Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

בן 23 גר במרכז

לאחרונה אני מתעניין ברכישת רכב חדש-2019. בראשית הייתי מאוד נעול על האיביזהfr (מחירון 111,000) אבל התחלתי לברר גם על הלאון 1.5 fr (מחירון 148,000)

אני מאוד רוצה לא להתפשר, להציב לעצמי סטדרט גבוהה ולנסוע ברכב חדש.

אני פשוט מאוד מבולבל מכל השיטות רכישה ומימון שיש קיום ולא יודע במה לבחור ואשמח לעצות ממי שמבין עניין.

האם לקנות מהחברה או לפנו לחברות חיצוניות כמו קפיטל מוטורס לדוגמא...

קצת רקע כלכלי , כרגע מכניס 12,000 נטו בחודש ולאחר הוצאות וחיסכון של כ3000 ש"ח בחודש אני נשאר עם 4000 ש"ח שאותם הקצבתי לרכישת רכב חדש.

יש לי כסף פנוי אך אותו אני משקיע, אז רכישה בתנאי מימון כן מתאימה לי. מקדמה קטנה של כ10% מסכום הרכב כן יכולה לבוא בחשבון.

בנוסף שיטה זאת מתאימה לי כי בתום ה5 שנים שבהם אני יכול לחלק את התשלומים מחכה לי סכום כספי שיכול לכסות את שארית ההלוואה.

על איזה אחוז בלון כדי ללכת? מאיפה לקחת הלוואה?

כאמור ההפרש בין הרכבים הוא לא עצום אך גם לא קטן, אשמח גם לדעות מקצועיות על הרכבים עצמם ( איביזה מנוע קטן קצת מבאס)

אני באמת באמת אשמח לקבל חוות דעת מקצועיות גם מבחינת הרכבים וגם מבחינה כלכלית אבל בבקשה לא הטפות מוסר,

אני יודע שאני צעיר, אני יודע שאני עדיין (עדיין) לא מרוויח 30 אלף שח נטו ושאין לי דירה משלי ללא משכנתא, אני יודע שעוד לא התחתנתי וכו' :-o

נ.ב- שכר הנטו ככל הנראה יעלה ל15,000 נטו בחודשיים הקרובים מה שיעלה את סכום החיסכון וסכום הכסף הפנוי. אבל בכל מקרה הלכתי על הנתון הנמוך :)

תודה מראש לכל העונים ! :wink:

פורסם

לדעתי פחות כדאי מימון סטייל קפיטל ודומיהן. הייתי הולך על 50 אלף שאתה שם והשאר הלוואה מה גם שהריבית מאוד נמוכה.

לגבי איביזה או לאון- אני הלכתי לפני כמעט שנתיים באפריל על איביזה fr והיום בדיעבד אני מצטער שלא הלכתי על הלאון בגלל אבזור וכח ועוד כמה דברים. מסקנה - הייתי הולך על הלאון אבל קח בחשבון שהמחיר שלה עלה והפך קצת ללא כדאית בקטגוריה מה גם שהורידו אבזור כמו כסאות אלקנטרה.

פורסם
לא הטפות מוסר

ככה, על ההתחלה, הרסת את כל הכיף? פייר, התאכזבתי.

סתם, מנסה לענות ברצינות.

אני מאוד רוצה לא להתפשר, להציב לעצמי סטדרט גבוהה ולנסוע ברכב חדש.

אולי זה רק אני, אבל מה הקשר בין סטנדרט גבוה לסופר מיני עממית?

בשיא הרצינות, ב-150,000 אתה יכול לקנות רכבים בני שנה-שלוש שכל קשר בינם לבין איביזה מקרי בהחלט, כמו קדילק ATS, ג'ולייטה תלתן, וולוו V40/S60, פיג'ו 308GTI ואפילו... יגואר XE.

לגבי מימון אני פחות יודע, אבל להערכתי, ככל שתקדים לשלם כך תשלם פחות ריבית (גם כי יהיה לך סכום נמוך יותר בהמשך לשלם עליו ריבית, וגם כי הסיכון בעסקה יהיה נמוך יותר, מנקודת מבטו של הגוף המממן), כלומר - שים מקדמה כמה שיותר גבוהה, תשלום חודשי כמה שיותר גבוה, ובלון כמה שיותר נמוך.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

-pooh-bear

כשכתבתי סטנדרט גבוה התכוונתי לרכב חדש

מהניילון, שאף אחד לא נסע בו, שום תקלות קודמות, 0 קמ, אף אחד לא הפליץ בו סליחה על הביטוי ;)

זאת אוירה שונה לגמרי אני בטוח שיש שיסכימו איתי.

