Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה נירו פלאג אין בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לxc90 יש בטרייה באותו גודל כמו הנירו בערך, 9.2 לעומת 8.9

בהתחשב בזה שליונדאי יש את ההנעה החשמלית הכי חסכונית בשוק, הנירו יכול בקלות לנסוע פי 2 מxc90 על חשמל

פורסם (נערך)
בן אדם שמחפש חסכון כלכלי לא יקנה רכב ב155 אלף שקל

נפתלי בשרשור מקביל כתב משפט שאהבתי: ״טוב לחיות ולמות בור- אין דאגות״.

אני לא מייחס את המשפט אליך חס ושלום אלא לאותם אנשים שמחפשים חסכון אבל באופן אוטומטי לא יחשבו אפילו לרכוש קיה נירו פלאג אין ב- 155 אלף ₪....

אורי ואבי הם שני אחים, שניהם טיפוסים עירוניים, עובדים בחיפה בה הם גרים ולא אוהבים לטייל למרחקים ארוכים, למעשה הם לא עוברים את ה- 40 ק״מ ליום. שניהם נוסעים נסועה ממוצעת של 15 אלף ק״מ לשנה ושניהם מחפשים חסכון כלכלי ברכישת רכב. כל אחד מהם חסך בתוכנית חסכון 70 אלף ₪ לצורך רכישת רכב.

אורי החליט שהוא יחסוך כסף ברכישת רכב על ידי רכישה של קיה נירו פלאג אין שעולה 155 אלף ₪.

אבי אמר לו: אתה השתגעת? איך בדיוק תחסוך כסף ברכישת רכב במחיר משוגע כזה ובכלל יש לך חסכון של 70 אלף ₪ בלבד?״

אורי אמר לו תקשיב להסבר שלי:

בנירו פלאג אין אפשר לנסוע על חשמל בלבד מבלי לצרוך בנזין, למעשה באופי הנסיעה שלנו, מדובר ברכב חשמלי מלא לכל דבר ועניין.

עלות חשמל לק״מ נסיעה בנירו פלאג אין היא בסה״כ 12 אגורות לק״מ (וזה עוד בחישוב שמרני לפי 40 ק״מ טווח נסיעה חשמלי מקסימלי). דהיינו עלות חשמל ל- 15 אלף ק״מ היא 1,800 ₪ לשנה (0.12 כפול 15 אלף ק״מ).

אני מתכוון להחזיק את הרכב למשך 5 שנים, עלות החשמל הכוללת תהיה 9,000 ₪.

ירידת ערך לאחר 5 שנים ברכב שומר ערך כמו הנירו היא כ- 45 אחוז, דהיינו הפסד של 70 אלף ₪.

מאחר ויש לי רק 70 אלף ₪ חסכונות אקח הלוואה בסך של 85 אלף ₪ לחמש שנים בריבית של פריים פלוס חצי, כמו שנהוג לתת להלוואות לרכישת רכב (דהיינו ריבית של 2.1 אחוז לשנה) כדי לרכוש את הנירו במחיר של 155 אלף ₪. סכום הריבית הכולל שאשלם לאחר 5 שנים יהיה בסך של 9,000 ₪.

בשורה התחתונה סה״כ עלויות הנירו פלאג אין, דהיינו חשמל, ירידת ערך ועלויות ריבית בחמש שנים, יהיו בסך של 88 אלף ₪. (אם גם ניקח בחשבון שעל הנירו הרגיל יש הנחה של 6,000 ₪ במסגרת מבצע שמתקיים כל 3 חודשים בערך, ניתן להניח שהנחה דומה לפחות תהיה גם על הנירו פלאג אין ואז העלות הכוללת הנ״ל תפחת לסך של 82 אלף ₪).

אבי: מה זה השטויות האלו? אני ארכוש רכב משפחתי משומש, 5 שנים על הכביש במצב טוב, במחיר של 70 אלף ₪, בלי הלוואות, בלי הטענות חשמל ובלי בטיח ואחסוך הרבה יותר כסף ממך.

צריכת הדלק בנסיעות עירוניות תהיה כ- 8.5 ק״מ לליטר (בוודאי בחיפה).

