Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניקח נוחות למשל. 

לא מעניין אותי מרחב או גודל רכב או גודל תא מטען, מעניין אותי בעיקר נוחות וששאר הדברים יהיו בסדר. 

208 למשל היא נוחה מרוב רכבי הסופרמיני, והקרוז היא לא מהנוחות של המשפחתיות. מי נוחה יותר ? האם הם כמעט זהות בנוחות?

כנ"ל לגבי פלואנס שהיא משפחתית מאוד נוחה לעומת אוונסיס או מאזדה 6 שהם מהפחות נוחות מהמהלים. מי נוחה יותר? 

בכול אחת מהדוגמאות מישהו יכול לחסוך לעצמו סביב ה-30 אלף בקנית רכב כי הנוחות של הקטגוריה הנמוכה יותר תהיה מספקת לגמרי. זה לא משהו שמישהו חושב שכדאי לבדוק? 

אז אפשר להגיד : "אם זה כול כך חשוב לך אז לך תנסה את הרכבים בעצמך ותיראה מה נוח יותר" אז ככה, נוחות לוקח לפעמים ימים להבין מה נוח ומה פחות, ו-10 דקות נסיעה לא יביאו אינדיקציה מספקת. אז כן, צריך לסמוך יותר על מבחני רכב שלוקחים רכבים לכמה ימים. 

פורסם

כי נוחות זה דבר אישי לכול בוחן.

בוחנים רכבים מאותה קטגוריה כי המחיר שלהם דומה, מי שמחפש לקנות 208 לא יכול לרשות כניראה 308.

לחילופין מי שמחפש מזדה 6  לא יקנה מזדה 2 או 3.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

או במילים אחרות, משווים רכבים שאנשים יתלבטו ביניהם.

מה אני מעדיף, זה או זה?

ברכבים מקטגוריות שונות זה בדר''כ לא קורה, בגלל חסמי מחיר, גודל ועוד.

ביד שנייה זה נהיה הרבה יותר רלוונטי, אך המשתנים הם אין סופיים.

לדוגמה, רכב נוח ב- 50K, יהיו רכבים יותר נוחים ויותר ישנים = אחזקה יקרה. שווה? תלוי למי. אין תשובה מוחלטת שבוחן יכול לתת.

לכן יש כאן כ''כ הרבה שרשורים בסגנון 'מהנה לנהיגה עד 40K' שבו אדם מתלבט אם הוא מעדיף עוד קצת כוח, או עוד מרווח, או צריכת דלק/אחזקה זולים יותר וכו'.

• רעיון טוב! 1

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם

אני גם תהיתי בעניין בעבר. גם לי זה חסר.

לעיתים זה לא רעיון רע להשוות בין רכבים שונים. אולי על בסיס תקציב דומה.

נגיד סופר מיני יקרה יחסית מול ג׳יפון קטן.

הרי יש רוכשים שזו בדיוק הדילמה שלהם. יש להם תקציב מסויים שיכול לממן משפחתית סדאן, ג׳יפון או סופר מיני יקרה יחסית.

לא הייתי עושה כך הרבה סקירות אבל לעיתים זה יכול להוסיף.

אני חושב שמבחן כזה יכול לדוגמא להפתיע קוראים בכך שיש סופר מיני עם מרחב פנימי עדיף על ג׳יפון קטן.

משווים אגוזים לאגוזים ותפוזים לתפוזים.

(אחרת הכל יתפספס).

לא הכל. יש לזה גם יתרונות. אפילו אם המחירים שונים.

לדוגמא מבחן השוואתי בין i10 ל i20 ל i30 ל i30 סטיישן. כולן של יונדאי.

מי אמר שאין מי שזו הדילמה שלו?

הרי היום עיון במבחנים רגילים יגלה לקורא האם i20 מרווחת יותר או פחות מסופר מיני אחרות. אבל אולי יש מי שבכלל רוצה לדעת על איזו קטגוריה ללכת....

כמו שחסרים לדעתי מבחנים בין חדשה למשומשת. נגיד קורולה חדשה לעומת אחת בת ארבע. יכול להיות מעניין.

או מבחן בין אוקטביה לסופרב משומשת. או אפילו חדשה.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, yulianx כתב:

כי נוחות זה דבר אישי לכול בוחן.

בוחנים רכבים מאותה קטגוריה כי המחיר שלהם דומה, מי שמחפש לקנות 208 לא יכול לרשות כניראה 308.

לחילופין מי שמחפש מזדה 6  לא יקנה מזדה 2 או 3.

רוב הסיכויים שאכן מי שמחפש 208 לא יסתכל על תקציב של ה-308. 

אבל ממש לא הייתי פוסל שמי שמתסכל על מנהלים לא מן הנמנע שאם התמורה תהיה מאוד דומה, יחליט לחסוך את הכמה עשרות אלפים וללכת על המשפחתית. 

לפני 3 שעות, חולגי כתב:

משווים אגוזים לאגוזים ותפוזים לתפוזים.

(אחרת הכל יתפספס).

