Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר שרשור שני או שלישי שלי מאז שאני מחפש רכב, שני הרכבים על הפרק, נתונים יבשים

סקודה יטי 2013 ידנית 1.2 עם 84 אלף ק''מ, מטופלת אצל רון ונשמעת במצב מעולה.

פולקסוואגן ג'טה עם tdi 1.6 ידנית עם 135 אלף ק''מ, מטופלת במורשה ועל פניו נשמעת טוב.

אחרי ששללתי שהן מסוחר, היטי בודאות הג'טה דיי בטוח.

מה עדיף?

כוונת החזקה לפחות 3 שנים, היטי כי אשתי רצתה ג'יפון ולאחר בחינה של שלל המטחנות דלק בתקציב הזה (שנתונים 07-08 לראב4 או הונדה crv) הגעתי לתובנה שזה מיותר וככה הגעתי ליטי.

מבחינת מרווח מחיה שתיהן עונות על הדרישה וגם התאי מטען מספקים, אנחנו זוג + 2 (2 כסאות בטיחות גדולים) ובמהלך התקופה היד נטויה. נסועה לא ברור למה אבל סוגרים כ 20 אלף ק''מ בשנה.

אחרי המגאן סטיישן שהייתה לי יש לי חיבה גדולה לדיזל ואם זה ידני אז בכלל!

אציין שבאף אחת מהן לא הוחלף מצמד, ביטי הוחלף טיימינג אצל רון ב 80 אל''ף ק''מ (השרשרת עם המותחנים הבעיתיים).

מחיר שני הרכבים כמעט זהה עם הפרש קליל כלפי מטה לטובת הג'טה.

לשאלותיי:

מה עדיף מבחינת החזקה? ביטוח? טיפולים?

האם ישנה בעיה כלשהי עם הג'יטה? הרכב כבר כחודש + למכירה, היה מפורסם תחילה במחיר גבוה אך הבעלים נשמע דיי גמיש ועדיין הרכב שם כבר חודש כאשר הנתונים שלו טובים לדיזל.

את האמת אין לי זמן כל פעם לנסוע לראות ככה סתם רכבים ככה שמעדיף לעשות שיעורי בית לפני.

לציין שלא משנה מה אקנה תותקן תוכנה על הרכב או של בלופין (סופרצ'יפס) או של br performance.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אומנם אין תגובות אבל אעדכן.

התעמקתי בבעיות של שני הרכבים, סביל אצל שניהם אין משהו דראסטי.

הלכתי לראות בבוקר את הג'טה, נראה רכב מתוקתק עם תוספות בטוב טעם, היסטוריה מלאה של טיפולים כולל טיימינג ב 120 אלף ק''מ, הרכב נראה שמור מאוד גם בפנים וגם בחוץ מלבד 2 מכות קטנות הכל שלם ויפה.

הדבר היחיד שהרגיש לי זה תושבות מנוע שככל הנראה יש ביניהן לפחות אחת או שתיים שיצטרכו החלפה, מלבד זאת רכב מרווח וגם נוסע מעולה.

היום אלך לראות עוד את הייטי וישאר לחשוב מה עדיף.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אומנם השרשור לא זכה למענה אז עשיתי מחקר בפורומים בחו''ל ולהלן הממצאים.

מנועי 1.6tdi הינם מעט עדינים, ישנה רגישות של משאבת מים חשמלית שעלולה לנזול. מעבר לזה מזרקים שנהרסים, על פי דיווחים מחו''ל בד''כ כשאחד נהרס השאר באים אחריו אחד אחרי השני בהפרש של כמה אלפי ק''מ, יש דוגמאות על מנועים שהלכו להם מזרקים החל מ 60 אלף ק''מ ומעלה, כמובן ישנם רכבים שזה מעולם לא קרה להם.

מבדיקה עלות מזרק משופץ 1000 ש''ח, אך מפורומים בחו''ל עולה כי השיפוץ לא מחזיק במזרקים הללו וישנו צורך לשים חדשים, לא התעמקתי הלאה והעדפתי לוותר על הרכב כי מזרק ראשון הלך כבר ב 130 אלף ק''מ, כרגע הרכב עם 136 אלף ק''מ ובבעלות נוכחית חצי שנה מה שמעט מחשיד אז כבר העדפתי לוותר על הרכב.

מי שירצה פרטים הרכב מאוד שמור עם היסטוריית טיפולים מלאה, טיימינג שנעשה, יד שניה ובאמת נראה מעולה, מי שלא חושש מזה אז בהחלט מציאה.

מפה נתקלתי בשתי סקודות ייטי עם נתונים טובים על הנייר, אחת נאמר לי הרכב שמור ומטופל, תבוא תראה נדבר על מחיר, באתי, ראיתי, אחרי שראיתי אפילו להציע מחיר לא רציתי כי הרכב נראה רע מדי חיצוני ופנימי וגם ב 5 אלף פחות ממה שביקש לא הייתי קונה אותו, מצד שני רכב שני עם 72 אלף ק''מ יד שניה, אמר לי תבוא תראה ונדבר, מאוכזב מפעמים קודמות התקשתי לתת לזה צ'אנס אבל אז החלטתי להגיע לראות, הרכב שמור ומלוקק ברמה שלא היה על מה בכלל לחשוב להוריד במחיר, כולל היסטוריה מלאה וכו'.

שורה תחתונה ככה סגרנו על ייטי 2012, עם טסט לשנה מלאה, אחרי טיפול תקופתי ושני צמיגים חדשים, הרכב מבחוץ חדש, מבפנים חדש, באמת לא ראיתי רכב שנמצא 6 שנים על הכביש ונראה ככה. כמובן נבדק בהתאם.

חסרון ישנו רק מפתח אחד, השני הלך לאיבוד לפני שנים.

נותר רק למצוא ביטוח סביר.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...