עלות הדלק ל- 15 אלף ק״מ תהיה בסך של 11,435 ₪ לשנה (1764 ליטר לפי עלות לליטר של 6.48 ₪) ובחמש שנים העלות הכוללת תהיה בסך של 57 אלף ₪.

ירידת ערך צפויה תהיה רק של 40 אחוז בתקופה הנ״ל כי מדובר ברכב משומש, דהיינו סך של 28 אלף ₪.

סה״כ עלויות הרכב, דהיינו ירידת ערך ועלויות דלק יהיו בסך של 85 אלף ₪.

אבי לאורי: איך זה יכול להיות שאתה רכשת נירו פלאג אין, רכב חדיש, עם כל אביזרי הבטיחות והנוחות החדשים, עם אחריות לחמש שנים במחיר של 155 אלף ₪, ואני רכשתי רכב משומש, חסר באביזרי בטיחות ונוחות וללא אחריות וגם הצבע שרוט במחיר של 70 אלף ₪, פחות ממחצית המחיר של הנירו פלאג אין והעלויות הכוללות של שנינו הן זהות?

אורי: זה כי אתה בור ולא טרחת לחשוב לעומק על הדברים, לך תקרא איזה ספר עד הבוקר, תשכיל קצת -:)

אבי: אההה אורי שכחת שעלויות הביטוח של הנירו פלאג אין יהיו גבוהות יותר.

אורי: ומה עם עלוית התיקונים ברכב המשומש שלך בחמש שנות שימוש עד שהוא יגיע כבר לגיל 10?

אבי: טוב מחר בבוקר אני מוכר את הרכב שלי ורוכש נירו פלאג אין.

אורי: שיבואן קיה לא יתחיל לשמוח, יש מספיק בורים...

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

כמה חידודים למה שכתבתי:

הריבית על ההלוואה שאורי לקח בסך של 9,000 ₪ היא להלוואת בלון (מחזירים את הקרן והריבית בסוף התקופה). בהלוואה רגילה עם החזרים חודשיים, הריבית הכוללת לאחר 5 שנים תהיה נמוכה יותר, בסך של 4,640 ₪ בלבד (החזרים חודשיים בסך של 1,494 ₪).

לצורך הדוגמה נעגל לסך של 5,000 ₪ את תשלומי הריבית (במקום סך של 9,000 ₪ בהלוואות בלון), כלומר העלות הכוללת של הנירו פלאג אין לחמש שנים תפחת בסך של 4,000 ₪, לסך של 84 אלף ₪ (או סך של 78 אלף ₪ אם הפלאג נרכש בהנחה של 6,000 ₪).

מצד שני אם ניקח בחשבון חישוב פחות שמרני של ירידת ערך והנירו פלאג אין תפסיד בירידת ערך לאחר 5 שנים, 50 אחוז (ואפילו נשאיר את ירידת הערך של הרכב המשומש שרכש אבי רק על 40 אחוז לאחר 5 שנים), זה אומר ירידת ערך של כ- 7,500 ₪ נוספים לאחר 5 שנים על המירו פלאג אין. ירידת הערך תעלה לסך של 91,500 ₪ (או 85,500 ₪ אם הפלאג אין נרכש בהנחה הנ״ל).

לגבי השימוש בחשמל או בדלק בנירו פלאג אין-

15 אלף ק״מ בשנה חלקי 365 ימים בשנה מביא לתוצאה של 41.1 ק״מ ליום ולא 40 ק״מ ליום, הנירו כנראה תעמוד בעוד 1.1 ק״מ ליום :-)

אבל מה שזה אומר שמי שנוסע יותר מ- 15 אלף ק״מ בשנה ומטעין את הרכב פעם ביום, בהכרח יצטרך להשתמש בבנזין.

כמו כן אם הנסיעה היא לא עקבית ושיוויונית במרחק של כ- 40 ק״מ ליום, כל יום, זה בהכרח אומר שיהיה שימוש גם בדלק, מאחר ובחלק מהימים נוסעים פחות מ- 40 ק״מ ליום ובחלק מהימים נוסעים יותר מ- 40 ק״מ ליום (מעבר לטווח הריאלי החשמלי המקסימלי של הטענה אחת מלאה). בימים אלו יהיה בהכרח שימוש בבנזין (אלא אם כן לא מדובר בנסיעה אחת רציפה, אלא ביותר מנסיעה אחת ביום כאשר ניתן גם לבצע יותר מהטענה אחת ביום).

