Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בדיוק מה שאמר @שביט.
אחרי מאות מקרים שהערתי לאנשים, ובדיוק 0 מתוכם אשכרה פעלו לפי העצה הזו, פשוט הפסקתי. הסטטיסטיקה לא לטובתם.
אנשים לא משקללים במוח שלהם בכלל את האספקט של שמנים שונים, הם רואים ש"חסר שמן" אז הם צריכים "להוסיף שמן". זהו. זה חד ממדי. זה כמו ש"הלכו הצמיגים" אז "מחליפים צמיגים". אף אחד לא מתעכב שניה על "איזה". 
במיוחד במקרה של רכב ליסינג וטיפול שמתקרב - אם הוא יגיע עם נורה דולקת לטיפול, ישאלו שאלות. לזה שהוא ישים שמן שונה ויסע איתו חודש-חודשיים -שנה וחצי העובדים במוסך של חברת הליסינג לא ישימו לב כשיחליפו שמן בטיפול (כנראה גם לשמן מאותה איכות שהוא שם בתחנת הדלק).
אפס הצלחות ממאות הצעות עזרה?
ואללה, כולנו מכירים אטימות של אנשים אבל עם גישה אחרת אולי היית מצליח להגיע לחלק מהאנשים.
זה לרוב לא בתוכן אלא בגישה.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם

הערתי לנהג שהוא נוסע בלי חגורה (אנחנו מכירים, שכן של ההורים שלי). אמר לי לא לדאוג.

אשמתי שהוא אידיוט? הוא אדם בוגר שיודע לעשות את השגיאות שלו לבד.

פורסם

עשית מעל ומעבר וברגע שהוא היה אומר לי ליסינג? הייתי אומר לו סע לשלום, הרי ברוב המקרים גם כך הרכב הזה זוכה לשמן מהסוג "העיקר שלא יתקע בשלוש השנים הקרובות". 

• אהבתי 1
פורסם

מה לדעתכם מתדלק סביר היה אמור לעשות? לא מבין איך מתדלק לא מפחד לחטוף תביעה על שמן לא נכון.

ברור ששמן לא מתאים גורם לנזקים.
אבל לדעתי במציאות סכנת התביעה היא תיאורטית או לפחות נמוכה מאוד.

כי בין אחריות לבין הצלחה בתביעה המרחק רב.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

פורסם
לפני 5 דקות, razi_pazi כתב:

אפס הצלחות ממאות הצעות עזרה?
ואללה, כולנו מכירים אטימות של אנשים אבל עם גישה אחרת אולי היית מצליח להגיע לחלק מהאנשים.
זה לרוב לא בתוכן אלא בגישה.

אני תמיד מגיע בגישה טובה ונעימה ומסביר בזריזות למה אני אומר את מה שאני אומר, אבל לא נשאר ללחוץ ומנתק מגע אחרי ההסבר. בבחינה של "הנה מידע, עכשיו תעשה איתו מה שאתה חושב לנכון". התשובה ב-100% מהמקרים היא "סבבה תודה" והנהג והמתדלק ממשיכים כאילו לא הייתי שם. אז נמאס לטרוח. אם למישהו אחר יש רקורד יותר טוב, אני אשאיר את זה לו. עדיף שהנהג הזה "ייפול" בפעם הראשונה על מישהו עם רקורד טוב, מאשר יקלע למצב של "אווווו עוד פעם אחד החופרים האלה....".

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

שנים לא ראיתי את הפעולה הזו של מילוי שמן ע"י המתדלק. אפילו מתדלקים אני כבר לא רואה. 

לעניין האזהרות, יצא לי (אבל ממש מעט) להזהיר זרים בנוגע לעניין טכני באוטו שלהם, דעתי בוטלה בנימוס. לא מתעקש מעבר לזה.

כשמדובר בקרובים אליי (לרוב אלו ענייני צמיגים אך גם שגרת טיפולים), אני מתעקש יותר.

פה כבר מדובר על הכיס שלהם במקרה הטוב ועל חייהם במקרה הרע.

אז כשאני נתקל בחומה אני פשוט נותן סצנה דרמטית/יקרה כלשהי ולרוב זה עושה את העבודה.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ראיתי מישהו נוהג עם בקבוק בירה ביד, הערתי לו בחיוך - זה ממש לא עזר.. אני את שלי עשיתי (כמו שאתה את שלך עשית).

