Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חחח LOL הרגשתי שהוא מתחמם כאשר נגעתי ונכבתי ממנו..

שיי אוקיי תודה הבנתי את התקודה שניסית להעביר לי.

זהו אפשר לנעול את הדיון כיוון שלפני מספר דקות דיברתי בפלאפון עם תמיר והוא הסביר לי כל מה שהייתי צריך לדעת לגבי העניין .אני בסופו של דבר יוסיף מאוורר 120 דרך הרימוט והמינוס על הצלע קירור במגבר.

זה אמור לעזור ולהוריד את החום. מגבר כמו שלי לא אמור לעבור את ה60 מעלות בכללי.הכל שרירותי.

פיוז של 25 אמפר זה בולשיט ומיותר למקרה הספציפי שלי. כל מה שרציתי לדעת קיבלתי תשובות ברורות בטלפון.

תודה לכולם .

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איפה הוא תיאר חום כזה?

אם אתה חושש, וכדי להוריד משהו מלהבלב, תחבר מאורר או שניים אם זה ירגיע אותך,

והמגבר אכן יתקרר הרבה יותר טוב וגם זה יעזור לו בהמשך הדרך.

תמיר

תסתכל על ההודעה שלו תמיר ותראה, אני מצטט:

"[ניראה לי כ85-90 מעלות ]"

Audi S5 4.2 V8 FSI Quattro

פורסם

למה לשרוף את הרימוט..אני לא הראשון ולא האחרון שמחבר בשיטה הזו .גם אם הייתי מחבר 2 מאווררים עם צירכת זרם די גבוהה הייתי מחבר ממסרה [ריליי] שיעשה את העבודה.

בכל אופן יציאת הרימוט מסוגלת כזכור לי להעביר עד 200mA והמאוורר שחיברתי צורך 12 וולט ו180mA ובמתח וזרם כזה הספקו יהיה 2.16W ..לא רציני..בכל מקרה את המאוורר הוספתי והוא דיי עוזר [ממש עוזר ] הבעיה היחידה היא שכרגע בווליום נמוך [עוצמה בפאנל של 16 ומטה ] שומעים מן הרמקולים את ה"מאוורר עובד" רעש חלש אבל מעצבן ,אבל למזלי כאשר עוברים את ה16 בפאנל הרעש נעלם לחלוטין והשמיע שוב נקיה ללא רעשים ברקע. לדעתי הבעיה הזו שתיארתי היא שווה את התקנת המאוורר היות ומי שומע בווליום בפאנל נמוך כולכל ..הרי לא היינו מתקינים מגבר .

בכל אופן הינה ההתקנה הפשוטה מאד שביצעתי אתמול.

P4031177.JPG

P4031178.JPG

פורסם

אסף, נראת אחלה מערכת, זולה וטובה, שמעתי אצלך את הקליפורניה והם נשמעו מצוין (זוכר ששאלתי אם היה לך סאב??, ולא הייה :)), איזה מצחיק 2 המאוררים בתוך הבוקסה של הסאב :) עכשיו גם אני קניתי קליפוניה (מצורפת תמונה) אני יחבר אותם למגבר..והתוצאות...מקווה לטוב..

syspicb749.jpg

Suzuki Jimny

פורסם

תתחדש על המאוורר, רק רציתי לדעת במה מתבטאת העזרה שלו ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
אסף, נראת אחלה מערכת, זולה וטובה, שמעתי אצלך את הקליפורניה והם נשמעו מצוין (זוכר ששאלתי אם היה לך סאב??, ולא הייה :)), איזה מצחיק 2 המאוררים בתוך הבוקסה של הסאב :) עכשיו גם אני קניתי קליפוניה (מצורפת תמונה) אני יחבר אותם למגבר..והתוצאות...מקווה לטוב..

syspicb749.jpg

לא נעים לי לקטול - אבל אתה טועה, זה לא נראה טוב.

המאוורר בחוץ לא יעיל בכלל, אלא אם כן מדובר במאוורר "על"...

והחיבור של המאוורר עם בורג על ה heat sink, זה בכלל לא לעניין.

אתה רוצה יעילות?

תפתח את המגבר, תשאיר אותו פתוח אפילו אם תרצה, ואת המאוורר/ים תחבר שיפעלו

מתחתיו, פנימה והחוצה מהקרביים שלו.