אני מכיר רק חלק מהדגמים שרשמת אני בטוח שהם כולם מעולים אבל גם בטוח שביטוח, טיפולים, וצריכת דלק יהיו גם בהתאם בדגמים היוקרתיים הללו( 308 gti, volvo וכו׳)

אז אוקיי הבנתי טיפ ראשון זה לנסות להקטין כמה שיותר את הבלון ע״י הגדלת המקדמה ותשלום חודשי גבוה יותר.

אז הלאון פחות כדאית היום? אני יודע שהיא חזקה משמעותית מהאיביזה וגם דיי חסכונית.

בנוסף יש לה שוק דיי טוב והיא שומרת על הערך שלה, למקרה של מכירה בעתיד והכול.

יש אולי עוד אופציות להציע? שיתאימו לז׳אנר הזה, רכב צעיר, חזק, ובטווח מחירים הזה...

פורסם

כשתכנס למוסך מורשה של צ׳מפיון לטיפול ראשון ותוציא אלפיה על פילטר ושמן אתה תבין שאין הבדל במחיר הטיפולים בין וולוו לסיאט.

אם היו לי 150000 אני הייתי הולך על האופציה השניה שהציעו לך, וולוו v40 החדשה או 308 gti משומשות , רכב כזה בן שנתיים לדעתי נותן תמורה פי כמה מאשר סיאט . אני לא יודע כמה שנות אחריות מקבלים מיבואן וולוו אבל פיגו תשאיר לך עוד שנה של שקט מבחינת תקלות והפתעות לא צפויות אם תקנה רכב בן שנתיים.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

לגבי מימון, הכי בטוח לקחת הלוואה יועדית לרכב מבנק. לצ'מפיון יש תוכניות מימון לרכב כמעט עם כל הבנקים עם אחוזים מאוד נמוכים ונותנים את זה כמעט לכולם. אני בתוכנית כזאת משלם עכשיו 1.75% בשנה. לעומת חברות מימון למיניהם שמציעים "תוכניות משתלמות במיוחד" אבל אם לפרק את זה לגומרים יתגלה שזאת פשוט הלוואה בריבית גבוהה 7-10% עם חוזה מפוקפק.

לגבי הרכב. הלאון 1.5 FR רכב לא משתלם, המחיר עלה. לפני כשנה במחיר דומה היו מוכרים את ה1.8 FR שמבחינת ביצועים כמו ה2.0 FR של עכשיו, וה 1.4 FR עלה באיזור ה132 אלף. חשוב לבדוק לפני זה לגבי ביטוחים, לא כל חברת ביטוח מבטחת לאון FR כי זה "רכב ספורט" :? .

מצד שני איביזה זה רכב קטן עם מנוע ליטר, אגזוזים מזוייפים רק מוסיפים לו לוק של רכב צעצוע.

מציע לך לבדוק ביד שניה, יש רכבים חדשים לחלוטין שקנו צעירים שלא מצליחים לשלם את ההלוואה. חפש כזה רכב בן שנה או פחות, אתה קונה אותו בעשרות אלפים פחות מרכב חדש, יש לך עוד שנתיים אחריות, סע עליו שנתיים ואז תמכור.

פורסם

לא חראם 150 אלף על איביזה ? זה לא איזה מתת אל, מצטרף לפו בר ומביא חתיכת כלי אמיתי בסכום הזה, מה גם שהערך יורד בארגזים בשנים הראשונות, כסף שמתעופף לו ברוח...

איביזה זה אכן צעצוע של רכב ועוד עם היעני דאבל אגזוז (המושפל חבוי מאחור) הזה נראה כמו התאמצות להיות רובוטריק.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

+1^

לא הייתי משקיע סכום כזה על האיביזה/לאון.

יש רכבים מעניינים הרבה יותר כמו שפירטו לך, אם תמצא רכב יד שניה שנמצא על הכביש באזור השנה + שנשמר בצורה סבירה לא תרגיש הבדל גדול בינו לבין חדש.

