Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך: מרצדס C63s

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל מי שבבידוד, בהסגר, בחל"ת או סתם משועמם, הנה לכם טקסט משובח מבית היוצר של רומן שמלווה בצילומים מרהיבים של ראלף חסון (יש שם גם כמה תמונות שלי, אבל הן הרבה פחות מעניינות).

תהנו. כי גם כשהמצב בטטה חשוב לאפשר לפחות למוח שלכם מפלט.

457403160_-C63s-2020-03--.jpg.0789d46cf184652bf59d6ae5f42de4ac.jpg2045826829_-C63s-2020-04--.jpg.00a2b82e1b9ff99f3ac2ad2c67aea3a9.jpg

• אהבתי 2
  • מעניין 5

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

נהגתי ברכב עם המנוע האטמוספרי לפני המתיחת פנים ,ה6.2 היה פנינה אמיתית,אחת המכוניות שאני הכי אוהב,מפלצת ברוטלית חסרת גינונים של העידן החשמלי.

עריכה אחרונה על ידי Ron.P
פורסם (נערך)

מקווה שנצרתם את החוויה, הדגם הבא ישא יחידת 4 צילינדירים עם חיזוק חשמלי. 

אין לי ספק שזה יכול לתת ביצועים דומים עד זהים עד עדיפים , וגם צריכת דלק יותר שפוייה, אבל לא את החוויה של הV8.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • אהבתי 1
פורסם

כתיבה מצויינת רומן, גם התמונות מדהימות.

רכב פסיכי לגמרי.

איך היה לחזור אחרי רכב כזה, עם כוח מנוע שכזה, ל BRZ שלך? בטח הרגשת שאתה נוסע ברוורס 😄

מעניין אותי אם לחוות רכבים כאלה הורס במקצת את הכיף מהרכב הקבוע שלך...

פורסם

לא יודע אם הורס את הכיף זאת המילה הנכונה, כי למזלי ה-BRZ יושבת בול על מה שאני רוצה שיהיה ברכב שלי, וכוח הוא לא דרישה מכרעת. מה גם שאחוז הניצול שלי את הברז גבוה לאין שעור ממה שאני יכול לחלום על לנצל מה-AMG. צריך להיות נהג מאד לא אחראי כדי להתקרב למגבלות שלה על הכביש, ונהג מאד טוב כדי למצות אותה על המסלול.

מעבר לזה, אני לא בא ולא יכול לבוא למבחן דרכים מתוך הפריזמה של הרכב הפרטי שלי, כי המטרה היא לא השוואה למה שיש בחניה, אלא בחינה אובייקטיבית והעברת רשמים כמה שיותר מוצלחת לקוראים, כמה קלישאתי שזה לא יישמע. להתרכז ברכב שלך, אלא אם במקרה הוא מאותו סגמנט, רק יפריע.

מה שהיה מצחיק, זה שבאתי לאסוף את ה-AMG דווקא עם הראלי, והיא קיבלה מנת תשומת לב בלתי מבוטלת שם, כשכל מה שסובב אותה זה מרצדסים ופורשה 😄

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

את ה-C63s לקחתי ממוביל המבחן במפגש בבני ברק בחשש. הייתי עצבני בגלל האירועים (הורדה לא מוצדקת של הרכב שלי מהכביש) ומפלצת הכוללת 510 כ"ס, כ-71 קג"מ, הנעה אחורית ותג מחיר של 855 אש"ח היא מתכון בטוח לצרות.  על אחת כמה וכמה כשאתה במצב רוח רע.

ניסיתי לנהוג במפלצת הזו בעדינות.  באמת שניסיתי אבל היא רצתה לקשקש בזנב. ההאצות (במצב ספורט+) ברוטליות לגמרי. האצה למהירות פלילית לחלוטין קלה מידי והמכה שהראש חוטף ממשענת הראש חזקה מידי.

הרכב הזה נראה מעולה (בעיקר חיצונית, פנימית מרגישים שזה הקו העיצובי הקודם של מרצדס) ונשמע מהגיהנום בצורה הכי טובה שיש (רק חובבי נהיגה ומטאליסטים יכולים לקבוע שצליל מהגיהנום נשמע טוב. אני גם חובב נהיגה וגם מטאליסט).

