Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש דבר נוסף שלא נכתב מעלה, כשנהג מאותת שמאלה בשונה מהארץ זה אומר תזהר אני חותך שמאלה. אם לא תתן לו בדרך כלל תחטוף מבט זועף.

באוטובאן במהירויות גבוהות זה קריטי מאד!!! אם אתה נוהג במהירויות גבוהות ואתה רואה כמה מאות מטרים קדימה נהג איטי יחסית אליך שמאותת כדאי להאט, לפעמים ברמה של בלימת חירום על מנת להצליח לעצור בזמן.

בנושא התמרורים בקטגוריה שאתה לוקח אמור להיות זיהוי תמרורים בלוח שעונים, מנסיון הוא מאד מדויק

עריכה אחרונה על ידי zevulunkitay
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דובר כאן בחדות הסטיות בין נתיבים של הגרמנים. אבל לאיתות שמאלה יש משמעות מנוספת: אם מישהו נמצא מאחוריך ומאותת שמאלה פירושו "עוף מהנתיב, אני רוצה לעקוף".

בגרמניה אסור להבהב באורות הגבוהים. יש ויכוח על המשמעות המשפטית, אבל יש הטוענים שהבהוב בגבוהים שקול לעבירת תקיפה. היה לי מקרה שבו נהגתי בכבישים חשוכים ביער השחור (וחשוכים - הכוונה לחשוכים לגמרי) עם אורות גבוהים ושכחתי להנמיך כאשר רכב בא מולי - אף אחד לא סימן לי להנמיך אורות.

חוץ מזה - בגרמניה (ובכלל, בקו שמצפון ךפירנאים או לאלפים האיטלקיים) לא צופרים. צפירה משמעה סכנה מיידית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ואם מדברים על סטיות חדות - אזהרה חמורה לגבי היציעות מהאוטובאהן: בניגוד ליציאות היחסית קהות אצלנו בגרמניה היציאות מהאוטובאהן מסתיימות בדרך כלל בעיקול חד של 90 מעלות, ואם מגיעים מהר מדי זה עלול להיות מסוכן. בלילה - בהעדר תאורה - עוד יותר מסוכן. אז בנתיבי יציאה חשוב להאט עוד בשלב בו הם מקבילים לכביש הראשי.

לגמרי נכון - פעם הרגשתי זארת טוב כשנהגתי בג'יפון גבוה שגם ככה יש להם התנהגות כביש גרועה. מסכים עם הלילה היציאות שם חשוכות בקטע אחר.

פורסם (נערך)
בקו שמצפון ל[...]אלפים האיטלקיים לא צופרים.

כן, אבל שאון הצופרים הבלתי פוסק המהדהד מעברם השני של האלפים כה רם שזה לא משנה. :-D

לגבי זמני תגובה, מרחק עצירה ועייפות. מה אומר לכם, במהירות 150 ב A4, סדרה 3 או ב C CLASS, לא יודע עד כמה זה נכון. אין ספק שלפי חוקי הפיזיקה ככל שנוהגים במהירות גבוהה יותר, כך מרחק העצירה גדול יותר אבל אלו רכבים שאמורים לאכול את המהירות הזאת בלי מלח.

קודם כל, אבסולוטית מרחק העצירה עדיין גדל משמעותית, בכל רכב. אם תנהג ב-A4 ב-120 עדיין תעצור במרחק קצר משמעותית מאשר ב-150.

דבר שני, ההשפעה של שינוי ניכר במהירות על מרחק העצירה היא גדולה יותר מן הוריאציות ביכולת העצירה של רכבים שונים (כל עוד אנחנו לא משווים סמי-טריילר עם מכונית מירוץ, כן?).

אל תשכח שעם עליית המהירות אתה גם מגדיל (ליניארית) את המרחק אותו הרכב חוצה במהלך זמן התגובה שלך (בממוצע בין 0.6 ל-1.5 שניה) וגם מגדיל מעריכית את מרחק הבלימה עצמו. במהירות גבוהות במיוחד יש השפעות נוספות כמו תרומה של התנגדות האוויר להאטת הרכב, אך מנגד גם תופעות כמו היווצרות של חום רב בנקודת המגע של הצמיגים הנבלמים עם הכביש, ירידה בכושר ההצמדה של המתלים, וירידה באחיזת הכביש עקב שינוי צורתה של הסוליה.

בקיצור, זה הבדל משמעותי. מצד שני, בכביש הפתוח אין בדרך כלל בעיה לעצור בזמן. בעיקר נעשה קשה יותר לשמור על הנתיב, ובמקרה של נסיעה יחסית ממושכת יש גם בעיית עייפות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אבא שלי טוען שצריך לבקש מחברת ההשכרה (סיקסט במקרה שלי) תעודה שתאפשר מעבר בין בגבולות.

ספציפית מגרמניה לפראג.

מישהו יודע על זה משהו?

תעודה אולי לא - אישור כן.

