Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת - מאז שגילו לי בעית אי ספיקת לב, בערך לפני שנתיים, שקלתי לעשות מנוי לשח"ל או לנטלי, אולם לאחר שאיפשהו בחול המועד האחרון גילו לי גם הפרעת קצב באחת מעליות הגג של הלב החלטתי שזהו, חייבים - והשאלה היא מה לבחור ואיך לבחור: היום שחל היו אצלי, מחר נטלי, וכיון שאלו שנפגשתי איתם הם אנשי מכירות, אני לא מעריך שכשהם אומרים "אנחנו הכי טובים" הם מייצגים את האמת המוחלטת.

מעבר לזה, אני שוקל לרכוש דפיברילטור, גם בשביל קצת יותר שקט נפשי לעצמי, וגם בשביל שאולי אוכל לעזור לאחרים במקרה ו.... הבעיה היא שיש כל מיני דגמים, כל מיני מפרטים, כל מיני מחירים, וכל אחד אומר "שלי הכי טוב".

אז... מה אתם הייתם עושה?

פורסם (נערך)

שוחחתי עכשיו עם פרמדיק שעובד במדא.

אמר לי ששחל ונטלי הם בזבוז כסף.

יסביר לי מאוחר יותר למה.

בעיקרון , לדעתי - זה חשוב מי יותר זמין באיזורך. למי יש תחנת הזנק גדולה יותר לידך.

דיפריבילטור - אתה כנראה לא תפעיל אותו לעצמך. אז תקנה אחד שהוא הכי ידידותי למשתמש.

המליץ על פיליפס כמותג.

אם הרופא היה מודאג - היה משתיל לך דיפיריבילטור פנימי. כמו קוצב.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

שח"ל או נטלי? לא ידוע אם יש בכלל טעם בשירות, אבל אם אתה רוצה לעשות מנוי בדוק מה פרישת האמבולנסים באזור מגוריך. דומני שברוב המדינה יש רק שח"ל, והפרישה של נטלי מוגבלת למרכז הארץ. צריך לרדת לרזולוציה של היכן עומד האמבולנס יחסית לביתך.

דפיברילטור? אני מסופק אם יש טעם להחזיק בבית. הטעם בשימוש בו הוא אם מישהו צופה בך מאבד הכרה ומסוגל להפעיל את המכשיר באופן מיידי. מבחינת קלות תפעול כל הדגמים דומים, עם צעדים 1-2-3 והנחיות קוליות. מחקרים (על בובות, לא אנשים) הראו שילדים בני 12 מסוגלים לתפעל את המכשירים האלה תוך 1-2 דקות אפילו אם הם נתקלים בהם לראשונה. מכל מקום, כפי שכתב נקמיצ'י, אם אתה נחשב בסיכון גבוה מבחינת הפרעות קצב מסכנות חיים, צריך לשקול השתלת דפיברילטור פנימי. שאל את הקרדיולוג שלך. שאל אותו גם לגבי פרפור הפרוזדורים (או פרפור עליות, אבל לא עליות גג), שאני מניח שהיא הפרעת הקצב שעליה אתה מדבר, והטיפול בו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוד לא נפגשתי עם הרופא אחרי שאבחנו לי את הפרעות הקצב (ראה אותי רופא במיון ועם הקרדיולוג שלי התכתבתי במייל) - אבל כן, הדפיברילטור הוא יותר קו הגנה נוסף, כיון שמההתנסות שלי למדתי להיות יותר זהיר מהרופא, ולו רק בשביל השקט הנפשי שלי, במקומות שאני יכול להרשות לעצמי.

מאוד מסקרן אותי למה לדעתו הם בזבוז כסף.

תודה על הבירורים!

פורסם
(או פרפור עליות, אבל לא עליות גג)

פרפור עליות (עליות הגג היו סוג של בדיחה שכנראה לא עברה טוב).

