Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש נשלח הרכב (טויוטה היילקס 2004) להחלפת מנוע במוסך שנבחר על ידי העסק בו אני עובד.

הורכב מנוע מפירוק מקומי ,כפי שסוכם. המנוע פורק מטויוטה הייאס 2008.

כאשר הגעתי לקחת את הרכב ראיתי כי מדיד השמן לא נכנס היטב למקומו.

ציינתי זאת בפני מנהל המוסך והראיתי לו ולמכונאי המבצע.

אמרו לי הכל בסדר תכניס יותר בכוח...

לא הייתי רגוע אבל כיוון שלא הכרתי את הרכב קודם הסתפקתי בכך שראו את תלונתי.

כאשר בימים הבאים בדקתי שמן הגעתי למסקנה שהמדיד פוגע בקרטר. ובאמת במוסך סיפרו שהמנוע לא התאים עם הקרטר של ההייאס ונעשתה הצלבה בין המנועים.

התעקשתי וחזרתי למוסך (שנמצא במרחק ניכר ממקום עבודתי) הפעם אמרו בסדר . אתה אולי צודק. נסדר.

חזרתי - וגיליתי שפשוט חתכו את המדיד עם דיסק. וחרצו עליו סימנים אקראיים למדידת גובה השמן.

בשלב זה התחילו צעקות

בעל המוסך טוען הזמנתם מנוע ולא קרטר. המדיד והקרטר שלכם ממקודם. אין לנו מה לעשות.

נו...

פורסם

לא מכיר שמנוע מגיע בלי קרטר. אולי הורידו את הקרטר לטובת רכב אחר לפני כן.

תירוץ ושיפצור עלוב של המדיד.

צריך לדרוש קרטר עם מדיד מתאים למנוע.

פורסם

מזל שהקרטר מהמנוע הקודם התאים לחדש, אחרת היה מחזיר לך את האוטו בלי קרטר בכלל..

התשובה של בעל המוסך מגוכחת במקרה הטוב.

יום טוב גם לך

פורסם
במקרה כזה בעל מקצוע רציני לא לוקח על עצמו את העבודה.

חכה... עוד לא ראינו חשבונית .

אגב, למה הוחלף המנוע?

פגיעה בקרטר?

פורסם

המנוע הוחלף עקב חוסר קומפרסיה בשני צילנדרים מתוך ארבעה. (היה ממש ענין מרתק להניע ולנסות לנסוע איתו)

לעניין התאמת הקרטר- לפי מה שהוסבר לי - בהייאס אין בעיית מקום ולכן הקרטר עמוק/נמוך יותר. בהיילקס עם הנעה כפולה מהדגם הזה (משולשים וציריות) אין מקום לאותו הקרטר. וכנראה הוא שטוח יותר. אי לכך להבנתי כמות השמן שונה והמדיד שונה.

מנהל המוסך והמכונאי מתעקשים שמילאו שמן על פי דגם המנוע באוטודאטה. אני ניסיתי להסביר להם שיתכן (מניסיון במנועי טרקטורים) שאותו בלוק יגיע בתצורות שונות של איבזור(כמו קרטר ומשאבת שמן תואמת את עומקו, או חלקים אחרים) ועל כן כמות השמן יכולה להיות שונה לפי תתי סוגים. לא ניתן מבחינתי לדעת כמה שמן יש במנוע.

ארוע כזה של החלפת המנוע עלה כ25000 שח+

פורסם (נערך)

המדיד זה הבעיה הקטנה שלך בסיפור הזה.

להחליף סתם כך קארטר לאחד ממנוע אחר נשמע לי מתכון לצרות.

זה משפיע ישירות על כמות השמן שנדרשת במערכת ואורך חיי השמן.

עלול להשפיע גם על טמפרטורת השמן בעבודה.

למלא לפי אוטודאטה כבר לא תופס, כי אוטודאטה מניח שלא עשו סלט של חלקים ממנועים שונים.

נשמע שהמכונאי שלך עושה עליך ניסויים.. או לא מספיק מקצועי בשביל להבין את ההשלכות.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
הוא הזמין מדיד חדש לטענתו לפי שלדת הרכב. הגיע אותו מדיד ארוך.

בעולם של החלפות מנועים מפירוק, זה כלל לא נדיר שלוקחים מנוע מדגם רכב אחר, שחולק אותו בלוק מנוע כמו הרכב הנתרם, רק נדרש לבצע כמה שינויים, למשל החלפת סעפת, מכסה תזמון, ברקטים של תושבות, ביטול חיישנים ועוד.

בדרך כלל המוסך מכיר ויודע איזה התאמות נדרשות או שמגלה זאת אחרי התיקון.

לא ברור לי מה בדיוק הוא עשה ומה השינויים בין המנועים במקרה הזה אבל אני משוכנע שזה פתיר מבלי "לייצר" מדיד שמן מתאים, אולי צריך להזמין את מדיד שמן של טויוטה הייאס.

הכי נכון זה שהמוסך יתייעץ עם מוסך אחר שביצע עבודה דומה או אפילו מבית העסק ממנו קנו את המנוע, האחרונים לרוב יודעים מה נדרש לעשות במקרים כאלו.

פורסם

לדעתי במצב הנתון אין ברירה אלא לייצר מדיד "קומבינה" ולסמן עליו מינימום ומקסימום על פי מילוי כמות שמן מומלצת להיילקס. מה שכבר נעשה בעצם.

זה מכיוון שיש פה גם את עניין של אורך מוביל המדיד, בגלל מבנה תא מנוע שונה אני מניח שאורך מוביל המדיד לא זהה בשני המנועים.

מדיד של הייאס + אגן שמן של היילקס - לא מתאים.

מדיד של היילקס + אגן שמן של היילקס + מוביל של הייאס - לא מתאים.

אם יש אפשרות טכנית אז על המנוע של הייאס צריכים להרכיב מוביל מדיד שמן של היילקס + מדיד מקורי של היילקס ואז זה אמור להיות בסדר.

• תוכן חדש...