Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול מוטורי בגרמניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

אני מתכנן טיול עם חבר עם ניחוח מוטורי בגרמניה קרי: מוזיאונים של מרצדס/פורשה/אאודי מחק את המיותר או לשלב את כולם+המלצות של החברים בפורום.

הנחיתה במינכן משם לאיזור אינגולשטט (אאודי), משם לאזור פרנקפורט שטוטגרט היער השחור וחזרה דרך איזור האלפים לכיוון מינכן.

מדובר באיזור אפריל למשך 4 ימים מלאים (נחיתה בגרמניה באיזור 9 יום ראשון, המראה באזור 10 בלילה מינכן).

כיוון שהזמן דוחק מבחינת אורך הטיול אני והחבר שואפים למקסם כמה שאפשר ממנו.

אנו שואפים לשכור משהו ברמת מרצדס E קלאס או שווה ערך.

אני יותר אשמח מלשמוע המלצות על מקומות שהם MUST או המלצות לגבי שכירות הרכב.

חשוב לציין שזו פעם ראשונה שלי בחו"ל בכלל:shock:, החבר לעומת זאת עם קילומטראז' דיי מכובד בחו"ל, אני מודע למרחקים בין האתרים וזה חלק מהעניין גם לראות ולחוש את גרמניה.

דבר אחרון נורבורגרינג: האם שווה ביקור לאחד שללא ניסיון בנהיגת מרוצים כלל, הבנתי שיש הגבלות מצד חברות ההשכרה לגבי כניסה עם רכב מה אתם אומרים?

תודה מראש לכולם.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צמצם. צמצם.

שרשורים דומים נפתחים כאן חדשות למבקרים. הישראלים הצעירים מתלהבים ואינם מבינים את משמעות המרחקים בגרמניה. בתוכנית שלכם תראו רק אספלט ושלטי דרכים. לא בשביל זה נוסעים לחו"ל

בתוכנית שלך לא תספיק כלום. 4 ימים זה הזמן לטיול במינכן לבדה, בלי לצאת מעבר לפרבריה. זה גם אומר שימוש בתחבורה ציבורית, חבל לשכור רכב. אם אתה מתעקש להתנסות בנהיגה באוטובאהן שכור רכב ליום אחד לנצל אותו בסביבה. וכמובן שעליך להביא בחשבון מגבלות גיל וותק בנהיגה וילונות שכירת הרכב לביטחון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בס"ד

א. תודה על התגובה.

ב. לא מדובר בבחור צעיר (אוטוטו סוגר 36).

ג. חלק מהטיול זה לראות נוף אנשים תרבות וכו'.

ד. אני והחבר יותר מתעניינים בדברים ספציפיים כמו מוזיאונים ומפעלים בתעשיית הרכב.

לגבי כנסיות לצורך העניין אני יכול לקפוץ לירושלים.

ה. במינכן אולי עם נמצא משהו שילהיב (אותנו) חוץ מתעשיית הרכב נקפוץ אליו, וזה חלק מהענייין למה ביקשתי לראות הצות מהגולשים.

ו. יכול להיות שאני על גבול המולהב אבל אני זורם עם נסיעה למרחקים בייחוד שזה בלי האישה והילדים.

פורסם (נערך)

על מוזיאון ב.מ.וו הייתי מוותר. היינו במוזיאון פורשה, מרצדס ו-ב.מ.וו, וללא צל של ספק, המוזיאון של ב.מ.וו הכי מאכזב. זה לא שהרכבים שמוצגים לא מגניבים, פשוט המוזאון עצמו מסודר בצורה קצת הזויה ולא ברורה וגם הדרך בה מקבלים מידע על המוצגים מעצבנת (אפליקציה לטלפון במקום מכשיר ייעודי שמסופק על ידי המוזאון).

המוזיאונים של פורשה ומרצדס מדהימים, כשתהיו בשטוטגרט אני ממליץ לבקר שם. מוזאון פורשה יחסית קטן ואפשר לעבור על כולו בשעתיים-שלוש, אבל מוזאון מרצדס לעומת זאת יכול בכיף לקחת חצי יום ואפילו יותר. פשוט מטריף שם. מסודר בצורה יפה לאורך ההיסטוריה, רכבים מטריפים, אפילו יש מסעדה טובה. שים לב שיש גם רכבים מיוחדים למכירה, אז תיזהר שלא תמצא את עצמך קונה איזה SLR שמוצגת שם :lol:

מה שכן אפשר לעשות במוזיאון ב.מ.וו זה לשכור רכב מעניין.

הייתי שם בספטמבר עם אשתי ועוד חבר, שכרנו M2 ו-M4 ל-8 שעות (יש מבצע כזה של "שלם על 3 שעות [50-55 יורו לשעה] וקבל 8 שעות"), ובסופו של דבר יצא ששילמנו 204 יורו על ה-M2 ו-215 יורו על ה-M4, כולל דלק!