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 4 שעות, KipodYam כתב:

ראיתם רכב שממלא שמן לא נכון כלל בתחנת דלק - מה תעשו?

קונה את הרכב במיידי, רכב שיודע להשלים חוסרים לבדו - עשינו עסק 😜

[אח"כ אני כבר אחנך אותו להבדיל לפי הצורך]

• מצחיק 3
  • מעניין 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אם ארגיש שהלקוח מולך שולל - אעיר.

אם הוא מראה ''בקיאות'' אז לא אתעקש יותר מדי. היה לי מקרה עם שתי חיילות שלא היה להן מושג מה מהמתדלקת רצתה מהן ששאלה האם לבדוק שמן מים. המתדלקת אשכרה הביאה גלון שמן לפני שבדקה בכלל. מקרה כזה ממש לא היה עוזב אותי למשך היום אז פניתי אליהן מול המתדלקת ואמרתי שלא יתנו למה למלא לפני שיבדקו בעצמן.  הן שאלו איך בודקים והסברתי להן (אפילו שלחתי אותן לסימוכין בגוגל שכמובן הביל לפורום)

פורסם

לא מבין את ההתעקשות שלכם להתערב בעניינים שאינם שלכם. 

הסבת את תשומת לבו של הנהג לשמן המתאים - זה בערך המקסימום הנכון לעשות.

לא הייתי אפילו עוצר להסתכל אם שמו שמן מתאים או לא. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

הבעיה היא המתדלקים שמציעים לבדוק שמן ומים על מנוע חם ואז מוסיפים עודף שמן. קורה אפילו בתחנות שעברו ל-100% שירות עצמי.

לפני הרבה שנים עשו לאשתי את התרגיל, למזלי לא נגרם נזק. כאשר פונים אלי בעניין אני מנפנף את הבנזינאי, משאיר לו רק את עבודת התדלוק (בתחנות ללא שירות עצמי. עוד יש כאלה - פועלות בשירות מלא במחיר מוזל).

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, KipodYam כתב:

השאלה היא כזאת - אם המתדלק הוא זה שבוחר את השמן וגם ממלא אותו - יש לו אחריות גדולה מאוד פה.

עבדתי כמדתלק בסופי שבוע לפני הצבא.

ביום הראשון כשהתחלתי לעבוד, אחמ"ש עשה לי תדריך:

זה מדף השמנים.

יש שמן 40 ושמן 20-50. רכב ישן, שים לו שמן 40. רכב חדש, שים לו 20-50. 

היה במדף גם 10-40 חצי סינטטי - זה אף אחד לא קונה.

זהו, לפי זה עבדתי. 

מעניין אם היום זה שונה...

• מצחיק 1

פורסם (נערך)

אני בספק רב שמשהו השתנה מאז שכעבדת כמתדלק ,אני גם דיי בטוח שהמוסכמה הכוללת בנושא היא שלהוסיף שמן או נוזל קירור בתחנת דלק זה קצת כמו להוסיף אקונומיקה לבקבוק מים שלך כי חסר מים (לפחות אני מאוד מקווה שרוב האנשים מבינים את הבעיתיות בזה)

ולנושא- אני משתדל שאם אני רואה מישהו עומד לעשות משהו שמאוד כדאי שלא לעשות, להסביר לו בצורה יפה למה זה לא כדאי, משם זה עניין שלו אם להקשיב לעצה או לא.

כמובן אם מדובר במישהו שהוא חבר או קרוב משפחה אני כנראה יותר יתעקש שיקשיב ולא יעשה משהו מסוכן

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

אני ממש לא מנסה לתקן את העולם. הבנתי את זה מהמכון כושר מלפני 8 שנים.

הייתי מנסה לתקן אנשים שהיו מביאים את עצמם לפציעות חמורות בטכניקות מסוימות, אבל לא הקשיבו. אז ברכבים אני גם כבר מזמן לא מנסה.

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

יש שמן 40 ושמן 20-50. רכב ישן, שים לו שמן 40. רכב חדש, שים לו 20-50. 

אצלי בקורולה 2008 בטיפול הראשון המוסכניק המליץ לי על 10-40 למרות שלפי הספר זה 5-30.לטענתו בגלל שהמנוע כבר זקן אז זה עדיף. אני התעקשתי על 5-30. יש צדק בדבריו?

• תוכן חדש...