Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מעוניין לרכוש רכב משפחתי עמיד וחסכוני ככל האפשר.

מה לדעתכם עדיף:

א. סובארו B3 (מנוע 1500) 2008 עם 85 אלף ק"מ

ב. טויוטה קורולה (מנוע 1600) 2008 גיר רובוטי עם 198 אלף ק"מ

עריכה אחרונה על ידי Rafi68
פורסם

הסובארו חלשה יותר ותהיה פחות חסכונית, אך מצד שני יש לה פחות ק"מ (ובהנחה שתוחזקה כראוי זה לא רע), ולטובתה גיר אוטומטי שנעים יותר לתפעול מהגיר הרובוטי של הטויוטה.

הטויוטה מאידך, חזקה יותר, חסכונית יותר, אבל גמעה ק"מ שהוא פי 2 וקצת ממה שעשתה הסובארו והגיר הרובוטי לא מאוד נעים בפעולותו, ויש לנהוג עליו בהתאם. קח בחשבון שייתכן והקלאץ' קרוב לסוף חייו, אין לדעת.

לו אני הייתי במקומך, לא הייתי בוחר באף אחד מהרכבים האלו, לי אין בעיה לנהוג על גיר רובוטי, אז למרות הסלידה הגדולה שלי מהקורולה הייתי מעדיף אותה, לו הייתי מוצא אחת עם ק"מ סביר והיסטוריית טיפולים מסודרת.

במקרה הנ"ל הייתי מעדיף את ה-B3.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קורולה רובוטית עם קילומטראז כזה, תבדוק טוב טוב אם הוחלף קלאץ לאחרונה ואם נעשה טיפול/החלפה למערכת הפרדת המצמד.

החלפת קלאץ כ1500 ש"ח, מערכת הפרדת מצמד כ3000 ש"ח, מנוע של מערכת הפרדת מצמד (במקרה שהמערכת עצמה תקינה מחליפים רק את המנוע שמפעיל אותה), המנוע עולה 700 ש"ח. בקיצור אם לא נעשה טיפול למכלולים האלה שהזכרתי לאחרונה לא הייתי נוגע. שהרכב תקין הוא נחמד מאוד לנהיגה, המזגן מקרר מצוין והרכב חסכוני מאוד, אני עושה כ 1\16 בנסיעה בינעירונית.

לפי דעתי האישית, אם אתה מחפש רכב כבן 10, חפש רכב במצב מה שיותר שמור, עם קילומטראז נמוך, היסטוריית טיפולים מלאה ויד נמוכה. ככה תבטיח לעצמך שקט. רד מהטויטה.

פורסם (נערך)

B3 נופלת משמעותית מהקורולה בכל הקשור לדרישות שלך.

חפש קורולה רובוטית עם ק''מ נמוך יותר, יש לא מעט.

הגיר בקורולה הוא חצי אוטומט(ידני עם קלא'ץ רובוטי) אם תתרגל תרוויח (יש בנוסף מוד ספורט שמשפר את התגובה של הקלאץ' ומוד לשליטה ידנית + - שזה הכי כיף, מנסיון של 6 שנים ללא תקלות.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

הייתי קונה את הסובארו הזאת ועם נתונים כאלה- רכב בהחלט עמיד , אמין ובטח עולה גרושים (סחירות לא טובה). B3 זה גם רכב נוח ועם בידוד רעשים טוב.

נכון, פחות חזק ופחות חסכוני מקורולה רובוטית, אבל עם גיר אוטומטי שלא צריך להתרגל אליו, גיר אמין מאוד.

וכמובן, אי אפשר לא לקחת בחשבון הפרש בקילומטראז' בין שני הרכבים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש לי B3 כרכב שני.

חסכוני הוא לא! והמנוע יחסית חלש ולקינוח הוא מרווח הרבה פחות מהקורולה.

מה הוא כן-

זול מאוד! לרכישה מה שמתקזז עם החסכון בדלק. (רכבים עם נתונים מעולים עולים פחות מקורולות שחוטות)

אמין מאוד

נסיעה נוחה ונעימה (הקורולה בזה פחות טובה)

אם כח ומרחב זה פחות משמעותי בשבילך תקנה B3 ובעודף תתדלק:)

• תוכן חדש...