Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב חברים. 

לפני כמה ימים אספתי את הרכב החדש שלי. 

נקנה מהיבואן (כרגע מעדיף לא לחשוף את את הדגם ומי הוא היבואן), וישר ראיתי שדלת תא המטען לא ״יושבת טוב״. מפה לשם הבטיחו לי שיסדרו את זה בכמה נגיעות קלות במוסך ללא פתיחת ברגים ואני אפילו לא אשים לב. 

אז הגיע היום הגדול ולאחר שהגעתי למוסך שיסדרו את הבעיה ללא פתיחת ברגים וללא שום נזק ובלי שאני בכלל אשים לב קיבלתי את הרכב חזרה אחרי כשעתיים ואני לא יכול לתאר את התחושה.
לא רק שהתא מטען עדיין לא ״יושב טוב במסגרת״

אלא שגם יש סימנים של מכות (פטיש) סביב הלשונית של המנעול (שנמצאת מעל לפגוש, לא המנעול שנמצא על התא מטען)  מין פנצים קטנים. 

בנוסף סימני הברגה סביב ארבעת הברגים שמחזיקים את דלת תא המטען. 

הכיסויים של הפנסים האחוריים נפתחו גם הם. גם אלה שעל גוף הרכב וגם על גוף תא המטען. 

הדלת יושבת יותר טוב במסגרת אך עדיין לא בצורה מושלמת כמו שמצופה מרכב חדש. 

אני נורא מאוכזב, תגובת הבחור במוסך, והמוכר בסלון תצוגה: ״סידרנו לך, מה אתה רוצה? אם נמשיך להתעסק אולי נגרום יותר נזק מתועלת. אם אתה רוצה נצבע לך את הברגים״. 

יש לציין שוב שהרכב בן שבוע. אני חושש שבעתיד כשארצה למכור את הרכב בגלל הברגים אנשים יחשבו שהוחלפה דלת. 

ובנוסף אני חושד שהרכב עבר ״תאונה״ לפני שהגיע אלי והחליפו דלת תא מטען. 

אחרי כל החפירה מגיעה השאלה שלי.

האם יש דרך לדעת אם הוחלפה דלת תא המטען? יש איזה טופס או מסמך שאני יכול לבקש?

לדבר אולם התצוגה הרכב נקי. 

שאלת בונוס. 

מה עלי לעשות? רכב חדש מן הסתם לא אקבל. אבל אחרי שהוצאתי 145 אלף שח על רכב אני ציפיתי שהיה מושלם. ואם פנצים על הפלסטיקה בבגאז אז רק באשמתי. מה הפיצוי ההולם לדעתכם?

תודה ושבוע טוב. 

פורסם

תמונות יעזרו מאוד , ולגבי אם עבר תאונה , חובתו של יבואן להגיד לך את האמת  אך ורק אם תשאל אותו ! , כמובן שיש אחוז מסויים שהוא כבר חייב להגיד לבד 

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם

מבחינת החוק, יבואני הרכב אינם מחייבים לדווח לך על ליקויים שהתגלו ברכב לפני המסירה במידה ועלות התיקון אינה עולה על 5% משווי הרכב. ואני מניח שברכב שעלותו 145 אלף שקל, ייתכן ובאמת היה שם איזשהו נזק קטן אך מעצבן...

ויש עוד משהו שמצאתי באינטרנט, אך איני יודע אם הוא עדיין רלוונטי לימינו:

"מבחינת משרד התחבורה, יש ליבואן הוראות המחייבות אותו לתעד כל נזק שנגרם לרכב לפני מסירתו ללקוח, אבל יש רשימה של מקרים בהם אין חובה לדווח ללקוח על התיקון שנעשה:
החלפת חלק שמעוגן לרכב באמצעות ברגים או תופסנים, ותהליך החלפתו אינו דורש התאמה, עיבוד או צביעה.

כאשר יש שריטה במרכב שאינה מתמשכת לחלק אחר סמוך ואינה בגג הרכב, ובתנאי שנצבעה במיומנות מקצועית הולמת, ועובי הצבע לאחר התיקון אינו עולה על 50% מעובדי השכבה המקורית, ולא נגרמה לרכב ירידת ערך".

קיימת זכות-לקוח לסרב לקבל רכב, אך רק אם נגרמה לו ירידת ערך מסחרית של 3.5%. במקרה של נזקי צבע בלבד, רק אם נגרמה לו ירידת ערך של 6%. אופציה אחרת היא לקבל פיצוי במקרה כזה".

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

כמו רבים וטובים, פיתחת ציפיות גבוהות מדי בכל תחום - החל ממצב הרכב וכלה באיכות העבודה.

לא תקבל עבודה איכותית במוסכים רגילים בארץ בכל הקשור לקוסמטיקה. זה לא יקרה. פשוט תוציא לך את זה מהראש. זה לא בתרבות, לא מסוגלים.

קנה לעצמך כמה מברגים, היעזר בחבר פדנט, ותיישר לבד. לגבי מכירה עתידית - שטויות, עד אז תספיק לחטוף שפשופים וחבטות אחרות בשפע, אף אחד לא ישים לב ל"סימני הברגה".

• מבאס 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תגובת הבחור מהמוסך מעצבנת ומקוממת במיוחד.

בן אדם נכנס לסוכנות, קונה רכב חדש, {וכולם יודעים כמה הרכבים יקרים,כאן},ומקבל אותו עם דלת שיושבת עקום, וככה הוא מגיב?

