Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי מאזדה 3 מנוע 2000 שנת 2006 .

נורית התראת לחץ שמן מנוע (אדומה) לא נדלקת לאחר פתיחת סוויץ' .

הנורית אמורה להידלק לאחר פתיחת סוויץ' , ולהיכבות לאחר מספר שניות.

לאחרונה נורית לחץ השמן מהבהבת רק כאשר אני מפעיל מזגן.

בנסיעה ללא הפעלת מזגן הנורית לא נדלקת כלל (נסיעה של 50-60 ק"מ).

כשבדקתי את מפלס השמן ראיתי שהוא בדיוק על הנקודה של המקסימום (נבדק כאשר המנוע קר ועל משטח ישר).

התופעה של הנורית שמהבהבת מתרחשת רק כאשר אני מפעיל מזגן, בעת הפסקת פעולת המזגן הנורית כלל לא נדלקת.

יש לי השערה שמדובר בחיוט שאינו תקין או ביוניט לחץ שמן.

האם יש מישהו שיכול להגיד לי היכן נמצא יוניט לחץ שמן מאזדה 3 מנוע 2000 שנת 2006 ?

תודה.

פורסם

גם אם זה רק יוניט לחץ שמן שעלות החלפתו לא יקרה חובה לגרור את הרכב למוסך ולא להמשיך בנסיעה.

הבמקרה הטוב "רק" יוניט לחץ שמן,המקרה המסובך יותר יש בגוצה ברמה מטורפת במנוע ולכן, יש לפרק אגן שמן,לנקות/להחליף רשת משאבת שמן לאחר ביצוע פלאשינג יסודי ושמרני/חודרני לפי הממצאים.

אתה מסתכן בכך שבגלל תקלה כלשהי לא מגיע שימון למנוע ומכאן הדרך לשרשור הבא,מאזדה 3 2006,הלך מנוע קצרה מאוד.

בגרירה למוסך ויפה שעה אחת קודם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הטם שאתה מדליק את המזגן הסלד יורד באופן משמעותי? עצם זה שנורת לחץ שמן לא נידלקת בחצי סוויץ יכול בהחלט להעיד על יוניט שככל הניראה לא תקינה. הייתי אפילו מנסה לשחק טיפה עם החיווט של היוניט ולבדוק שהוא יושב טוב עליה.

פורסם

ברכב מוחלף שמן כל 12000 ק"מ או שנה (המוקדם מביניהם) כך שאני שולל את האפשרות של המקרה המסובך יותר.

בנוסף אחת לשני טיפולים מבוצע פלאשיינג למנוע לפני ריקון השמן.

אני חוזר ומציין ש

התופעה של הנורית שמהבהבת מתרחשת רק כאשר אני מפעיל מזגן, בעת הפסקת פעולת המזגן הנורית כלל לא נדלקת.

יש לי השערה שמדובר בחיוט שאינו תקין או ביוניט לחץ שמן.

אני אוהב לנסות ולפתור בעצמי "תקלות" ברכב לפני שאני פונה לעזרת המוסך.

האם יש מישהו שיכול להגיד לי היכן נמצא יוניט לחץ שמן מאזדה 3 מנוע 2000 שנת 2006 ?

תודה.

פורסם

דייהטסו אפלאוז 97 שהיתה ברשותי מספר שנים,טופלה כל 10,000 או שנה לפי הספר- אותו סיפור נדלקה מנורת לחץ שמן בסיבוב,עצרתי בצד,בדקתי שמן ונוזל קירור הכל פיקס.

אחרי 5 ק"מ,מנוע התחיל לדפוק,התפוצץ ואפילו אבי היקר,שהיה מכונאי טנקים בשמשון נשבע שלא ראה דבר כזה מימיו- 2 חורים בבלוק מנוע בגודל אפרסק עסיסי (כפרי בלבד ולא במקרה העצוב הזה),שנגמר בקניית מנוע מפירוק,פתיחתו ושיפוצו מחדש כיוון שעם שלי לא ניתן היה לעשות דבר.

באותה תקופה גם מוסכים לא הכי עבדו (מלחמת לבנון השניה) ונאלצתי לגרור את הרכב פעמיים (פעם אחת היתה בתשלום).

גם אם זה "רק" יוניט, לגרור למוסך לפני שיגרם נזק בלתי הפיך למנוע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בצד ימין של המתאם לפילטר שמן מנוע. לא קשה לראות אותו.

איזה כייף לי :)

פורסם

מחר רצוי להגיע למוסך.

1. לבצע סריקת תקלות.

2. לבדוק לחץ שמן.

3. לבדוק האם קיימת בוצה במנוע.

הדיון על גבי הפורום לא יוביל לפיתרון הבעיה אלא בדיקה מקצועית של בעל מקצוע.

פורסם

הבוקר פתחתי את כיסוי הפלסטיק מתחת למכסה המנוע וחיפשתי את חיישן/יוניט לחץ שמן

וראיתי שחוט החשמל מנותק.

האם יכול להיות שפתרתי את הבעיה?

תודה אישית למרק10 שכיוון אותי היכן לחפש את החיישן.

מצ"ב תמונות של החיישן המנותק.

20180805_120957.jpg

20180805_121604.jpg

פורסם (נערך)

כן זה מפסק לחץ שמן מנוע.

נתק את הקונקטור מהמפסק ונסה לאלתר תיקון מקצועי.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

חשפתי את חוט והכנסתי לקונקטור דרך חור שמוביל לשתי לוחות מתכת שלוחצות על החוט.

החיבור הוא מהיר ופשוט.

• תוכן חדש...