Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נוזל קירור אחרי שימוש במי ברז

tza
שימו לב! השרשור הזה בן 2226 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אני משתמש כרגע באימפרזה 2006 שבשנים האחרונות מילאו לו מי ברז במקום נוזל קירור, בחודשים האחרונים פעם בכמה שבועות הוא מתחמם וצורך מים במאמץ ארוך .

השאלה שלי אם מילוי נוזל קירור יגרום להתפוררות מואצת של מערכת הקירור וכדאי למלא מים מזוקקים או שזה שטויות ותמיד כדאי למלא נוזל קירור?

ואגב, איזה נוזל קירור מומלץ?

תודה רבה לכם!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתחמם וצורך מים זה אומר שאתה צריך לשפץ את מערכת הקירור. וזה באמת בתקווה שהמים יוצאים החוצה ולא נכנסים פנימה.

רדיאטור וצינורות, תרמוסטט (אם בכלל יש עדיין כנראה שלא) ואולי גם את הפלנג'ים בתקווה גדולה שלא והם לא התפוררו מדי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מסכים עם כל מילה שלך ונאמר לי שהתרמוסטט אכן פתוח, אך זאת לא שאלתי כי זה עסק של בעל הרכב ולא שלי כמשתמש חד פעמי...

רק רציתי לדעת אם מילוי נוזל קירור יזיק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התפקיד של נוזל קירור זה להעלות את טמפ' הרתיכה ולהוריד את טמפ' הקפיאה.

יכול להיות שאם נוזל קירור הרכב שלך היה מתחמם פחות ומאבד פחות מים.

זה נכון במידה והמים הגיעו לרתיכה.

עוד תפקיד זה שמוסיפים חומרים אנטי קורוזיבים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן עלול להאיץ נזילות שלא קיימות כרגע בגלל סדקים שניסתמו בקורוזיה ואבנית.

ובמים מזוקקים (מי מזגן וכדו') אין בעיה בגלל שאין בהם חומרים נגד קורוזיה, הבנתי נכון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבנת הפוך.

אין בהם מלחים ומינרלים, ולכן ישאפו לקבל לתוכם מינרלים שהם ישיגו באמצעות הפיכת המנוע של הרכב לקורוזיה שתתמוסס במים.

כלומר מים מזוקקים הם לא טובים לזה.

הם כן מתאימים להוסיף אותם לנוזל קירור איכותי שכבר נמצא במנוע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז להוסיף פשוט מי ברז כי כבר אי אפשר להרוס יותר ממה שכבר הרוס והם יגרמו פחות נזק ממים מזוקקים או נוזל קירור?

עריכה אחרונה על ידי tza
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי ממש לא.

מילא אם האוטו לא היה מתחמם, לא צריך בכח להרוס את הראש.

בכללי הכי טוב ויכול גם לצאת יותר זול בסוף, זה לבדוק את מערכת הקירור ולתקן מה שצריך אם צריך.

או לשים נוזל קירור ולראות אם יש הבדל בטמפ', לפחות בשבועיים הראשונים לבדוק נוזל כל יום, אחר"כ לפחות פעם בשבוע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם צריך להחליף את כל המערכת קירור סביב איזה סכומים מדובר?

תבין זה רכב עם 290KKM ומזגן לא עובד, הגה כח עושה בעיות במהירויות 0, הרכב לא ננעל, ובטח שכחתי משהו... זה לא שנתקן את הבעיה הזאת וגמרנו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הרכב שווה 10,000 שקלים במקרה הטוב, מה הטעם לתקן אותו ב 3,000 שקלים? (בהחלט עלול להגיע לכך).

סביר להניח שהכדאיות תהיה לרכוש רכב במצב קצת יותר טוב בתקציב זהה.

בקרוב מאוד, אם המצב הזה יימשך אתה תיתקע באמצע הכביש עם מנוע גמור מהתחממות יתר, זה רק עניין של זמן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב שווה 3000 שקל במקרה הטוב...

מנסים למשוך זמן עד שיהיו חייבים לקנות משהו אחר.

המצב הזה נמשך כבר הרבה זמן בגלל ערנות גבוהה למד חום מנוע ועצירה בשוליים ברגע שהוא עולה (4-5 דקות מנוחה מספיקים כדי לסיים נסיעה גם אם לפניך העליה לי-ם) והוא באמת ילך כנראה כשאחד הרחפנים במשפחה לא ישים לב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה מוכן לקחת את הסיכון להיתקע בעליות באמצע אוגוסט ולהמתין לחילוץ או מונית, זו בחירה שלך.

מבין את הרציונל כי זה רכב עבודה, אבל עדיין, שום סיבה נראית לעין לתקן רכב בעלות 3,000 שקלים כאשר עלות התקין תהיה מאות אם לא אלפי שקלים לכל הפחות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהמשך לשאלה- להמשיך למלא מי ברז.

אם יש לך אפשרות, תמלא מים מזוקקים בחיי הרכב שכבר נשארו לו, גם ככה הכל באבנית ככל הנראה.

זה שמים מזוקיקם נטו יעשו גם צרות זה ייקח חודשים רבים אם לא שנים, אל תטעה ותחשוב שכפי שכתבו (וזה נכון מן הסתם) שזה יקרה בתוך שבועיים, ממש ממש לא.

מה אני יכול להמליץ לך?

1. לרכוש צבע UV ולהכניס למערכת = תוכל לאתר עם פנס UV חור או נזילה מאחד הצינורות וזה למעשה יאפשר לך להחליף בכמה עשרות שקלים צינור ולמשוך עם הרכב פי כמה וכמה יותר.

2. לאחר כל זה, אפשר ללכת על "החיים והמוות" ולעשות FLUSH עם חומרים ייעודיים למערכת - הסיכון קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 2226 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...