הנהלים משתנים וסוגי כלי הרכב שתקבל משתנים. קח אותי כדוגמה: הזמנתי מסיקסט אוסטריה אוקטביה סטיישן, כיוון שהצהרתי מראש שהרכב יעבור את הגבול לסלובקיה, לא יכולתי לקבל רכב גרמני (גם יגואר אסור, הסקודה היא סתם דוגמה לדגם המייצג בקטגוריה). למדינות מסוימות אסור אפילו להעביר SUV או קבריולט. מה הציעו לי בפועל? פג'ו 5008 טורבו דיזל 1.6 (הרכב שנלקח), מאזדה 6 סטיישן בנזין ואופל אינסינגיה סטיישן בנזין.

כדאי נראה לי להצהיר על זה מראש ולבדוק האם חלות עלויות מסוימות.

אגב, לא ברור לי מאיפה ההגבלה הזאת נובעת. ראיתי המון מכוניות גרמניות בסלובקיה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
הרשה לי לצטט הודעה קודמת שלי:

כיון שתה מדבר על מרצדס יתכן שלא יאשרו לך את מעבר הגבול. ממליץ לך להתקשר לחברת ההשכרה ולודא זאת מראש, ואם לא מאשרים לבחור ברכב פחות יוקרתי. בעסה.

באותה הזדמנות בדוק אם מבחינת הגיל מאשרים לך את הרכב, ומה הדרישות מבחינת כרטיסי אשראי. יתכן שאין לך כרטיסים בדרגה הדרושה ועם מסגרת מספקת.

באתר של סיקסט קראתי בקפידה את החוזה ונאמר שהרכב מהקטגוריה שלי מורשה לעבור לצ'כיה.

את הרכב כבר הזמנתי והוא שולם - יתכן שיעשו לי בעיות?

באיזה חברה שכר בנך את הרכב?

פורסם

סליחה, מרחק העצירה גדל ריבועית ביחס למהירות. אקספוננט זאת משפחה אחרת לגמרי של פונקציות.

גם כששוכרים רכב בסלובקיה למשל, צריך להצהיר אם עוברים למדינה אחרת. אני חושב שזה בעיקר עניינים של ביטוח, שלא מכסה מחוץ למדינה שבה שוכרים את הרכב.

פורסם

כתבתי ב-Section של ההערות ("דברים שתרצו לספר לנו לפני ההזמנה \ דברים שחשובים לכן" או משהו כזה) שאני מתכוון לנסוע עם הרכב לצ'כיה ולכן גם מפורשות ביקשתי לא לקבל יגואר שכן זה רכב מוגבל.

עברתי שוב על החוקים של סיקסט - יש שם הרבה Extras, Fee, Charge - לא מצאתי כלום לגבי חציית גבול ..

מישהו פעם שילם לסיקסט על חציית גבול עם רכב גרמני?

פורסם (נערך)

נמרוד - קרא שוב את ההודעה שלי. וזה ניסיון מלפני שבועיים - שלושה, אם כי באוסטריה, לא גרמניה.

כאשר שכרתי רכב בגרמניה לפני מספר שנים האיסור על מעבר למזרח אירופה (וגם לכמה מדינות בדרום אירופה) היה גורף. לגבי רכבי מרצדס ו-BMW היו מגבלות עוד יותר קשות. אבל הדברים האלה משתנים.

כיוון שתנאי ההשכרה באתר של סיקסט גרמניה כתובים בגרמנית - הטוב ביותר יהיה ליצור קשר עם החברה ולברר - במייל או טלפון. טלפון יותר נח, אבל מייל יהיה עם תשובה שתוכל לשמור ולהציג במקרה הצורך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נהג המונית שלקח אותי לשדה, סיפר לי שלגרמנים יש בעיה קשה מאוד מבחינת גניבות רכבים עם מזרח אירופה.

מציע לך ליתר בטחון, לבדוק את זה בשיחת טלפון ולוותר על ה"יהיה בסדר" הישראלי הידוע לשמצה

פורסם

תנאי ההשכרה של סיקסט הם באנגלית.. ניתן לראות אותם בדף ההזמנה.

ואכן ההחרגה היחידה שם לגבי מזרח אירופה היא צ'כיה. שאר המדינות אסור.

לכן אני שואל אם יש למישהו ניסיון חציית גבול עם סיקסט גרמניה

פורסם

בדקת באתר של סיקסט גרמניה? כי אני מצאתי את התנאים רק בגרמנית. אבל אולילא חיפשתי טוב.

אם יש החרגה לצ'כיה כנראה שהיא עברה לקטגוריה יותר נוחה. אבל אני חוזר וממליץ לך - פנה ישירות לעמדת ההשכרה הרלוונטית ושאל. אני עשיתי זאת בכמה מקרים בעבר במדינות שונות, תמיד התשובות כיוונו אותי בבחירת ההשכרה ובתכנון הטיול.

• תוכן חדש...