Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתה לי סובארו אימפרזה 2005 במשך הרבה שנים שהייתי מאוד מבסוט ממנה אבל מכה קטנה במעקה ובחברת ביטוח הכריזו עליה טוטאל לוס. אהבתי מאוד את המראה שלה ואת הנוחות (אוהב משפחתיות) ואני חושב שיהיה לי קשה למצוא משהו בסגנון (כל המכוניות האלה שמוכרים ביד 2 קרעו להם את הצורה עם המון ידיים והרבה קילומטראז).

חוץ מטיפול פעם בשנה לפני טסט לא הייתי צריך לעשות כלום ואף פעם לא הייתה איתה בעיה.

החיסרון שלה היה אבל צריכת דלק די גבוהה.

בגדול רוב הנסיעות שלי הן בין עירוניות מבאר שבע לחיפה ולהיפך פעמיים בשבוע ועוד נסיעות בין עירוניות בקטנה.

חשבתי לקנות שנתון יחסית חדש עם קילומטר נמוך כדי להימנע מכמה שיותר בעיות. מחפש מכונית יפה ונוחה. בנתיים מה שראיתי בשנתונים 2014-2016 בתקציב זה שברולט קרוז ופיג'ו 301.

מחפש אוטומט, ידני לא בא בחשבון, בגלל פקקים וכו'. על רובוטי בחיים לא נסעתי, מה חושבים עליו?

אשמח לחוות דעת על הדגמים הללו ובנוסף על המלצות נוספות. כל המכוניות מיני למניהם אני לא ממש אוהב את המראה אבל אם יהיה יותר טוב משמעותית מבחינת המחיר, תחזוק ודלק אשקול זאת בהתאם להמלצותיכם.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני ממליץ לך על כיוון אחר: הונדה ג'אז.

רכשתי כזו עכשיו אמנם 2015 צורה חדשה ולא תיכנס לך בתקציב אבל מאמין שצמצא משנתון קצת יותר וותיק.

רכב חסכוני מאוד, נוחות טובה יחסית לסופר מיני, בטיחותי, ומחיר ביטוח זול מאוד! (יותר זול מיונדאי i20 למשל ומסיאט איביזה).

פורסם

ב30 אלף הוא ימצא גאז שנת 2009-2010 שהיא דיי ישנה ועם כול הכבוד למוניטין האמינות של הגאז יש דברים מעבר לתקלות לא צפויות והיא יכולה לחוות הוצאות תחזוקה שונות אם לא בשנה הקרובה אז בשנים הבאות (רצועות, משולשים, בולמים, קלאטצ אם מדובר בגרסה הרובוטית) סה"כ אני הייתי מעדיף לרכוש רכב צעיר פי שניים עם פי שניית פחות קילומראז במחיר הנ"ל.

הנסועה שלך נשמעת כמו נסועה גדולה מאוד כמה קילומטראז אתה עושה בשבוע?

פורסם (נערך)

אני רכשתי את שלי סוף 2015 יד 1 פרטית שלדה נקייה מטופלת בחברה עם 37000 ק"מ ב - 57000 ש"ח ויישור קו (עוד כ 2000 שקלים עלי). ז"א יצא 59K.

לדעתי הוא יכול למצוא בתקציב שלו או אם הוא יתאמץ קצת אחת כזו 2012 במצב טוב.

עריכה: יש כמה עכשיו ביד 2 (לא היברידיות) שנת 2012 סביב 39-37 אלף.

לדעתי אחרי מיקוח אפשר להגיע לכיוון ה 30K עם מאמץ קטן מצד פותח השרשור.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

עם נסיעות כאלה חפש פלואנס דיזל. דלק הוא מרכיב לא קטן בהוצאות שלך ורכב כמו הקרוז יכאב לך בכיס בסעיף הזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פות"ש

אם אתה מוותר על ידני בגלל פקקים, מניח שמדובר בהרבה פקקים, אז תוותר על הרובוטי, יש לו הרבה יתרונות שיש לידני, אך ברגע שמדובר בנסיעה עם הרבה פקקים היתרונות האלה יתקזזו לך בעלות החלפת מצמד ואי נוחות, שעדיף כבר לקנות אוטומטי פלנטרי אפילו אם יצרוך יותר דלק וידרוש טיפול.