אבל בטווח של 15 אלף ק״מ בשנה, החישוב לא אמור להשתנות במידה מהותית מאחר והנסיעות על הבנזין יהיו גם חסכוניות מאחר ומדובר בצריכת דלק של רכב היברידי וטווחי הנסיעה על דלק יהיו קצרים יחסית ברמה השנתית (אלא אם כן מדובר באדם שמעמיד את הרכב כל השבוע ונוסע יום אחד בשבוע 300 ק״מ ברציפות... ואז רכב פלאג אין פחות תורם לו).

בגדול העלויות של הרכבים של אורי ואבי שציינתי עדיין יהיו דומות לאחר 5 שנים.

עריכה אחרונה על ידי green

פורסם (נערך)

מה אם אבי טיפה פחות בור ורכש הברידית בת 5? עם צריכת דלק של 20 ק"מ לליטר בעיר ואז עלות הדלק היא 33 אלף פחות (24300 ש"ח) לפי הדוגמה שלך. באסה ליבואן קיה במקרה כזה.. ועלות הרכישה יכולה להיות גם 50 אלף, אם זה מליסינג. אז עוד יותר חסכון לאבי.

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם

הלכנו לישון עם אבי בור ועם הארץ וקמנו עם אבי מתוחכם -:)

ברור שאתה צודק, אני נתתי דוגמה של אבי העמך שרוכש מאזדה 3, טויוטה קורולה, יונדאי i35 וכיוצ״ב משומשים כדי לחסוך כסף, כאמור נוסע בסביבה עירונית, אבל לא יעיז לחשוב על רכב כמו הקיה נירו פלאג אין חדש, מתוך מחשבה מובנית שזה יבזבז לו הרבה יותר כסף.

הוא גם לא חושב לרכוש רכב היברידי משומש, שיחסוך לו עוד יותר כסף מאחר ומי צריך רכב היברידי בנסיעה של 15 אלף ק״מ...

פורסם

החישוב של אבי אופטימי. המספרים שאבי חושב שנכונים יכולים להשתנות מהותית בהתאם לנסיבות.

על אותו מטבע, אם אבי, שצריך רכב משפחתי ובגלל זה בדק כדאיות קיה נירו, ייקח סיטרואן C אליזה, בת 5 שמורה ב20 אלף שקל.

שבעוד 5 שנים תמכר בעשירייה או קרוב לזה כרכב נוסע עם קילומטראג' נמוך. ירידת הערך שלו תיהיה 10 אלף שקל.

צריכת הדלק, שנגיד תיהיה גבוה מאוד, תעמוד על 1:10 משמע 1,000 ליטר בנזין בשנה. כפול 5 שנים כפול 6.5 שקל לליטר. 32 וחצי אלף שקל.

ביטוח הוא עושה רק ג' כי רכב של 20 אלף שקל. שילם 2000 שקל בשנה ביטוח כי הוא "מממן סוכן". עוד 10 בשנה.

לסיכום:

אבי הוציא במשך 5 שנים, 52.5 אלף שקל על רכב משפחתי שיסע קצת ורק בעיר.

אח של אבי חשב שהוא חכם. קנה קיה נירו שנוסעת רק על חשמל.

איך אמרת , 1,800 לשנה רק על חשמל (9000 שקל), ועוד 4000 לשנה ביטוח עם מקיף (כי אח של אבי יודע להתמקח והוא לא "מממן סוכן") שזה יוצא 20,000 שקל. וירידת ערך איך לא, הבונבון, איך אמרנו 50 אחוז לא ? עוד 75,000 שקל במהלך ה5 שנים. אה אח שלו צריך מימון לקנות רכב ב155 אלף שקל לא ? יש לו ריבית טובה, כמה טובה , פריים פלוס חצי + יש לו דיבור עם בנק ישראל שהריבית לא תעלה ב5 שנים הקרובות. אז משלם "רק" 9,000 שקל.

