Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי בכביש הזה לפני חדשיים,

המהירות הממוצעת היא 140-150,

כמובן שאתה יכול לנסוע הרבה יותר מהר ויש הרבה שנוסעים כך,

שים לב, הגרמנים נוטים לקרצף ולסלול מחדש את הכבישים ובעיקר את המהירים בתדירות גבוהה,

בקטעים אלו מוגבלת המהירות ל 60 קמ''ש ובד''כ זה נאכף,

הכביש הופך לשני נתיבים צרים במיוחד (יושבים על נתיב וחצי), סע בזהירות.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מניסיון של לא מעט נסיעות שם:

1. כמו שכתבו לפניי - מרחק הבלימה זה הדבר הראשון שתרגיש. ב- 200 כשאתה לוחץ על הברקס - ברגע הראשון התחושה היא שלא קורה כלום.

2. עדיף להשכיר רכב טוב ועדיף שלא יהיה ג'יפון - הגובה לא טוב לאווירודנמיקה וב- 200 אתה ממש ממש תרגיש את הרכב גולש, וכנ"ל ליד משאיות.

3. כמו שכתבו לפניי - הגרמנים (ותכל'ס גם האמריקאיים) אוהבים לפנות בצמתים ולעבור נתיבים בצורה ממש חדה ולא בגלישה אלגנטית כמו בארץ. תאמת לא בטוח שזה כזה מומלץ הדרך החדה שלהם.

4. אכיפה: אם אתה נוסע בכביש של 120 ופתאום יש שלט 80 ובאופק אחריו אתה רואה שזה חוזר שוב ל- 120: הם מתכוונים לזה, זה אומר: א. ממש בולמים ל- 80 (תהיה מוכן לזה) ב. סיכוי גבוה למכמונת בדיוק שם.

5. כמו שכתבו לפניי: כל הזמן יש עבודות בכביש והם מצמצמים 3 נתיבים ל- 2 ממש צרים כמו ביפן, ועם המשאיות זה אפילו מרגיש קצת מסוכן.

6. הרבה פעמים נתיב ימני תפוס כולו על ידי משאיות.

7. יש מגבלות מהירות שבפועל רק אם הכביש רטוב או בשעות הלילה (מניעת רעש).

8. יש מכמונות גם ב- Zone 30 בתוך השכונות.

9. נכון בעיקר לעירוני - לא לשכוח שברירת המחדל בצומת כשנוסעים ישר היא לעצור ולתת להוא מימין להשתלב. מה שנראה לנו אינטואיטיבית כלתת לו להידחף. אלא אם כן יש מעוין צהוב. ד"א על הנייר זה גם החוק בארץ - זכות קדימה לרכב הבא מימין, רק שפה הנוהג הוא שמי שנוסע ישר ממשיך (כאילו זה תמיד מעוין צהוב), כי כאילו תמיד "לאלה שצריכים לפנות בטוח יהיה משולש תן זכות קדימה". אחרי שתתנסה בזה תבין בדיוק למה בארץ החוק לא שלם - כי ללא המעוין הצהוב תיאורטית אין דבר כזה "בטוח להוא מימין יש משולש" - צריך להאט, להסתכל ימינה ולחפש מאחורי העצים שהמשולש שלהם מסתתר שם - ורק אז ממשיכים.

עריכה אחרונה על ידי רוכב_נוהג
פורסם
עוד דבר שעליך לבדוק הוא אגרת הכבישים בצ'כיה וכיצד לשלם אותה לפני שאתה עולה על כביש אגרה.

ידוע לך או למישהו כאן כיצד אני משלם מראש את אגרת הכביש לצ'כיה?

יש לציין שאהיה בברלין יומיים לפני שאני נוסע לפראג ואני מעדיף לעשות את זה שם אם אפשר.

1. באוטובאהן מקפידים על כל החוקים. ואני מתכוון - מקפידים. כמו גרמנים. הקפדה יתרה על נסיעה בנתיב הימני ביותר הפנוי והמנעות מעקיפה מימין - אלה חוקים חשובים מאד בגרמניה, אישית סבלתי מכך שכאשר נסעתי בימני הגרמנים היו חותכים אותי על מנת לא להשאר באמצעי\שמאלי. כל זה מתגמש אם יש משאית באופק.