זה העניין ,שלפעמים ההבדל בין האגוז לתפוח הוא לא כזה ברור. 

קליאו הקודמת יש לה את אותו בסיס גלגלים כמו של הסיוויק האצ'בק הקודמת.

פלואנס יותר גדולה ומאובזרת בכמעט כול אספקט מאשר אוונסיס. 

ובטח יש עוד דוגמאות. 

פורסם

רכבים לא סתם מחולקים לקטגוריות, בכל קטגוריה היצרן שם דגש על דברים שונים על מנת להגיע לקהל יעד שונה.

כאשר אתה משווה רכב מקטגוריה X ורכב מקטגוריה Y, בדרך כלל היתרונות והחסרונות יהיו כמעט זהים לחלוטין גם אם תבחר כל רכב אחר מקטגוריה X ומקטגוריה Y.  

לכן ההשוואה בין רכבים ספציפיים מקטגוריות שונות היא לא יעילה וההשוואה מתבצעת בין קטגוריות שונות ובין רכבים שונים מאותה הקטגוריה. 

אני מסכים איתך שהשוואה בין רכבים מקטגוריה שונה באותו המחיר היא השוואה שיכולה להיות הגיונית ומעניינת, אבל לא הגיוני להשוות את כל הרכבים שמחירם זהה מכל הקטגוריות, זה ספציפי מדיי. יש יותר מדיי דברים דומים בין רכבים מקטגוריות שונות בשביל להשוות על כל אחד מהם.

בכל אופן, השוואה בין רכבים מקטגוריות שונות בגלל בסיס גלגלים זהה, לדעתי, מטופשת.

עניין נוסף הוא, כמובן, כסף. הרבה מאוד ממבחני הדרך שאתה רואה היום הם יותר פרסומות ממבחן אובייקטיבי. (מי שיקפוץ ויגיד שלא מעורב בזה כסף, אני מוכן לשלוח לו סרטון שלי צוחק מראש. למען ההגינות אני נוטה קצת יותר לסמוך על המבחנים שמפורסמים כאן באתר)

אף יצרן (או יבואן, אני אגיד יצרן אך מתייחס לשניהם) לא ישלם לך להשוות את הרכב החדש שלו עם אותו הדגם מלפני 5 שנים, אלא אם תקטול את הישן לחלוטין. 

הרי יצרן לא באמת מרוויח משוק היד השנייה, מעניין אותו מי קונה ממנו רכב חדש. אבל מצד שני, יצרן לא רוצה שתקטול רכב שהוא עצמו הוציא, הרי זה מוציא לו שם רע.

כמו כן, אף יצרן לא ישלם לך כדי לגרום לקוראים לחשוב שאולי עדיף להם לרכוש את המשפחתית על פני המנהלים, הרי הם רוצים שתקנה את המנהלים.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם
לפני 3 שעות, Adani כתב:

יכול להיות מאוד. אבל הבאתי את זה סתם בתור דוגמא. על סמך מה אתה כן תשווה? 

הרי יש משפחתיות שמאובזרות ומרווחות וחזקות כמו חלק ממכוניות המנהלים, אז על סמך מה אתה מבדל אותם ומצדיק/לא מצדיק את התוספת כסף שדורשים בקטגוריה הזאת? הרי הרבה פעמים אין לך שום דבר ב"פרוספקט" שמראה את ההבדלים. אולי סתם דורשים אקסטרה כסף, כי אפשר, ואתה הלקוח שלא חי בעולם הרכב, לא תדע את זה? 

הרי שנים ניסאן מיקרה נחשבה לסופרמיני, והמחיר שלה היה מנופח לחברות הליסינג. אם לא היו משווים בינה לבין רכבים בקטגוריה נמוכה יותר (במבחן מאוד נדיר)- יונדאי I10 ופיקנטו, מישהו תמים היה יכול לחשוב שהמיקרה טובה מהם. 

פורסם

רכבים לא סתם מחולקים לקטגוריות, בכל קטגוריה היצרן שם דגש על דברים שונים על מנת להגיע לקהל יעד שונה.
כאשר אתה משווה רכב מקטגוריה X ורכב מקטגוריה Y, בדרך כלל היתרונות והחסרונות יהיו כמעט זהים לחלוטין גם אם תבחר כל רכב אחר מקטגוריה X ומקטגוריה Y.  
לכן ההשוואה בין רכבים ספציפיים מקטגוריות שונות היא לא יעילה וההשוואה מתבצעת בין קטגוריות שונות ובין רכבים שונים מאותה הקטגוריה. 

אני מסכים איתך שהשוואה בין רכבים מקטגוריה שונה באותו המחיר היא השוואה שיכולה להיות הגיונית ומעניינת, אבל לא הגיוני להשוות את כל הרכבים שמחירם זהה מכל הקטגוריות, זה ספציפי מדיי. יש יותר מדיי דברים דומים בין רכבים מקטגוריות שונות בשביל להשוות על כל אחד מהם.

