Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בניגוד לרוב המגיבים פה אני חושב שזה יגיע הרבה יותר מהר ממה שחושבים: רוב חברות הרכב היום במירוץ להעמיד רכב אוטונומי ראשון, אלו מהן שיצאו בהצהרות מדברות על המחצית הראשונה של שנות ה-20, גם אם ניקח עוד 10 שנים על ההערכות אנחנו מגיעים לסדר גודל של 15 שנה. לדעתי הרבה פחות עד שנראה שיירות של משאיות אוטונומיות עושות דרכן במרחבים של אמריקה ואירופה. מתי תרד המשאית המאוישת האחרונה מהכביש? פחות רלוונטי - כל משאית אוטונומית שתכנס תוסיף עוד נהג (או כמה) מובטל שיצטרך להתחרות על תעסוקה בשוק מתכווץ.

ההשקעה לרשיון 12 טון, כמו שנכתב מעלי, לא מטורפת ולכן אין סיבה לא להוציא אבל לא הייתי בונה על זה בתור מקצוע לצאת ממנו לפנסיה (אבל אם זה מנחם אז סביר להניח שיועצים פנסיוניים יוחלפו בתוכנות עוד לפני נהגי משאית).

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוא נגיד שמשאית אוטונומית "מבצעית" נוע על הכבישים בצורה מסחרית תוך 10 שנים. בהתחלה הטכנולוגיה תהיה יקרה מאוד (בכל זאת צריך להחזיר את הוצ' הפיתוח) ולכן תיכנס רק למשאיות הסופר יקרות וגדולות ובהתחלה הרי ממילא יחייבו נהג שישב בקבינה. עד שזה יחלחל למטה יעברו עוד כ 15 שנים וגם אז לא זורקים את המשאיות הקיימות ולא מפסיקים לייצר רכבים רגילים. מי שצריך משאית שירות שנוסעת יומיים שלושה בשבוע לא ישקיע כל כך מהר במשאית אוטונומית.

לגבי טרקטור אתה חושב במונחים של חקלאות אבל אם תחשוב במונחים של עבודות עפר לא רק שטרקטור אוטונומי לא יגיע כל כ מהר אלא שזה מקצוע שבהחלט אפשר לחלטר יום פה ויום שם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בכלל לא בטוח שזה יהיה כל כך יקר. בכל מקרה, מספיק שרק 10% מצי הרכב על הכבישים מוחלף בשביל להציף את השוק בנהגים שמחפשים עבודה ולהפוך את התחום ללא כדאי.

פורסם
ברגע שיראו פוטנציאל כלכלי שיש בנהגים שמסוגלים לנהוג 24 שעות ביממה ולא לדרוש משכורת ותנאים סוציאליים, יחליפו מהר מאוד.

להסב רכבת לנסיעה אוטומטית הרבה יותר פשוט. קווים קבועים, זמנים קובועים, תחנות קבועות, לא צריך להיכנס לחניות וכו'. עדיין אני חושב שרק ביפן יש קווי רכבת ללא נהג, וזה לא משהו שהפך נפוץ ושגרתי בכל מקום, למה?

פורסם

הטכנולוגיה - כמו תמיד - תגיע הרבה לפני כל השאר. אם הכל היה הולך חלק, יכולנו ליהנות משאיות אוטונומיות בשימוש מסחרי כבר בעוד כמה שנים. בעצם, מי שמעכב תהליכים מאז ומעולם, הם פוליטיקאים, וועדי עובדים, רגולציה, שמרנות ממסדית, תאגידים שיש להם אינטרס הפוך וכדומה.

סתם דוגמא: מנוע חשמלי לשימושי הנעת רכב הודגם לפני למעלה ממאה שנים. האם כיום נוסעים במכוניות חשמליות? כן, אבל מעט מאד יחסית, וזה כי כוחות כלכליים עולמיים (תאגידי נפט למשל, קשרי הון-שלטון וכו') מנעו מהטכנולוגיה להבשיל ולהיות נפוצה.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
להסב רכבת לנסיעה אוטומטית הרבה יותר פשוט. קווים קבועים, זמנים קובועים, תחנות קבועות, לא צריך להיכנס לחניות וכו'. עדיין אני חושב שרק ביפן יש קווי רכבת ללא נהג, וזה לא משהו שהפך נפוץ ושגרתי בכל מקום, למה?

^+1

זו בדיוק התשובה שאני עונה כששואלים מה דעתי. כשמנסים לחזות את העתיד (עד כמה שזה בכלל אפשרי מעבר לאקסטרפולציה 5-10 שנים קדימה), ראוי להסתכל מה קורה בתחומים דומים/מקבילים; גם אם לא מדובר באנלוגיה מלאה, עדיין אפשר לקבל מושג מסויים.

