Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

DAVID,

זו הבעיה, שכולם מסיקים מסקנות בגלל נהג או רוכב כזה או אחר.

אז אם הנהג שנסע 5 דקות לפניי עקף כמו חרא וכמעט הוריד את הרוכב, זה אומר שגם אני כזה, לא? כתוצאה מכך אותו רוכב מקלל אותי, מוציא עליי את העצבים שלו, חוסם לי את הכביש מכוונה תחילה - אפילו שאני מחכה בסבלנות למקום נורמלי לעקיפה ולא צר עם פס הפרדה רצוף.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מעדיף תחביב בריא וירוק על לא ירוק..

מי שמך לקבוע תיעדופים?

בכל מקרה, בנוגע לנושא השרשור, אם ניקח ארץ כמו שוויץ, עם תעבורה הרבה יותר גדולה מאיתנו (לא כ"כ בשל מספר האזרחים והמכוניות אלא יותר כי היא גשר מעבר בכל אירופה) ואכיפה משטרתית דרקונית, כמעט בלי חריגות ממהירות הנסיעה האיטית להחריד, עדיין הם חווים 156 הרוגים בתאונות דרכים כל שנה.

זה אמנם המספרים הכי נמוכים בשוויץ אי פעם אבל ביחס לנסיעה המאוד ממושמעת, המאוד איטית והנאכפת בדרקוניות, זה הרבה יותר ממה שחושבים שיהיו שם.

ככה שאף אחד שלא יחשוב שבעולם אוטופי לא יהיו הרוגים בין אם בגלל מהירות, אי אכיפה או נהגים ברברים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
ולפני שאתה ממשיך לדקלם מנטרות, תסביר איך כביש 6, כביש 9, כביש 2, כביש איילון וכביש 22 (לא כולל פקקים) לא מתאימים למהירות של רכב מודרני.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

יש לך טעות בסיסית: אתה מתייחס לרכב ומתעלם מהנהג וממה שקורה מסביב.

איילון ו-22 הם כבישים פרבריים עם יציאות והשתלבויות כל כמה מאות מטרים, כל מקום כזה הוא נקודת תורפה בגלל קונפליקטים בין כלי הרכב. הוסף לכך את האופי הישראלי של "לא להיות פראייר" עם דחיפות בכניסה וביציאה, וקיבלת מתכון שמחייב הגבלת מהירות. וזה בהתעלמות מהריבוד הגרוע בקטעים הדרומיים של 22 (את 20 אני מכיר פחות טוב).

לגבי 6 ודומיו - שלייקעס כבר הסביר את נושא מהירות התכן. עכשיו, אתה נוסע ברכב מודרני, אבל על הכביש יש לא מעט רכבים בני 15-20 שלא מתאימים למהירויות הגבוהות. יש מדינות שמאפשרות מהירות מרבית שונה לכלי רכב לפי גילם (וגם הגבלת הכלים האיטיים לנתיבים הימניים), אבל בישראל ישימו פס על המגבלות, ואם תוסיף את מנהגי ההתנחלות באמצעי ובשמאלי אי אפשר להתיר מהירות יותר גבוהה.

הסיבה העיקרית בזכותה האוטובאהן הגרמני מתפקד בצורה סבירה היא משמעת נתיבים קיצונית. אצלנו זה לא יפעל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דוד, יש תשתיות בערים לרכיבה, זה פחות רלוונטי למי שיוצא לרכב בנס ערים או בכבישים בגליל, לא?

זה לא קשור לשרשור, אבל יוצא לי לקרוא (ולהתווכח עם, אלא מה?) לא מעט פוסטים של רוכבים, שמדברים בעיקר על תשתיות לרכיבה בערים. בגדול עם זה אני מאוד מסכים. אבל רובם לא מצליחים להבין את הבייסיקס: מי שמתנהל כמו חרא על הכביש לסביבה שלו, יעשה את זה ללא שום תלות בהאם הוא על אופניים או בתוך ג׳יפון או כל דבר אחר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
איפה יש ישורת מספיק ארוכה בגלבוע שאפשר להגיע שם ל200+ ועוד בעליה? :conf:

אני היחיד שההודעה הזו מהיוזר בשם הזה הצחיקה אותו ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אבל כול עוד לא בנו להם תשתית, אז כן, זה הראש וזה בסדר לדעתי.

[...]

בישראל זה לא עובד משום מה.

