Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ודבר נוסף, לבדוק תמיד שהגלגל הרזרבי תקין ועם לחץ אויר מתאים.

סבבה, מסכים איתך.

רק תסכים איתי שכאשר הגלגל הרזרבי בגחון של הרכב, זה קצת קשה לביצוע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אחדד. האיסור להתקשר לפי חלק מהדעות הוא מהתורה. כי זה סוגר מעגל - בונה.

לגבי הנערה הסיבה היחידה היא הסכנה ולא הביטול ממצוות כי ביטול זה אינו חשבון שלנו. אנו לא מחשבים את הרווח וההפסד כך.

העיקר שזה הסתיים בטוב

אמת, דיברתי לפי הסוברים שחשמל אסור מדרבנן, כמו שמלמדים את רוב העם הפשוט

ולגבי הנערה, יכול להיות שהיה מותר גם משום ביטול מצוות עונג שבת וכו', מכיון שלנסוע עם הגוי זה וודאי איסור מדרבנן שהותר במקרים מסויימים כמו לא לקחת תרופות אלא אם החולה נפל למשכב ומתבטל ממצוות עונג שבת

פורסם

רק תסכים איתי שכאשר הגלגל הרזרבי בגחון של הרכב, זה קצת קשה לביצוע.

במקום העבודה שלי יש דאצ'יה דאסטר שיוצא לי לנהוג עליו לא מעט. לבדוק את הגלגל הרזרבי שנמצא מתחת לאוטו זו פעולה שלוקחת דקה. היא אמנם כרוכה בקצת יותר טירחה (לשכב על החנייה מתחת לאוטו ולהג'דייף קצת), אבל היא קצרה ופשוטה, ואם עושים אותה פעם בחודש, זה לא כזה נורא.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני מעריך את האומץ של פות"ש לשתף מקרה הכולל מרכיב של כישלון אישי.

אני לא אשפוט אותו כי אני מכיר גם את הלחץ של יציאה מהבית בשעון חורף לחמותי עם הילדים, נסיעה לא ארוכה (ממודיעין לירושלים), ואנחנו יוצאיל תמיד הכי מאוחר שעה ורבע לפי שבת מחשש להיתקע, גם עקב תאונה קלה של רכבים אחרים בכביש. אבל תמיד תמיד, גם כשיצאנו 40 דקות לפני שבת וגם 30 דקות, תמיד ראינו עוד דתיים ברכבים לידינו בסבבה.

אני נוהג לצאת מידי יום שישי כמה דקות לפני שבת לצומת ראשית ליד מודיעין, ולחפש שם מי ש"נתקע"לשבת בטרמפיאדה. פעם בכמה שבועות יש לנו אורח לשבת....

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

קיבלתי על עצמי לספר לכל מי שאני יכול את הסיפור כדי שיהיה החיזוק בעניין קבלת השבת ובעניין הבטיחות בנושא הנ"ל כדי למנוע מאחרים לחזור על הטעות.

אני חושב שזו הבמה הכי חזקה לתאר סיפורים כאלו ולתרום לאחרים מהטעויות שלנו.

המנהג שלך לצאת לראות מי נתקע, פשוט מדהים!

פורסם
אני מעריך את האומץ של פות"ש לשתף מקרה הכולל מרכיב של כישלון אישי.

אני לא אשפוט אותו כי אני מכיר גם את הלחץ של יציאה מהבית בשעון חורף לחמותי עם הילדים, נסיעה לא ארוכה (ממודיעין לירושלים), ואנחנו יוצאיל תמיד הכי מאוחר שעה ורבע לפי שבת מחשש להיתקע, גם עקב תאונה קלה של רכבים אחרים בכביש. אבל תמיד תמיד, גם כשיצאנו 40 דקות לפני שבת וגם 30 דקות, תמיד ראינו עוד דתיים ברכבים לידינו בסבבה.

אני נוהג לצאת מידי יום שישי כמה דקות לפני שבת לצומת ראשית ליד מודיעין, ולחפש שם מי ש"נתקע"לשבת בטרמפיאדה. פעם בכמה שבועות יש לנו אורח לשבת....

כשעוד הייתי דתי, נתקעתי חצי שעה לפני שבת באיזושהי צומת קרובה למודיעין בדרך לחבר... באמת הגיע בחור שעצר רק כי הייתי עם כיפה. הגעתי בדיוק בכניסת שבת
פורסם

לא קראתי את הכל ,

אבל אם יש כאן שומרי שבת שקוראים בבקשה מכם , אל תסכנו את חייכם וחיי משתמשי הדרך !

אתם מאבדים את זה כדי להגיע דקה קודם , מבין את החשיבות אבל אם יש לכם החשש הקטן ביותר שלא תספיקו אל תצאו לדרך.

אם יצאתם לדרך עם החששות תקחו בחשבון שיכול להיות שתאחרו!!

אם מדובר בעניין של חיים ומוות הרי שמותר לכם לנסוע , אם לא מדובר בעניין כזה אל תסכנו את הסביבה.

זה שאתה אוהב את זה, לא אומר שאתה טוב בזה .

אם תשקיע בזה מספיק זמן תהיה מצויין.

פורסם

עצם זה שפותח השרשור קיבל אומץ וסיפר על הטעות והבין אותה זה טוב.

וטעויות כאלו יכולות לקרות לכל אחד ואחת מאיתנו. גם למי שלא שומר שבת וגם בימות החול.

למשל- אדם שנוסע לראיון עבודה ומאחר, לאירוע משפחתי, פגישת עסקים וכו'.

אל תגידו "לי זה לא יקרה!".

פורסם
הייתי מעורב בסיפור על אמריקאי שנסע עם אשתו וביתו התינוקת ועוד נערה בת משפחה ונתקע בכניסת שבת בכביש 1 וההוראה של הרב הייתה לבן משפחה להרים טלפונים בשבת ולנסות למצא מישהו גוי שיקח אותו עם אשתו התינוק והנערה.

ההסבר היה מעניין.

התינוק חייב לנסוע כי מסוכן לו להשאר שבת שלמה שם. האמא נוסעת איתו כי הוא צריך אותה

האבא נוסע עם האמא כי אסור לה לנסוע לבד עם גבר זר בלילה. והנערה חייבת לנסוע כדי שהיא לא תשאר לבד באמצע הכביש, כי זה מסוכן לה...

ואם הגוי הייתה גויה? כל השרשרת הייתה מתפרקת ומסכנים היו האבא ובתו הנערה :)

פורסם

כשאתה מתקשר ל GOYS R US תדגיש שאתה צריך גוי ולא גויה.

רק שהיום זה לא בטוח שלא יתהפכו עליך שאתה מעז להכניס ענייני מיגדר ובסוף ישלחו, ירחם השם, קוקסינל בכוונה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...