Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אתמול רכב נכנס בי מאחורה.

כרגע אין 'מלחמת גרסאות' והטלת אחריות, כך שלצורך השאלה שלי נניח שברור שהצד השני אשם.

דיברתי עם חברת הביטוח שלי, שציינה כי היא יכולה לפנות בשמי לחברת הביטוח של הנהג הפוגע ולתבוע החזר של הנזק, כאשר אני רשאי לפנות לכל מוסך ושמאי על מנת להעריך ולתקן את הנזק.

חברת הביטוח ציינה שאם לא יהיה שיתוף פעולה מצד חברת הביטוח של הפוגע- אז אוכל או לתבוע מחברת הביטוח של את הנזק (ואז יגרור השתתפות עצמית והעלאת פרמיה) או לתבוע עצמאית בתביעות קטנות את הנהג הפוגע/חברת הביטוח שלו.

דרך שניה, בה התנסיתי אישית לאחרונה היא תביעה באמצעות המוסך המתקן, אשר מטפל לך בכל הליכי התביעה (כאשר אתה נותן יפוי כוח לעורך דין מטעמו). ההבטחה שלהם היא שמה ששילמת להם- תקבל, בין אם על ידי תביעה ובין אם בהתקזזות מולם. מודה שלא כל כך השתכנעתי שאכן ינהגו כך (בסופו של דבר זכיתי בתביעה בכל התשלומים שהוצאתי על התיקון, כך שלא נאלצתי לריב' עם המוסך).

אשמח לשמוע מה לדעתכם הדרך העדיפה. מצד אחד- יש משהו מאוד נוח בזה שהמוסך לוקח על עצמו את הטיפול לאורך כל הדרך ואתה לא צריך להטריד עצמך בכל הפרוצדורה של תביעות קטנות.

מצד שני, מהחוויה האישית שלי נראה לי שיש שתי חסרונות עיקריים בהגשת תביעה באמצעות המוסך:

קודם כל, לדעתי בתי המשפט לא מאוד 'ידידותיים' כלפי תביעות של מוסך בשם בעל הרכב (בכתב ההגנה צוין מפורשות שמדובר בדרך של מקסום רווחים וניפוח הוצאות כנגד צד ג').

הבעיה השניה היא ש(שוב, מניסיון אישי ותחושה סובייקטיבית לגמרי)- למוסך לא דחוף להלחם עבורך על ירידת הערך של הרכב (שכן הכסף שיניב רכיב זה יעבור אליי ולא למוסך), ולכן מאוד נוח למוסך להתפשר על רכיב זה ובלבד שיקבל מהצד הפוגע את הסכום של תיקון הרכב.

תודה!

פורסם

פיתרון נוסף - לסגור את העניין עם הבן אדם ללא התערבות שלצד ג'. ככה אתה חוסך הרבה זמן ועמלות והבן אדם השני חוסך כסף שהיה משלם אם היה צריך לשלם דרך תביעה.

לא הבנתי מה האינטרס של המוסך לעזור לך עם התיק, אשמח אם תסביר לי.

פורסם

מוסך שיתקן ולא יתעסק בהעמדת עו"ד לטובתך

שמאי שלך.

אם מדובר ב נזק שלא עולה על הסכום של תביעות קטנות (כ33 אלף ש"ח)מעדיף זאת.

בתקווה שהצד השני יסכים לשלם בלי תביעה - עדיף.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הבנאדם שפגע בי נראה אמין והוגן (לפחות מרושם ראשוני). העניין הוא שהרכב שלו נדפק הרבה יותר והוא בכל מקרה יפעיל את הפוליסה שלו, ככה שהכסף לא ייצא מהכיס שלו אלא מהביטוח המקיף שלו.

ברור שאם הביטוח יסכים לשלם בלי תביעה זה עדיף- העניין הוא שהמוסך מטפל גם בזה- פונה לביטוח של הנהג הפוגע ודורש את הכסף, ואם לא מסכימים- מגיש תביעה.

לגבי האינטרס שלהם- קטונתי, אבל ייתכן שהעלות השולית של השירות הזה שווה מבחינתם את הלקוחות שהם מושכים אליהם בעקבות זאת.

פיתרון נוסף - לסגור את העניין עם הבן אדם ללא התערבות שלצד ג'. ככה אתה חוסך הרבה זמן ועמלות והבן אדם השני חוסך כסף שהיה משלם אם היה צריך לשלם דרך תביעה.

לא הבנתי מה האינטרס של המוסך לעזור לך עם התיק, אשמח אם תסביר לי.

פורסם

יש עניין ללכת דווקא למוסך ולשמאי הסדר של הביטוח שלי (הסבירו לי שיקל עליהם לדחות את הצק שאפקיד וגם אם בסופו של יום אחליט לתבוע את הביטוח שלי- ההשתתפות העצמית תהיה נמוכה יותר).

שמעתי לא מעט דברים בעייתיים על כל ההסדר הזה.

פורסם

אני מתקשה להבין, מה מטרת השרשור?

הרי הנהג הפוגע טרם (אם בכלל) התכחש לתאונה, אז על מה כל הברברת?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תכל'ס, לרגע חשבתי שאני באמת סתם מברבר. הרי מה בכלל הבעיה? הנהג הפוגע מודה באשמתו, כל מה שנותר לי הוא לשלוח לחברת הביטוח שלו חשבוניות על שכ"ט שמאי ועלות תיקון רכב, ותוך מקסימום 3 חודשים הכסף ינחת בחשבון הבנק שלי.

אבל אז, בדיוק ברגע שחשבתי לבקש למחוק את השרשור, נזכרתי שלפני חודשיים קיבלתי כסף על עלות תיקון הרכב שלי בתאונה אחרת בה הייתי מעורב, ושגם היא לא היתה באשמתי.

תנחש מתי ארעה התאונה? נכון, באפריל 2016.

תנחש מה עוד? גם במקרה הזה הנהג הפוגע לא התכחש לאשמתו. זה כמובן לא מנע מחברת השכרת הרכב (שהרכב היה שייך לה) להכחיש את כל העובדות המופיעות בכתב התביעה שהגשתי (באמצעות המוסך) ובעיקר לטעון לניפוח עלויות נזק.

אז אולי לך לא ברור לשם מה הברברת, אבל לי, מניסיוני הדל אך הדי מר- ברור שלפחות כאופציה א"א לשלול תרחיש בו חברת הביטוח מסרבת לשלם את כל עלות הנזק, ומכאן מגיעה שאלתי-

מה עדיף- לתבוע באמצעות המוסך המטפל או באופן אישי.

השאלה, ד"א, מופנית בעיקר לכאלה שמכירים את הפרקטיקה של תביעה באמצעות המוסך המטפל.

אני מתקשה להבין, מה מטרת השרשור?

הרי הנהג הפוגע טרם (אם בכלל) התכחש לתאונה, אז על מה כל הברברת?

• תוכן חדש...