Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, lanosforce כתב:

כן הסרוו הוא מחלה גם בסובארו וגם בטויוטה - מנוע מצבי מניפה - אבל סה"כ החלק עובד - הוא מאוד יקר עד כמה שידוע לי ולהחליף אותו זה עבודה לא נעימה במיוחד אז כל עוד עובד לא נוגע. 

לא מתרגש מהרדיאטור שהלך באמת לא - יש דברים אחרים בסובארו שהצלחתי לשמחתי להלחם בהם בעצמי וממש בזול וזה הרעידות בסרק - מחלה נוספת של רוב הסובארו זה חיישן חמצן עליון - אצלי החלפתי ב80 אלף והרכב כבר על 140 ואני לא אתפלא אם בקרוב שוב ידלק לי קרוז קונטרול ביחד עם ABS גם לא אתפלא אם זה מה שעדיין משגע קצת (אבל הרבה פחות) את הסל"ד בעצירה או יציאה מהמקום. לגיר יש לי אחריות עד 160 שקלים או ל9 שנים הבאות בעקבות תביעה ייצוגית. 

זה סה"כ רכב שהגיוני להזדקן איתו וכנראה שזה מה שיקרה 

בדקתי את ההוצאות, באלפא ג'ולייטה שנת 2012.. ויש יחסית פחות בעיות.

מיכל נוזל מי קירור המנוע נסדק.. הוחלף לפני כ 3 שנים - כ  390 ש"ח.
תושבת מנוע עליונה שמאל.. הוחלפה לפני כ 2 שנים - כ 380 ש"ח + 180 עבודה
(נקנתה בגרמניה - מקורית חליפית)

שאר חלפות החלקים, הם טיפולים רגילים.. מצבר בלמים והחלפת צמיגים.. כל
כ 3-4 שנים.
 - החלפת רצועות תיזמון ומנוע, ושמני ממסרה - כל כ 5 שנים - במחירים סבירים מאוד.
כ 1200 ש"ח החלפת רצועות תזמון ומותחן(מקורי מוסך יבואן)..
וכ 800 ש"ח - החלפת שמנים בממסרה, שמן גיר + שמן מפעיל הידראולי.
..... (מקורי מוסך יבואן)

אייל.

• אהבתי 2

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

עד כמה שאני יודע ג'ולייטה מאוד שונה בנוף התחזוקתי מרוב האלפות ביחד עם ה159 (בגרסאות מנוע מאוד מסויימות השאר מחלת נפש) 

בד"כ באלפות הדבר הראשון ששומעים זה המשולשים - ואלה בד"כ יקרים אבל בג'ולייטה שמעתי שזה פחות תדיר. 

בסובארו הטיימינג הוא עבודה גדולה - רק הקיט,בחנות חלפים עולה 1200 וזה בא ביחד עם משאבה חליפית וסט פולי ומותחן. 

אם מדובר ברצועת טיימינג מקורית אז רק במורשה או מרכזי וזה יעלה 1800 שקלים ואם אתה רוצה משאבת מים מקורית (שנועדה לחיות עד 300 אלף קילומטרים) זה עוד 500 שקלים. והעבודה זה עיקר הכסף - החגיגה נעה בין המוסכים בין 3200 שקלים לכמעט 4K. 

בDS עלה לי 2200 שקלים קיט שרשרת טיימינג וזו חתיכת עבודה - אם להביט למשל בסדרת המיני של אריק - דה קאר-גאיי זה פשוט - לכל בעל מנוע THP - להתעורר עם סיוטים בלילה. 

אפרופו בסובארו החל מדגמי 13 - הם עברו לשרשרת ולפילטר שמן עילי (זה אולי מ2015 לגבי הפילטר) - שזה בכלל תענוג. 

אפרופו הורדתי עכשיו מגוגל דרייב של מישהו את ההתקנה של PSACOM SUPER SCAN (למרות שזה אמור להגיע עם הסורק שהזמנתי ברוב הלינקים ראיתי ביקורות שהיא לא עובדת - מצאתי מוכרן שמעיד שהתוכנה תעבוד - נעדכן בהמשך). 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בסופו של דבר זה מנוע שפותח עם במוו , ומנסיון ,מנועי במוו לא ממש אוהבים חלקים לא מקוריים. 