רכבת ללא נהג קיימות למיטב ידיעתי כמעט אך ורק כמערכות סגורות קטנות יחסית, בנמלי תעופה ובמערכות רכבת תחתית. זאת למרות שהטכנולוגיה לנהיגה אוטומטית ברכבת קיימת כבר עשרות שנים. למה? תחום שמרני מבחינה טכנולוגית מול משמעויות בטיחותיות כבדות, חוקים ותקינה, יחסי עלות/תועלת, אולי גם חשש של ציבור הנוסעים. בפועל, אימוץ טכנולוגיות אוטונומיות בחיי היומיום מפגר בהרבה אחרי היכולת, וכך הדבר בכל תחום עם משמעויות בטיחותיות ורגולטוריות כבדות.

לציניקנים אומר בנוסף: בזמן השירות הצבאי נתקלתי בכל מיני סיטואציות בהן עלתה השאלה "למה צריך פה קצין בדרגה X". התשובה, בין השורות, הייתה: כדי שיהיה את מי להאשים במקרה הצורך.

לדעתי אנחנו נמשיך לראות במשך שנים רבות נהגים שותים קפה ואוכלים סנדוויץ' מאחורי ההגה של מכוניות ומשאיות אוטונומיות בדרגות 3 ו-4.

חזיר דיזל

פורסם

לציניקנים אומר בנוסף: בזמן השירות הצבאי נתקלתי בכל מיני סיטואציות בהן עלתה השאלה "למה צריך פה קצין בדרגה X". התשובה, בין השורות, הייתה: כדי שיהיה את מי להאשים במקרה הצורך.

ציטוט לפנתיאון!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

סרטון מעניין על מיוד חקלאי אוטונומי שקיים כבר שנים!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אותו דבר אפשר להגיד על מטוסים אבל מה התמריץ הכלכלי? אנשים בימינו אולי לא יסכימו לעלות על מטוס או רכבת לא מאויישים אבל את הסחורה במשאית אף אחד לא שואל. צריך להסתכל על המספרים: עפ"י משרד העבודה האמריקאי בכל ענף הרכבות מועסקים כ-105K עובדים (מתוכם כנראה מספר קטן בהרבה של נהגי קטר), לעומת 3.5 מליון נהגי משאית - לא צריך להחליף את כולם, אפילו לא את רובם, מה יקרה לענף הזה ברגע ש-10% מצי המשאיות יהיה אוטונומי? יש סיבה לחשוב שזה לא יקרה?

פורסם
אותו דבר אפשר להגיד על מטוסים

בחייאת, את מי אתה מנסה לשכנע?

הסאבוויי של ניו יורק על מסילה קבועה ועם תחנות קבועות מראש זה כמו 220 טון תלויים באויר?

בול אותו דבר!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אפשרי טכנולוגית - זו אינה שאלה. שמי ישראל מלאים מל"טים.

יש שיקולים נוספים, כמו מצבי חירום, קבלת החלטות לשליטה מרחוק, אחריות וכו' אני לא רואה את מטוס הנוסעים ללא טיס כל כך מהר. אפילו ההצעה של מנכ"ל רייאנאייר להשאיר במטוס טייס אחד ולהכשיר איש צוות נוסף למצבי חירום נדחתה בבוז. יש סיבות טובות לכך שמאוד נוסעים מעל גודל מסויים מצוות בשני טייסים ובצוות קבינה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נכון, אז אפשר לסכם שלהסיק מכלי תחבורה אחד לאחר ששונה מהותית זה לא בהכרח רעיון טוב. לדעתי, מי שמסתמך על הדוגמא של רכבות ומטוסים ומניח שגם משאיות יישארו מאויישות בעוד שלושים שנה ייתבדה.

פורסם

אני בדעה שקשה מאוד לחזות את העתיד, יש לא מעט דוגמאות:

למשל לפני 30 שנה היו כבר מכוניות חשמליות ומכוניות עם גיר אוטומטי בערך באותה רמה כמו היום ואמרו ש"עוד מעט" כל המכוניות יהיה חשמליות או עם גיר אוטומטי, מה שלא קרה בפועל.

ומצד שני אם היו לפני 30 שנה אומרים לך שיהיה לך פלסטיק שאפשר לצלם איתו, לשלוח תמונות, לנווט ולדבר עם כל אחד בכל מקום בעולם, לא היית מאמין.

פורסם

אכן קשה לחזות, אפשר להקפיץ את השרשור עוד 15 שנה ולעשות סיכום :-P

לטעמי התמריצים הכלכליים הם כאלה שהופכים את האפשרות למאוד ריאלית.

• תוכן חדש...