Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אומרים ש:

ככל שמסנן האוויר נסתם יותר, כך רמת הסינון שלו עולה. כי כשהוא סתום חלקיקים שעברו אותו כשהיה נקי, לא עוברים אותו.

לפי זה, אם נחליף כל יום מסנן אוויר, המנוע יקבל אוויר פחות מסונן בסיכום הכללי.

בעבר דיברנו בפורום על הנושא הזה, היו אנשים בעד התאוריה ונגד.

אני רק רושם את זה, בלי פרשנויות.

מה שניתן להבין שעדיף להשתמש במסנן אוויר לא מקורי זול כזה שכוחות השוק מכתיבים - יש לו פחות נייר (אחת הסיבות מדוע הוא יותר זול) יסתם מהר יותר ויהיה הרבה יותר מהר יעיל ממסנן מתוצרת Mahle או Mann.

הבנתי אותך או אני לא בכיוון?

פורסם
לא בכיוון בכלל - אין ערובה ליעילות סינון בגלל שטח סינון קטן יותר. אין שום קשר בין הדברים.

לא הבנתי תסביר בבקשה איך אין קשר

פורסם
מה שניתן להבין שעדיף להשתמש במסנן אוויר לא מקורי זול כזה שכוחות השוק מכתיבים - יש לו פחות נייר (אחת הסיבות מדוע הוא יותר זול) יסתם מהר יותר ויהיה הרבה יותר מהר יעיל ממסנן מתוצרת Mahle או Mann.

הבנתי אותך או אני לא בכיוון?

לא, לא הבנתי אותי.

אני לא אוהב שמשייכים לי דברים שבכלל לא כתבתי, פעם אתה רושם שאני משתמש בפילטר שמן מזוייף ועכשיו זה.

אז אני גם פורש מהחלק הזה של הדיון.

פורסם

אני מפרש את מה שהצד השני טוען שהפילטר מתוכנן לעבוד x זמן, ותוך כדי הזמן הזה התכונות שלו משתנות אך מותאמות בדיוק לזמן הקצוב, במצב האופטילמי להשתמש בו לא פחות ולא יותר.

זה לא אומר שאתה יכול להחליף את זה לפילטר הגרוע, גם אם יגיע ליעילות יותר מהר, הוא לא "יסחוב" את ה x זמן.

פורסם
אני מפרש את מה שהצד השני טוען שהפילטר מתוכנן לעבוד x זמן, ותוך כדי הזמן הזה התכונות שלו משתנות אך מותאמות בדיוק לזמן הקצוב, במצב האופטילמי להשתמש בו לא פחות ולא יותר.

זה לא אומר שאתה יכול להחליף את זה לפילטר הגרוע, גם אם יגיע ליעילות יותר מהר, הוא לא "יסחוב" את ה x זמן.

נחליף אותו כל טיפול הוא זול

(חשוב לציין שאני נגד שימוש במסננים זולים שיש בהם פחות נייר סינון, אני מעלה את האפשרות הזו מכיוון שהטיעון של מסנן משומש/סתום יותר טוב מחדש לא מובן לי)

פורסם

@יאני, תרשה לי להקשות עם מספר שאלות.

שאלה 1 - רכב כלשהו, שתדירות החלפת המסנן היא כל 45K ק"מ או שלוש שנים ותדירות הטיפולים היא שנה או 15K ק"מ.

טענתך היא שאין מה להחליף מוקדם יותר כי בכללי זה יפגע במנוע בטווח הרחוק.

מתי ובאיזה תנאים של שימוש ברכב כן היית ממליץ שהחליפו את המסנן בתדירות גבוהה יותר ובאיזה תדירות למשל?

שאלה 2 - מה עדיף, מסנן יבש או מסנן ויסקוזה (משומן)?

שאלה 3- האם מומלץ לבצע ניקוי למסנן האוויר במועדי טיפול שלא נדרש לבצע החלפה?

פורסם
לא, לא הבנתי אותי.

אני לא אוהב שמשייכים לי דברים שבכלל לא כתבתי, פעם אתה רושם שאני משתמש בפילטר שמן מזוייף ועכשיו זה.

אז אני גם פורש מהחלק הזה של הדיון.

- אין לי שום מטרה לפגוע בך,פשוט התמונה שהצגת (מסנן פג'ו ) היית הזדמנות להציג כמה תופעת מסנני השמן המזויפים רחבה ואינה נקודתית רק לפולקסווגן.

- ההסברים על מסנן אוויר ככל שהוא סתום יותר הוא מסנן טוב יותר, רק מחזק את חוסר הידע שקיים לגבי מסנני אוויר (אם זה נכון או לא נכון)

פורסם

קראתי את כל השרשור והסתקרנתי.

יאני, אולי תוכל להסביר בבקשה, אם מסנן מקורי במחצית חייו מסנן טוב יותר ממסנן חדש, למה כבר מלכתחילה לא לייצר אותו חצי סתום?