כאמור, הסיבה שאני שוקל לקנות דפיברילטור היא כפולה: א. כיון שהלב שלי לא תקין, גם אם הרופא לא חושב שזה מסכן חיים, אני מעדיף ללכת צעד אחד קדימה בעיקר בשביל השקט הנפשי שלי. ב. אם כבר יש לי מכשיר כזה, זה מאפשר לי לתת עזרה לאחרים אם אני נתקל במקרה שמצריך את זה.

פורסם (נערך)

אני רוצה לתקן משהו בניסוח שלי, שהיה ראשוני ולא מדויק. אתה צריך לבדוק את הטעם להחזיק בו בבית. שוב, דבר עם הרופא שלך.

תביא בחשבון שהמכשיר הזה מצריך לא רק רכישה, אלא גם תחזוקה תקופתית (טעינת או החלפת סוללות, החלפת מדבקות, בדיקת תקינות).

בסופו של דבר יש הרבה אמצעים שעשויים לעזור - אבל גם להזיק - לך. אתה צריך לדון בהם עם הרופא שמכיר אותך מקרוב, אולי להתייעץ גם עם בני המשפחה.

ועניין אחרון - המונח "הפרעות קצב" הוא מונח רחב מאד, שמאגד בתוכו מנעד עצום של הפרעות שונות, שכל אחת מהן מצריכה התיחסות אחרת, וכמובן אינדיבידואלית לפי שאר הבעיות שלך. לכן, שוב, הוועץ ברופא שלך. ואם אתה רוצה לחפור במרשתת עשה זאת באתרים אמינים - כמו אתרים של איגודים מקצועיים (במקרה שלך, נניח, האיגוד הקרדיולוגי הישראלי, או האמריקאי, או הבריטי, או האירופי) ושל מוסדות רפואיים מוכרים. הזהר מאתרים של א.א.א. (איש אחד אמר, גם אם הוא רופא), כיון שבניגוד לאתרים של מוסדות במקרים רבים אתרים כאלה מבטאים גישה של אדם אחד, לא גישה מאוזנת שעוברת בקרת עמיתים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למיטב ידיעתי הדפיברילטור מותאם לטיפול בפרפור חדרים ולא עליות.

מבלי להיכנס ליותר מדי פרטים, פרפור עליות היא לא מצב סופני ובהחמרה בד"כ מרגישים שינויים בדופק ויש זמן לגשת למיון, או להזמין אמבולנס. לעומת זאת, פרפור חדרים הוא מצב הרבה פחות סימפתי והדפיברילטור עושה מן "איפוס" ללב ואמור להחזיר אותו לקצב תקין.

כל האמור לעיל, לא אמור להוות המלצה לפה או לשם בשבילך, אלא סתם מידע כללי. במציאות, בדרך כלל יש הרבה יותר משתנים במחלות לב (מחלות נוספות, סיבוכים אפשריים, סוגי הפרעות קצב שונות וכן הלאה) ובכל מקרה עליך לגשת לקרדיולוג שלך, לבקש ממנו את המידע ולהתייעץ עמו. הוא יסביר לך את דעתו ואם תבקש, אני בטוח שגם ינמק לך אותה.

רק בריאות.

עריכה:

ועניין אחרון - המונח "הפרעות קצב" הוא מונח רחב מאד, שמאגד בתוכו מנעד עצום של הפרעות שונות, שכל אחת מהן מצריכה התיחסות אחרת, וכמובן אינדיבידואלית לפי שאר הבעיות שלך. לכן, שוב, הוועץ ברופא שלך.

זה ^

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו - מה שכתבת הוא ההמשך לפסקה האחרונה שלי. לא זה המקום ללמד קרדיולוגיה.

לפרפור הפרוזדורים הסיכונים שלו, ואין לזלזל בהם.

הדפיברילטור האוטומטי מיועד לטפל בסוגים אחרים של הפרעות קצב. על פות"ש לפנות לקרדיולוג שלו על מנת להעריך את הסיכון להפרעות מסכנות חיים אלה, ולהתאים את הטיפול לפיו.