את ה-C63s החזרתי למוביל המבחן מהר למדי, אחרי מספר דקות בודדות בלבד פשוט כי הבנתי שהרכב גדול עליי כנהג.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
לפני 9 שעות, In Flames כתב:

את ה-C63s לקחתי ממוביל המבחן במפגש בבני ברק בחשש. הייתי עצבני בגלל האירועים (הורדה לא מוצדקת של הרכב שלי מהכביש) ומפלצת הכוללת 510 כ"ס, כ-71 קג"מ, הנעה אחורית ותג מחיר של 855 אש"ח היא מתכון בטוח לצרות.  על אחת כמה וכמה כשאתה במצב רוח רע.

ניסיתי לנהוג במפלצת הזו בעדינות.  באמת שניסיתי אבל היא רצתה לקשקש בזנב. ההאצות (במצב ספורט+) ברוטליות לגמרי. האצה למהירות פלילית לחלוטין קלה מידי והמכה שהראש חוטף ממשענת הראש חזקה מידי.

הרכב הזה נראה מעולה (בעיקר חיצונית, פנימית מרגישים שזה הקו העיצובי הקודם של מרצדס) ונשמע מהגיהנום בצורה הכי טובה שיש (רק חובבי נהיגה ומטאליסטים יכולים לקבוע שצליל מהגיהנום נשמע טוב. אני גם חובב נהיגה וגם מטאליסט).

את ה-C63s החזרתי למוביל המבחן מהר למדי, אחרי מספר דקות בודדות בלבד פשוט כי הבנתי שהרכב גדול עליי כנהג.

אהבתי, שאפו על מישהו שיודע איפה הוא נמצא ומכיר בכך.

• אהבתי 2
פורסם

פשוט כיף לקרוא את המבחן הזה והתמונות מהממות. האזכור של ה RUF החייתית בהתחלה באמת מכניס לפרופורציה.

ממושב הנוסע ירדתי בתחושה שהרכב הזה יכול להוות עילה לחקיקה תקדימית בנושא תאוצה מירבית, היא פשוט לא נגמרת.

מעניין כמה מהרוכשים אפילו ינסו להשתמש ביכולות הדמיוניות האלו, יש לי הרגשה שלא הרבה והמותג יהיה גורם המשיכה העיקרי. מי שהממון בכיסו ומחפש נהיגה טהורה יכול לרכוש 911 בסיסית במחיר דומה, היא מאיצה כמעט אותו הדבר (למרות שיש לה הרבה פחות כ"ס) וכנראה מערבת יותר לנהיגה. ברור שה C63 יותר נעימה ליומיום אבל אז נשאלת השאלה למה פשוט לא לקנות C43 והלשקיע את העודף במניות (טוב, לא בתקופה הזאת).

• מעניין 1
פורסם

ה-C43 משמעותית פחות מערבת, ולדעתי פחות מעבירה את רוח המותג מה-C63. אם תנתק בקרות ב-C43 לא יקרה כלום. פשוט כלום. היא עדיין תסרב לצאת מהתלם, אלא אם תעשה פרובוקציה מטומטמת מאד, שכנראה לא תגיע אליה אלא אם מאד תתכוון לכך. אם תנתק בקרות ב-63, כדאי מאד שתדע מה אתה עושה, וככה AMG אמורה להיות. באנגלית זה נקרא Awe-inspiring, וברוח ימי הקורונה זה נקרא "מעודד צריכת נייר טואלט מואצת".

• מצחיק 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נהניתי לקרוא! הC63 היתה רכב החלומות שלי, בדיוק מהסיבה שתיארת (נדמה שלא מתפשרים על כלום - אפשר לקבל הן יוקרה הן ביצועים והן דרמה). נסעתי במודל ׳14 ואני זוכר היטב הן את הזנב, ובעיקר את השאגה. רכב מחרמן בקטע מפגר.

כיום עברתי לפנטז על דברים יותר ממוקדי מטרה - במקום לקחת משהו אחד שמנסה לעשות הכל, החלום זה לקחת שניים שמצטיינים כל אחד במשהו אחר ולהתאים את הנהיגה למצב הרוח. 

הייתי אומר שאתה תבין רומן, אבל בתור מי שבחר לרכוש רכב שמקריב פינוקים ונוחות ע״מ לקבל חווית נהיגה והתנהגות-על, ואז קנה עוד אחד כזה(!?), כנראה שפחות XD

• מעניין 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
בתאריך 19.3.2020 בשעה 16:46, Doron_Z כתב:

כתיבה מצויינת רומן, גם התמונות מדהימות.