אני עובד במעבדה מתחום הביולוגיה ואנחנו משתמשים בפילטרים כל הזמן. ממה שאני יודע, ככל שהפילטר נסתם הלחץ עולה ואם נמשיך הוא גם יקרע את הפילטר.

כל פילטר מתוכנן להעביר חלקיקים בגודל מסויים ולמנוע מאחרים לעבור. אם פילטר בתחילת חייו מונע מחלקיקים בגודל X מיקרון לעבור הוא יעשה זאת גם במחצית חייו,

מאיפה נובע השיפור?

אנייודע שנמאס לך, ואני ממש אשמח ללמוד, בטח ממישהו שבא מהתחום, כי אני לא מוצא בזה היגיון.

נ.ב. : כן היגיוני לי למשל שמנוע עם השנים, אטימות שונות בחלקיו מתרופפות ואז ליכלוך בשמן יכול לסתום ולאטום כל מיני דליפות שניקוי אגרסיבי יפתח אותן מחדש, כאן יש היגיון שנהיר לי.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם (נערך)
נחליף אותו כל טיפול הוא זול

(חשוב לציין שאני נגד שימוש במסננים זולים שיש בהם פחות נייר סינון, אני מעלה את האפשרות הזו מכיוון שהטיעון של מסנן משומש/סתום יותר טוב מחדש לא מובן לי)

אני רואה שזה מעניין אתכם ואני שמח ואנסה לפשט כמה שיותר. מסנן חליפי זול בעל שטח סינון קטן, מלכתחילה לא יעיל ביעילות ההתחלתית כמו מסנן מקורי חדש או חליפי מבית יצרן איכותי. גם אם תחליף מסנן מקורי כל שנה עדיין תפגע פחות במנוע מאשר תשים מסנן חליפי ותחליף כל שנתיים. אם תשים מסנן אוויר חליפי זול כל שנה גם תפגע במנוע בגלל תדירות החלפה גבוהה, וגם בגלל שהיעילות ההתחלתית של החליפי לרוב תהיה מאוד נמוכה (יכול להגיע למאות אחוזים הפרש), גם היעילות הסופית שלו ממש נמוכה = מזהם לאורך כל חייו הרבה יותר את פנים המנוע מאשר מסנן מקורי. יש מסננים חליפיים שהיעילות הסופית שלהם לא מגיעה ליעילות ההתחלתית של מסננים מקוריים (אני מדבר על השוואה של מסנן לאותו רכב אחד לאחד לשם ההסבר. זה נכון גם באופן כללי.

לכן בחליפי עם פחות שטח סינון מקבלים גם חרא סינון, גם חראה אטימה, גם חוסר עמידות לויברציות, גם שטח אטימה נחות עם חומרים נחותים וגם חיים קצרים יותר.

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם
@יאני, תרשה לי להקשות עם מספר שאלות.

שאלה 1 - רכב כלשהו, שתדירות החלפת המסנן היא כל 45K ק"מ או שלוש שנים ותדירות הטיפולים היא שנה או 15K ק"מ.

טענתך היא שאין מה להחליף מוקדם יותר כי בכללי זה יפגע במנוע בטווח הרחוק.

מתי ובאיזה תנאים של שימוש ברכב כן היית ממליץ שהחליפו את המסנן בתדירות גבוהה יותר ובאיזה תדירות למשל? - לרוב היצרן מפרט את התנאים (נסיעות עירוניות ועמידה ממושכת בסרק, דרכי אפר או שטח, תנאי אקלים של אבק וסופות חול וכדומה)

שאלה 2 - מה עדיף, מסנן יבש או מסנן ויסקוזה (משומן)? - אם הOEM תכנן את מערכת היניקה ואת המנוע לעבוד עם מסנן יבש - אז זו התשובה. מסננים משומנים יכולים לעשות נזק לרכיבים אחרים כמו MAF ולרוב השימון מתבצע בצורה לא אחידה מה שגורם לבעיות בהגעה ליעילות. יש מסננים יבשים שמתיזים עליהם בפיזור מבוקר שמן מיוחד והם נמכרים באפטרמרקט אך הדיזות הן מיוחדות עם פיזור מיוחד והמינון קבוע ונבדק במעבדה למקסימום ביצועים והמדיה היא מדיה שמונעת מעבר שמן לצד הנקי.

שאלה 3- האם מומלץ לבצע ניקוי למסנן האוויר במועדי טיפול שלא נדרש לבצע החלפה?

לרוב זה מיותר, אפשר לטפוח קלות על משטח לא קשה או חד בצד המלוכלך להוציא עלים או לכלוך גס. אסור לנקות עם לחץ אוויר.

היי עניית על התשובת ליד כל שאלה מקווה שזה מספיק :)

הזול עולה ביוקר

פורסם
קראתי את כל השרשור והסתקרנתי.