פורסם (נערך)
ב30 אלף הוא ימצא גאז שנת 2009-2010 שהיא דיי ישנה ועם כול הכבוד למוניטין האמינות של הגאז יש דברים מעבר לתקלות לא צפויות והיא יכולה לחוות הוצאות תחזוקה שונות אם לא בשנה הקרובה אז בשנים הבאות (רצועות, משולשים, בולמים, קלאטצ אם מדובר בגרסה הרובוטית) סה"כ אני הייתי מעדיף לרכוש רכב צעיר פי שניים עם פי שניית פחות קילומראז במחיר הנ"ל.

הנסועה שלך נשמעת כמו נסועה גדולה מאוד כמה קילומטראז אתה עושה בשבוע?

בעצם אני עושה הלוך ביום ראשון חזור ביום חמישי. כולל נסיעות אחרות פה ושם סה"כ יוצא לי משהו כמו 380-400 קמ בשבוע

עם נסיעות כאלה חפש פלואנס דיזל. דלק הוא מרכיב לא קטן בהוצאות שלך ורכב כמו הקרוז יכאב לך בכיס בסעיף הזה.

דיזל זה רק לאנשים שנוסעים ממש הרבה כמו מוניות לא?

אני רכשתי את שלי סוף 2015 יד 1 פרטית שלדה נקייה מטופלת בחברה עם 37000 ק"מ ב - 57000 ש"ח ויישור קו (עוד כ 2000 שקלים עלי). ז"א יצא 59K.

לדעתי הוא יכול למצוא בתקציב שלו או אם הוא יתאמץ קצת אחת כזו 2012 במצב טוב.

עריכה: יש כמה עכשיו ביד 2 (לא היברידיות) שנת 2012 סביב 39-37 אלף.

לדעתי אחרי מיקוח אפשר להגיע לכיוון ה 30K עם מאמץ קטן מצד פותח השרשור.

תודה על ההצעה, מה מיוחד ברכב הזה שהחלטת דווקא עליו?

פות"ש

אם אתה מוותר על ידני בגלל פקקים, מניח שמדובר בהרבה פקקים, אז תוותר על הרובוטי, יש לו הרבה יתרונות שיש לידני, אך ברגע שמדובר בנסיעה עם הרבה פקקים היתרונות האלה יתקזזו לך בעלות החלפת מצמד ואי נוחות, שעדיף כבר לקנות אוטומטי פלנטרי אפילו אם יצרוך יותר דלק וידרוש טיפול.

מסכים, כנראה ארד מהקטע של הרובוטי.

עריכה אחרונה על ידי סטודנט עני
פורסם

ראיתי שאתה נוסע פעמיים חשבתי שמדובר על פעמיים הלוך ושוב.

הנסועה שלך היא כ20 אלף קילומטר בשנה שזה דיי גבולי לדיזל אמנם תחסוך כמה אלפים בשנה וגם זה יהיה רכב יותר גדול חזק ונעים לנסיעה אך באותו משקל אתה יכול לחוות בעיות מסויימות כי רכבי דיזל ב30 אלף שקל זה כבר רכבים דיי ישנים ועייפים. (למרות שהמנועים שלהם שורדים יופי אבל רכב זה לא רק מנוע)

לדעתי יש לך שתי אופציות או למתוח את התקציב מעט ולקנות פלואנס/מגאן דיזל במצב טוב שתהיה מאוד נוחה מרווחת וחסכונית לנסיעות שלך. או לכוון לאיזו סופרמיני כמה שיותר חדשה בתקציב הנ"ל כמו למשל פורד פיאסטה (1.4 בלבד) שתשאיר לך הרבה עודף מהתקציב או סוזוקי סוויפט/ספלאש שיהיו ישנות כמו הפיאסטה אך חסכוניות יותר ויעלו בערך אותו הדבר.

פורסם

אני לא חושב שלחפש לפי שנתון לקילומטר זה רעיון כל כך טוב.

רכבים שמאבדים את הערך מהר, יש תמיד סיבה לכך, כמו עם קרוז מתפרקת או 301 שהיא פחית לעולם השלישי.

אני הייתי מחפש רכב עם מוניטין אמינות מוכח, כמו קורולה 2010 אוטומטית או לנסר מ2012 עם מנוע 1.6, או מזדה 3 מאותם שנים בערך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

דיזלים היום כדאיים כמעט לכל מי שנוסע ממוצע ואפילו מתחת לזה. אין שום עלויות נלוות והחיסכון בדלק מורגש מיד.