רכב פסיכי לגמרי.

איך היה לחזור אחרי רכב כזה, עם כוח מנוע שכזה, ל BRZ שלך? בטח הרגשת שאתה נוסע ברוורס 😄

מעניין אותי אם לחוות רכבים כאלה הורס במקצת את הכיף מהרכב הקבוע שלך...

הפוך גוטה, הפוך...

אני עונה לדורון_7 על השאלה לרומן, אבל בעצם, מגיב גם לכתבה של רומן ולתובנות שלו מהנהיגה על המרקספלצת.

היה לי העונג והכבוד להצטרף לטיול באותו יום מבחן, והיינו כמה חברים טובים שהמשותף לנו הוא לכאורה האהבה לנהיגה. ואני אומר "לכאורה", כי המשותף לנו, מבלי שהגדרנו זאת לעצמנו, הוא הרבה מעבר לכך. משותף לנו אותו דבר חמקמק שאני מכנה: האבולוציה שלי כחובב נהיגה, ששם את כולנו פחות או יותר באותו שלב "אבולוציוני". 

תיכף נגיע לזה...

למרקס קרה מה שקורה למעשה כמעט לכל תעשיית הרכב במירוץ החימוש שלהם בסגמנט מכוניות ה"ספורט". המרדף הבלתי פוסק אחר הכוח הביא לתוצאה מגוחכת שכיום, למכוניות בייצור סדרתי בסגמנט הזה יש כוח שעד לפני שניים שלושה עשורים מכוניות על רק חלמו עליו. הבעיה היא שכפי שהתייחס לכך ברמיזה רומן, בכתבה הנפלאה שכתב, מי שאיננו איירטון סנה זצ"ל או שאיננו שארל לקלר, לצעירים ביניכם שהשם סנה נשמע להם כמו שם של עץ מהתנ"ך, אלא הוא נהג חובב כמונו, כשהוא מעז לסחוט את דוושת ההאצה בנהיגה בכביש, מתפלל שיצליח להוריד כזה כוח מטורף לכביש ובא בעת להשאיר את המפלצת על הכביש... אלא אם כן, תהיה שם אלקטרוניקה. ובמנות גדושות. וזה בדיוק מה שעשתה היצרנית משטוטגרט. העלתה את רמת האלקטרוניקה לכזו שתהיה תואמת לרמת הכוח האינסופי ותשמור עליך הנהג. השאלה היא מה התוצאה של שעטנז הכוח, האלקטרוניקה וגם, בל נשכח, המשקל הנוכח והגומי הרחב. מאוד רחב...

התוצאה היא משהו שהולך ומתקרב לנהיגה בסימולטור או במשחק מחשב. אין שום פיל. נאדה תקשורת. לא מההגה (לכך רומן התייחס), לא מהבלמים (גם לזה התייחס), לא מהצמיגים ולא מהשלדה. אתה יושב בסימולטור מנהג את המחשב והמחשב הוא זה שמנהג את המרקספלצת. אז נכון. מהר. מהר מאוד אפילו. סביר להניח שלא אעשה כאלו זמנים כמעט בכל כביש נתון, כמעט בכל רכב אחר עליו נהגתי (בסייג אולי, רק אולי, ביחס ל981S). אז מה ?

וכאן, אני חוזר לעניין ההוא, של האבולוציה שלי כנהג חובב. מה מרגש אותי בנהיגה ? מה אני מחפש בטיול נהיגה, או במסלול ? מה מגדיר את התחביב הזה שלי ? האם אני מחפש להיות "הכי מהיר" בשכונה ? לא! או, אם להיות כן, אז כבר לא; האם אני נהנה להרגיש את הבעיטה הזו בהאצה חזקה ? לפעמים נחמד, אבל כבר לא ממש מעניין.