2. כברירת המחדל המהירות המרבית המותרת באוטובאהן (כבישי A, שלטים כחולים) היא 130 קמ"ש, אבל יש קטעים נרבים בהם יש הגבלות נמוכות יותר, הרבה הגבלות דינמיות (בדרך כלל שלטים אלקטרוניים, אבל יתכנו גם שלטים מסתובבים, בהם נתקלתי בעיקר בשוויץ), ומצד שני - אותם קטעים לא מוגבלים המסומנים בתמרור עגול לבן הנחה על ידי 3 קוים שחורים (דומה לתמרור "קצה שטח בנוי" שלנו בגרסתו הקודמת, רק בעיצוב קצת יותר מתוחכם, כאשר הם מוצבם בכבישי A). בכבישי B (שלטים צהובים) אותם חוקים, אלא שאין קטעים ללא הגבלה (יתכן שאיני מעודכן בעניין).

3. זה אתר שמצאתי לפני די הרבה שנים יש בו פרק על הנהיגה בגרמניה - מקווה שהוא מעודכן ויהיה לך לעזר.

4. נושא הדלק שהזכיר דור - תביא בחשבון שתחנות הדלק באוטובאהן די מרוחקות זו מזו. מצד שני, כמעט בכל יציאה יש מרכז קניות שכולל גם תחנת דלק. לי יש נטיה לבצע topping כאשר אני נוסע בכבישים מסוג זה, למרות שבגרמניה זה פחות קריטי. בכל מקרה, לא הייתי נותן למחוג לרדת מתחת לחצי מיכל. מילוי הדלק בגרמניה פשוט - אתה ממלא ואז ניגש לשלם בחנות. ואם בתשלומים מדובר - וודא שיש לך כרטיסי אשראי עם מסגרת מספקת ועם צ'יפ EMV (אם עוד נותרו כרטיסים ישנים בלי הצ'יפ). כתבתי "כרטיסי אשראי" ברבים כיון שחברת ההשכרה עשויה לדרוש שניים וגם כיון שתמיד יש סכנה של אבדן\גניבה\חסימה על ידי מנגנוני הביטחון של חברת האשראי. ומסגרת מספקת - ברור למה.

5. עלולה להיות לך בעיה בהוצאת הרכב מגרמניה, בודאי למדינה מזרח אירופית לשעבר. בעבר היה איסור גורף על הוצאת רכבי מרצדס לאזורים אלה, בשנים האחרונות יש התגמשות, אבל עליך לודא מראוש שהדבר מותר, אחרת תשאר ללא ביטוח ברגע שתעבור את הגבול. סתם, לדוגמא, הבן שלי ששכר רכב בוינה שילם 6 אירו ליום תמורת ה"זכות" לעבור אתה לסלובקיה- מוזה לא היה רכב יוקרה אלא "סתם" 308 סטיישן. ודא מראש עם חברת ההשכרה.

6. שני מונחים חשובים באוטובאהן:

א. - Rast - איזור מנוחה שבו תוכל לעצור בצד הדרך. לעתים יכלול גם תחת דלק, מזנון או אפילו שירותים, לעתים לא. בדרךכלל ישולט הרבה קילומטרים מראש.

ב. - Stau - המילה הגרמנית שפירושה "פקק תנועה ענק, לא מוסבר, באמצע שום מקום, משתחרר באופן לא צפוי". אם אתה רואה שלטים עם מילה זו (יכולים להיות אלקטרוניים, בכתב או עם התמרור המשולש עם 3 מכוניות, או סתם פלקט מבד שנתלה על גשר) האט. מתי שהוא בתוך 20 הקילומטרים הבאים ממתינה לך הפתעה. אם אתה מצטרף לזנב של פקק אתה מדליק 4 מהבהבים, ומכבה אותם אחרי שמישהו מצטרף מאחוריך. יש גם מערכת שפורצת בהודעה קולית למערכת המדיה אם היא פועלת - אבל אני מניח שאינך מבין גרמנית.

תודה רבה.

האם למישהו יש מפת מהירויות של האוטובאן?

בשביל לנסוע מעל ל-150 מספיק כביש שש.

אני לא ממליץ לאף אחד, אבל יותר מפעם ופעמיים זאת הייתה המהירות הממוצעת של התנועה סביבי.

אוטובאהן זה בשביל לעקוף ב-190 בנתיב האמצעי את הרנו טווינגו שנעה ב-170 בימיני תוך כדי שאיזו בווארית עוקפת אותך ב-220.

הדבר היחיד שהפתיע אותי בגרמניה הוא החדות שבה הנהגים הגרמנים עוברים מנתיב לנתיב, בלי "גלישה איטית" כנהוג במחוזותינו. חוץ מזה פשוט תשתמש בהיגיון בריא ותהיה עירני לסביבתך, הנהיגה שם בסה"כ קלה.