יאני, אולי תוכל להסביר בבקשה, אם מסנן מקורי במחצית חייו מסנן טוב יותר ממסנן חדש, למה כבר מלכתחילה לא לייצר אותו חצי סתום? - מכיוון שהיצרן מכוון למינימום החלפות ומקסימום שרידות. אם היצרן קבע את האינטרוול ואת יעילות הסינון, הלחץ והספיקה של מערכת היניקה וכמות האבק שהמסנן אמור לתפוס, אין טעם לייצר מסנן סתום פשוט צריך לייצר מסנן שמסנן עד רמת מיקרון נמוכה יותר ולרוב אין בזה טעם, זה מייקר את המסננים ומייקר את total cost of ownership וזה מדד שהיצרני רכב עוקבים אחריו באדיקות ולא תמיד מהסיבות הנכונות. במקרה של סינון אוויר - אין קונספירציות.

אני עובד במעבדה מתחום הביולוגיה ואנחנו משתמשים בפילטרים כל הזמן. ממה שאני יודע, ככל שהפילטר נסתם הלחץ עולה ואם נמשיך הוא גם יקרע את הפילטר. - אמת, לכן עיתוי ההחלפה נקבע על ידי הגעה ללחץ דיפרנציאלי מקסימאלי שהיצרן תכנן למערכת ניהול המנוע כדי לקבל תצרוכת דלק מיטבית וזיהום נמוך ככל הניתן.

כל פילטר מתוכנן להעביר חלקיקים בגודל מסויים ולמנוע מאחרים לעבור. אם פילטר בתחילת חייו מונע מחלקיקים בגודל X מיקרון לעבור הוא יעשה זאת גם במחצית חייו,

מאיפה נובע השיפור?

ההנחה הזו שגויה, היא סותרת את עקרון הסינון בשיטת ה interception אך לא רק.

יש גדלי פורות מקסימאליים מינימליים וממוצעים ויש גם חריגים בכל נייר סינון. נייר הסינון הוא לא סתם נייר. יש לו מבנה מהונדס תלת מימדי ובניירות הסינתטיים שלא עשויים מצלולוזה זה אפילו מדויק יותר ומדהים מבחינה הנדסית, באמת פלא. בהתחלה פורות הקטנות יסגרו ראשונות (המסנן יהיה פחות יעיל בטווח מיקרונים מסוים עד שזה יקרה ולאחר מכן יהיה מאוד יעיל שם עד 100% ואז הלאה במעלה גדלי הפורות עד שכל המסנן נסתם. חלק מזה קורה במקביל, מכיוון שבשטח לא ניתן לשלוט בגודל החלקיקים אם תסע בסופת חול בסגנון מדבר שכוח אל המסנן שלך ייסתם תוך כמה שעות)

אנייודע שנמאס לך, ואני ממש אשמח ללמוד, בטח ממישהו שבא מהתחום, כי אני לא מוצא בזה היגיון.

לא נמאס לי בכלל לחלוק ידע, בתנאי שיש נכונות להקשיב וללמוד

נ.ב. : כן היגיוני לי למשל שמנוע עם השנים, אטימות שונות בחלקיו מתרופפות ואז ליכלוך בשמן יכול לסתום ולאטום כל מיני דליפות שניקוי אגרסיבי יפתח אותן מחדש, כאן יש היגיון שנהיר לי.

אין לזה קשר לסינון אוויר

עניתי ליד כל פסקה, מקוה שזה ברור. :)

הזול עולה ביוקר

פורסם
אם התיאוריה הזו נכונה לגבי מסנן אוויר אז היא צריכה להתאים גם למסנן שמן או כל מסנן אחר.

הרשה לי לתקן את האמרה - לא תיאוריה, אלא עקרון פעולה כללי של מסנן אוויר, נוזלים וכדומה בשיטת interception.

חד משמעית נכון, עם זאת עקרונות סינון נוזלים ואוויר שונה בתכלית וההבדלים הם לא משמעותיים כמו בסינון אוויר. כדאי ואף מומלץ להחליף מסנן שמן ושמן כמה שיותר, להיפך ממסנני אוויר. כפי שרשמתי, מסנן ברמה טובה והחלפה תדירה עדיפה על מסנן לא איכותי והחלפה פחות תכופה או מסנן לא איכותי והחלפה תדירה יתר על המידה. ובכלל אין סיכוי ממשי לפגוע משמעותית במנוע כשמקפידים על תחזוקה טובה בחלקים איכותיים. ההסבר שלי בא ללמד עקרון ולהבין קצת יותר את המדע מאחורי הדבר הפשוט לכאורה שנקרא סינון, חלילה לא להפחיד אנשים מלהחליף מסנני אוויר - זה רחוק ממה שאני מנסה לתאר כאן. הלוואי וכולם ממחר תחליפו מסנני אוויר לאיכותיים ותקצרו מרווחי טיפול ברכבכם - למען הרכב זה יהיה הרבה יותר טוב.

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...