Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני גם שוקל לרכוש כזו, שלך עם גג פנורמי?

הייתי מוכן לזה נפשית שטיפול רגיל יתקרב לאלף, אבל טיפול גדול 4 אלף?? הבהלת אותי פה. פעם בכמה זמן אמור להיות טיפול כזה? פעם ב-90 אלף ק"ם או פעם ב-45 אלף? יש אולי למישהו עלות טיפולים מלאה ל-90 אלף ק"מ לפחות?

נותנים 12 תשלומים בלי ריבית לטיפולים?

עריכה אחרונה על ידי arco1
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אסביר עוד פעם - כל 90 אלף מחליפים פלאגים, שזאת תוספת לטיפול הרגיל, ומחירו כ 1500₪.

את הבלמים ( צלחות ורפידות קדימה / אחורה ) מחליפים לפי מצבם ולא בטיפול ספציפי.

יצא במקרה הזה שהחלפת כל הבלמים נפלה על טיפול 90 אלף, מה שהקפיץ את המחיר הסופי..

כן נותנים לשלם בכמה תשלומים ( לא יודע לגבי 12 ).

לא משנה איזה רכב תקנה, יש בלאי לבלמים ומחליפים מדי פעם צלחות ורפידות. בדרך כלל על כל סט צלחות הולכים שני סטים של רפידות.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אסביר עוד פעם - כל 90 אלף מחליפים פלאגים, שזאת תוספת לטיפול הרגיל, ומחירו כ 1500₪.

את הבלמים ( צלחות ורפידות קדימה / אחורה ) מחליפים לפי מצבם ולא בטיפול ספציפי.

יצא במקרה הזה שהחלפת כל הבלמים נפלה על טיפול 90 אלף, מה שהקפיץ את המחיר הסופי..

כן נותנים לשלם בכמה תשלומים ( לא יודע לגבי 12 ).

לא משנה איזה רכב תקנה, יש בלאי לבלמים ומחליפים מדי פעם צלחות ורפידות. בדרך כלל על כל סט צלחות הולכים שני סטים של רפידות.

ברור, תודה. אתה יודע אם מותר לעשות טיפולים במוסך שהו לא של טויוטה ולבוא למוסך מורשה רק לצורך הארכת אחריות על סוללה? מקובל עליהם? אמרת בהודעה אחרת שניתן לחסוך אלף ש"ח בטיפול כזה גדול, סכום לא מבוטל.

פורסם

הפרשי מחירים הכי גדולים זה בנושא הבלמים. רק על רפידות+ צלחות, אם קונים אותן לבד, ניתן לחסוך 700-800₪, וזה כאשר קונים צלחות brembo ורפידות איכותיות ( ferrodo, למשל ).

אין שום בעיה להחליף בלמים במוסך כללי. גם כאשר מבצעים טיפולים רגילים במוסך כללי, לפי דרישות ומפרט היצרן , האחריות לא מתבטלת. אני לא מכיר את נושא הסוללה ומדיניות האחריות עליה.

את זה בודקים במוסך מורשה או מחלקת שרות של יוניון מוטורס.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כל עוד יש לך רכב בנזין רגיל, אז העולם מתחלק ל- 2 סוגי מוסכים:

מורשה יבואן

מורשה משרד התחבורה

לרכבים היברידים וחשמליים משרד התחבורה הוסיף עוד קושי - מוסמך לטפל ברכב היברידי/חשמלי

יש 3 דרגות הסמכה - 1 , 2 ו3.

למרות שדרגה 1 יכול לטפל בהחלפת שמן או בלמים .. הוא חייב שדרגה 3 תאשר לו לטפל ברכב ולחתום שהפעילות מותרות לדרגה 1.

ולכן מוסכים מורשי תחבורה קטנים בלי הסמכה של 3, לא יכולים להחליף לך שמן ברכב.

מה שמצחיק ולא הגיוני בנוהל .. זה שחלק מההכשרה לדרגה 3 זה קורס החייאה ... נניח יש מוסך שהכשירו רק עובד אחד לדרגה 3.