היום, ולמעשה כבר זמן רב, שהכיף שלי כנהג חובב, בכל אירוע של נהיגה, טיול בכביש מתפתל, נהיגה במסלול, בארץ או בחו"ל, הוא להרגיש את הרכב, לקבל ממנו את הפידבק שאני רוצה, מכל חלק שלו, מהצמיגים, ההגה, השילדה, הבלמים, המתלים, וכך, לאחר שאני מרגיש ש"התחברתי", לחפש את המגבלות שלו, את מגבלות האחיזה, את התיקון הנכון והמדויק של ההגה כשהזנב מכשכש, את הטרייל ברייקינג ביחד עם הפניית ההגה אל תוך הפנייה, ובקיצור, את אותה תחושה עילאית של כיף מזוקק וטהור כשאתה מרגיש שאתה שולט ברכב במעטפת, בקצה המגבלות, והרכב יודע לתגמל אותך כשהוא קצת יוצא מהמעטפת, ולא נושך. ואני לא מדבר על הנעה קדמית.

עכשיו בואו נחזור למקרספלצת. היא תספק אולי הרבה סחורה, בטונות, אבל לא את אותו דבר שעושה לי אישית כיף. היא תהיה מהירה בטירוף, תתן לך כוח לינארי מדהים ומשיכה בלתי נפסקת במהירויות על קוליות, היא תנסוך בך המון ביטחון ולא תבגוד (כשלא נתת גט כריתות לאלקטרוניקה). ואם חלילה תנתק את האלקטרוניקה, היא תהיה בלתי נשלטת ובלתי צפויה ברמות של אשתך במחזור ביום רע. אבל היא לא תהיה פאן. לעולם. עם כל המשקל, הכוח, הגומי האינסופי שלה, והסוציופטיה התקשורתית שלה, היא לא תתן לך לעולם ליהנות ממשחקי זנב נשלטים במהירויות שפויות, כאלו שיאפשרו לך להחזיר לחוף מבטחים את הזנב שלפתע החליט לצאת לעצמאות. את כל זה היא לעולם לא תספק. ולכן, גם אם המחיר שלה היה זמין יותר עבורי, היא לעול לא תהיה מכונית חלומותיי, ואני לא רואה את עצמי מתחמש בה. וכדי להקדים תשובה לשאלה - כן, נהגתי עליה. בכביש מתפתל אי שם בצפון, שמאפשר לשחרר את הסוסים מהאורווה. ולא, לא שחררתי בקרות...

ועכשיו, אני חוזר אליך דורון ולשאלתך. באותו כביש נתתי לרומן, הבוחן, לנהוג ברכב שלי. רודסטר קלילה, מנוע קדמי, הנעה אחורית, דיפ מוגבל החלקה, 1/2 מהמשקל של המרקס, 1/3 מהכוח, 1/5 מהמומנט ו  - 1/10 מהאחיזה. +- נתונים דומים לברז (ולא מיאטה :). ההבעה על פניו אמרה הכל.

איי רסט מיי קייס.

• אהבתי 4
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

תודה על התגובה ניב, נהנתי לקרוא והחכמתי. נראה שהטון שעלה מהכתבה של רומן שונה משלך, הוא כן התלהב מהרכב אבל כנראה בגלל שהוא רואה את הדברים מנקודה של בוחן רכב ולכן הוא מעריך את גודל ההישג ובוחר לציין אותו כי זה לא מובן מאליו.

למרות שאין לי ממש ניסיון בנהיגה שכזו אני כן מבין את נקודת המבט שלך ואני יכול להזדהות איתה במידת מה אפילו ללא ניסיון בפועל.

מתוך סקרנות, על איזה רכב יוצר חיוכים אתה נוהג? :)

פורסם (נערך)

דווקא הרשמים שלי מהכתיבה של רומן הם בגדול 1:1 מה שניב רשם.

בהקבלה לשרשור מקביל שלי על הלמבו הוראקן - לקראת סופו רשמתי תשובה לשאלה ״האם זו הנסיעה הכי כיפית שהיתה לי בכביש״, עליה עניתי שזו הנסיעה הכי חוויתית.

אז מה לגבי הנסיעה הכי כיפית? זו היתה במיאטה, בגשם, כשיכולתי לקבל את כמות האנדרנלין שיכולה להגיע רק כשהגוף שלך מרגיש שאתה קרוב לגבול אובדן השליטה, כאשר בפועל הרכב מספיק חלש ומתנהג בשביל שאתה (לכאורה) תהיה בתוך גבולות הבטחון.

בעוד שעם המיאטה יכולתי ללחוץ את הרכב עד הסוף בסיבוב ולתקן את הסיטואציה כשהרכב התחיל להתפרע מדי, עם הלמבו (או עם סי63) אין בכלל סיכוי שאני לוקח את הרכב לשם.

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...