לסיכום:

אח של אבי הוציא במשך 5 שנים, 113.5 אלף שקל על רכב משפחתי שיסע קצת ורק בעיר.

אח של אבי, חייב לטפל במורשה ב5 שנים הקרובות. כי הוא רוצה את האחריות.

אח של אבי, תלוי בריבית בנק ישראל. אם היא עולה, גם ההחזרים שלו עולים. כמה עולים ? כמה שיחליטו עולים.

אח של אבי, צריך בסוף תקופה למכור את הרכב. אם יש מכה או שריטה שהוא מגלה כשהוא מגיע לחנייה, או חלילה תאונה, הוא סופג את זה במכירה.

אח של אבי, צריך לעקוב אחרי השוק, כי אם מחר יוצא דגם חדש אח של אבי סופג את ירידת הערך.

אני כבר לא מדבר על זה שאח של אבי לא יכול סתם "למכור" את הרכב אם מחר יש קרייסיס והוא צריך לממש את הרכב. כי יש שעבוד ויש הלוואה לכסות.

לאבי לעומת זאת, יכולות להיות תקלות בסיטרואן שלו כי היא בת 5 כבר. ותיהיה בת 10 כשיסיים איתה.

אבי לא תלוי בריבית, אבי לא תלוי בתנאי השוק, לאבי לא אכפת אם יהיה שריטה ברכב בן 10. אבי לא חייב שקל לאף אחד.

אז נכון, מי ששוקל קיה נירו ב155 אלף שקל, לא ישקול C אליזה בת 5. זה רק בא להראות שהחישוב הוא גמיש מאוד ותלוי בנסיבות.

לא קר ומנוגד כמו שאבי חשב שהוא.

פורסם

אני בעד השינוי הטכנולוגי של הרכבים החשמלים, אבל אני נגד כל הניסיון לשלב בין 2 בין חשמלי למנוע בעירה, כי צריך לתחזק 2 מערכות על רכב אחד.

אילו קיה נירו על הנייר מושלם מבחינת תצורכת דלק, והמנוע לא הונע אפילו שניה, בכל זאת צריך להחליף שמן ופילטר כל שנה.

השאלה הגדולה היא האחריות של אינוורטר ברכב הזה. אמנם ידוע לי שאינוורטרים בהספקים גבוהים אמינים, השאלה אם מה קורה אם הלקוח נפל על כרטיס לימון? האם ישופץ או יוחלף בחדש (ב-5 שנות האחריות)?

פורסם

יוחלף בחלק משופץ סביר להניח

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
החישוב של אבי אופטימי. המספרים שאבי חושב שנכונים יכולים להשתנות מהותית בהתאם לנסיבות.

על אותו מטבע, אם אבי, שצריך רכב משפחתי ובגלל זה בדק כדאיות קיה נירו, ייקח סיטרואן C אליזה, בת 5 שמורה ב20 אלף שקל.

שבעוד 5 שנים תמכר בעשירייה או קרוב לזה כרכב נוסע עם קילומטראג' נמוך. ירידת הערך שלו תיהיה 10 אלף שקל.

צריכת הדלק, שנגיד תיהיה גבוה מאוד, תעמוד על 1:10 משמע 1,000 ליטר בנזין בשנה. כפול 5 שנים כפול 6.5 שקל לליטר. 32 וחצי אלף שקל.

ביטוח הוא עושה רק ג' כי רכב של 20 אלף שקל. שילם 2000 שקל בשנה ביטוח כי הוא "מממן סוכן". עוד 10 בשנה.

לסיכום:

אבי הוציא במשך 5 שנים, 52.5 אלף שקל על רכב משפחתי שיסע קצת ורק בעיר.

אח של אבי חשב שהוא חכם. קנה קיה נירו שנוסעת רק על חשמל.