איזו תשתית אתה רוצה שיבנו לאופניים בנס הרים/גלבוע/כבישים בינעירוניים? לא ראיתי מימי תשתית לאופניים בכבישים לא עירוניים, בשום מדינה שהייתי בה.

בישראל זה לא עובד כי בישראל כולם חארות לכולם והכביש (והחניה, והמדרכה, והתור בסופר וכו') של אבא של כולם. זה ממש לא אקסקלוסיבי לרוכבי אופניים/נהגים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)
הרבה רוכבי אופניים באירופה רוכבים לרוכב הכביש ומקללים נהגים?

קורה.

אבל רשמתי:

ההתנהגות של רוכבי האופניים באה יד ביד עם התנהגות הנהגים. שניהם חולירות.

בסופו של דבר, אם רוכבי האופניים יתחשבו בנהגים והנהגים יתחשבו ברוכב אופניים, יהיה יותר טוב.

זו הבעיה, שכולם מסיקים מסקנות בגלל נהג או רוכב כזה או אחר.

צודק, זה בדיוק מה שאני אומר.

מי שמך לקבוע תיעדופים?

מה? קבעתי משהו?

רשמתי "מעדיף" יעני "אני מעדיף" , זה גם יכול להיות "הוא מעדיף" אבל אין איזה מישהו ספציפי שדובר עליו בשירשור אז כנראה שמדובר על העדפתי האישית.

דוד, יש תשתיות בערים לרכיבה, זה פחות רלוונטי למי שיוצא לרכב בנס ערים או בכבישים בגליל, לא?

זה לא קשור לשרשור, אבל יוצא לי לקרוא (ולהתווכח עם, אלא מה?) לא מעט פוסטים של רוכבים, שמדברים בעיקר על תשתיות לרכיבה בערים. בגדול עם זה אני מאוד מסכים. אבל רובם לא מצליחים להבין את הבייסיקס: מי שמתנהל כמו חרא על הכביש לסביבה שלו, יעשה את זה ללא שום תלות בהאם הוא על אופניים או בתוך ג׳יפון או כל דבר אחר.

זה טיפה פחות רלוונטי, אם כי במקום מסויימים יש גם שבילי אופניים מחוץ לערים. או כבישים שמתוכננים לתנועת אופניים והנהגים צריכים להתחשב.

הבעיה שגם אם מחר יסמנו את נס ככביש עם תנועת אופניים, עדיין יבואו האנשים שיצעקו שזה לא מקום לאופניים ורק רכבים אמורים להיות על הכביש.

איזו תשתית אתה רוצה שיבנו לאופניים בנס הרים/גלבוע/כבישים בינעירוניים? לא ראיתי מימי תשתית לאופניים בכבישים לא עירוניים, בשום מדינה שהייתי בה.

temp.JPG

סתם לדוגמא (בצדדים יש שבילים). אבל זה לא רלוונטי.

יש הרבה אפשרויות, אפשר לסלול שבילים במקומות שבהם רוכבי אופניים רוכבים הרבה (גליל, נס, חרמון, וואטאבר - לא כזה מכיר).

אפשר גם פשוט לא להיות חולירות, הרי כשמישהו טס לגרמניה ושוכר רכב ביער השחור, הוא לא מוריד את הזקנצ'יק בן ה 70 שיצא לרכיבת בוקר על הכביש. נכון?

למה כשישראלים טסים לחו"ל הם מתחשבים, אבל בישראל - אי אפשר.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

הכל אפשרי.

מה בפועל? אפילו רכבת תחתית אין כאן.

עזוב, אפילו תחבורה ציבורית נורמלית.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לא צריך שבילי אופניים בכבישים בין עירוניים אבל צריך שוליים שיתאימו לעצירה לרכב שנתקע עד שיגיע חילוץ / גרר . רוב הזמן השוליים פנויים ומספקים בהחלט לרוכב אופניים . מה כן ? כאשר סוללים כביש חדש או " משפרים בטיחותית " שלא יקטינו את השוליים עם מפרצי אוטובוסים ואיי תנועה בנויים שמחייבים את רוכב האופניים לרכוב בנתיב הרכבים .

דרך אגב בכביש 66 ( כביש מסוכן ) יש שלטים שמזהירים על רוכבי אופניים בדרך . אם קצת רצון אפשר לקחת בחשבון את כל משתמשי הדרך ( כמובן לא להשקיע משאבים בכולם באופן שווה )

לפחות אף אחד לא סותר את האפשרות שניתן בישראל בכבישים לא ישרים לעבור את המאתיים בעליה .