אולי צריך להזכיר לו, שוב,  שהרכב היה אמור להגיע, ללא שום פגם, ואפילו הקטן ביותר?

תיקנו את הדלת בצורה רשלנית, עם סימנים, והוא עוד בא אליך בטענות.

התנהגות טיפוסית של אנשים, שאחרי ששילמת את הכסף, כבר לא רואים אותך ממטר..

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

האם כרגע תא המטען יושב לשביעות רצונך?

במידה וכן - לגבי מכירה עתידית - יש לך הוכחה בדמות התדפיס מהמוסך על העבודה שבוצעה. בנוסף מקווה שצילמת תמונות של לפני ואחרי.

ואז נותר רק העניין של הנזק שנגרם במהלך התיקון - אם מדובר בנזק זניח - תבקש שיצבעו את הברגים אם לדעתך זה ישפר את המראה. 

תוכל לכתוב ליבואן לגבי ההתנהלות ואולי תקבל פיצוי זניח כלשהו.

במידה ואתה לא מרוצה מאיך שהדלת יושבת - ממליץ לך ללכת לוודא רק שברכבים אחרים (באולם התצוגה למשל) באמת הדלת האחורית יושבת תקין יותר.

ואז תדרוש תיקון.

התיקון יכול להיות עוד קצת כיוונים ועד למצב של החלפת הדלת האחורית.

במידה וזה קורה תוכל לנסות לבקש שוב פיצוי על ירידת הערך העתידית (בעיקרון אין ירידת ערך על החלפת דלת תא מטען - אבל בפועל מסחרית - אם תמכור רכב יחסית חדש - אז כן יש משהו).

זה אכן מאוד מתסכל.

לגבי תיקונים שבוצעו לפני- היבואן מחוייב להודיע לך לגבי תיקונים שערכם מעל 5%. אז תיאורטית פגיעה מינורית יכולה להיות מתוקנת בלי דיווח.

אבל זכותך לבקש לדעת האם בוצעו ברכב תיקונים כלשהם לפני המסירה - תשלח מייל או מכתב לשירות הלקוחות של החברה.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם (נערך)

קודם כל תודה רבה על התגובות. 

אני מבין שזאת בעיה שלי שלקחתי ככה את הרכב. 

שילמת כסף אתה יכול ללכת לחפש אחרי זה. 

לאף אחד לא אכפת לקניה שהייתה אמורה להיות חוויה הפכה לסוג של עוגמת נפש. אני כבר כמה ימים עצבני בגלל זה. פתוח תא מטען ומקבל עצבים אין פלסטיק אחד שלא נפתח ופנצים. מזכיר לי את הרכב הישן שלי ולא רכב ששבוע שעבר עזב את הסוכנות. 

מפחד לתת להם לתקן שוב, אולי עדיף להשאיר את ברכב ככה. לא חשבתי שבמוסך יבואן יעשו עבודה כל כך זבל. אפס התחשבות בלקוחות. 

מה שנשאר זה לפרסם להם בפייסבוק תמונות לפני ואחרי והעבודה הנהדרת שהם עשו. אפילו איזה התנצלות לא קיבלתי. 

מאכזב מאוד.

אכן יוסי אתה צודק. שילמת כסף ואף אחד לא סופר אותך. 

עריכה:

אפשר היה להתנצל על העבודה המחורבנת. לתת לי פיצוי כלשהו ולדאוג שאצא מרוצה אחרי ששפכתי כמה משכורות על הרכב  ולא אצטרך לבזבז כבר שלושה ימי עבודה על הרכב החדש שאמור היה לשרת אותי. 

שום התנצלות ושום פיצוי. 

עריכה אחרונה על ידי אנונימיות
פורסם

מאוד מבאס אבל כולם מתנהגים ככה ,אחרי ששילמת אף אחד לא מכיר בך .

לדעתי השיטה עובדת בצורה הבאה וזו רק דעתי האישית כן .

דוגמה מגיע לקוח לא מרוצה מנסים לעזור לו בכאילו , אם הצליחו לסדר הלקוח מרוצה והם ייצאו מקצוענים ,אם הם לא הצליחו לסדר אז כבר מנפנפים אותך ויצא לי לשמוע מאנשים על עוד מותגים שלא אזכיר את שמם, כי בסוף זה יכול לקרות אצל כולם .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

לא יכול להתאפק:

אחת הסיבות מדוע אף פעם לא רוכש רכב חדש. קונה תמיד רכב בן 1-3 שנים. אין כאב לב מכל שריטה.

• מעניין 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

הייתי מציע לך קודם כל לחזור למוסך, להראות לו את כל הליקויים והשריטות ולדרוש תיקון כפי שמגיע לך.

תתעד את כל הליקויים לפני ואחרי.

אם תצא מרוצה מה טוב אם יגרמו נזקים נוספים או שלא יתוקנו לשביעות רצונך תזמין שמאי רכב שירשום דוח שמאי על נזקים.(זה בתשלום)

שלח מכתב התראה לפני תביעה ליבואן שישא בהוצאות השמאי ובתיקונים הנדרשים ובירידת ערך אם קיימת יתכן ותיענה בחיוב ויתכן גם בשלילה ופה הגיע שלב הגשת תביעה קטנה בבית המשפט לתביעות קטנות.

התיקון יכול לכלול החלפת כל החלקים שנפגמו בזמן הניסיון הכושל בתיקון.

• תוכן חדש...