Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מטרת השירשור היא לתת חווית משתמש מהרכב כמי שחי איתו יום-יום כולל עלויות אחזקה אמיתיות, צריכת דלק, אמינות, דברים חיוביים ודברים שליליים. כמו כן לשתף בפרוייקטים/טיפולים שיבוצעו בצורה עצמאית. בכך אולי לתת למתעניינים ברכב נקודת מבט שתעזור להם להחליט האם האוטו מתאים להם או לא.

שואב קצת השראה מהשירשור של deltaHF

תעודת זהות

אלפא רומיאו ג'ולייטה, עלתה לכביש ב05/2013. אני יד שלישית, כולם פרטיות. הרכב נקנה עם 63K ק"מ וספר טיפולים מסודר.

מנוע 1.4 טורבו של אלפא רומיאו בגירסאת 170 כ"ס, משודך לתיבה רובוטית בת 6 הילוכים.

סיפור הרכישה:

עד לא מזמן החזקתי בהונדה ג'אז קומפורט 2017 מעולה אבל זה היה לקנות רכב עם השכל, רכב אמין חסכוני לא יקר כל כך שמתאים למשפחה קטנה. שני בני זוג שעובדים באותו איזור כך שלרוב נסיעה משותפת למקום העבודה - חזרה בשעות אבל תמיד היה עם מי לתפוס טרמפ חזרה לכיוון הבית אח, בן דוד או חבר שגרים ליד וכך הסתדר. אבל אנשים משנים מקומות עבודה ולאט מצאתי את עצמי חוזר די הרבה באוטובוסים וזה ממש מדכא למי שלא רגיל חחח (או גם למי שכן רגיל) ואז אשתי קיבלה הצעת עבודה חלקית לעבודה באיזור אחר - משמע כבר לא יציאה משותפת ואז הגיע הצורך (הרצון פלוס דחף לרכב שני).

הדרישות היו עד 50K ש"ח, רכב זריז עם כח לעליות של ירושלים, ספורטיבי, יפה (לטעמי)  עם עלויות אחזקה סבירות.

די מהר נסגרתי על הג'ולייטה והתחלתי לחפור קצת על הרכב והגעתי למוסך מיכאל אלפא בתל אביב (המלצות על ידי חברי הפורום פה)
פשוט בן אדם תותח ופדאנט ומומלץ מאוד. מלאי בלתי נגמר של סבלנות. שלחתי לו היסטורית טיפולים של לפחות 20 רכבי אלפא רומיאו ג'ולייטה ועל כולם הסתכל בצורה מאוד קפדנית ונתן את חוות דעתו בנושא. ואף המליץ על רכבים שהוא מכיר שמיועדים למכירה (מפאת תקציב לא נקנו).

ואז קניתי את הג'ולייטה שלי:

באחד הימים קפצה לי מודעה של ג'ולייטה עם נתונים טובים כמו שחיפשתי. התקשרתי לבעל הרכב המאוד נחמד ודיברנו קצת ואז גם התברר שהוא מטפל אצל מיכאל אז ישר היסטוריה למיכאל שהכיר את הרכב ונתן אוקי להמשך לבדיקת הרכב.

לאחר שהמועמד שלפני היה לא רציני לגבי קנית הרכב ההזדמנות הגיעה לידי. הרכב נלקח לבדיקה כמובן אצל מיכאל אלפא (פעם ראשונה שפגשתי אותו - לפני הכל היה דרך הטלפון. מבינים כמה סבלנות?!).

הבדיקה עברה בהצלחה והחלטתי לרכוש את הרכב.

הרכב נקנה על ידי העברת זהב לבעל הרכב והעברת בעלות דרך אתר משרד הרישוי ונלקח רק שבוע לאחר העברת הכסף לבעל הרכב ובעלות הרכב לרשותי.

54K ש"ח החליפו ידיים (או חשבון בנק חחח) והרכב עבר לבעלותי(יחד עם מצלמת דרך של שיואמי).

תקלות/ריג'קטים:

1.ישור קו לקניה - החלפת שמן פילטר שמן ו4 פלאגים בעלות של 1,100 שח פלוס מע"מ.

