Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מעוניין לקנות מאיביי, יותר מדי סיכוי ליפול על זבל סיני שדיוק זו מילה גסה עבורו.

כרגע, אני מחפש לרכוש SPEED SQUARE איכותי ומדוייק (על שלי אני לא סומך לגבי ה-45 מעלות, ה-90 מעלות נבדק עם כלי אחר שאני יודע שהוא מדוייק ונמצא תקין. אין לי איך לבדוק את ה-45...).

הבעייה- רוב החנויות בארץ לא מחזיקות כאלו על המדף (למעט אלו של קאפרו, שעשויים מפלסטיק ומשום מה אני אנטי למוצר מדידה מפלסטיק).

זויות נגרים רגילות, זויות מסגרים וכו זמינים חופשי בכל מקום כמעט, ברמות איכות ודיוק שונות.

אני מחפש משהו "בינוני", אני לא מנסה לבנות מודול חדש לתחנת החלל, אבל אני אשמח להיות מסוגל לסמן ולחתוך זויות 45 מעלות למסגרות בצורה טובה :lol:

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קאפרו עשויים משילוב של פלסטיק וברזל,

יש גם כאלה מברזל 100%, למשל זווית הקומבינציה (??) המופיעה בקישור:

https://www.tooleden.com/category/squares

אבל כרגיל לא ציינת תקציב.

תמיד אפשר לקנות זווית נגרים של starret ב-120 דולר, השאלה האם אתה בכלל בכיוון.

זווית הנגרים המקבילה של קאפרו מדויקת באותה מידה מנסיוני הקצרצר איתה, אבל עדיין מדובר ב-150₪ צפונה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

סיני זה לא תמיד מילה גסה.

קניתי מאליאקספרס קליבר דיגיטלי שלפי המפרט יודע לתת רמת דיוק של 0.01 מ"מ, דבר שהייתי סקפטי לחלוטין לגביו.

מסקרנות לקחתי את הקליבר לאוניברסיטה ובדקתי את הדיוק שלו באמצעות בלוקי מדידה (יוהנסון) - להפתעתי יצא שהוא באמת מניב רמת דיוק של 0.01 מ"מ עם הדירות גבוהה.

הווה אומר שלא כל הבא מאתרים סיניים הוא זבל סיני.

היתרון העיקרי של אליאקספרס על פני איביי בדברים כאלה זה שיש ביקורות על המוצר עצמו ולא רק על המוכר - כך שעם סקירה טובה של ביקורות שנכתבו על המוצר הסיכוי ליפול פוחת משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי tepic
פורסם
קאפרו עשויים משילוב של פלסטיק וברזל,

יש גם כאלה מברזל 100%, למשל זווית הקומבינציה (??) המופיעה בקישור:

https://www.tooleden.com/category/squares

אבל כרגיל לא ציינת תקציב.

תמיד אפשר לקנות זווית נגרים של starret ב-120 דולר, השאלה האם אתה בכלל בכיוון.

זווית הנגרים המקבילה של קאפרו מדויקת באותה מידה מנסיוני הקצרצר איתה, אבל עדיין מדובר ב-150₪ צפונה.

אני מדבר על הסרגל המשולש:

Swanson_25cm_Metric_Speed_Square_1024x1024.jpg

ולא על זויות אחרות, כבר אמרתי שהן זמינות גם בארץ ברמות איכות שונות.

לא ציינתי תקציב אבל אמרתי במפורש- "בינוני", לא ברמת דיוק של לבנות כור אטומי או תחנת חלל, אבל גם לא ברמת דיוק של ערכת "הך פטיש" לגיל הרך...:lol:

נוימו ורגוס.

חולון.

מצויינים לכלי מדידה באופן כללי. פחות מתעסקים בכלים לעץ... תודה על ההמלצה. מכיר אותם (ספקים שלנו).

סיני זה לא תמיד מילה גסה.

נכון. אבל... איפה שחשוב, וכבר נפלתי על זבל סיני. למה לנסות שוב זבל סיני אחר?

קניתי מאליאקספרס קליבר דיגיטלי שלפי המפרט יודע לתת רמת דיוק של 0.01 מ"מ, דבר שהייתי סקפטי לחלוטין לגביו.

מסקרנות לקחתי את הקליבר לאוניברסיטה ובדקתי את הדיוק שלו באמצעות בלוקי מדידה (יוהנסון) - להפתעתי יצא שהוא באמת מניב רמת דיוק של 0.01 מ"מ עם הדירות גבוהה.

הווה אומר שלא כל הבא מאתרים סיניים הוא זבל סיני.

היתרון העיקרי של אליאקספרס על פני איביי בדברים כאלה זה שיש ביקורות על המוצר עצמו ולא רק על המוכר - כך שעם סקירה טובה של ביקורות שנכתבו על המוצר הסיכוי ליפול פוחת משמעותית.

