Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

אחרי סיבוב טרייד אינים לא קצר היום. הציעו לי פיג'ו 308SW שנת 2015. כיוון שידעתי שזו אחת האופציות היותר מעניינות בהתחשב ברכב שמחליפים, תקציב וצרכים, עשיתי שיעורי בית מראש וידעתי לבדוק לגבי מחלת הטיימינג.

אז יש שני רכבים על הפרק - האחד עשה 83000 קמ אבל בערך ב74000 קמ נכנס למוסך אחרי שנדלקה נורת אזהרה ובתיקון החליפו רצועה ומצאו "שבבים" בכל מיני מקומות במערכת.

הרכב השני עשה 113000 אבל לא הגיע למוסך עם נורת אזהרה או "שבבים". החליפו לו טיימיניג אחרי 110000 (לאחרונה) וזאת לאחר שנורת לחץ שמן נדלקה לסירוגין.

מה דעתכם? אני נוטה לרכב עם הק"מ הנמוך יותר (שאגב יקר יותר) אך חושש מאפקטים נלווים לעניין הטיימינג המתפוררת שיקרו בקדנציה שלי. יש לציין שהרכב כבר עשה 10K ק"מ לאחר החלפת הרצועה.

פורסם (נערך)

הייתי הולך על 308sw הראשון כי שם סיכוי טוב שגם ניקו שבבים כמו שצריך.

בהתבסס על מה שאורן אמר , אין מק"ט חדש לרצועה ולדעתי גם אין מכשיר פלא לבדיקה מהירה של הרצועה. אתה תצטרך כל שנה לבדוק מצב הרצועה.

לנסות שהטרייד יוסיפו את הרצועה לאחריות מוגבלת? (לא סביר)

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
נשמע שברכב עם הק״מ הגבוה גם התפוררה הרצועה ולכן הייתה ירידה בלחץ השמן. רק לא סיפרו לך על שבבים

יכול מאד להיות, אין לי מושג או דרך לדעת...

העניין שאם לשפוט לפי הסטורית הרכב עם הק"מ הנמוך כשמוצאים שבבים רושמים את זה, ובשני לא היה שום רישום כזה.

הייתי הולך על 308sw הראשון כי שם סיכוי טוב שגם ניקו שבבים כמו שצריך.

בהתבסס על מה שאורן אמר , אין מק"ט חדש לרצועה ולדעתי גם אין מכשיר פלא לבדיקה מהירה של הרצועה. אתה תצטרך כל שנה לבדוק מצב הרצועה.

לנסות שהטרייד יוסיפו את הרצועה לאחריות מוגבלת? (לא סביר)

אתה מתכוון שבכל טיפול לבקש שיפרקו הכל כדי לבחון את הרצועה? זה נשמע כמו deal breaker שייקר כל טיפול באופן משמעותי, לא? להבנתי אם מקפידים להחליף אותה באופן יזום כל נאמר, 80-90K ק"מ אמור להיות בסדר, לא?

ניסיתי שיוסיפו את הרצועה לאחריות, כמובן שאין על מה לדבר (הם גם לא מוכנים להחליף על חשבונם מבעוד מועד ולא מכירים בשום בעיה באופן רשמי). התשובה שקיבלתי שאם יקרה משהו למנוע בעקבות התפוררות הרצועה אז יש אחריות על ה"מנוע" (בפועל זו רשימת רכיבים במערכת שאין לי מושג כמה נותנת כיסוי רחב מספיק לבעיות כאלה או לא. מצורף צילום של הרשימה).

שורה תחתונה - הייתם הולכים על זה או ממשיכים לחפש? האוטו מוצא חן בעיני ונראה כמו VFM הכי טוב שאפשר למצוא עבורנו כרגע, אבל כל סיפור הרצועה הזו מטריד...

warranty.PNG

פורסם (נערך)

סעיף 1.4.א : כל החלקים הטבולים בסיכה פנימית במנוע.

נסה לשכנע אותם שהרצועה פנימית וטבולה בשמן ולכן שיוסיפו אותה לרשימה...

כי כנראה למנוע לא יקרה כלום אם תוחלף רצועה מיד עם הסימנים המוקדמים.

לא יודע איך יבדקו כל שנה אבל מישהו צריך לבדוק. עלו מספר הצעות בשרשור הרלוונטי.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=5856775

לא הייתי מגדיר את זה כ deal breaker

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

רצועת התזמון במנוע הזה לא טובלת בשמן.

אני לא מוצא סיבה להיכנס לפניקה עם רצועת התזמון הנ"ל - פשוט החלף אותה לאחר 60K ק"מ כדי להיות על הצד הבטוח.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

זה ספריי של שמן, אבל המגרש לא יודע את זה. במיוחד כשתראה לו פתח מילוי שמן .שקר קטן... הרי אצלהם הרוב שקרים קטנים

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
רצועת התזמון במנוע הזה לא טובלת בשמן.

אני לא מוצא סיבה להיכנס לפניקה עם רצועת התזמון הנ"ל - פשוט החלף אותה לאחר 60K ק"מ כדי להיות על הצד הבטוח.

אם אני אקנה בסוף אז בהחלט זה מה שאעשה, השאלה איך להתייחס לרכבים שכבר התפוררה בהם הרצועה ונכנסו למוסך להחללפה.. האם יש ממה לחשוש או לא?

פורסם

תודה על כל התשובות. כיוון שאני עדיין פרנואידי לגבי זה (וההתפתחויות מהיומיים האחרונים בת'רד הזה לא עוזרות) אני מצרף כאן פירוט של שני הטיפולים שנעשו לשתי המכוניות. למשל קראתי שמומלץ בתקלה הזו להחליף חיישן VVF (אין לי מושג מה זה) ואני לא רואה שהחליפו באף אחד מהמקרים. אני מניח שאולי יש רכיבים אחרים שצריך להחליף או לנקות ולא בטוח אם הטיפולים המצורפים מכסים הכל...

fix_highkm1.PNG

fix_highkm2.PNG

fix_lowkm.PNG

פורסם

אני חושב שצריך לנקות חיישן VVT ולא להחליף. לדעתי לך על הרכב עם הפחות ק״מ. או שתמשיך לחפש רכב כזה עם ק״מ סביר שלא החליפו לו רצועה וכנראה שתצטרך לעשות את זה בעצמך תוך תקופה לא ארוכה (בכל זאת ק״מ ליסינג).

• תוכן חדש...