והוא זה שעובד על כל הרכבים ההיברידים.. אז מי יעשה לו החייאה ???

http://itnewsletter.itnewsletter.co.il/userfiles/32590546/%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%AA_%D7%A0%D7%95%D7%94%D7%9C_%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C_%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91_%D7%94%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%93%D7%99_%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99_-_25915316.doc

פורסם

רק הערה שהוזכרה רבות בפורום אך לא בשרשור זה:

לרכב היברידי יש בלימה רגנרטיבית, ויש גם הילוך B שמאלץ בלימת מנוע (שימושי בירידות ארוכות). בנהיגה נכונה (בלימה עדינה ומוקדמת) הבלימה נעשית ברובה על ידי המנוע החשמלי (משמש כמחולל) והבלמים מחזיקים הרבה יותר מרכב רגיל. עדיין במוסך מורשה עלולים להמליץ להחליף את הבלמים לפני שיש צורך אמיתי בכך (כפי שעולה למשל, לגבי חלק אחר, במוסך מורשה אחר בתכנית "יצאת צדיק", עונה קודמת).

פורסם

איך אחד כמוני שאין לא מושג במכניקה יכול לזהות שיש לבלמים/רפידות עוד "בשר" ולשלול את דרישת המוסך להחלפה? אפשר להמחיש לי בבקשה, אפילו באמצעות תמונות גנריות מהאינטרנט?

פורסם
אני חושב שקוראים לזה דיסוננס קוגניטיבי.

ואני חושב שבמילה "תקלות" התייחסתי לתקלות שבגללן צריך להכניס את הרכב למוסך.

לדוגמא, אם נורת כרית האוויר הייתה נדלקת ולא הייתי מצליח לפתור זאת לבד, זאת הייתה "תקלה"

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
אני גם שוקל לרכוש כזו, שלך עם גג פנורמי?

הייתי מוכן לזה נפשית שטיפול רגיל יתקרב לאלף, אבל טיפול גדול 4 אלף?? הבהלת אותי פה. פעם בכמה זמן אמור להיות טיפול כזה? פעם ב-90 אלף ק"ם או פעם ב-45 אלף? יש אולי למישהו עלות טיפולים מלאה ל-90 אלף ק"מ לפחות?

נותנים 12 תשלומים בלי ריבית לטיפולים?

לשלי אין גג פנורמי - זאת הצ'בק. ככל הידוע לי גג פנורמי יש רק לסטיישן.

לגבי הטיפול הסבירו כבר - מדובר בצירוף מקרים (או צירוף טיפולים) וזה לא המחיר של כל טיפול

שילמתי ב-4 תשלומים, אני לא בטוח מה המקסימום שיכולתי.

פורסם
איך אחד כמוני שאין לא מושג במכניקה יכול לזהות שיש לבלמים/רפידות עוד "בשר" ולשלול את דרישת המוסך להחלפה? אפשר להמחיש לי בבקשה, אפילו באמצעות תמונות גנריות מהאינטרנט?

בדר"כ היועץ שירות במוסכים מורשי יבואן לא ממש משקרים,

הם לא ממש יגידו "הרפידות גמורות חייבים להחליף" , אלא תשמע משפט כמו "חבל הרפידות לא יחזיקו עד לטיפול הבא".

לי אמרו שיחזיק 4,000 ק"מ .. התעקשתי לשאול מה עובי הרפידה והם מצידם השתדלו לא לענות לי על זה.

וקשה לי להאמין שהיועץ שירות במרכז שירות טXXXה לא יודע מה זה עובי רפידה.

אז במקום לענות לי מה עובי הרפידה.. הוא ענה.. אם אתה לא רוצה עכשיו אז לא חייב.. אבל תצטרך להיכנס שוב לפני השנה.