פורסם

קיבלתי את עצתכם אבדוק על דגמים בני שנה שנתיים.

ובכל זאת אם אני ממש מתעקש להוריד את הניילונים מהרכב...

קיבלתי הצעה מפניקס מוטורס( חברה מוכרת בתחום הליסינג) מכיר כמה אנשים שחזרו לעסקה שנייה.

ההצעה על הלאון מנוע 1.5 fr ב150000 כולל הכול וכולל צבע.

העסקה היא עסקת מימון אבל לא הלוואת בלון,

תשלום חודשי של כ1830 ש״ח בחודש ולאחר שלוש שנים אני רשאי למכור להם חזרה את הרכב ולקבל מחיר מחירון( בתנאי שעמדתי בקילומטרז׳ והכול כמובן) ואז לצאת לעסקה חדשה או גמר חוב.

מה אתם חושבים על העסקה? אני מקבל מלא המלצות על הסוג ליסינג הזה( עסקה אמריקאית) ככה רוב הרכישות בארהב מתבצעות.

בעצם להחזיק את הרכב לשלוש שנים וזהו.

פורסם

אתה רוצה להגיד שאתה משלם 1830 שקל בחודש, לאחר תקופה של 3 שנים הסכום ששילמת הרבה יותר ממה שהרכב איבד במחירון,

אז אתה מחזיר להם את הרכב ובאותו רגע הם חייבים לך את ההפרש?

ובפועל מה שהם עושים הם נותנים לך הלוואה בחינם ואז גם קונים ממך את הרכב במחיר מחירון(שזה סוג של הפסד) לאחר 3 שנים בלי להרוויח שקל?

אני חושב שלא הבנת את התנאים, אתה תשלם 1830 שקל בחודש ולאחר 3 שנים אתה מחזיר להם את הרכב שזה אומר שבערך נשאר לשלם עליו 84 אלף שקל.

בשוק החופשי הרכב הזה יעלה סביב ה100 אלף שקל, מה שאומר שהספדת 16 אלף שקל על המימון, שזה בערך 10% מעלות הרכב.

אם כך אז זאת עסקה לא רעה מדי, אבל אני לא מבין למה להסתכן כל כך? אתה אומר שאתה משקיע את הכסף, ואתה לא מבין שאתה מכניס פה סיכון שהחברה הזאת תפשוט רגל, או תמרח אותך, או כל דבר אחר שאין בעסקה רגילה?

אתה פשוט הולך לסוכנות, קונה רכב עם מימון מהבנק, לאחר 3 שנים, חוזר לסוכנות והם קונים ממך את הרכב במחירון או מחירון -5% (תלוי לאיפה תלך), וקונה רכב אחר.

רק שבמקרה כזה אין שום סיכון ואין חברה פרטית שיכולה לסבן אותך.

אני לא מבין מה היתרון בעסקה שהציעו לך.

פורסם

לעניין הדגמים, איביזה היא סופר מיני טובה, מרווחת וחסכונית. ה-FR היא לא גרסה ספורטיבית אלא רמת אבזור עם כמה עיטורים ותוספות, מכאן ועד צעצוע הדרך רחוקה. אם אהבת את האיביזה נסה את הארונה, דיי דומה מכל הבחינות רק מרווחת קצת יותר ועם תנוחת ישיבה גבוהה.

הלאון FR קצת יקרה מדי לדעתי. ה-1.5 סטייל מציעה תמורה מצויינת למחיר ומאובזרת היטב. שים לב שנוספה אפשרות לרכוש את הרכב עם מערכת אקטיבית לתיקון סטייה מנתיב הנסיעה במקום מובילאיי בהתקנה מקומית.

לגבי עלויות אחזקה, צר לי אבל כנראה שנזרקו כאן מחירים על ידי אנשים שלא ביקרו במוסך עם סיאט בשנים האחרונות. מעבר לכך גם לפני טיפול עושים השוואת מחירים, תתפלא איזה הבדלים קיימים בין המוסכים וכמה ניתן לחסוך.

רכב יוקרה משומש יהיה יקר יותר לאחזקה עם מחירי ביטוח גבוהים, אגרת רישוי יקרה יותר ולרוב גם מחירי צמיגים יקרים.

• תוכן חדש...