Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור היפוטטי לגמרי מדמיוני הקודח :wink:

אחות קופת חולים זיהתה מקרה של התעללות פיזית בילד על ידי קרוב משפחה.

מתוקף תפקידה העבירה את פרטי המקרה לשרותי הרווחה ואלו הגישו תלונה במשטרה.

לאחר כשבועיים קיבלה שיחת טלפון מהמשטרה והתבקשה להגיע למתן עדות במקרה.

בנתיים התברר לה שהמשפחה המדוברת גרה בשכונה שלה, והדבר האחרון שהיא צריכה שאותו קרוב משפחה יגלה מי הגיש את התלונה.

כעת לשלב השאלות:

1. האם היא מחוייבת להגיע לתת עדות במשטרה?

2. במקרה ולא תגיע, האם התלונה תטופל או שזה בעצם יגרום לסגירת התלונה?

3. במקרה ותגיע ותתן עדות, האם סביר שבהמשך התהליך יוודא לנאשם מי הגיש את התלונה נגדו?

4. אם יתקיים משפט בנושא, האם יכריחו אותה להגיע להעיד בבית המשפט מול הנאשם?

תודה מראש לעוזרים

יום טוב גם לך

פורסם

תשובות מוסמכות, אין לי.

אבל, מהיכרותי עם המדינה:

1)היא לא מחוייבת. לא יקרה לה כלום אם לא תגיע למסור עדות להבנתי.

2) התלונה לא תיחקר הלאה. העד לא הגיע, אין אפשרות להמשיך את החקירה, אין עניין לציבור, תיק נסגר. למה שמישהו ירצה לעבוד ולחפור ולנבור? מדובר על גוף ממשלתי, אל תשכח...

3+4) סביר מאד להניח. טעויות ו"טעויות" קורות לאורך הדרך. בהחלט ייתכן שהיא תוזמן להעיד בבימ"ש בין היתר.

הדברים הם להבנתי בלבד, ואין לראות בהם כייעוץ משום סוג. אינני עורך דין ואין לי השכלה בתחום!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

מאחר ומדובר באחות שנדרשת לתת עדות על דבר שנחשפה אליו במסגרת תפקידה, אז המצב יותר מורכב מ"סתם" אדם.

1. היא מחוייבת לדווח וזה כולל בתוכו גם חובה לתת עדות.

2. יתכן. תלוי בחוזק הראיות שיש בידי המשטרה. במקביל, זה עלול לפגוע ברישיון שלה ו/או להוביל להגשת כתב אישום פלילי כנגדה.

3. כן. כאשר מוגש כתב אישום, חובה למסור לנאשם את כל חומר הראיות כנגדו.

4. יתכן. תלוי אם הנאשם יודה בעבירה או שינהל משפט

לפי סעיף 368 לחוק העונשין, על כל אדם מוטלת החובה לדווח על אלימות כלפי חסרי ישע. לבעלי מקצוע טיפוליים יש חובת דיווח מוגברת. הדיווח כולל בתוכו גם מתן עדות במידת הצורך.

אני מאמין שיש גם נוהל רלוונטי של משרד הבריאות (מתעצל לבדוק זאת).

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • תוכן חדש...