Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב מאז שרכשתי את הרכב ישנה בעיה קלה או לא קלה.

קצת רקע, ייטי ידנית 2012 נרכשה מיד ראשונה עם 72 אלף ק''מ, שנים ראשונות טופלה במורשה, לאחר מכן מוסך רגיל, טיפול בוצע כל שנה ולא לפי ק''מ (ק''מ נמוך).

אצלי עברה יישור קו במוסך רון שכלל: טיימינג (בעיית שרשרת מרעישה), תושבות מנוע וגיר, פלגים, חוטי הצטה וסליל הצטה.

ממש לפני המכירה עברה טיפול שמנים ופילטרים אצל בעלים קודם.

פילטר אויר הוחלף לפני כמה ימים לפייפרקרוס פנימי (אינבוקס).

מאז רכישת הרכב ישנה תופעה מוזרה, קיוויתי שהישועה תגיע ממוסך רון אבל נראה שאין לו מושג כ''כ על מה מדובר.

אז התופעה היא כזאת: בנסיעה בהילוכים 5 ו 6 (שוב גיר ידני) יותר מורגש בשישי בטווח של סל''ד מ 2000 וקצת ועד בערך 2800 +- (בחמישי הטווח אולי מעט יותר קטן) כאשר אני לוחץ טיפה חזק על הגז ולא בהדרגתיות איטית ישנו רעש מכיוון מנוע/גיר של מאמץ כביכול (כמו ללחוץ עד הסוף על הגז בסל''ד נמוך בהילוך לא תואם) וישנה ויברציה קלה המורגשת בכלל הרכב כאילו נוסע על כביש מעט מקורצף. כל זה נעלם כאילו לא היה כאשר הסל''ד עובר את ה 2800 +- כלפי מעלה או מתחת ל 2000. הקטע המעצבן זה טווח סל''ד של מהירות חוקית בכביש מהיר וזה פשוט לא נעים. כמו כן לפני החלפת התושבות זה הורגש יותר חזק.

אציין שרון בדק בריחה של גדישה, רכיבי הצטה שזה נושא מעט רגיש במנועים הללו הוחלפו, כלל התושבות הוחלפו אך הבעיה נותרה.

רון אמר סע ככה חודש ונראה אם מחמיר או אולי נעלם וכי הרכב מרגיש מצויין ותקין. בפעם הראשונה שעשה סיבוב לא הרגיש את זה ומצד שני איילון היה עמוס למדי, כאשר הרכב הושאר אמר שהרגיש את זה, אחרי התיקון איילון היה עמוס ואני הייתי צריך את הרכב, בחזור כבר הרגשתי שזה עדיין קיים (בכביש 5) וכמובן שהודעתי לו על כך.

את האמת הדבר האחרון שבא לי זה ניסוי ותהייה של מוסך או מוסכים מה שבטח יצא לי מהכיס ולא בטוח איפה זה יגמר עד למציאת פתרון.

אחליף כנראה פילטר דלקלראות אולי ישנה בצשהו, אולי זה משפיע איכשהו (לא הוחלף מעולם) ונראה מה עוד, אולי ניקוי בית מצערת, אולי עוד משהו.

אשמח לרעיונות.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מה שבטוח הוא שניקוי מצערת הוא בזבוז זמן במקרה הזה, אל תתאמץ בכיוון הזה.

ניקוי מצערת עשוי לפתור בעיה בסרק, לא בנסיעה.

יום טוב גם לך

פורסם

מה קורה שאתה מעלה בסרק את הסלד לטווחים האלה? האם גם אז התופעות מורגשות? ומה עם לגרום לרכב להגיע להילוכים האלה שהוא באויר...מורגשות התופעות?

פורסם

בסרק ובשאר ההילוכים אין זכר לתופעה.

