Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

לפני שבועיים הכנסתי רכב 7 מקומות להחלפת מנוע.

עלות החלפת מנוע כולל עבודה 5500 ₪ .

החליפו לי רדיאטור לחדש 800 ₪.

עוד טרמוסטט צינורות עוד 500 ₪ לערך.

יומיים אחרי שיצאתי מהמוסך הרכב בעליות לירושלים מיכל עיבוי מבעבע ומוציא מים צינורות בלחץ....עברתי סרטים היום המוסך הודה לי והשיחה  מוקלטת המנוע לא תקין יש סדק קטן. הוא מציע לי 2 אפשרויות.

1.      זיכוי של 4.000 ₪ והרכבת מנוע בעייתי מאוד על האוטו יותר גרוע מהמנוע הקודם שהיה לי.

2.      לעשות ראש מנוע למנוע שהביא לי.

אני לא מבין שילמתי על מנוע קומפלט לא מנוע שעשה ראש.

גם את כל ההחלפת רדיאטור וצנרת הייתי מוכן במנוע בלי חפיפת ראש לא שמים ספה מפוארת בבית מוזנח.

האופציה השלישית כמובן היא תביעה לבית משפט לתביעות קטנות מדובר ברכב שכולו שווה 12.000 ₪. החיסרון בזה הטירחה והרכב שבינתיים לא יהיה לי.

עוצו לי עצה חברים.

פורסם

לדעתי לחזור למוסך ולתת לו צ'אנס נוסף. הוא ביקש תוספת תשלום על העבודה הזו?

לא מבין איך האופציה הראשונה שכתבת בכלל באה בחשבון. 

מה שכן להתחיל להקליט שיחות ולהתנהל באסאמסים. 

לגבי השאלה בכותרת, חזור לספר לנו איך נגמר הסיפור ואז נחליט. 

פורסם

אני מבין שהרכיבו לך מנוע מפירוק. 

אני מניח שאתה רוצה רכב תקין - לכן הייתי בוחר באופציה לעשות ראש מנוע. מקסימום אם לא יצליח המוסך עדיין מחויב לך.

למי שהציע מנוע מייבוא - אם המוסך התחייב למנוע מפירוק - פות"ש יצטרך להוסיף כסף, ולא בטוח שהוא רוצה. (וגם לך תדע מה מצב המנוע ההוא)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

השאלה היא מה בדיוק התקלה ומה סדוק בדיוק- יש ראשי מנוע שמגיעים למצב שהם פסולים ולא ניתנים לשיפוץ.

כדאי לחזור למוסך ולהבין ממנו האם שיפוץ ראש מנוע יפתור את התקלה או לא

• רעיון גרוע 1

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

יש פה בחור שהחליף לא מזמן מנוע ביונדאי 7 מקומות ישנה. שנת 2002.

לזכרוני, elads או משהו בסגנון (למרות שהסיפור קצת מוזר לי וממש דומה)

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

ובכן..

המנוע לפי דברי המוסך 'מנוע מייבוא' לדעתי ייבוא מהמנוע שלי :) איזה קומבינה..מה שלא יהיה מנוע מיובא אומנם עם ראש מנוע בעייתי.

לגבי השיפוץ ראש למה לתת לו צ'אנס??? ראש מנוע עלות התיקון פחות ממנוע קומפלט. נחשב מנוע יותר רגיש ממנוע שלא נגעו בו. 

אני לא מבין את העזות שלו להציע לי מנוע שעבר שיפוץ בזמן ששילמתי על מנוע שלם. בתול.

אשמח לדעת מי הבחור עם היונדאי 7 מקומות אולי נפלנו על אותו אחד...

אשמח לשמוע דעתכם אם אני טועה....

פורסם

אם המנוע מייבוא אז שיביא מנוע אחר. אם הוא הביא אותו מיבואן גם למוסך יש אחריות - אז העניין עם ראש המנוע נראה תמוה.

• רעיון טוב! 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

המוסך קנה את המנוע-לא משנה ממי כך שיש לו אחריות,אלא אם מדובר במנוע ששכב בבוידעם במוסך ( היה לי מקרה כזה במיצובישי לנסר הישנה 92 והעדפתי לבצע אוברול לשלי מאשר להחליף מנוע  לאחר.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9
  • רעיון טוב! 1

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אם אפשר לשאול איזה רכב זה? מכיוון שיש גם לי בעיה לא פתורה עם רכב 7 מקומות.

הרכב שלי דיזל ומתחמם.

