Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ברצוני לשתף אתכם בחוויה טרייה ביותר.

אנחנו משפחה דתייה שיצאה לעשות שבת אצל ההורים, מכיוון רחובות למרכז.

2 הורים, 4 ילדים קטנים, רנו גרנד סניק 2013 מעמיסים ונוסעים.

הטעות הראשונה - יוצאים בשעה מאוחרת לקראת שבת, קצת פחות משעה.

נוסעים בזריזות, לפי "תמרורי השבת" שהראש שלי המציא.

כביש 431, נסיעה זריזה ופתאום נשמעה פגיעה קטנה של חפץ מסויים ברכב, ממשיכים, אלא שהרכב לא נוסע אותו הדבר, מעט רועד ומשמיע רעשים.

עצרנו בשוליים, יוצא לבדוק מה קרה, ואכן, בורג נחמד, ענק, עם שייבה עליו, וראש גדול (כזה שפותחים עם בוקסה, לא עם פיליפס) תקוע בגלגל.

מה עושים?ממשיכים... נוסעים יותר בזהירות, שומעים רעשים מהגלגל אבל מקווים שהבורג סותם את החור.

מס' דקות של נסיעה ו...הופ הרעש הפסיק, איזה כיף, רק יש בעיה אחת, כנראה שהבורג עף החוצה כי לא הצליח להיכנס פנימה בגלל השייבה.

אם הבורג יצא, כנראה שהאוויר יוצא איתו, האטתי את הרכב מיד שהרעש הפסיק כי עשיתי 1+1 ותוך מס' שניות הרכב התחיל לשייט ימינה ושמאלה, עוצרים בצד, ואכן, קרה הגרוע מכל, אין טיפת אוויר בצמיג.

פחות מחצי שעה לכניסת שבת, ואנו תקועים ביציאה בכביש 431 לכיוון כביש 4 ורק שומרי שבת יוכלו להבין את המשמעות, לחץ מטורף בכיות, שלנו, של הילדים, של השבת, מה עושים?! (איני נכנס כעת לדיונים הלכתיים של מה אפשר לעשות במצב שנתקעים בשבת, באותו זמן המוח בקושי עובד ורק המחשבה שנצטרך לחלל את השבת כדי להגיע למקום בטוח כבר גורמת לבכי)

מחליפים גלגל אה? נתחיל, מוציאים ג'ק ומסובבים, הולך קשה, מתרומם קצת, השעון דופק, טוב בוא נלך לפתוח את הגלגל רזרבי שנמצא מתחת לרכב, אויש, אבל המפתח של ברגי הגלגל בכלל לא מתאים לבורג שתופס את הרזרבי, ואין לי מפתח נוסף.

מנסים לעצור מכוניות, אף אחד לא עוצר, מתקשרים למשטרה, שואלים מה עושים, הזמן עובר, עוד פחות מ20 דקות שבת ואני עם תינוקת בת שנה באוטו.

ואז זה התחיל, הנס שלנו, בחור אחד עצר לעזור, ומיד אחריו עצרו זוג במרחק גדול מאיתנו וחזרו ברוורס על השוליים, מהר מאוד הבנו שאין לנו ברירה אלא להשאיר את הרכב ולעוף משם, וכך עשינו, הודענו למשטרה על השארת הרכב (במקום שלא מפריע לתנועה כלל כמובן) וברוב חסדם של העוצרים חילקנו את המשפחה לשני הרכבים ונסענו אתם למחוז חפצנו, הגענו על הדקה, נכנסו נסערים ונרגשים ולא מאמינים שצלחנו את זה ואנחנו בחוף מבטחים.

מסתבר שאחד מהם גר רחוב ליד הבית שלי, והשני נוסע לאיזור קרוב למחוז חפצנו, האנשים הנכונים, במקום הנכון בזמן הנכון.

אחד מהמלאכים הגדיל לעשות ועזר לנו גם לחזור במוצאי שבת, ולא נרגע עד שהלך איתי להוציא את הגלגל לקחת אותו לפנצ'רייה ולהחזיר אותו לרכב.

מס' מסקנות ותובנות ברשותכם:

1. קודם כל, שומרי השבת הקדושה, אנא מכם, צפו כל תרחיש לפני יציאה ביום שישי ונהלו את הזמן נכון כדי לא להיקלע למצבים לא נעימים

2. וודאו שב100% יש לכם את כל הכלים הנדרשים להחלפת גלגל או לכל מצב אפשרי אחר שבידכם להתמודד איתו.

3. אחרי שיש לכם את הכלים, בצעו סימולציה של תהליך התיקון הנדרש לראות שהכל דופק (גם אחרי שהשגנו מפתח במוצאי השבת, הבורג של הגלגל רזרבי סירב להיפתח)

4. השתדלו ככל האפשר לעזור לאנשים שתקועים בדרך, זו הצלה של ממש.