אני לחלוטין מסכים אתך שלא כל הנוצץ זהב, ולא כל הסיני דרעק. אחוזים גבוהים מאד מכלל הדברים המיוצרים בעולם היום, מיוצרים בסין.

אגב, הזכרת לי רב-מודד ישן סיני שלי עם הסיפור על הקליבר. הייתה לו סטייה עקבית ביותר של 0.04V מול פלוק (פלוק אורגינלי). לא רע בכלל בשביל מוצר בשנקל.

לעניין, גם הביקורות בנושא כלי מדידה מסויימים, לא בהכרח משקפות.

אם היה מדובר על פופיטסט הייתי מתייחס לביקורות בצורה רצינית, אבל כלי כזה, רוב האנשים לא חושבים אפילו על הדיוק של ה-45 שלו, אלא חושבים עליו כעל כלי לסימון מהיר ותו לא. הביקורות ישקפו את זה. בגדול גם אני צריך אותו בעיקר לסימון מהיר, אבל אני גם רוצה אחד מדוייק בשביל לתקן את הJIG שבניתי לחיתוך 45 למסגרות... ולא, משור גרונג\פנדל\גול עצמי\ איך שלא קוראים ל MITER SAW בעברית לא בא בחשבון כרגע לצערי. פתרון מצויין אבל לא ישים כרגע. :cry:

פורסם

גלובוס? יבואני מיטוטויו, גלובוס?...

פורסם

כן. יש להם גם פירמות צנועות יותר

Sent from my DynaTAC 8000X using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

בדקת את הקישור?

יש שם גם משולשי מתכת מהסוג שציינת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
גלובוס? יבואני מיטוטויו, גלובוס?...

הם יבואנים של הרבה מותגם ועוד השפויים יותר בתחום. חכה שתדבר עם אבי שטרנג.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בדקת את הקישור?

איך לא אבדוק לעומק קישור לאתר של כלי עבודה?... :lol:

המשולש שלהם נראה מוזר קצת ותג מחיר יחסית גבוה.

המשולש של קאפרו (הפלסטיק) עולה סביב 50 ש"ח לצורך השוואה. סרגלי מתכת כאלו זזים סביב 7-10$ באיביי\אמאזון, אם כי יש גם יקרים הרבה יותר.

פורסם

אוי, נו, על זוטות כאלה אתה מתקמצן? analysis-paralysis, כרגיל.

בצע כמה חיתוכי ניסיון עם המשולש שיש לך (או המשולש שסחבת למישהי, בטעות, מימי היסודי), ותכייל בהתאם.

אגב, גם אם יסתדרו כל כוכבי המרום בשמים בשורה ותנוח מוזה מיוחדת עם קארמה על הסדנה באותו רגע,

אותן 45.000000 מעלות מושלמות שחתכת בדיוק בתזמון המושלם עלולות להפוך ל-45.1 עקב:

- שחרור מתח פנימי בעץ

- שינוי רגעי של לחות

- גרגר נסורת שנדחף ברגע הלא-מתאים בין הלהב לחומר

- השלם את החסר.

בקיצור, זה לעולם לא יהיה מושלם, ובשביל זה אתה _מנצל_ את תכונותיו הקפיציות/אלסטיות של העץ

ודוחס מה שצריך איפה שצריך (יחד עם הדבק) כדי שהזווית תיסגר באופן מוצלח בכל הפינות.

זאת אחת הסיבות, אגב, שמחברים לרוב את המסגרות באקדח סיכות, ולא רק דבק (אם בכלל) -

הסיכות נתחבות לתוך החלקים ודוחפות אותם קצת, סיכה בכל פינה, מה שסוגר גם זוויות לא מושלמות.

פורסם

יש זויות "לא מושלמות" ויש זויות לא מושלמות, אתה יודע.

הג'יג שבניתי לא מסוגל להוציא זויות טובות. זה זורק את כל הריבוע לקיבינימט, ברמה לא מתקבלת על הדעת. כיילתי אותו עם המשולש שיש לי.

מצד שני. מחשבה שעברה לי כרגע בראש.

אחוז הסטייה שלי לא ידוע מכיוון אחר- מכיוון המסור דווקא.

התעלות של המסור לא ברוחב אחיד=תנועה קלה בג'יג=הלך הדיוק.

מי מבטיח לי שה-45 של הג'יג מיושר ב-45 מול המסור? זה לא נבדק כי הנחתי שהתעלות ישרות מול המסור (מקבל תוצאות סבירות פלוס עם ג'יג אחר בשימוש קבוע, CROSS CUT SLEAD)

אוקי. שאלת המשך ושינוי כיוון חקירה: איך בודקים את ה-45 מעלות של הג'יג מול הלהב?

• תוכן חדש...