נסיעה מעל 150 ברוב כביש 6 תסכן אותך בשלילה

שים לב לשלטים ועדיף שתיסע עם GPS שמעדכן על מהירות מותרת. לא כל אוטובאן הוא ללא הגבלה.

מחזק את מה שאמרו על מרחקי בלימה, ושים לב לשלטים של עבודות בכביש - לפחות בפעמים שאני הייתי, היו לא מעט כאלה שגורמים לצווארי בקבוק פתאומיים.

בגרמניה (ובמרבית אירופה) נהוג להפעיל אורות אזהרה לפני האטת התנועה. חבל שלא מאמצים את זה בארץ.

תודה רבה. זה נקודה מעניינת.

יש המלצות לגבי תוכנות ניווט?

איך וויז בגרמניה? האם יש לה חסרון מהותי מול גוגל מפות?

שואל מפני שלוויז יש שלושה יתרונות משמעותיים - מצלמות מהירות, שוטרים ומהירות מותרת.

מתנצל על ניצול השרשור אבל אני חייב לשאול:

אפשר לקבל פרטים על המסלול שלך?

כמה שעות אמורה לקחת נסיעה שכזו?

מהיכן אתה לוקח את הרכב? לאן אתה מחזיר?

אפשר להיות חצוף אף יותר ולשאול על עלויות ודגם רכב שלקחת? (רכב + ביטוח)

מעולם לא לקחתי רכב בחו"ל ואני מאוד רוצה לשלב נהיגה למרחקים בטיול הבא. אשמח לפרטים, המסלול שלך נשמע מעולה

אשיב לך כאן אבל אשמח שהמשך הדיון יעשה בפרטי על מנת לא לפגוע בדיון המקורי.

אני טס לברלין ליומיים ולוקח רכב ממרכז העיר.

הדגם הוא מרצדס c class או במוו סדרה 3 או אודי A4 (אגב - למישהו המלצה על אחד מהם?)

שכרתי את הרכבת לשלושה ימים בעלות של 112 יורו כולל ביטול השתתפות עצמית (לא זוכר בדיוק כמה עלה הרכב וכמה ביטול ההשתתפות עצמית - אבל מדובר בערך ב55%-45% לטובת הרכב),

תוספת נהג צעיר (מתחת ל21) בעלות של 61 אירו ותוספת ביטול השתתפות עצמית לנהג חדש בעלות של עוד 35 אירו. סהכ 221 אירו לשלושה ימים.

אין לי מושג לגבי המסלול - מתייעץ בפורום ובגוגל מאפס. לא אמור להיות מסובך.

פורסם

עוד נושא שלא עלה כאן ואני זוכר בוודאות מברלין (ומעוד מדינות באירופה): פניות שמאלה.

שים לב שבתוך העיר לעיתים בצומת מסוים יהיה רמזור ירוק לך ולאלו שממולך, אבל תצטרך לפנות שמאלה. במקרה כזה אתה צריך לפנות שמאלה רק כאשר בצד השני הכביש פנוי. לא בכל מקום יש פניה נפרדת שמאלה, שים לב, קצת מוזר בהתחלה למי שלא מכיר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אגרת כביש צ'כית עולה לשבוע 310 קרונות אם אני לא טועה. כשתגיע לגבול, יהיה לך תחנות דלק ומתחמי חנויות מיד לפני ואחרי הגבול. שם אתה קונה את המדבקה. שים לב איפה על השמשה להדביק. תדביק לא נכון - כאילו שהמדבקה לא תקפה.

הנה לינק להסבר על הויגנטה (ככה זה נקרא):

http://www.motorway.cz/stickers

בהצלחה

פורסם
כן - אני זוכר את זה מבולגריה - הזוי לחלוטין - אני זוכר שנתקעתי בצומת בפעמים הראשונות אולי חצי דקה, אבל הבנתי את הרעיון
ממש לא הזוי. למעשה, ישראל היא ההזויה בכך שהשיטה לא פועלת בה. ישה הביא פעם תקנות תעבורה ישנות נושנות - נדמה לי מתחילת שנות ה-60 - שבהן השיטה עדיין פעלה בארץ.

ואם בפניות עסקינן - יש גם אפשרות לפנות ימינה ברמזור אדום. זה מסומן על ידי חץ ירוק ימינה צמוד לרמזור (כרמזור קטן או שלט מתכת קטן), ובמצב זה מותר לפנות ימינה גם כאשר הרמזור אדום - אולים חובה לעצור ולתת זכות קדימה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ממש לא הזוי. למעשה, ישראל היא ההזויה בכך שהשיטה לא פועלת בה. ישה הביא פעם תקנות תעבורה ישנות נושנות - נדמה לי מתחילת שנות ה-60 - שבהן השיטה עדיין פעלה בארץ.