בפועל עובי הרפידה היה 4 מ"מ אחרי 30,000 ק"מ... רפידה חדשה מגיעה 8 מ"מ .. כך שהרפידה הייתה צריכה להספק לעוד 30,000 ק"מ.

אבל ב 40,000 ק"מ החלפתי לבד בעלות של 100 ש"ח.

אלו תמונות שצולמו ברכב מבלי לפרק דבר.. פשוט לדחוף את הטלפון דרך הגלגל ולצלם את הרפידה החיצונים.

עובי פלטת המתכת בערך 5-6 מ"מ , כך שבקלות ניתן לקבל אומדן כמה בשר נשאר ברפידה.

שהיא מתחילה להיות פחות מחצי מפלטת המתכת אני מתחיל לחשוב על להחליף.

2 התמונות הראשונות זאת הרפידה הקדמית בהפרש של כשנה - 15,000 ק"מ

2 התמונות האחרונות זאת הרפידה האחורית בהפרש של כשנה - 15,000 ק"מ

Screenshot_20190627-194312.jpg

Screenshot_20190627-194230.jpg

Screenshot_20190627-194247.jpg

Screenshot_20190627-194217.jpg

פורסם (נערך)

שכחתי לציין שבטויוטה נפוץ נושא "הריקולים" (קריאה חוזרת).

לאוריס יש 2 לעשות,

הראשון-עדכון תוכנה הקשור לנושא הבלימה של הרכב

והשני- כרית אויר לנוסע ליד הנהג

עריכה אחרונה על ידי tomy669
פורסם

תודה על הסקירה,

נוהג באחת כזו באופן כמעט יומיומי, מליסינג, וארחיב קצת:

לגבי האבזור שציינת, לפחות בדגם 2018 שיש בבית, יש לא מעט מהאבזור שציינת:

פנסי ערפל קדמיים, מצלמה וחיישני רוורס, משענת יד, מפשיר אדים בכפתור, DRL, תאי אחסון, התנעה ללא מפתח וחיישני לחץ אוויר. בנוסף, יש גם בקרת שיוט ומערכות בטיחות מקוריות (סתם צפצפות, לא אקטיבי).

לגבי צריכת דלק - הוצאתי גם 1 ל22, כשנוסעים בעיקר בעיר רגוע, וכשאתה נוסע בבינעירוני רגוע, זו הצריכה האפשרית. מה שכן, גם כשמתגרזנים ולוחצים דוושה עד הסוף, הרכב לא יורד מ1 ל16.

לגבי נוחות נסיעה - בהתחלה זה נעים ונחמד, אבל אחרי רבע שעה כבר הגב מתחיל לכאוב לי, שכחתי מה זה, מהדיילי שלי אני מסיים נסיעות מאוד רענן.

לגבי שאר הדברים - מה שהכי מפריע לי באוריס זה חוסר הכוח ותחושת אנמיות בדוושה כל עוד אתה לא סוחט אותה. בנוסף, הראות מקדימה מוסתרת על ידי המראה המרכזית שקרובה מדי לנהג, אבל בכל אופן הרכב עושה את שלו. אולי אכתוב עליה סקירה בעצמי איזה יום, בראשון היא נכנסת לטיפול ראשון.

פורסם
שכחתי לציין שבטויוטה נפוץ נושא "הריקולים" (קריאה חוזרת).

לאוריס יש 2 לעשות,

הראשון-עדכון תוכנה הקשור לנושא הבלימה של הרכב

והשני- כרית אויר לנוסע ליד הנהג

והמוסך (בהיותו מוסך יבואן) לא היה כולל את הריקולים בטיפול אם זה היה רלוונטי לרכב שלי??? נשמע לי מוזר

פורסם

אפשר להוריד אפליקציה "טויוטה שלי". אחרי שנרשמים עם מספר הרכב, ניתן לבדוק ריקולים קיימים ,להדפיס תיעוד טיפולים,להזמין טור למוסך או לראות ספר הרכב ועוד.

https://www.toyota.co.il/service-and-accessories/my-toyota/my-toyota

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...