• רעיון טוב! 1

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

נראה לי שיש כאן קצת בעיה בהבנת הנקרא - החלק שנקנה הוא שווה ערך למקור! 

הוא מיוצר בשביל היצרן המקורי בסין במקום בצרפת אבל החלק - זהה! למקורי ונחשב מקורי. 

והמכסה שהיה מורכב בDS - זה בדיוק אותו מכסה - כאן אני מניח שזה אומר שגם הוא יחזיק מעמד תקופה דומה. 

האם החלק הצרפתי יחזיק בהכרח יותר זמן? יתכן - אני פחות מפוחד מזה כאן - למה? 

נניח שאני אשאר עם הרכב הזה יותר משנתיים - מה שכנראה לא יקרה כי בכל זאת, מתחשק לי לשנות - זו האמת. 

אבל נניח שבסוף יצא שאני מחליט להשאר עם הDS מעבר לתקופה המתוכננת - אני כבר יודע בדיוק מה נדרש בכדי להחליף את המכסה הזה שוב וזה באמת לא כזה סיפור כמו שעשיתי מזה. 500 שקלים שאם אוציא אותם שוב בעוד 3 שנים - זה באמת שולי. 

כמה דברים ילכו על הדרך עד אז :shock2::rofl::p

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בייפי קאר

Pioneer TS-X150

פורסם

וסגאת מכסה השסתומים הגיעה הצהריים אל סיומה. 

לא, לא מכרתי את הרכב.

אתמול בערב מצאתי שעה פנויה ולאט, בזהירות ובעדינות הברגתי את הבורג שמחזק את תושבת צינור האינטרקולר אל חלקו האחורי של בלוק המנוע. 

בבוקר קפצתי לכפר קסם וחיפשתי מוסך שמתמחה ברכבים צרפתיים ולשמחתי מצאתי אחד כזה בהמלצת חנות החלפים שאני קונה בה - היום רכשתי שם מים מזוקקים שבהמשך בפרוייקט של הסובארו תדעו למה הם אמורים לשמש. 

מצאתי מוסך, בשם מוסך גינא שיש להם מכונאי שהתפקיד העיקרי שלו שם זה טיפול ואבחון של רכבים צרפתיים - כשהגעתי לשם ודיברתי איתו, הסברתי לו את ההחלפה של מכסה השסתומים ושאני חושד שהצינור אינטרקולר שלא היה מחובר כהלכה בתחילת השבוע הדליק לי תקלה שהסורק שלי לא מוצא. 

דבר ראשון שהוא עשה זה להתבונן במנוע ושאל אותי אם החלפתי מהדגם הישן לחדש של מכסה השסתומים ובמידה וכן - במכסה החדש צריך להוסיף שסתום בתוך צינורית הטורבו הקטנה מצד שמאל. הסברתי לו שזה בדיוק אותו מכסה שהיה קודם אחד לאחד. 

חיברנו את הסורק LAUNCH של המוסך ואכן התקלה היתה תקלת לחץ טורבו, איפסנו וזהו יצאתי לדרכי. 

אני אומר לבן אדם - אם לא הייתי סוגר כמו טמבל בפעם הראשונה את הצינור לא הייתי מטריד אותך. 

הוא מביט עליי ואומר לי אתה חתיכת תותח אם הצלחת לעשות דבר כזה לבד.

חייכתי ואמרתי לו שגם תותח יכול להיות אידיוט מוחלט. 

סה"כ 100 שקלים על פעולת אבחון - אמנם הזמנתי סורק PSA והוא בדרך אבל להתעסק עם התקנת התוכנה שלו זה לא תענוג, אמרתי יאללה נקפוץ למוסך בכפר וננסה את מזלי. 

בסופו של דבר כל הסיפור הסתכם ב - 

מכסה שסתומים עם משלוח מהיר - 630 שקלים 

בוקסה למצתים 50 שקלים לערך מאמזון 

אבחון של הרכב עם סורק מקצועי 100 שקלים 

עודף מ800 שקלים רק שהזמן לקח לי הרבה מהמצופה כי למעט השלוש שעות שעבדתי על המכסה עצמו - רדפתי אחרי השלמת העבודות לזמן מצטבר של עוד 3 שעות ועוד שעה על האבחון ושבוע שלם עם יד על הדופק. 