ואם בפניות עסקינן - יש גם אפשרות לפנות ימינה ברמזור אדום. זה מסומן על ידי חץ ירוק ימינה צמוד לרמזור (כרמזור קטן או שלט מתכת קטן), ובמצב זה מותר לפנות ימינה גם כאשר הרמזור אדום - אולים חובה לעצור ולתת זכות קדימה.

תוכל בבקשה לצרף הדגמה של רמזור כזה?

פורסם
אני זוכר שראיתי פעם מספרים על מהירות באוטובאהן לא מוגבל ומסתבר שדווקא רוב האנשים לא נוהגים כל כך מהר: המהירות הממוצעת היתה קצת יותר מ-140 קילומטרים לשעה.

ברור. אבל ידידינו מעוניין בריגוש רגעי, ולא חסרים רגעים כפי שתיארתי.

אחרי שאתה נוסע חצי שעה ב-190 באחד המקטעים הנדירים שבהם אין עבודות באותו הרגע, הריגוש עובר.

בנוגע לשלילה בכביש 6: ברור. לא ממליץ לאף אחד לעבור את המהירות המותרת שם.

בסך הכול ציינתי שבאופן מעשי, לא מעט מנהגי ארץ הקודש מתייחסים אליו

כמו אל אוטובהאן בקטעים מסוימים, בלי אכיפה ובלי כלום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אתם מדברים על מה שנקרא Unprotected left/right turns - זה הכי נפוץ דוקא בארה"ב.

בד"כ אם יש רמזור נפרד למי שפונה שמאלה/ימינה (אז בד"כ במקום עיגול מואר זה יהיה חץ מואר) אז זה רגיל - כמו בארץ: כשיהיה לך ירוק אז רק אתה תיכנס לצומת - מה שנקרא פניה מוגנת.

אם יש רמזור אחד לכולם ואין שלט שאומר אחרת - אז בד"כ פניה ימינה שקולה לתמרור עצור, ולגבי פניה שמאלה כשיש ירוק בצומת אז נכנסים לצומת ומחכים שממול לא יהיה אף אחד שחותך את הצומת. יש נוהג שזכה לכינוי "פניית שמאלה פיטסבורג" שבו אלה ממול שנוסעים ישר נותנים בחילוף הרמזורים לראשון שפונה שמאלה להידחף לפניהם.

ההיגיון של פניות לא מוגנות הוא שרוב האנשים בד"כ ממשיכים ישר, וככה מאפשרים יותר זמן ירוק לכיוון תנועה העיקרי. לדעתי זה מזרים את התנועה טוב יותר, אבל יש פה גם כפל משמעות קרי בארץ זה בלתי אפשרי כי הרי המטרה זה לא לצאת פראייר ולכן חוקים דומים לא יעבדו פה. אז כמו ילדים שצריך לחנך אותם העונש הוא פניות מוגנות בלבד = יותר זמן רמזור אדום.

עריכה אחרונה על ידי רוכב_נוהג
פורסם (נערך)

רוכב - נוהג - כמעט מדוייק:

לגבי הפניה ימינה ברמזור אדום יש הבדל בין אמריקה הצפונית לאירופה: במרבית צפון אמריקה זו ברירת המחדל, ונדרשת תמרור מיוחד (המוצב בדרך כלל בסמוך לרמזור) האוסר זאת (יש מקומות בהן האיסור גורף, והנהגים הלא מקומיים סופגים שם עונשים כבדים). באירופה ברירת המחדל היא שאין פניה ימינה ברמזור אדום, ודרוש תמרור או רמזור מיוחד המתיר זאת.

לגבי הפניה ה"מוגנת" שמאלה - הסימון הוא כזה: אם הפניה "מוגנת" בעדשת האור הירוק (ולעתים בכל עדשות הרמזור) - יהיה חץ שמאלה (יכול להיות גם ישר ושמאלה). בקנדה הסימון יהיה ירוק מהבהב. אם הפניה "אינה מוגנת" העדשה תהיה מוארת כולה, ללא איור נוסף. שיטת פיטסבורג אינה מוכרת לי ואינה מקובלת באירופה.