איך אמרת , 1,800 לשנה רק על חשמל (9000 שקל), ועוד 4000 לשנה ביטוח עם מקיף (כי אח של אבי יודע להתמקח והוא לא "מממן סוכן") שזה יוצא 20,000 שקל. וירידת ערך איך לא, הבונבון, איך אמרנו 50 אחוז לא ? עוד 75,000 שקל במהלך ה5 שנים. אה אח שלו צריך מימון לקנות רכב ב155 אלף שקל לא ? יש לו ריבית טובה, כמה טובה , פריים פלוס חצי + יש לו דיבור עם בנק ישראל שהריבית לא תעלה ב5 שנים הקרובות. אז משלם "רק" 9,000 שקל.

לסיכום:

אח של אבי הוציא במשך 5 שנים, 113.5 אלף שקל על רכב משפחתי שיסע קצת ורק בעיר.

אח של אבי, חייב לטפל במורשה ב5 שנים הקרובות. כי הוא רוצה את האחריות.

אח של אבי, תלוי בריבית בנק ישראל. אם היא עולה, גם ההחזרים שלו עולים. כמה עולים ? כמה שיחליטו עולים.

אח של אבי, צריך בסוף תקופה למכור את הרכב. אם יש מכה או שריטה שהוא מגלה כשהוא מגיע לחנייה, או חלילה תאונה, הוא סופג את זה במכירה.

אח של אבי, צריך לעקוב אחרי השוק, כי אם מחר יוצא דגם חדש אח של אבי סופג את ירידת הערך.

אני כבר לא מדבר על זה שאח של אבי לא יכול סתם "למכור" את הרכב אם מחר יש קרייסיס והוא צריך לממש את הרכב. כי יש שעבוד ויש הלוואה לכסות.

לאבי לעומת זאת, יכולות להיות תקלות בסיטרואן שלו כי היא בת 5 כבר. ותיהיה בת 10 כשיסיים איתה.

אבי לא תלוי בריבית, אבי לא תלוי בתנאי השוק, לאבי לא אכפת אם יהיה שריטה ברכב בן 10. אבי לא חייב שקל לאף אחד.

אז נכון, מי ששוקל קיה נירו ב155 אלף שקל, לא ישקול C אליזה בת 5. זה רק בא להראות שהחישוב הוא גמיש מאוד ותלוי בנסיבות.

לא קר ומנוגד כמו שאבי חשב שהוא.

נלך עם החישוב שלך:

נתחיל מזה שיש לך טעות בנושא הדלק - ולכן ה-C אליזה תעלה עוד 16,250 לפי החישוב שלך.

נמשיך בזה שאין סיכוי שרכב שאיבד 80% מערכו בחמש שנים יאבד רק 50% בחמש השנים הבאות. מרבית הסיכויים שלא תוכל כלל למכור אותו, וברכב של 20,000 קיים סיכוי סביר שבחמש השנים הבאות תהיה תקלה שעלות תיקונה גבוהה מעלות, כך שאחרי 3 שנים כבר תצטרך לקנות רכב חדש. אז בשביל הפשרה נעשה את ירידת הערך 20,000 בחמש שנים.

כך שגם מול ה-C אליזה הפער הרבה יותר קטן ממה שתיארת.

מעבר לזה - כמו שכתבת אי מה להשוות את ה-C אליזה לנירו. פעם הבאה תוכיח שהיא יותר משתלמת ממרצדס.

יש סיבה שהרכב הזה נמכר בגרושים. הוא היה גרוע מאוד כחדש, והוא ממש נורא כמשומש.

ההשוואה של גרין הרבה יותר רלוונטית כי זו התלבטות שאנשים אשכרה עושים או לפחות צריכים לעשות. את ה-C אליזה בת החמש קונה רק מי שאין לו ברירה אחרת.

בקיצור, גרין ניסה להראות שלפעמים סטייק יותר זול מחזה עוף, ואתה הוכחת שאורז לבן זה הכי זול... :-)

פורסם

אבי: אההה אורי שכחת שעלויות הביטוח של הנירו פלאג אין יהיו גבוהות יותר.

אורי: ומה עם עלוית התיקונים ברכב המשומש שלך בחמש שנות שימוש עד שהוא יגיע כבר לגיל 10?