תבדוק כמה הוצאת עד היום חודשית על דלק והחיסכון שלך יהיה כ 40% (עם מגאן סטיישן דיזל שהיתה אצלי חודשיים כרכב גישור צריכת הדלק הממוצעת היתה 5.7 ליטר ל 100 קילומטר). מבחינת אמינות אם מצאת אחת שמורה לא צפויות שום בעיות מיוחדות. מנועי דיזל אמינים לא פחות ממנועי בנזין ושאר המכלולים ממילא משותפים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עם קרוז, תבדוק 1.4 מ2012. עכשיו ביד 2 יש כמה, עם 65-75K, במחירים 25-35K, לפני מיקוח.

יש לי כזו, רכשתי חדשה, 0 קמ ב-2013, עד כה, תקלה יחידה הייתה - מנגנון חלון כשל. + בטיפול שיגרתי אחרון, חוץ מדברים סטנדרטיים החליפו צנרת של מי קירור. חושב שרכב דיי אמין, לפחות מניסיון אישי.

תקבל רכב מפנק, חזק וקצת מיוחד, לאומת קרוז רגילה.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

ל0ותח השרשור.

תראה מבחני דרך ביוטיוב על הג'אז.

מה שגרם לי להחליט עליו היא אמינות, צריכת דלק נמוכה ומחירי ביטח מאוד נמוכים ליחס לשאר הסופר מיני.

למשל, על יונדאי i20 שנת 2009 לכל נהג מגיל 30 הייתי משלם 3100 לחובה ומקיף ללא תביעות ב 3 שנים האחרונות.

עכשיו אני משלם 3700 לכל נהג מגיל 30 ומעלה ועם תביעה אחת בשנה האחרונה.

אם הייתי לוקח איביזה למשל ייתי משלם לפחות עוד איזה אלפייה אם לא יותר בביטוח.

פורסם

אם אתה בכל זאת מוכן לשקול ידנית יש לא מעט פג'ו 208 משנתונים מתקדמים (2015-2016) שבגלל הביקוש הנמוך (מוניטין לאו דווקא מוצדק, ידני, ..) אולי יוכלו במשא ומתן להכנס לתקציב שלך. מומלץ להסתכל על גרסאת האקטיב המאובזרת (מולטימדיה, מראות מתקפלות חשמלית, קרוז קונטרול, מחשב דרך, שליטה על הכל מההגה, חישוקי סגסוגת, start stop...)

פורסם
אני לא חושב שלחפש לפי שנתון לקילומטר זה רעיון כל כך טוב.

רכבים שמאבדים את הערך מהר, יש תמיד סיבה לכך, כמו עם קרוז מתפרקת או 301 שהיא פחית לעולם השלישי.

אני הייתי מחפש רכב עם מוניטין אמינות מוכח, כמו קורולה 2010 אוטומטית או לנסר מ2012 עם מנוע 1.6, או מזדה 3 מאותם שנים בערך.

איך זה באמת שהקרוז מאבדת ערך בכזאת עוצמה? זה רכב יקר מאוד בהתחלה

עם קרוז, תבדוק 1.4 מ2012. עכשיו ביד 2 יש כמה, עם 65-75K, במחירים 25-35K, לפני מיקוח.

יש לי כזו, רכשתי חדשה, 0 קמ ב-2013, עד כה, תקלה יחידה הייתה - מנגנון חלון כשל. + בטיפול שיגרתי אחרון, חוץ מדברים סטנדרטיים החליפו צנרת של מי קירור. חושב שרכב דיי אמין, לפחות מניסיון אישי.

תקבל רכב מפנק, חזק וקצת מיוחד, לאומת קרוז רגילה.

למה דווקא 2012 ולא חדש יותר? החדשות יותר גם בתקציב

אם אתה בכל זאת מוכן לשקול ידנית יש לא מעט פג'ו 208 משנתונים מתקדמים (2015-2016) שבגלל הביקוש הנמוך (מוניטין לאו דווקא מוצדק, ידני, ..) אולי יוכלו במשא ומתן להכנס לתקציב שלך. מומלץ להסתכל על גרסאת האקטיב המאובזרת (מולטימדיה, מראות מתקפלות חשמלית, קרוז קונטרול, מחשב דרך, שליטה על הכל מההגה, חישוקי סגסוגת, start stop...)

מלא פקקים וארוכים לפעמים, בגלל זה ידני לא בא בחשבון.

• תוכן חדש...