פורסם
יש לך טעות בסיסית: אתה מתייחס לרכב ומתעלם מהנהג וממה שקורה מסביב.

איילון ו-22 הם כבישים פרבריים עם יציאות והשתלבויות כל כמה מאות מטרים, כל מקום כזה הוא נקודת תורפה בגלל קונפליקטים בין כלי הרכב. הוסף לכך את האופי הישראלי של "לא להיות פראייר" עם דחיפות בכניסה וביציאה, וקיבלת מתכון שמחייב הגבלת מהירות. וזה בהתעלמות מהריבוד הגרוע בקטעים הדרומיים של 22 (את 20 אני מכיר פחות טוב).

אז זהו, שאני לא מתעלם. ההשתלבויות הן בצדו הימני של הכביש, ברובם המכריע של המקרים בישראל בצורה של נתיב השתלבות די ארוך (פרט, אולי, למחלף זכרון). מי שממשיך ישר, אין שום סיבה שיאט מהירותו. רוב הכבישים מתאימים לכך. קונפליקטים שנובעים מהתנהגות פותרים באופן ספציפי, לא בהתניה פבלובית של "סע לאט" כתשובה לכל בעיה תעבורתית. אם נחזור לסוסים לא יהיו תאונות בין מכוניות הרי.

לגבי 6 ודומיו - שלייקעס כבר הסביר את נושא מהירות התכן. עכשיו, אתה נוסע ברכב מודרני, אבל על הכביש יש לא מעט רכבים בני 15-20 שלא מתאימים למהירויות הגבוהות. יש מדינות שמאפשרות מהירות מרבית שונה לכלי רכב לפי גילם (וגם הגבלת הכלים האיטיים לנתיבים הימניים), אבל בישראל ישימו פס על המגבלות, ואם תוסיף את מנהגי ההתנחלות באמצעי ובשמאלי אי אפשר להתיר מהירות יותר גבוהה.

הסיבה העיקרית בזכותה האוטובאהן הגרמני מתפקד בצורה סבירה היא משמעת נתיבים קיצונית. אצלנו זה לא יפעל.

לבגי מהירות התכן, אתה מתעקש לא להבין מה ששלייקס כתב, ואת נקודת המוצא של אותו תכן, ואת ההבדל בין מכוניות שנות ה-90-2000 לעומת מכוניות שנות ה-60-70, אשר היו נפוצות כשהותקנו חוקי המהירות.

בהמשך לזה ולגבי הערתך על מכוניות בנות 15-20, היא לא יכולה להיות יותר רחוקה מהאמת. כל מכונית שיוצרה בשלושים השנים האחרונות תעמוד ללא קושי, כשהיא מתוחזקת סביר, במהירות גבוהה מזו החוקית כיום. התחלתי את דרכי המוטורית במכונית משנת ייצור 91 וגם כיום ברשותי מכונית משנת ייצור 94. פרט לרמת הרעש, אין שום מניעה מבחינת הרכבים לנסוע במהירות יציבה של 140-150 קמ"ש, ואף יותר מכך, למשך זמן ממושך. מניסיון.

לגבי משמעת נתיבים - אם המשטרה הייתה מתרכזת, בין אם בפרסום ובין אם באכיפה, ובין אם משרד התחבורה היה מתרכז בהתוויית לימוד ראוי לעניין הזה, גם משמעת נתיבים הייתה לנו. בפועל המשטרה עשתה רעש לשבוע לפני שנתיים, וזהו. אין מזה ח'יר שניתן להראות לממונה שלך, סטטיסטיקות של חיסכון זמן לציבור נמדדות על פני תקופות ארוכות מדי לפקיד התורן.

אפשר גם פשוט לא להיות חולירות, הרי כשמישהו טס לגרמניה ושוכר רכב ביער השחור, הוא לא מוריד את הזקנצ'יק בן ה 70 שיצא לרכיבת בוקר על הכביש. נכון?

למה כשישראלים טסים לחו"ל הם מתחשבים, אבל בישראל - אי אפשר.

בהחלט אפשר לא להיות חולירות, למשל לא לחסום צירי תנועה בכלי רכב איטיים בחסות רכב ליווי שחוסם נתיב ושורות של רוכבי אופניים שרוכבים לרוחב הכביש, מדברים בינם לבין עצמם ומקללים את הנהגים. ירכבו להם בשוליים, כלי הרכב, גם כאלה המטיילים, שומו שמיים, יסעו על הכביש, ולא יפריעו זה לזה.