החלפתי מנוע לפני יותר מחצי שנה...היתה בעיה של מים שחסרים מידי פעם ברדיאטור. מאחר והחלפתי מנוע (לאחר שהיתה בעיה כשקניתי,מסתבר בראש מנוע) הייתי עירנית תמיד למים ולחום מנוע.

כשבעיית המים כבר הפכה לתכופה הכנסתי למוסך והתגלה סדק במיכל עיבוי החלפתי וביקשתי מקורי.

למרות החלפתו ולצערי הרב הבעיות המשיכו והאוטו התחיל להתחמם ברגע שהמיכל עיבוי התרוקן.

שוב פניתי למוסך ואז החלפתי רדיאטור לאחר שהתגלה שהוא סתום.

(כמובן שמדובר כל פעם על סכומים לא מבוטלים רכב גדול דיזל ) כשחשבתי שהסתיימו הבעיות ועם ביטחון נסעתי עם האוטו כמו בכל יום מחוץ לעיר(לעבודה) שוב האוטו התחמם!!כמובן שעצרתי מיד ושוב (לאחר שמילאתי מים והרכב התקרר) חזרתי שוב למוסך. המאווררים עובדים כל מערכת הקירור תקינה. תרמוסטת משום מה לא קיים.

יש למישהו מושג מה אני עושה? 

חייבת לציין שמעולם לא נתתי לחום המנוע להגיע לרתיחת יתר מאחר ואני מנוסה עם האוטו וכשהוא עולה טיפה מעל החצי אני מדוממת אותו. 

מה גם שהבנתי שבמצב וראש המנוע או האטמים ניזקים האוטו מקרטע או הגיע לרתיחת יתר 

שניהם לא במקרה שלי. 

יש למישהו מושג או שקרה לו מקרה דומה?

פורסם

אם אתה רוצה אוטו שנוסע, האופציה העדיפה בעיני היא לשפץ את המנוע. גם אם יחליפו את המנוע הנוכחי באחר, מי מבטיח לך שהוא יהיה בסדר? באופן כללי אני חושב שמראש לרכב עם תקלה משביתה במנוע, מכיוון שגם אם מחליפים אותו וגם אם לא הוא צריך לרדת מהרכב, עדיף לפתוח את המנוע הקיים ולבחון את הכשל. אם לא קרה משהו מרחיק לכת כמו בלוק מפוצץ, אפשר לשפץ וככה אתה יודע שיש לך מנוע תקין בידיים. כמובן שכל האמור לעיל מצריך מכונאי שאתה סומך עליו....

Sent from my GM1913 using Tapatalk

פורסם

יכול להיות שהמוסך רכש את המנוע ללא אחריות במחיר זול יותר. גם כל עוד לא תכתוב באיזה דגם של רכב מדובר, קשה יהיה לדעת אם מדובר בדגם מנוע שקל או קשה להשיג.

בכל מקרה אם רצונך להגדיל את הסיכוי שיהיה לך רכב נוסע ומתפקד במהרה - נסה לזרום אם ההצעה של המוסך לשיפוץ ראש המנוע, האופציה לתבוע את המוסך בכל מקרה נשארת פתוחה.

מאחר שאני מעריך שמדובר בדגם ותיק והמנוע שאתה מרכיב הוא משומש - קשה לדעת אם עשו לו ראש מנוע לפני כן,  ואם המוסך יעשה ראש מנוע כמו שצריך וזה יפתור את הבעיה - אני לא חושב שזו אופציה גרועה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

תודה על התגובות.

הרכב קרניבל 2006.

ההצעה לשפץ ראש מנוע ניסיתי לברר אצל מכונאים

קיבלתי שתי דעות.

דעה

1. מה פתאום???? שילמת על מנוע מייבוא זה מנועבלי תקלות. מנוע שעובר ראש יכול לשבוק חיים פתאום. גם אחרי חצי שנה. זה מנוע עם טראומה!!!

אתה תחת תקופת אחריות. המשמעות היא מנוע לא תקין. מחליפים לא משפצים.

דעה

2. תן לו. זרום איתו ישפץ ראש מנוע. אם יתפוס מצויין. לא תהיה בעיה ממילא יש 3 חודשי אחריות אם ב3 חודשים לא קרה כלום. סימן שהכל טוב.

לא יודע מה להחליט.

האם מנוע שעבר ראש הוא פחות  עמיד? פחות חזק? בפרט שזה דיזל.

• תוכן חדש...