Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בגלל יד הגורל ושילוב עם קבלת החלטות לא מיטבית ההורים שלי נשארים ללא פנסייה, אין להם אף חסכון חוץ מ2 דירות (אחת אנחנו גרים בה).

קצת רקע:

להורים חברת תיירות+חנות מזכרות ומתנות הפונות לקהל הרוסי. בשנים האחרונות כמות התיירים הולכת ויורדת, החנות עובדת טוב רק לפני חגים נוצריים בעיקר (דצמבר זה השיא) ושאר השנה עובדת די בסדר אבל לא וואו.

לעסק יש גם וואן שעבר למעלה מ305 אלף קילומטר ואני מפחד לגבי עתידו.

כיום העסק עובד במתכונת הבאה-אמא שלי קבוע בעסק,אבא שלי מסיע תיירים כשיש או עושה הקפצות לרכבים גדולים יותר שאמא שלי ממלאה מערים מרוחקות,כשאין אז הוא עם אמא שלי. יש כמה מדריכים שעובדים לפי הזמנה ולא קבוע, יש חברות הסעה שעובדות לפי הזמנות.

הבעיה העיקרית של עסק מסוג זה הוא שצריך תמיד תזרים כספים גבוהה ומהיר, כי המדריכים והנהגים/ ספקי סחורה לחנות מקבלים תשלום מיד והרווחים נכנסים אל העסק רק מאוחר יותר. ברגע שנוצר פער הכי קטן אז נוצרים קשיים.

כמו שציינתי לעיל קבלת החלטות לא הכי טובות ויד הגורל פגעו בנו כלכלית בשנים האחרונות, אבא שלי קיבל החלטה שהוא רוצה לעבוד שכיר. רוב חייו עבד כשכיר בתעשיות כאלה ואחרות בתפקידי ייצור בכירים-מי עדן,גלטרוניקס ועוד. אחרי זה הצטרף אל אמא שלי לעסק.

הבעיה העיקרית היום היא הגיל שלו, אבא בן 60 וקשה למצוא עבודה ראויה עבורו. כרגע אנחנו עומדים בפני החלטה קשה כאשר 2 אופציות מולנו-

*הראשונה עבודת הרכבה במפעל ציוד השקייה עם כמה מכרים שלו בסביבת עבודה ממש טובה ותומכת אבל פשר הדבר שהוא עוזב את העסק לחלוטין, מוכרים את הוואן והיקף העבודה בעסק יורד.

*השנייה היא בעיני לא ראויה אבל יותר מתאימה למציאות, מאבטח במפעל עם משמרות סופר גמישות לפי הצרכים שלו.

משכורת במפעל ציוד השקייה גבוהה ב2 שקל יותר, נסיעה למפעל 40 דקות כל כיוון עם הסעה (הנסיעה נכנסת למשכורת). העבודה כמאבטח 10 דקות מהבית.

יתרונות באופציה הראשונה-למכור את הוואן שכרגע תקין אבל כל רגע יכול להפיל פצצה כלכלית,עבודה שבעיני יותר מכבדת אותו,עבודה עם חברים.

יתרונות באופציה השנייה-ימשיך לעזור לאמא, הכסף תכלס כמעט אותו דבר וכמאבטח הוא פשוט יגרד את הביצים כל היום במקום לעבוד בהרכבה.

ההורים שלי כבר נואשים מכך שהם לא מצליחים להחליט, ביקשו ממני עזרה ואני מתחבט עם עצמי ולכן פונה אליכם לשמוע את הדעות שלכם.

מי שיירצה לשמוע מה הפשר ביד הגורל אשמח לפרט לו בפרטי.

תודה מראש!

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל ל-99% מהעסקים הקטנים-בינוניים יש מחזור חיים, הם מגיעים לשיא בשלב מסויים ואז מתחילים לרדת. אם העסק של ההורים בירידה זה יהיה מעשה חכם לחשוב על לצמצם אותו ולהתחיל לעבוד במקום עבודה אחר.

הייתי הולך על אופציה 1 רק בשביל הגירוי המנטלי של אבא והבילוי עם מכריו - אני גם חושב שזה יהיה טוב למערכת היחסים של אבא עם אמא. בנוסף מעיף את הוואן בשביל כמה שאפשר לקבל עליו (לפני שהוא מתפוצץ בידיים שלכם והופך לחוב\liability).

מאחל להם רק בריאות, אריכות ימים והצלחה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

מספר שאלות?

האם הנוכחות של אביך בחנות נדרשת בכלל?

האם החנות בבעלותכם או בשכירות?

האם החנות רווחית שנתית?

קו פעילות אחר לאביך, אולי כנהג הסעות למפעלים?