דרך אגב בכביש 66 ( כביש מסוכן ) יש שלטים שמזהירים על רוכבי אופניים בדרך . אם קצת רצון אפשר לקחת בחשבון את כל משתמשי הדרך ( כמובן לא להשקיע משאבים בכולם באופן שווה )

רוכב אופניים, גם אם הוא בקבוצה, וגם אם הוא מאד מיומן, שעולה על כביש 66 מזכיר את המשפט הרוסי האלמותי על הולכי הרגל, לפיו הולך הרגל תמיד צודק, רק לא תמיד חי.

לפחות אף אחד לא סותר את האפשרות שניתן בישראל בכבישים לא ישרים לעבור את המאתיים בעליה .

בכלי חזק מספיק ניתן להגיע למהירויות מאד גבוהות, ועדיין רוב כבישי הנהיגה הטכניים איטיים יותר באופן ניכר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מוכרח לציין שאני לא מבין את ההקשר.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

RK - אני מבין לגמרי את מה שכתב שלייקעס. אבל, בניחגוד אליך, אני רואה גם לא מעט רכבים שאולי אינם כל כך ישנים, אבל מצבם הטכני זועק אפילו בנסיעה קצרה מאחוריהם. ואני רואה לא מעט נהגים שאינם חובבי אלפא עם רגל ימנית כבדה, אלא בני 70 שזמנם בידם. וערסים שמזגזגים באופן בלתי צפוי. ומתנחלים ב-90 קמ"ש בנתיב האמצעי של כביש מהיר. ונתיבי יציאה וכניסה קצרים גם בכבישים חדישים (ניסית פעם להכנס מקרית ביאליק ל-22 דרום? זה לא הרבה יותר טוב ממחלף זכרון, למרות שהכביש כמעט חדש). ואני רואה את כל אותם ממהרים שחותכים 3 נתיבים כדי לצאת ישירות מהשמאלי.

אז, בניגוד אליך, אני מציאותי, ופסימי לגבי החינוך של עם ישראל. לכן מוכן להקריב 10 קמ"ש במהירות המותרת. הבעייתיות בהתנהגות אינה מתחילה בכבישים, אבל בהחלט מקרינה עליהם, וכדי לחנך את עם ישראל בכבישים צריך לחנך אותו לעמוד בתור, ולא להשליך את האשפה מהחלון, ולא לצעוק על המורים של ילדיו, ולא לצעוק מהמרפסת. אבל את זה קשה לעשות וכל עוד לא תחנך את הנהגים להצמד לנתיב הימני כמו בגרמניה (שם הקיצוניות הפוכה, חותכים אותך בימני כדי לא להחשד בהתנחלות באמצעי) תאלץ להגביל את המהירות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהחלט אפשר לא להיות חולירות, למשל לא לחסום צירי תנועה בכלי רכב איטיים בחסות רכב ליווי שחוסם נתיב ושורות של רוכבי אופניים שרוכבים לרוחב הכביש, מדברים בינם לבין עצמם ומקללים את הנהגים. ירכבו להם בשוליים, כלי הרכב, גם כאלה המטיילים, שומו שמיים, יסעו על הכביש, ולא יפריעו זה לזה.

רכב הליווי הגיע אחרי שהיו רוכבים הרוגים לא?

אני לא יודע, לא נתקלתי בהרבה רוכבי אופניים מסודרים שרכבו כולם לרוחב, אלא שעושים דווקא - אמרתי כבר - לא בסדר, אבל זה עיניין הדדי.

בסך הכול אפשרי להגיע לעמק השווה, פשוט לכולם מפריע באגו.

למקרה שמישהו תוהה - לא רוכב על אופני כביש בארץ, אין לי ביצים לזה.

רוכב אופניים, גם אם הוא בקבוצה, וגם אם הוא מאד מיומן, שעולה על כביש 66 מזכיר את המשפט הרוסי האלמותי על הולכי הרגל, לפיו הולך הרגל תמיד צודק, רק לא תמיד חי.

אין סיבה שלא תיהיה תשתית אופניים לאורך כביש 66 (ואז אפשר מיוקנעם/מהרכבת להגיע לטייל על אופניים בכול האיזור היפה הזה).