עניין נוסף הוא, כמובן, כסף. הרבה מאוד ממבחני הדרך שאתה רואה היום הם יותר פרסומות ממבחן אובייקטיבי. (מי שיקפוץ ויגיד שלא מעורב בזה כסף, אני מוכן לשלוח לו סרטון שלי צוחק מראש. למען ההגינות אני נוטה קצת יותר לסמוך על המבחנים שמפורסמים כאן באתר)
אף יצרן (או יבואן, אני אגיד יצרן אך מתייחס לשניהם) לא ישלם לך להשוות את הרכב החדש שלו עם אותו הדגם מלפני 5 שנים, אלא אם תקטול את הישן לחלוטין. 
הרי יצרן לא באמת מרוויח משוק היד השנייה, מעניין אותו מי קונה ממנו רכב חדש. אבל מצד שני, יצרן לא רוצה שתקטול רכב שהוא עצמו הוציא, הרי זה מוציא לו שם רע.
כמו כן, אף יצרן לא ישלם לך כדי לגרום לקוראים לחשוב שאולי עדיף להם לרכוש את המשפחתית על פני המנהלים, הרי הם רוצים שתקנה את המנהלים.

אני מסכים עם רוב מה שכתבת.
וברור שמבחנים חוצי קטגוריות לא יכולים להיות נפוצים. אבל הם ממש ממש נדירים וזה קצת חבל. לדעתי על אף מה שכתבת יש להם מקום.

סתם דוגמא, כתבת, ובצדק שסקודה לא ירצו שתעדיף אוקטביה על סופרב. אבל אולי ההתלבטות היא אוקטביה או מזדה 6. ויש גם יבואנים שלא מוכרים מנהלים כעת (נגיד הונדה) ואז מבחן של מזדה3 מזדה 6 אוקטביה, סופרב וסיוויק דוקא יעניין אותם

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

פורסם
לפני 12 שעות, davemustaine87 כתב:

יכול להיות מאוד. אבל הבאתי את זה סתם בתור דוגמא. על סמך מה אתה כן תשווה? 

מחיר, גודל, ביצועים... דברים יותר מהותיים.

אולי סתם דורשים אקסטרה כסף, כי אפשר, ואתה הלקוח שלא חי בעולם הרכב, לא תדע את זה? 

למעשה זו כל המטרה, לצערי. 

הרי שנים ניסאן מיקרה נחשבה לסופרמיני, והמחיר שלה היה מנופח לחברות הליסינג. אם לא היו משווים בינה לבין רכבים בקטגוריה נמוכה יותר (במבחן מאוד נדיר)- יונדאי I10 ופיקנטו, מישהו תמים היה יכול לחשוב שהמיקרה טובה מהם. 

נכון, וזו לא הדוגמה היחידה, לדעתי אם יהיו מספיק מבחני דרך אמיתיים ואובייקטיביים בין סקודה/סיאט/פולקסוואגן לבין אאודי, המכירות של אאודי ירדו בעשרות אחוזים.

אבל זה לא יקרה פשוט בגלל כסף. 

מצד שני, אני מזמין אותך לקרוא את מבחן הדרך שעשה מגזין אוטו למיצובישי אטראז' בזמנו. זו לדעתי אחת הדוגמאות הכי מובהקות לחוסר האמינות של המבחנים האלה. ז"א שיש גם מבחני דרך שעושים את הפעולה ההפוכה וגורמים לך להעריך זבל, פשוט כי ככה קראת. וזה למה מעורב בתחום הרבה כסף.

לפני 6 דקות, razi_pazi כתב:

לדעתי על אף מה שכתבת יש להם מקום.

אין בעיה, רק כדי להיות ברור - מדובר בדעתי שהונמקה בצורה מפורטת, אף אחד לא חייב לחשוב כמוני. יכול להיות שבאמת יש להם יותר מקום ממה שהם מקבלים היום.

לפני 8 דקות, razi_pazi כתב:

סתם דוגמא, כתבת, ובצדק שסקודה לא ירצו שתעדיף אוקטביה על סופרב. אבל אולי ההתלבטות היא אוקטביה או מזדה 6. ויש גם יבואנים שלא מוכרים מנהלים כעת (נגיד הונדה) ואז מבחן של מזדה3 מזדה 6 אוקטביה, סופרב וסיוויק דוקא יעניין אותם

זו הנקודה בעיקרון, סקודה לא רוצים להשוות את האוקטביה למאזדה 6, הם רוצים שתשווה אותה לסופרב. ככה גם יש יותר יתרונות מאשר לאוקטביה וגם הם מרוויחים יותר. 

לדעתי, אחד הסעיפים הכי חשובים במבחני דרך הוא תמורה למחיר, ולצערי כמעט ולא מתייחסים לזה. יש בזה קצת היגיון, הרי לכל אחד התמורה שהוא מפיק מרכב היא מעט שונה, אבל אני בכל זאת חושב שזה הכרחי.

זה גם מה שלדעתי חסר לשניכם, עניין התמורה למחיר, שמתבטא ברצון להשוות בין רכבים בקטגוריות שונות.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

• תוכן חדש...