את הרכב הייתי מוכר ורוכש אחד חדיש יותר אם הולכים על האופציה השניה או השלישית שהצעתי.

אם אני מבין את האופציה השניה היא מאפשרת המשך עסק הובלת / הדרכת תיריים יחד עם עבודה כמאבטח.

הפער הקטן בהכנסה מעריך שיכוסה על ידי המשך התעסוקה בחברת התיירות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

קצת מוזר לי שאתה אומר שתנועת התיירים ירדה בשנה שכמות התיירים בארץ היא בשיא של כל הזמנים. אולי תבדקו יעוץ לעסק עם הרשות לעסקים קטנים מה הבעיה ולמה בשנה כזאת ההכנסות לא עולות. אולי צריך למצב את העסק קצת שונה , לשווק בצורה שונה.

Sent from ...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
קצת מוזר לי שאתה אומר שתנועת התיירים ירדה בשנה שכמות התיירים בארץ היא בשיא של כל הזמנים. אולי תבדקו יעוץ לעסק עם הרשות לעסקים קטנים מה הבעיה ולמה בשנה כזאת ההכנסות לא עולות. אולי צריך למצב את העסק קצת שונה , לשווק בצורה שונה.

Sent from ...

את האמת זה מעניין.

מסירות של רכבים חדשים בשיא של כל הזמנים, אבל מוכרים ביד 2 עדיין דופקים מחירים הזויים. עומדות 100 אלף דירות ריקות של משקיעים, אבל עדיין דורשים החתמת ערבים על דירת שני חדרים בשכונת מצוקה. יש זרימה של תיירים (טוב, אולי עכשיו לא בדיוק העונה), אבל העסק של משפחת אובוגי בגירעון.

איכשהו נתונים רשמיים לחוד והמציאות בשטח לחוד.

לשאלה של פות"ש - הייתי הולך על האופציה הראשונה - הולך לעבוד במפעל עם חברים. לעבודה קשה אפשר להתרגל, לסביבה מדכאת כמו חברת אבטחה לא. וגם למכור את הוואן, ולקנות במקומו רכב רגיל (אם אין צורך בוואן), ואם יש צורך בהסדר הסעות לעסק, לפנות לקבלן חיצוני.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
את האמת זה מעניין.

מסירות של רכבים חדשים בשיא של כל הזמנים, אבל מוכרים ביד 2 עדיין דופקים מחירים הזויים. עומדות 100 אלף דירות ריקות של משקיעים, אבל עדיין דורשים החתמת ערבים על דירת שני חדרים בשכונת מצוקה. יש זרימה של תיירים (טוב, אולי עכשיו לא בדיוק העונה), אבל העסק של משפחת אובוגי בגירעון.

איכשהו נתונים רשמיים לחוד והמציאות בשטח לחוד.

.

המואדם לא נכון , בשנת 2016 מכרו יותר מכוניות מאשר בשנת 2017 מהיכן הנתון המוכחל , איך הגעת למסקנה המסומנת בירוק.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

Sent from ...

אולי התיירות דוברת הרוסית?

ואם האבא אינו דובר שפות זרות אחרות, אז יש בעיה, עדיין התייעצות עם בעל מקצוע / הרשות לעסקים קטנים יכולה להועיל

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

האם הנוכחות של אביך בחנות נדרשת בכלל?

בגדול הצורך העיקרי בגבר זה עבור הסחורה אבל אפשר לסדר סחורה פעם בסופ''ש ואם ממש צריך אז גם בערב, אני נגד וחוזר כל יום הבייתה אחר הצהריים ועוזר לא מעט. אז לא.

האם החנות בבעלותכם או בשכירות?

החנות בשכירות.

האם החנות רווחית שנתית?

כן, לא יודע להגיד מספרים אבל רווחית. הבעיה העיקרית כמו שאמרתי הוא תזרים כספים לא כמו שהיינו רוצים שיהיה. למשל זוג שקונה נופש משלם בצ'ק לעוד חודשיים אבל אמא שלי כבר קנתה את החדר מהספק לפני.

קו פעילות אחר לאביך, אולי כנהג הסעות למפעלים?

הרכב חוקית לא יכול לשמש כהסעות, מותר לו לשמש את צרכי העסק כלומר אם קנו חופשה או טיול אז אפשר לספק הסעה אבל לעבוד כחברת הסעות זה לא משהו שמוגדר אצלנו מבחינה חוקית גם הרכב לא א.צ.ז.

את הרכב הייתי מוכר ורוכש אחד חדיש יותר אם הולכים על האופציה השניה או השלישית שהצעתי.