פורסם

שמח אני על מידת ההתעניינות שלכם בדבר.

שי:

המאוורר שהוספתי באופן כללי די עוזר. שמע , לא בדקתי טמפ" בצורה מבוקרת לפינ ואחרי המאוורר . אבל מספיק שכף היד שלי הרגישה בהבדל והשינוי לטובה זה מספיק..אני מאמין שגם ה"מגבר " מרגיש נעים יותר . אני חושב שזה מאד עוזר והיה נחוץ למגבר שלי ובהמשך השבוע אני אביא מאוורר 120 מילימטר צבעוני שיחליף את ה92 מילימטר הנוכחי.

גל:

גם אני חשבתי ישר על הרעיון שהעלת פה . אך הוא אינו בר ביצוע היות וכל המעגל מודפס של המגבר שלי מחובר ישירות מצידו הפנימי של גוף הקירור שלי. ככה שאי אפשר לחתוך/ולמקם מאוורר עם גישה פנימית שיוציא מבפנים אויר חם לבחוץ. והצד השני מוצמד למשעות הגב וגם אם הייתי רוצה ליישם את הרעיון שלך בצד השני [לא הצד של הגוף קירור] זה בילתי אפשרי היות ואין מספיק עומק כדי לקבע שם מאוורר. בכל מקרה הפיתרון שעשיתי כרגע הוא הכי יעיל [אמנם הוא מקרר את הגוף קירור ולא את הרכיבים עצמם.] אבל עדין חוקי פיזיקה פשוטים יעידו שהדרך שלי היא עדיפה על כלום ועדין נותנת תמורה .

אשמח לשמוח עוד עיצות פיתרון.

אגב עוד שאלה .

התיבה לסאב שלי כרגע אטומה ובת 57 ליטרים .הסאב לא חזק מספיק ביחס למגבר המחובר אליו כמו כן המגבר המחובר אליו שגם הוא לא מספיק חזק. אז מכך ניתן להסיק שהסאב שלי לא מתאים לעבוד בתיבה אטומה. ברצוני להכין פורט לתיבה .אשמח לקבל הצעות אשר יתחשוב בכך שאני רוצה לסחוט יותר SPL מבאס חד ולא מרוח. בכל מקרה נאמר לי עד כה לגבי הפורט אם אני נגיד מביא פורט בקוטר 60 מילימטר אז אורכות יהיה 3 סמ" ואם אני רוצה 6 פורטים של קוטר 60 אז אני צריך שכל פורט יהיה 10ס"מ..? זה נכון מה זה יתן?

ולמה עם עושים 2 פורטים במקום אחד אז אורך כל פורט גדול יותר מאורך של פורט אחד?

עיצות ..

אשמח לקבל תשובות על כל הספר שרשמתי פה.זה חשוב לי מאד.

פורסם

היתי שמח לנסות לעזור לך בנוגע לתיבת תהודה, אך לא הבנתי ממנה מילה.

אם תוכל לחזור על עצמך בצורה מובנת יותר, זה יעזור מאוד.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אוקיי שי ככה:

התיבה שלי כמו שמופיע בתמונה יצת יותר למעלה בדף הזה.

היא בת 57 ליטר.כרגע היא אטומה . הסאב שלי סאונדאקסטרים 130 וואט נומינלי .

עכשיו ברצוני להפוך את הצליל [הבאס המדוייק שיש לי כרגע] להפוך אותו לבאס יותר עוצמתי ומרעיד בעל נפח .

לכן אני צריך כידוע לבצע מעבר לתיבה פתוחה , עכשיו אין לי נתונים על הסאב חוץ מזה שהוא יכול לרדת ל30HZ והוא בערך כ130 RMS עם 89DB זה כל מה שידוע לי עליו.

לגבי הוספת פורט לתיבה .

מה עדיף להוסיף? פורט אחד או 2 פורטים?

כרגע יש לי הכנות ל2 פורטים בקוטר 6 סנטימטר ..אז מה עדיך לי ? לפתוח חור אחד קיים [6 סמ קוטר] ולהכניס פורט? או לפתוח 2 חורים קיימים ולהשים 2 פורטים ?