להגיע להילוך שישי כאשר הרכב כנראה לא משהו שקל לעשות, הבנתי את ההכוונה אבל בעייתי לביצוע.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לא בעייתי לביצוע ואף קל מאוד. מעלים את הרכב על ליפט או על בוקים שהחלק הקידמי באויר וניכנסים למצב נסיעה בין כל ההילוכים עד אשר יופיע הרעש וכך אולי יהיה קל יותר לאבחן במדויק מהיכן מגיע. בוקים יש פה ללא מעט אנשים אני מאמין שלפי מקום מגוריך יציעו את עזרתם כבר.

פורסם

בפעמים שניסיתי, להרים רכב עם ESP ולתת לו להסתובב זה קצת בעייתי. הרי לא כל הגלגלים יסתובבו

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

ברכבים עממיים, המערכת לא מאפשרת ניתוק מעבר ל-50 קמ"ש.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
נכון...לכן אם קיים כפתור ביטול של ה esp רק לצורך הבדיקה אז ניתן להשתמש בו ולבדוק.

הESP יחזור לפעול אוטומטית כאשר המחשב יזהה מהירות נסיעה מעל סף מסויים. אצלי הסף הוא 50 קמש..

אתה יכול לבדוק בקלות מה הסף אצלך בנסיעה

יום טוב גם לך

פורסם

טוב דיברתי עם רון, נשלח את הרכב לאבחון נוסף.

האמת התקלה לא מפחידה אותי, מפחיד אותי הדרך לאתר אותה והחלפת דברים מיותרים.

מצב קיצון מבחינתי זה גיר דפוק ודווקא מצאתי חדש ב 3000 ש''ח שזה זול אפילו.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

עדיין לא יצא לי לאשפז את הרכב, כל פעם שאני חושב לנסוע אין לי כוח להעביר את הכסאות של הילדים לפיאט 500.

מאמין שהשבוע אאשפז את הרכב אצל רון, דיברתי איתו, אמר יעשה מאמץ לאתר את זה.

זה לא כזה מפריע לי כי תכלס בעיקר אשתי עם הרכב בעיר ואני נוסע איתו אחת ל וגם בעיקר בעיר.

אעדכן כשיהיה חדש.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הי. אני יודעת שזה ממזמן אבל האם תוכל לעדכן מה קרה ומה נגמר עם הבעיה? תודה!

עדיין לא יצא לי לאשפז את הרכב, כל פעם שאני חושב לנסוע אין לי כוח להעביר את הכסאות של הילדים לפיאט 500.

מאמין שהשבוע אאשפז את הרכב אצל רון, דיברתי איתו, אמר יעשה מאמץ לאתר את זה.

זה לא כזה מפריע לי כי תכלס בעיקר אשתי עם הרכב בעיר ואני נוסע איתו אחת ל וגם בעיקר בעיר.

אעדכן כשיהיה חדש.

פורסם

זה עדיין קיים אם מתעמקים, לאחר החלפת תושבות זה פחת עד לרמה שזה כמעט לא מורגש, כרגע הפסקתי להתעסק בזה. בזמנו הרכב היה במוסך רון ושם גם הוא לא הרגיש משהו חריג ברכב במספר נסיעות.

אולי בהמשך אתעסק עם זה מתישהו.

יש לך אותה תופעה? ראיתי בפוסט אחר ששלך עם תיבת הילוכים dsg נכון?

Sent from my MI 9 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני עם ייטי 2010 אוטומט. כן, זה dsg נכון? נדלקו לי נורות שלא מוצאים מה הסיבה להן. עלתה סברה שצריך להחליף ידית הילוכים. אני שוקלת למכור את האוטו ולא רוצה להשקייע הרבה בלהיפטר מהנורות או למצוא את הבעיה...אוווף.

זה עדיין קיים אם מתעמקים, לאחר החלפת תושבות זה פחת עד לרמה שזה כמעט לא מורגש, כרגע הפסקתי להתעסק בזה. בזמנו הרכב היה במוסך רון ושם גם הוא לא הרגיש משהו חריג ברכב במספר נסיעות.

אולי בהמשך אתעסק עם זה מתישהו.

יש לך אותה תופעה? ראיתי בפוסט אחר ששלך עם תיבת הילוכים dsg נכון?

Sent from my MI 9 using Tapatalk

• תוכן חדש...