פורסם

אין בינינו מחלוקת.

המידע שכתבתי הוא לא כדי ללמד קרדיולוגיה, שאין לי יכולת ללמד, אלא נימוק לשורה התחתונה של דבריי: לפני שאתה קונה דפיברילטור ועושה מנוי כזה או אחר, כדאי מאוד להיוועץ בקרדיולוג.

אני מודה שאני לא בקיא בכל סוגי הדפיברילטורים, אבל בכל זאת המלצתי עומדת. קודם קרדיולוג, אחר כך קניות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לטענתו לנטלי ושח"ל אין מספיק אמבולנסים.

נניח חו"ח אתה מתקשר/לוחץ על כפתור זמן ההגעה ארוך והרמה המקצועית ממש גרועה. ברמה שלא פעם מד"א מגיעים לתקן פאשלות שלהם.

ולטענתו בחלק גדול מהמקרים בכלל אין להם אמבולנס פנוי ואז הם מזמינים מד"א עבורך - וזה איטי יותר מלהתקשר ישירות למד"א.

ואז בסופו של דבר יוצא שאתה מזמין אמבלונס של מד"א ומשלם על זה המון כסף בחודש.

בנוסף אם מד"א באים אלייך ולא מפנים, רק עושים אקג ולא מפנים וכו' זה עולה 180 ש"ח ואפילו אם תזמין אחד בשבוע זה זול יותר ממנוי אצל שח"ל.

לסיכום לדעתו - הם גם לא מגיעים בזמן, גם רמת הרפואה נמוכה.

היום שיש לך איחוד הצלה וכונני מד"א שמגיעים מהר - לא יודע מה היתרון. הכפתור?

פורסם

מנסיון אישי מלפני החג, נזקקתי לשירותי רפואת חירום. בערך שלוש דקות אחרי הקריאה למדא הגיע מתנדב איחוד הצלה. דקה אחריו ניידת נט"ן עם ארבעה אנשי צוות, ודקה אחכ עוד אנשי איחוד הצלה. סהכ היו תוך דקות ספורות 7-8 אנשי רפואה בבית, עם ציוד שמספיק לאר"ן.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

האמת היא שהסיבה העיקרית שעניין אותי המנוי בשח"ל/נטלי זה לא האמבולנסים שלהם - למרות שיש עמדת הזנקה שלהם לא רחוק ממני בצומת רעננה, יש גם עמדת מד"א קרובה - מה שעניין אותי בעיקר הוא מכשיר האקג הנייד, שנראה לי שחוסך זמן ברמת האבחון (במקום לרוץ לחדר מיון, להרשם, לחכות לאחות, לספר לה את הסיפור, בדיקת דם, ורק אז אקג אני פשוט מתחבר אליהם ומשדר, וקרדיולוג - לטענתם לפחות - מסתכל על זה בזמן אמת ומחליט מה הטיפול הדרוש).

פורסם

אתה יכול לעשות נוי לשירות זה בלבד. שוב לא בטוח שזה נכון, רק הרופא שלך יוכל לתת לך עצה מותאמת אישית.

פורסם

על זה דווקא שאלתי את הרופא - הוא אמר שמבחינתו אין לו דעה לכאן או לכאן: הוא לא שולח חולים שלו לחברות האלו, אבל אם זה יכול לתרום לשקט הנפשי, אפילו פסיכולוגית, אז זה בטח לא רע ללב ולנפש.

פורסם

התשובה לשאלתך עושים מה שהדוקטור אומר שצריך.

מכשיר שיושב על הארון ובזמן אמת הסוללות יהיו ריקות או שלא יהיה מי שיתפעל אותו טוב רק לשקט נפשי.

מכיר מישהו עם בעיות בלב - השתילו לו דפיברילטור. וגם הוא צריך פעם בכמה שנים להחליף סוללות (בחדר ניתוח).

• תוכן חדש...