אם אני מבין את האופציה השניה היא מאפשרת המשך עסק הובלת / הדרכת תיריים יחד עם עבודה כמאבטח.

הפער הקטן בהכנסה מעריך שיכוסה על ידי המשך התעסוקה בחברת התיירות.

בגדול כן ,זה הרעיון שלי.

יש תיירים אבל הם הפכו למתקדמים יותר, אף אחד לא צריך את אמא שלי לקניית נופש או טיול מודרך, היום הכל און ליין וזה בסדר כי גם אני קונה ככה אבל כשנשאר כל כך מעט שנים עד לגיל שרוצים בו לפרוש אין הרבה מקום למיתוג אחר.

Sent from ...

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אם העסק רווחי והבעיה היא תזרים בלבד, ייתכן שיש מקום להלוואה גדולה / משיכת חסכון וכד', כדי לתת לתזרים "בשר" של יתרה חיובית משמעותית, וכך לספוג את דחיית התשלומים מהלקוחות.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

עם העסק אני רואה שתי אפשרויות טובות ואחת רעה.

1. לנסות למכור ובכסף שנתקבל הוא קרן הפנסיה שצריך להשקיע.

2. למתג מחדש , לעלות לרשת, לגוון קצת את המוצרים כך שאתם הספק ייחודי ולא עוד מתווך , כמו סיורים מיוחדים באיזור , ואז למשל לפרסם ב trip advisor, או דברים אחרים. לצורך כך אפשר לקבל יועץ בעלות נמוכה מהרשות לעסקים קטנים.

3. השארת המצב הנוכחי עד שהעסק יגווע.

Sent from ...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
איך הגעת למסקנה המסומנת בירוק.

הוא בעצמו כתב שיש לעסק בעיות.

אבל כן, אני מסכים עם מה שרשום למעלה - צריך או לחשוב איך להתאים את העסק לרוח התקופה (לא יודע איך, לא בקיא בענייני תיירות פנים), או לחתוך לפני שבאמת יהיו חובות עצומים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בזמן האחרון אני עוזר לשווק, אתר,פייסבוק , אודנוקלסניקי (פייסבוק של רוסים),עיתונים מקומים. יש כאן עבודה ויש הכנסות, אנחנו חיים יפה סה''כ. הבעיה היא שאין כאן חשיבה לעתיד, אין פנסיה,אין חסכונות הכל מהיד לפה.

אם הייתה עבודה כמו פעם היה אפשר להמשיך אבל כרגע העסק מספיק רק לקיום יום יומי יפה ולא לקיום יום יומי יפה עם חסכון.

אז חשבתי על שתי האופציות,

אחת היא עבודה נחמדה אבל שמורידה את אבא שלי לגמרי מהעסק ומכניסה עוד מקור רווח+מכירת רכב שהוא פצה מתקתקת.

השנייה משאירה את אבא שלי בעסק עם הרכב אבל העבודה היא משהו שמוריד אותו ברמה מבחינתי לפחות.

הדעות בשרשור מתחלקות לכאן ולכאן אז עוד לא הצלחתי להתמקד מה עדיף.

פורסם

נשים בצד את עינייני האגו ( כל עבודה מכבדת את בעליה ).

נחלק את העסק לשניים

אחד החנות- רווחית , משאיר אותה לאמא + סיוע שלך של אבא בכל הקשור ל "סבלות".

השני עסק התיירות - מוכר את הרכב ורוכש עם התמורה רכב חדש/חדיש ( גם אם צריך לקחת הלוואה לשם הרכישה ל 5 שנים, ככה קל יותר תזרימית )שיאפשר גם לעסוק בהסעות חוקית , למפעלים , אולי חלוקת חבילות בעיר ובסביבה, הסעת משפחות לנתב"ג לאירועים משפחתיים , ולא יהווה חשש תחזוקתי.

זה יחד עם עבודת האבטחה צריך להביא יותר הכנסות מאשר המצב היום.

הדירה השניה מושכרת? בכמה? שוויה ?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

@GABIUBOGI

שאלה קצת אחרת. אחרי שההורים שלך יפרשו לגמלאות, אתה רואה את עצמך ממשיך את העסק המשפחתי?

פורסם

חשבתם להשכיר את הדירה שאתם כרגע גרים בה, ולגור בדירה זולה יותר?

אבא שלך הוא איש שאוהב להיות עסוק,או שלא אכפת לו לא להיות בעשייה? לשאלת המפעל או השמירה...

יש אנשים שישתגעו מלהעביר את הזמן ללא עשייה...

לא מייעץ לא ממליץ ולא מבין בזה כלום אולי שווה לכם לקרוא קצת ולהתעניין בקופות גמל.

• תוכן חדש...