2. תיקוני פחחות קטנים מאוד כך שלא בטוח שאתקן בכלל

סיכום

הג'ולייטה רכב חזק ומאוד מהנה לנהיגה אך מאוד חשוב לטפל בו במרווחים מאוד קטנים כדי לשמור על האיכות של המנוע יחד עם הטורבו והמולטיאייר בגלל זה חשוב להחליף שמן ופילטר שמן תדיר אפילו פחות מהוראות יצרן.

שלי שנת 2013 עם נתונים טובים יחסית, נקנתה ב54K ש"ח, כך שלטעמי מדובר בהרבה אוטו במעט כסף. אני מקווה שעצם היותו חדיש יחסית ולא "שחוק" יוכיח את עצמו בפן האמינות.

התרשמות יותר מעמיקה מהרכב וצריכת דלק לאחר סיום המיכל הראשון  תהיה בהודעה הבאה יותר מאוחר היום או מחר כשיהיה לי יותר זמן לכתוב:wink:

נ.ב.

הבנתי שבירושלים מחלקים מדבקת פורום  חחח ואני רוצה אחת כזאת בבקשה

מצרף תמונות. עוד לא עברה שטיפה כי אין לי זמן :roll:

IMG-20200610-WA0026.jpg

IMG-20200610-WA0025.jpg

עריכה אחרונה על ידי erezger
  • אהבתי 2
  • מעניין 1

היום - אלפא רומיאו ג'ולייטה 2013
קודם - הונדה ג'אז קומפורט 2017

קודם - סובארו B3 שנת 2008

פורסם

תתחדש!

איך נראית היסטורית הרכב עד היום? האם היו תקלות?

האם טופל בתדירות גבוהה כפי שאתה מציין שמומלץ?

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

בגדול היסטוריה טובה היא שההחלפת שמן ופילטר שמן מתבצעת תדיר (גג כל 10K)
כמו כן החלפת מיכל עיבוי 

והלחפת רצועת תזמון (טיימינג) כל 4 שנים או 50K-60K

וכמובן שמירה על הפלסטיקה הזולה (חניה מקורה, כיסוי וכדו')

בגדול זה נקראת היסטוריה טובה

אני למשל שם שמן 0W30 כי המנוע ממש לא אוכל שמן

אני חודשיים חיפשתי ואני לא מכונאי אבל מה שהבנתי שזה המתכון לשמירה על הרכב (בגלל שהמולטיאייר טורבו מנוע כולם מתעלקים על הפילטר שמן) יתקנו אותי המומחים פה אם הבנתי לא נכון

יותר מאוחר או בהודעה הבאה אעלה תמונה של ההיסטוריה

פורסם
לפני כשעה, אסטון מרטין כתב:

טיימינג כל 50-60? מה העלות של החלפה כזאת? 

זה אומר כל שנה וחצי-שנתיים טיימינג למי שנוסע קצת מעל לממוצע..?!

בערך 1000-1500 שח 

וזה אמור להיות בערך כל 4 שנים

פורסם

תתחדש ותהנה!

אחד השילובים הטובים שיש בתחום המשפחתי-לא מדי יקר-די חזקה-נראית מעולה.

• רעיון טוב! 1

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם
לפני 3 שעות, מיץ פטל כתב:

זה לא "קצת" מעל הממוצע - זה פי 2-3 בערך.

18 בערך ממוצע שנתי בישראל עד כמה שאני זוכר.
כל 50 טיימינג
35% בערך מעל לממוצע
יותר נפוץ ממה שאתה חושב.
ואם צריך להחליף בתכיפות כזו מן הסתם שהרצועה רגישה להזנחה באופן קיצוני.

פורסם

לדעתי 18 זה כולל ליסינג 

בשוק הפרטי בטח 14

וגם זה לרכב שמור ומטופל בהקפדה 

מן הסתם היצרן יגיד כל 90k

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תתחדש ותהנה. אחלה מיכאל, איש מקצוע אמיתי.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

תיהנה ממנה, אחלה רכב. כיפית גם בנס הרים. אכן מומלץ להחליף שמן בתדירות קרובה, הייתי ממליץ לך אפילו כל 8 אם אתה מהפדנטים.

• תוכן חדש...