/QUOTE]

לגבי עלויות ביטוח, היו לי בעבר מיצובישי לאנסר 2009 ושברולט וולט 2018 וכרגע יש לי טסלה מודל 3 2018. אין הבדלים גדולים בעלות הביטוח (המקיף) בינהן, למעשה שעברתי לוולט מחיר הביטוח ירד במקצת. הסיבה לכך היא כנראה שבוולט ובטסלה יש מערכות איתור מובנות. אני מניח שאותו הגיון יעבוד גם בישראל.

לגבי הוצאות אחזקה, למרות בוולט יש מנוע בנזין, היא נזקקה להרבה פחות טיפולים תקופתיים כי רוב הנסיעה היתה על חשמל, עם טווח ריאלי של מעל 80 ק״מ.

פורסם
מעבר לזה - כמו שכתבת אי מה להשוות את ה-C אליזה לנירו. פעם הבאה תוכיח שהיא יותר משתלמת ממרצדס

בשביל מי שהנסועה היומית שלו לא עולה על 5-10 ק"מ, יש הגיון לקנות C-אליזה או 301 משומשת, כי שיקולי נוחות או צריכת דלק, אפילו אמינות (רכב שלא נוסע הרבה, לא יתקלקל הרבה) זניחים כאן. אפילו אמצעי בטיחות בסיסיים יש (כריות אוויר וESP).

דווקא בנירו חדשה, ועוד פלאג אין אין טעם כלכלי. תוציא 155 אש"ח על רכב שבקושי ייסע, תשלם על ירידת ערך, ריבית על מימון, ביטוח מקיף לא זול, וכל זה בשביל רכב שבקושי ייסע, אבל תהיה בו אופציה לנסוע על חשמל בלבד, כדי לחסוך בדלק, שההוצאה עליו תהיה זניחה גם ככה.

רכב כזה זה אם אח של אבי צריך אוטו שיתניע וייסע ויהי מה, צריך להגיע כל יום מאשקלון לכפר סבא ובחזרה, ולא יכול להרשות לעצמו רכב שיהיה מושבת בגלל תקלות, ובק"מ שלו הבדל קטן בצריכת דלק משמעותו מאות שקלים בחודש, ורכב לא נוח משמעותו להגיע לעבודה והביתה עם גב שבור.

לגבי עלויות ביטוח, היו לי בעבר מיצובישי לאנסר 2009 ושברולט וולט 2018 וכרגע יש לי טסלה מודל 3 2018. אין הבדלים גדולים בעלות הביטוח (המקיף) בינהן, למעשה שעברתי לוולט מחיר הביטוח ירד במקצת. הסיבה לכך היא כנראה שבוולט ובטסלה יש מערכות איתור מובנות. אני מניח שאותו הגיון יעבוד גם בישראל.

אני בספק מאוד גדול

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ומה עם העובדה שרכב חדש יותר גם בטיחותי יותר וכנראה ברמת גימור גבוהה יותר - צימוד אנדרואיד אוטו או אפל קארפליי לדוגמה, שמשדרג את הנוחות והבטיחות?

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Using Tapatalk

פורסם

אם הרכב יסע רק בעיר, למה לא לרכוש זואי? אמנם היא לא זולה, אבל בהשוואה לנירו היא יותר זולה, היא רק על חשמל ועל הנראה תשמור על ערכה בשנים הבאות כאשר יתחילו למכור הרבה מכוניות על חשמל.

פורסם
בשביל מי שהנסועה היומית שלו לא עולה על 5-10 ק"מ, יש הגיון לקנות C-אליזה או 301 משומשת, כי שיקולי נוחות או צריכת דלק, אפילו אמינות (רכב שלא נוסע הרבה, לא יתקלקל הרבה) זניחים כאן. אפילו אמצעי בטיחות בסיסיים יש (כריות אוויר וESP).

ומי שלא נוסע ברכב שלו בכלל ורק שוטף אותו יכול להסתפק ברכב צעצוע.

לא נתקלתי עד היום ברכב שנסע פחות מ-2,0000 ק"מ בשנה (5 ק"מ ליום), וגם ב-4,000 לא נתקלתי.

ברור שמי שנוסע כל כך מעט יכול להסתפק ברכב כזה, או אפילו במוניות (ייצא יותר זול גם מה-c אליזה).

לא על בן אדם כזה מדובר כאן.

• תוכן חדש...