד ללא רכב מונע, כי זה אלקטרוני, וטוב שכך שהילדים וכו' לא ישחקו בהילוכים של רכב חונה.

• תוכן חדש...