כמו כן בחור אמר לי שאם אני עושה פורט אחד לתיבה שלי בקוטר 6 סמ אז אורך הפורט יהיה 3 סנטימטר במידה ומדובר רק על פורט אחד בתיבה. ואם אני ארצה 2 פורטים אז כל פורט בהנחה שקטרו 6 סנטימטר אז אורכו יההי 10 סמ לכל אחד.

דעתכם? עצותיכם אליי?

ולמה אם עושים 2 פורטים אז האורך של כל אחד מהם גדול יותר מאשר אורך של פורט אחד בקוטר זהה..?

מקווה שהייתי ברור כי יותר מזה אין מצב.

תודה.

פורסם

אתייחס לנושא המאוורר שוב, עם הצעה קטנה:

קח את מידות האורך, והרוחב של המגבר, ותכין בעצם מסגרת מעץ (הגבהה) בגובה מספר

סנטימטרים.

כך תוכל למקם את המגבר על גב המושב, פשוט כמה סנטימטרים בודדים גבוה יותר, ולמסגרת

תוכל לשים לבד לאסטטיות...

כך יתאפשר לך לשים מאוורר/ים מתחת למגבר, בעודו נשאר פתוח.

אתה לא תאמין על ההבדל, הוא פשוט נשאר קריר כל הזמן, גם בעבודה מאומצת.

פורסם

רעיון טוב חשבתי על משהו בסיגנון גם..אני פשוט עצלן..אבל יעשה את זה שבת אחת.

אגב גל אוליי אתה יכול ליעץ לי על התיבה לסאב[אתה גם עזרת לי איתה לפני 3 חודשים ששאלתי אותך פה ואמרת לי לסגור אותה ולהוציא את כל הצמר סלעים..עשיתי זאת אבל חסר לי באס ועוצמה אז ככה-

התיבה שלי כמו שמופיע בתמונה יצת יותר למעלה בדף הזה.

היא בת 57 ליטר.כרגע היא אטומה . הסאב שלי סאונדאקסטרים 130 וואט נומינלי .

עכשיו ברצוני להפוך את הצליל [הבאס המדוייק שיש לי כרגע] להפוך אותו לבאס יותר עוצמתי ומרעיד בעל נפח .

לכן אני צריך כידוע לבצע מעבר לתיבה פתוחה , עכשיו אין לי נתונים על הסאב חוץ מזה שהוא יכול לרדת ל30HZ והוא בערך כ130 RMS עם 89DB זה כל מה שידוע לי עליו.

לגבי הוספת פורט לתיבה .

מה עדיף להוסיף? פורט אחד או 2 פורטים?

כרגע יש לי הכנות ל2 פורטים בקוטר 6 סנטימטר ..אז מה עדיך לי ? לפתוח חור אחד קיים [6 סמ קוטר] ולהכניס פורט? או לפתוח 2 חורים קיימים ולהשים 2 פורטים ?

כמו כן בחור אמר לי שאם אני עושה פורט אחד לתיבה שלי בקוטר 6 סמ אז אורך הפורט יהיה 3 סנטימטר במידה ומדובר רק על פורט אחד בתיבה. ואם אני ארצה 2 פורטים אז כל פורט בהנחה שקטרו 6 סנטימטר אז אורכו יההי 10 סמ לכל אחד.

דעתכם? עצותיכם אליי?

ולמה אם עושים 2 פורטים אז האורך של כל אחד מהם גדול יותר מאשר אורך של פורט אחד בקוטר זהה..?

מקווה שהייתי ברור כי יותר מזה אין מצב.

תודה.

פורסם

כמובן שעדיף לך להשתמש בפורט אחד, ככה אתה בעצם חוסר חומר ועבודה.

בכל אופן, הפורט קובע את העינות של הסאב, אז השאלה הנשאלת לאיזה תדר היית מעוניין לכוון את הפורט.

והאם המידה של הנפח שציינת, מבטאת את הנפח הפנימי של התיבה שלך ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

שי

אני רוצה לתחום ולחתוך לאיזור ה40 HZ ..אם אפשר ? בהנחה שיש לי פורט אחד בקוטר 6 סמ" מה צריך להיות אורכו במצב כזה?

התיבה שלי 57 ליטר בפנים, זאת לאחר שבדקתי על פי הנוסחא לחישוב נפח הזו.

תיבת טרפז

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/tools/volume/volume.html

מחכה להנחיות ממך.

בברכה,

אסף

• תוכן חדש...