Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה:

הרכב עבר טיפול ראשון בהונדה,שם כתוב שהשתמשו בשמן סינתטי IL ללא ציון צמיגות (באתר הונדה מתברר שהצמיגות היא 5W40) ולאחר מכן,טופל אצל יוסי זיסו,חבר הפורום ושם,השתמשו בשמן בצמיגות 5W30 (C3).

מהתכתבות פרטית עם יוסי זיסו עולה טענה שבחברה משתמשים אכן ב 5W40 של פז והוא מעדיף להשתמש ב 5W30 כדי לצמצם בלאי למנוע.

קיבלתי עם הרכב 3 טיפולים חינם בחברת הונדה (מוסכי מאיר),שאחד מהם אמור להיות בעוד חודש לערך ועכשיו אני בדילמה קשה.

ברור לי שבחברה ישתמשו רק ב 5W40 ועכשיו הרכב הזה יעבור שגעת- פעם שמן כזה ופעם שמן אחר.. מה כדאי לעשות ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הרכב לא מרגיש שמחליפים לו שמן, זה לא בן אדם שאתה מחליף לו תרופה הגוף מרגיש את זה.

אם שתיהם מתאימים לרכב אין שום בעיה - אתה יכול לנסות לבקש מהונדה לשים לך 5W30 אם הם מחזיקים כזה במלאי.

פורסם (נערך)
אז ככה:

,,,,,

מהתכתבות פרטית עם יוסי זיסו עולה טענה שבחברה משתמשים אכן ב 5W40 של פז

והוא מעדיף להשתמש ב 5W30 כדי לצמצם בלאי למנוע.

,,,,

איך אתם יודעים כי כל מוסכי מאיר / הונדה, משתמשים רק בשמן של פז, ולא של יצרנים נוספים.

ואם זה שמן של פז - איך אתם יודעים את האיכות - לפז יש גם שמנים סינטטיים ברמה גבוהה.

איזה בלאי מצמצמים עם 5W-30.

הרי גם שמן 5W-40 בתחילת עבודת המנוע הוא גם בצמיגות 5W .

ההבדל בניהם מתחיל מ 40 מעלות והלאה.

וברור כי ב 100 מעלות ה 5W-40 מגן יותר, ובמיוחד ב 150 מעלות.

איזו הגנה יש על המנוע עם צמיגות 5W-30?

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
היצרן ממליץ להשתמש בשמן 5W20 עם שתי אופציות נוספות ל 0W20 ו 5W30.

5W40 לא מוזכר כלל.

http://mct.yolo.co.il/mehironv2/TipolResults.aspx?Degem=FB866DJS&Year=2013&Car=8006952 .

בקישור של חברת מאיר זה מפרט הטיפול ורשום שחור על לבן 5W40.

כמו כן,מצרף את תשובת ההתכתבות של יוסי זיסו,חבר הפורום לשאלתי על התמיהה בין סוגי השמנים וזו תשובתו ללא עריכה:

"

שלום רב

מזל טוב עבור רכישת הרכב

מוסכי הונדה משום מה החליטו להשתמש בשמן מינרלי של פז 5W40 בכל הרכבים .הדבר גורם לבלאי מואץ במנוע .ברכבי 2016 ומעלה הם עברו ל5W30 ולדגמים ספציפים עברו ל 0W20 כמו שמשתמשים בכל העולם . אני מעוניין שהרכבים שמטופלים אצלי יחזיקו מעמד רב וישמרו .וזו הסיבה שאני משתמש אך ורק בשמנים 100 אחוז סנטטים

בברכה יוסי זיסו

פורסם

קיבלתי עם הרכב 3 טיפולים חינם בחברת הונדה (מוסכי מאיר),שאחד מהם אמור להיות בעוד חודש לערך ועכשיו אני בדילמה קשה.

ברור לי שבחברה ישתמשו רק ב 5W40 ועכשיו הרכב הזה יעבור שגעת- פעם שמן כזה ופעם שמן אחר.. מה כדאי לעשות ?

לנצל את השוברים ולבקש שימלאו 5-30 בטיפול.

פורסם
לנצל את השוברים ולבקש שימלאו 5-30 בטיפול.

האם לא יכולים לומר לי במוסך :זה השמן שאנחנו שמים,אם אתה רוצה לשים משהו אחר תאבד אחריות" -ויש לי עוד שנתיים על מנוע וגיר וחבל...

פורסם

תשאל אותם, לא חשב שתיהיה עם זה בעיה. אחרי הכל זו המלצת יצרן.

הרבה שנים החזקתי סיוויק 2003, חלק מהזמן טיפלתי בה במורשה. היו ממלאים לי שמן 5-40 סינטטי ואם אני לא טועה לסיוויקים היותר חדשים (דור כמו שלך) הם היו ממלאים 5-30.

• תוכן חדש...