זהו, זה נגמר בשלום, לפני מס' דקות חזרתי מההרפתקה, חכם יותר.

תודה לה' יתברך ותודה לאנשים נפלאים וטובים באמצע הדרך.

סליחה על החפירה, שבוע טוב.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שכחת את 5. לא לקנות רכב צרפתי ;)

איפה הנס אבל?

יש את ידידים ואחוקים במקרים פחות קיצוניים, אני אישית מתנדב בשני הארגונים והמענה מהיר מאוד בכל השעות.

פורסם

האמת, לא חושב שיש לי מה להאשים את צרפת, חוץ מטיפשות של לעשות ברגים בגודל שונה לגלגל הרגיל ולרזרבי,אלא קודם כל את עצמי שלא חשבתי אף פעם לבדוק שבאמת יש לי את הכלים הדרושים למצב הזה, ושאני יודע להשתמש בהם כראוי.

אני מכיר את ידידים ונעזר בהם במקרים מסויימים אלא שפה כל מענה שהוא לא מיידי היה גורר חילול שבת.

פורסם

מה ז"א ברגים שונים לגלגל הרגיל והרזרבי?

יש לי חבר טוב, חרדי אמריקאי, נסע עם אשתו לעשות שבת בצפת, באמצע הדרך האוטו נתקע (דווקא מזדה 3), עשו בסוף שבת בתוך האוטו :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ספרי לתיקון תקר היה עושה את העבודה וגם היה מונע ממך חילול שבת.

להשיג בחנויות הכלבו השונות (הום סנטר/אייס ועוד...)

האם עובד גם בתקר גדול? החור היה ממש גדול יחסית לתקרים אחרים שנתקלתי בהם, וצריך גם קומפרסור שיהיה.

מה ז"א ברגים שונים לגלגל הרגיל והרזרבי?

יש לי חבר טוב, חרדי אמריקאי, נסע עם אשתו לעשות שבת בצפת, באמצע הדרך האוטו נתקע (דווקא מזדה 3), עשו בסוף שבת בתוך האוטו :shock:

ברכב שלי הגלגל רזרבי נמצא מתחת לרכב וצריך לפותחו ע"י בורג מתא המטען ותמיד חשבתי לתומי שהבורג ששם זהה לבורר שנועל את הגלגלים, מה שהתברר כטעות, הוא היה גדול יותר.

החבר היה רק עם אשתו? אולי אפשר להתסדר, אבל עם 4 ילדים קטנים וביניהם תינוקת זה כבר סיפור אחר.

פורסם
שכחת את 5. לא לקנות רכב צרפתי ;)

איפה הנס אבל?

יש את ידידים ואחוקים במקרים פחות קיצוניים, אני אישית מתנדב בשני הארגונים והמענה מהיר מאוד בכל השעות.

הנס מבחינתנו היה קודם כל שהאוויר לא יצא כשהיינו במהירות גבוהה מאוד ברגע שהבורג נתקע בגלגל, אלא במצב מתון יותר שיכלתי לעצור בבטיחות בלי לגרום נזק לרכב ולמשפחתי.

ועוד שהגיעו אנשים טובים לעזור לנו ברגע האחרון ממש שסייעו לנו להגיע בשלום בלי שאף אחד לא יחלל את השבת.

פורסם

אני חייב לשאול, מה הדרמה, כולה פנצ'ר בשכביש מהיר מודרני עם שול רחב.

לא, אני לא שומר שבת ולא מבין - אבל בכל זאת.

בוא ונגיד שנכנסה שבת ואתה הגעת הבייתה 5 דק' מאוחר יותר - האם חיללת? יש פה איזה דיון ברומו של עולם שרלוונטי לפורום כי לקראת כניסת שבת אני רואה אנשים דתיים מאבדים את השפיות על הכביש ומתגרזנים ברחובות צפופים והכל בשביל מה? שחלילה לא יגיעו הביתה אחרי.

ההוא שם למעלה מעריך את מה שיש לך בלב, לא את מה שרשום על השעון - רק אומר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הדיון הזה לגבי מה מעריך ההוא שלמעלה לא כל כך קשור לפורום, יותר לבית המדרש שבו לומדים וחופרים בדברי ההוא מלמעלה כדי לדעת את רצונו, איני יודע מה השכלתך במישור התורני שהגעת למסקנה זו אבל בשביל לענות ספציפית, אכן השעון הוא מרכיב חשוב מאוד מאוד בהלכה היהודית ולפעמים אכן דקה לפה ודקה לשם עושה את ההבדל, אם באמת רצונך לדעת את רצונו אין זה המקום ואין זה הזמן, שכן אי אפשר לכתוב הודעה קצרה שתלבן נושא שאפשר לשבת ולדבר עליו שעות, ואפילו ימים לכן אם כבודו באמת מתעניין ולא סתם זורק הודעה, אשמח לעזור לך להחכים בנושא, שלח הודעה פרטית ונתקדם.