ובורג אחד גזור שבמידת הצורך אתמודד איתו בפעם הבאה (או שפשוט אשאיר אותו כך לעולמים).

לסיכום של כל הנושא הזה - כמה דברים קטנים שיש לי לציין ולאמר.

היו כאן כמה הטפות מוסר כלפיי - חברה, אני מבין את הביקורת אבל אני כבר ילד גדול ולא זקוק להורים נוספים. אני מודע היטב לכך שאני עושה עבודת DIY - אני גם עלול לשלם עליה מחיר. 

יש עבודות שאני לא מוכן לעשות בעצמי וזה כל דבר שיכול להותיר לכלוך או חומרים רעילים בסביבת הרכב. זו אחת הסיבות שהחלפת רדיאטור בסובארו - בוצעה במוסך. 

מעבר לכך - גם אם יש לכם כוונה לעזור לי - כוונה טובה ככל שתהיה, בבקשה אל תדברו עליי ישירות עם בעלי מקצוע אחרים - למרות שאני מפרסם וכותב כאן ויתכן וגם אותם בעלי מקצוע יושבים וקוראים את זה - תשאירו לי את הפרטיות והכבוד לפנות אליהם בעצמי - מודה על העזרה והנכונות הרבה - אבל. 

שיהיה שבוע טוב. 

הרכב נוסע חלק ושקלתי אם להעביר אותו תוכנה - בסוף החלטתי לרדת מהנושא, לא רוצה להגביר את הסיכויים לתקלות, אוהב את האיזון הטבעי של הרכב, זה במילא לא בדיוק חוקי לטסט וזה סוג של גבול שהחלטתי לא לחצות שוב מאז ההגבהה של הדודג' 

בפן האישי - למדתי פשוט המון! על הרכב, על התמודדות עם תקלות וגם עם הלחץ הנפשי (ואפילו חברתי) שנגרם מהן. 

אני יודע לזהות עכשיו את המחלות הכי גדולות של הרכב הזה איך לטפל בהן בצורה משתלמת ואפילו - בעצמי. 

ואם יש בן אדם אחד שאני ממש חייב לו תודה זה איציק. 

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 2

Pioneer TS-X150

פורסם

מסכים לגמרי עם השורה התחתונה שלך

איציק איש עם לב וידי זהב ומח חריף

אבידה גדולה לתחום המכונאות ולצרפתיות בפרט שהוא החליט לפרוש ולערבב כל היום דבק BG1666

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

הוא מערבב אפוקסי ומתאים צבעים תוך כדי שכיבה מתחת לצורפתיה. הוא עד כדי כך מחויב להן.

Pioneer TS-X150

פורסם

על בשרי הרגשתי שככל שבDIY קיים הרכיב של סיכון/סיבוך  (לא בטיחותי לגוף אין חלקי חילוף אלא למוצר עצמו) הסיפוק והאנדרנלין גבןהים משמעותית.

כמובן מדובר על מקרים שנמצאים בגבול היכולות. לא לפרק טיימינג ולנסות לשבור את הראש איך מרכיבים מחדש.

• מעניין 1
פורסם

כשאתה מדבר על DIY ואתה חובב ולא מקצוען - 

למשל ההבדל ביני שאני מהנדס בתעשיית ההייטק לבין מישהו שמעלה כאן פוסט DIY אבל הוא מכונאי רכב מסומך או חשמלאי או שניהם וכך הלאה - יש פערים עצומים כבר כאן בין חובב DIY אחד לאחר. 

ההבדל הוא שלמישהו כמוני התהליך הוא הרבה יותר אפקטיבי כי אני מתחיל הרבה פעמים מנקודה שאין לי ידע או אפילו הבנה של מה שאני מתחזק - איך הוא בכלל עובד - אולי יש לי את הרעיון הכללי אבל לא לפרטים הקטנים - וזה מאוד משנה את החוויה במקרה כזה כשמשהו מתשבש כי אז גם צריך להבין למה פתאום משהו לא עובד טוב. 