לגבי המשפט האחרון שלך - נכון לחלוטין. מצאתי פעם את ה"מדריך להצבת רמזורים" או איך שנקרא המסמך הזה של משרד התחבורה, ובמבוא מצויין כי הרמזור הישראלי יהיה קשוח מהמקובל בעולם כיוון שמדובר בארץ שקולטת עליה בארצות רבות עם מנהגים שונים, ורוצים את הרמזור הבטוח ביותר. עם זאת, אני לא בטוח שאם היו משאירים את הפניה הלא מוגנת ברמזור לא היו מחנכים את נהג הישראלי ליתר סובלנות וסבלנות בכביש. מצד שני - התחושה שלי (ולא ידיעה מבוססת) היא שגם באירופה מספר הפניות המוגנות הולך וגדל על חשבון הפניות הלא מוגנות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבא שלי טוען שצריך לבקש מחברת ההשכרה (סיקסט במקרה שלי) תעודה שתאפשר מעבר בין בגבולות.

ספציפית מגרמניה לפראג.

מישהו יודע על זה משהו?

פורסם

הרשה לי לצטט הודעה קודמת שלי:

1. , לדוגמא, הבן שלי ששכר רכב בוינה שילם 6 אירו ליום תמורת ה"זכות" לעבור אתה לסלובקיה- מוזה לא היה רכב יוקרה אלא "סתם" 308 סטיישן. ודא מראש עם חברת ההשכרה.

כיון שתה מדבר על מרצדס יתכן שלא יאשרו לך את מעבר הגבול. ממליץ לך להתקשר לחברת ההשכרה ולודא זאת מראש, ואם לא מאשרים לבחור ברכב פחות יוקרתי. בעסה.

באותה הזדמנות בדוק אם מבחינת הגיל מאשרים לך את הרכב, ומה הדרישות מבחינת כרטיסי אשראי. יתכן שאין לך כרטיסים בדרגה הדרושה ועם מסגרת מספקת.

פורסם

אני חושב שנאמר פה הכל אז אין לי הרבה מה להוסיף למרות 5 פעמים בשנתיים האחרונות שנהגתי לא מעט על אוטובהנים.

התמרור של מהירות ללא הגבלה הוא:

Zeichen_282_-_Ende_sämtlicher_Streckenverbote,_StVO_1970.svg.png

לגבי כביש 6, ממה שאני יודע, אין שם מהירות מותרת של פחות מ 110. אני טועה? אם לא, לפי החוק של היום, בכביש מהיר, רק על 50 קמ"ש יותר מעל המהירות המותרת תקבל שלילה.

לגבי המעבר החד בין המסלולים, חייב לומר שזה לא זכור לי אבל גם לא יכול לומר שהם לא עוברים בצורה חדה. פשוט לא התעניינתי. סיבה שאני יכול לחשוב עליה? לפחות באיזור מינכן ופרנקפורט, כשאתה עובר מעל הפסים שמפרידים בין המסלולים, יש רעש שבא מהצמיגים ומזכיר במעט את הרעש שיש בארץ כשאתה סוטה ממסלול לכיוון השוליים. בקיצור רעש דיי מעצבן. יכול להיות שזה מה מדרבן אותם לעבור מסלול בצורה חדה.

לגבי זמני תגובה, מרחק עצירה ועייפות. מה אומר לכם, במהירות 150 ב A4, סדרה 3 או ב C CLASS, לא יודע עד כמה זה נכון. אין ספק שלפי חוקי הפיזיקה ככל שנוהגים במהירות גבוהה יותר, כך מרחק העצירה גדול יותר אבל אלו רכבים שאמורים לאכול את המהירות הזאת בלי מלח. אם מדברים על 200 קמ"ש אז זו כבר בהחלט מהירות אחרת אבל עדיין הרכבים האלו אמורים להגיע אליה בבטחה. אני חושב שפה נכנס המון עיניין של ניסיון.

פורסם

איקרה, כלי רכב ספורטיביים מצויידים לא רק באמצעי הנעה חזקים, אלא גם באמצעי בלימה משופרים.

מכל מקום, נהגתי סביב 150-160 קמ"ש באוטובאהנים ברכבים סטנדרטיים לגמרי (מונדיאו סיטיישן, 5008, רנו אספאס) כאשר הרכב עמוס ב-5 נוסעים על מטענם, וחשתי בטוח לגמרי. כמובן שהתיחסתי לסביבה בהתאם.

ואם מדברים על סטיות חדות - אזהרה חמורה לגבי היציעות מהאוטובאהן: בניגוד ליציאות היחסית קהות אצלנו בגרמניה היציאות מהאוטובאהן מסתיימות בדרך כלל בעיקול חד של 90 מעלות, ואם מגיעים מהר מדי זה עלול להיות מסוכן. בלילה - בהעדר תאורה - עוד יותר מסוכן. אז בנתיבי יציאה חשוב להאט עוד בשלב בו הם מקבילים לכביש הראשי.

• תוכן חדש...