רק קח בחשבון, איני יודע אם אתה יהודי אבל אם כן, דע שאבותינו היו מוכנים להישרף למען לא לחלל שבת כנראה שהם ידעו שזה חשוב שם למעלה.

חוץ מזה שכבר ציינתי שלמי שלא שומר שבת יהיה קשה להתחבר לדרמה, לכן האחרים יכולים להסתפק בתובנות ובעצות שניתנו פה ע"י אחרים כדי למנוע מקרים לא נעימים כל אחד לפי הערכים וסדרי עדיפויות שלו.

פורסם

טוב נו, אם להישרף כדי לא לחלל את יום המנוחה חלילה זה לגיטימי - אין לי את הכלים לדון על הנושא (אני לא אדם מאמין בכל מקרה).

בכל אופן - להבא, כדי לא להיות לחוץ ובדרמה, תרגל החלפת גלגל - כשמתורגלים, מפלס הלחץ יורד.

ממליץ גם אחת לכמה חודשים להוציא אותו ולמלא אוויר בתחנת הדלק, כדי שלא יהיה מצב שאתה נתקע עם גלגל חליפי מפונצ'ר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

על 24 דברים אדם חייב נידוי, וכך פסקו הרמב"ם ועוד פוסקים ואחד מהם זה מי שיש בידו דבר המזיק, ודבר המזיק זה לא רק בור מסוכן או חוט חשמל חשוף, אלא כל דבר שיכול לגרום נזק לעצמו/משפחתו/לסביבה.

מי שנוסע ברכב בלא תקין - זה ניקרא שהוא בנידוי.

מי שלא מציית לחוקי התנועה- זה ניקרא שהוא בנידוי.

וכן על זו הדרך.

ולצערי הרבה דתיים נכשלים בזה ומעבר לעבירה על החוק שהם עוברים שהיא חמורה בפני עצמה ומסכנת אותם ואת הסביבה ועל חילול שם שמיים שהם יוצרים, הם גם עוברים עבירה.

ולמען הסר ספק, אני אדם דתי, שהולך לשיעורי תורה ושומע שיעורי תורה מרבנים חרדיים שגם הם צועקים על בטיחות בדרכים ולצערי הציבור לא שומע להם.

אז זה שלא כולם עושים מה שצריך לעשות, לא אומר שהם צודקים וזו הדרך של התורה. ממש לא.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
טוב נו, אם להישרף כדי לא לחלל את יום המנוחה חלילה זה לגיטימי - אין לי את הכלים לדון על הנושא (אני לא אדם מאמין בכל מקרה).

בכל אופן - להבא, כדי לא להיות לחוץ ובדרמה, תרגל החלפת גלגל - כשמתורגלים, מפלס הלחץ יורד.

ממליץ גם אחת לכמה חודשים להוציא אותו ולמלא אוויר בתחנת הדלק, כדי שלא יהיה מצב שאתה נתקע עם גלגל חליפי מפונצ'ר.

אם תרצה, אפשר לבדוק גם את הנושא הזה.

אמת! זו אחת מהמסקנות שעלו בסוף ההודעה שלי, לתרגל סימולציה ולראות שהכל הולך חלק, ושוב, הדרמה הייתה יותר מהעיתוי מאשר החלפת גלגל שבד"כ אין לי שום בעיה איתה.

על 24 דברים אדם חייב נידוי, וכך פסקו הרמב"ם ועוד פוסקים ואחד מהם זה מי שיש בידו דבר המזיק, ודבר המזיק זה לא רק בור מסוכן או חוט חשמל חשוף, אלא כל דבר שיכול לגרום נזק לעצמו/משפחתו/לסביבה.

מי שנוסע ברכב בלא תקין - זה ניקרא שהוא בנידוי.

מי שלא מציית לחוקי התנועה- זה ניקרא שהוא בנידוי.

וכן על זו הדרך.

ולצערי הרבה דתיים נכשלים בזה ומעבר לעבירה על החוק שהם עוברים שהיא חמורה בפני עצמה ומסכנת אותם ואת הסביבה ועל חילול שם שמיים שהם יוצרים, הם גם עוברים עבירה.

ולמען הסר ספק, אני אדם דתי, שהולך לשיעורי תורה ושומע שיעורי תורה מרבנים חרדיים.

אז זה שלא כולם עושים מה שצריך לעשות, לא אומר שהם צודקים.

אמת, אבל כתוב כבר בנביא שאין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא, הלוואי שנהיה מושלמים, אחד נופל פה ואחד נופל שם, לאט לאט מתקדמים ועם השנים לומדים מה צריך לתקן, הדברים שאמרת הם באמת חשובים אבל לצערנו לפעמים הן עבירות שאדם דש בעקביו ולא שם ליבו עליהם, לא תמיד בכוונה.

• תוכן חדש...