Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשת מאף (maf (Mass Air Flow

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

מצ"ב תמונה של מאפ , במקרה הזה של חברת בוש,

השאלה היא מדוע יש רשת? גם מקדימה וגם מאחורה שהרי החלק הזה נמצא אחרי הפילטר אוויר בדרך למנוע.

אני מכיר כאלו שהורידו את הרשתות האלו בשביל לקבל הספק (זרימת) אוויר יותר גדול למנוע ובכך להגדיל את הספק המנוע,

האם זה נכון/לא נכון להוריד את הרשתות?

בתוך החלק הזה ישנו תייל דק (חיישן) הקורא את כמות זרימת האוויר ומעביר נתונים למחשב , האם בהורדת הרשתות והגדלת זרימת האוויר התייל הדק הזה (החיישן) לא עלול להקרע?

ec888512-90c8-4598-ab5a-3b680ec53738.jpgs-l1600.jpg

פורסם

הרשת מגינה על החיישן מגופים זרים. נכון שהוא נמצא מאחורי פילטר אבל shit happens וטוב שהיא שם.

מדובר ברשת גסה מאוד ואין לה שום השפעה מוחשית על הספק המנוע.

אדם שמספר לך סיפורים על עליה בהספק המנוע לאחר הסרת הרשת, שלח אותו לבלוקבאסטר להזדכות על הסרט שהוא חי בו.

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל צודק אני רק יחדד הרשת בצורת כוורת ייחודית תפקידה לדאוג שאותה כמות אוויר תעבור בכול נפח החיישן למדידה מדוייקת של כמות אוויר .

הסרת הרשת תפגע במדידת כמות האוויר המדויקת ולא להפיך.

חיים יוד.

פורסם

בזמנו ראיתי אצל איל נוימן (מי זוכר אותו) במיקרוסקופ שהיה לו במעבדתו איך חוט הלהט במד כמות אויר

הנו פגוע ואכול מחלקיקי אבק שחדרו אליו בגלל שימוש ממושך במסנן אויר (פילטר) תחליפי זול

והרשת במד כמות אויר היתה שלמה.

מד כמות אויר זה זייף בנתוניו.

בברכה - רפי לין

פורסם

בנוסף וממה שזכור לי שנאמר בקורס של חברת BOSCH שנערך לפני כמה שנים לחברי הפורום הוא שאין לפרק רק את החיישן עצמו אלא יש להחליף את כל המכלול. החיישן מותקן ומכוייל בתוך ה"גליל" ואם מפרקים אותו לא ניתן להחזירו בדיוק למקום בו הוא היה מותקן ומתקבלת קריאה שגוייה.

ובאותו עניין - האם חיישן MAF מתחיל לזייף עם הזמן גם בהנחה והוא נשאר נקי לחלוטין?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

צודק איתמר אבל זה היה מדובר על המדי כמות אוויר מדגם נגד שיכבתי ולא על חוטי להט המיושנים ,כיום החיישנים שהם דיגיטאלים מלאים לא ניתנים לפירוק .

זיופים של קריאות מחיישן זה כיום אני לא ניתקל לפחות במותג שאני מטפל בו אלה רק בתקלות פה ושם אבל גם זה נדיר.

חיים יוד.

• תוכן חדש...