זה משפט די עצוב אגב, רק מראה על תרבות מקולקלת.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
RK - אני מבין לגמרי את מה שכתב שלייקעס. אבל, בניחגוד אליך, אני רואה גם לא מעט רכבים שאולי אינם כל כך ישנים, אבל מצבם הטכני זועק אפילו בנסיעה קצרה מאחוריהם. ואני רואה לא מעט נהגים שאינם חובבי אלפא עם רגל ימנית כבדה, אלא בני 70 שזמנם בידם. וערסים שמזגזגים באופן בלתי צפוי. ומתנחלים ב-90 קמ"ש בנתיב האמצעי של כביש מהיר. ונתיבי יציאה וכניסה קצרים גם בכבישים חדישים (ניסית פעם להכנס מקרית ביאליק ל-22 דרום? זה לא הרבה יותר טוב ממחלף זכרון, למרות שהכביש כמעט חדש). ואני רואה את כל אותם ממהרים שחותכים 3 נתיבים כדי לצאת ישירות מהשמאלי.

אז, בניגוד אליך, אני מציאותי, ופסימי לגבי החינוך של עם ישראל. לכן מוכן להקריב 10 קמ"ש במהירות המותרת. הבעייתיות בהתנהגות אינה מתחילה בכבישים, אבל בהחלט מקרינה עליהם, וכדי לחנך את עם ישראל בכבישים צריך לחנך אותו לעמוד בתור, ולא להשליך את האשפה מהחלון, ולא לצעוק על המורים של ילדיו, ולא לצעוק מהמרפסת. אבל את זה קשה לעשות וכל עוד לא תחנך את הנהגים להצמד לנתיב הימני כמו בגרמניה (שם הקיצוניות הפוכה, חותכים אותך בימני כדי לא להחשד בהתנחלות באמצעי) תאלץ להגביל את המהירות.

תאמין לי שאחרי כ-560K ק"מ ראיתי לא מעט, כנראה כל מה שאתה מתאר. ובכל זאת, כל זה קורה כשהמהירות כבר מוגבלת לנתון אנכרוניסטי. שיפור אין, כי המיקוד מלכתחילה לא במקום בו הוא נדרש, אלא במהירות כאם כל חטאת. זה משרת יותר מדי אג'נדות, וזה גם הכי קל למדידה, והכי קל להפחיד אדם הדיוט. גם די קל להתאים לזה מחקרים (אם-כי זה קל לעשות לכל דבר, לא סתם אומרים על סטטיסטיקה מה שאומרים). לכן, הפתרון הוא לא הגבלת מהירות, כי אנחנו כבר שם. הפתרון אחר, והגברת המהירות היא כורח הזמנים. אתה אולי נהנה לעקוץ אותי כאלפיסט עם רגל כבדה, אבל סופו של יום, שיוט במהירות של 140-150 קמ"ש בכביש בינעירוני לא דורש שום כישור מיוחד, רק ריכוז אשר נדרש ממילא. מי שנוהג בכביש וזמנו בידו מבצע עבירה של עיכוב תנועה - מהירות והגבלתה אינם הפתרון. מי שמזגזג בכביש יוצר מצב מסוכן ועל גופי האכיפה לטפל בו (ועל גופי הלימוד להשריש התנהגות כזו) - מהירות והגבלתה אינם הפתרון. מי שמתנחל בכל נתיב שאינו שמאלי גם כן מבצע עבירה מסוכנת וגם כאן הפתרון הוא לא מהירות. מהירות היא לא חזות הכל, וכנראה אפילו לא הרגה את ארלוזורוב.

רכב הליווי הגיע אחרי שהיו רוכבים הרוגים לא?

אני לא יודע, לא נתקלתי בהרבה רוכבי אופניים מסודרים שרכבו כולם לרוחב, אלא שעושים דווקא - אמרתי כבר - לא בסדר, אבל זה עיניין הדדי.

בסך הכול אפשרי להגיע לעמק השווה, פשוט לכולם מפריע באגו.

למקרה שמישהו תוהה - לא רוכב על אופני כביש בארץ, אין לי ביצים לזה.

איזה אגו? אני לא מפריע להם, אני חולף אותם. הם אלה שנפרסים לרוחב ומפריעים לי ולשכמותי, בהתרסה. תחביבי לא לרוחם, והם יעשו הכל כדי לפגוע בי, מתוך עיקרון ואגב תנועות ידיים וקללות. במה אני מפריע לרוכב אופניים? במה קבוצה מטיילת טיפוסית ב-5 בבוקר מפריעה להם?

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...