ואספקט נוסף הוא עלות מול תועלת - כן, אז אני בהחלט מסוגל לעשות טיימינג לסובארו בחניה שלי - ראיתי מספיק סרטונים מא' ועד ת' איך עושים את זה - אבל יש שם כמה דברים קטנים למשל שבשבילם צריך לקנות או להשיג גישה לכלים מיוחדים. 

לדוגמא - את המותחן ההידראולי של הטיימינג בסובארו צריך לדמם ולנצור מחדש לפני שמתקינים אותו לתוך הרכב ובשביל זה צריך שולחן מלחציים - לך תכניס לבית שלך עכשיו מלחציים בגודל כזה או תקנה כאלו בכמה מאות שקלים - אז כבר אתה תמצא את עצמך קופץ לאיזה מוסך, נגריה או סדנא. 

בדודג' בשביל לעבוד על הסביבה של קדמת המנוע - מותחני רצועות, משאבת מים וכך הלאה - הייתי צריך לקנות כלי מיוחד בשביל לשחרר את המותחן והייתי צריך לקנות מדיד שמן לתיבת הילוכים בכדי לבדוק אם יש בה מספיק שמן וגם כלים שיעזרו לי לפרק את הקלאץ' פאן. 

לטווח הקצר DIY הרבה פעמים יוצא בגלל זה יותר יקר - למרות שברוב המקרים כבר על העבודה הראשונה אתה מחזיר את עלות הכלים. 

למשל בDS - נכון לעכשיו כלים ספציפיים שהייתי צריך לרכוש זה סטים של טורקס, בוקסה לפלאגים וסורק תקלות שיכול לקרוא PSA והאמת אני שוקל לקנות את הLAUNCH 2022 כי הBLUE DRIVER עובד עד חמישה VIN ולא יותר מזה לפני שצריך לקנות מהם רישיון נוסף. 

ואז מגיע האספקט של הזמן, בריאות - עבודה עם חומרים מלאי אבק ולכלוך ואפילו חומרים רעילים 

יש דברים שהמוסך יפה להם - באמת. 

• רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

פורסם

רק הערה קטנה לנושא תכנה - stage 1  לא מסכנת את היכולת לעבור רישוי שנתי/טסט אל אם דפקת לגמרי את נושא גזי הפליטה. מכיוון שאין כל נגיעה למרכיבים פזייים (דאון פייפ או פילטרים/צנרת ושאר ירקות) לא ניתן לאתר שינוי תכנה במכון הטסטים הקרוב לביתך . 

הסיכון אצלך הוא בפוטנתיאל "השבירה" של המנוע הידוע הזה . בהשוואה, המנוע האחר המפיק 165 כ"ס בשיגרה מגיע גם ל 180 בדגמים נוספים בקונצרן וזה בעיקר תכנה .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ידוע ויודע - ועדיין אני מתלהב מלעשות משהו שבבסיסו נתפס כאסור, אוהב לחיות שקט. 

ומצד שני - באמת, הרכב מספיק זריז בשביל מה שאני באמת צריך וגם כיפי לנהיגה. השורה התחתונה היא שאם יתחשק לי משהו יותר חזק - אני כבר אקנה משהו יותר חזק. 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 4 שעות, lanosforce כתב:

לדוגמא - את המותחן ההידראולי של הטיימינג בסובארו צריך לדמם ולנצור מחדש לפני שמתקינים אותו לתוך הרכב ובשביל זה צריך שולחן מלחציים - לך תכניס לבית שלך עכשיו מלחציים בגודל כזה או תקנה כאלו בכמה מאות שקלים - אז כבר אתה תמצא את עצמך קופץ לאיזה מוסך, נגריה או סדנא. 

אם אתה צריך מלחציים, תבוא תיקח. תפסיק לבכות בפורום שאין לך כלים :-P ותתחיל ללכלך את האצבעות הלבנבנות שלך 🤣

• מצחיק 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תראה מה נחת אצלי בשולחן של העבודה.

אתה אשם 

20220220_145343.jpg

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...