אין שם עמלה אם אתה מחזיר את הרכב ללא מיכל מלא, והם גובים מחיר נמוך יותר מתחנת הדלק לכל ליטר, כנראה יש להם איזה הסכם עם התחנה שליד המוזיאון.

כשאתה לוקח את הרכב הם אפילו אומרים לך שעדיף לך לא להחזיר את הרכב מתודלק, כי אצלהם תשלם פחות.

בנוסף, הרכבים כמובן עם GPS מובנה, ובתוך ה-GPS יש כבר מסלולי נהיגה מוכנים. בגלל שהיה לנו רק 8 שעות אז כמובן שיש זמן רק למסלול אחד מתוך כל הרשימה שם.

בחרנו באחד שהכי נראה לנו, וזרמנו.

חלק מנקודות העצירה עם נופים מדהימים, חלק זה כפרים מרוחקים עם מסעדות מגניבות וכמובן נופים מטורפים, וחלק סתם מבעסות ועדיף להמשיך הלאה. כמובן שהמסלול לוקח אותך דרך כבישים מפותלים ומעניינים, כל עוד תזכור לעדכן את ההגדרות של ה-GPS שלא ייקח אותך דרך כבישים מהירים.

גם במוזאון פורשה אפשר לקחת רכב לכמה שעות. אנחנו לקחנו קיימן S לסופ"ש (48 שעות) בעלות של 500 יורו.

אם זה משהו שמתאים לכם, כנס לאתר שלהם ותזמין רכב. התשלום רק כשמגיעים למקום ואפשר לבטל עד 24 שעות טרם מועד לקיחת הרכב.

בכל אופן, כל הפרטים אפשר למצוא באתר של פורשה דרייב.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

בס"ד

תודה על העצות.

האם נראה לך שווה להרחיק עד נורבוגרינג או שאפשר להנות מהדרכיים הצידיות/ציוריות באותה מידה?

פורסם

צמצם. צמצם.

עשיתי משהו כמעט זהה שנה שעברה, שכירת רכב בפרנקפורט ומשם סימון וי בכל הצ'קפוינטס:

היידלברג, המוזיאון בזינסהיים (חובה), קארלסרוהה, שטוטגארט (מוזיאוני פורשה ומרצדס), אולם, יממה באלפים של אוסטריה באזור Reutte ועשינו את Hahntennjochpass, ואז יום וחצי במינכן. טיול דחוס של חמישה ימים, לא מעגלי, לא כיסה את אינגולשטאדט. לכן אתם צריכים לצמצם. יש לא מעט שרשורים דומים.

לגבי מינכן - מבחינת מוטוריקה יש כאן את המוזיאון של במוו ואת הבמוו-ולט, מוזיאון התחבורה הציבורית של מינכן (MVG Museum), החלק התחבורתי של ה-Detsches Museum שנקרא Deutsches Museum Verkehrszentrum.

יש כמובן את ה Deutsches Museum באמצע נהר האיזר, שהוא מוזיאון עצום שמוכוון טכנולוגיה ומדע. כרגע חצי מהתצוגות סגורות לצורך שיפוצים להרבה זמן, אבל הוא גדול מספיק כדי לא להצליח לכסות אותו בכל מקרה.

אני נסעתי יום אחד למוזיאון התעופה ב Oberschleißheim וקיבלתי את אחת החוויות היותר טובות שלי מכל המוזיאונים שהייתי, וזה בזכות אדם מבוגר כבן 80 שמדריך שם בהתנדבות, היה טייס בכל מיני מדינות בעולם וידע לספר כל פרט על כל מטוס שעמד שם, בצורה מאוד מאוד חביבה ומקצועית.

יש פה גם הרבה תרבות רגילה כמו בכל עיר אירופאית - האיזורים של העיר העתיקה עם הרבה מבנים יפים, ארמון, כנסיות (אפשר להעביר שם בוקר), לראות דברים שקשורים להסטוריה של המפלגה הנציונל סוציאליסטית. Maxvorstadt זה גם אזור של מלא מוזיאונים (כמה של אומנות קלאסית, כמה של אומנית מודרנית, קריסטלים ומזיאון מצרים העתיקה שמאוד ממליצים עליו). בימי ראשון הכניסה למוזיאונים עולה רק אירו.

מה שהייתי ממליץ, וזה הסיבוב הקבוע שלי עם אורחים - טיול בפארק (Englischer Garten), מעבר ב Eisbachwelle ואז הליכה לאורך נהר האיזר מצידו המזרחי עד ל Isartor.

פורסם (נערך)

רותם - אם אתם רוצים לראות משהו שאינו אספלט ושלטים ירוקים עדיף שתצטמצמו לתא שטח קטן.

הזכרת את היער השחור - אני ביליתי בו ובסביבתו שבוע והרגשתי שאני רחוק ממיצוי (סתם, את המוזיאונים בשטוטגארט הפסתדי כיון שעברתי שם ביום ב', שבו המוזיאונים סגורים). לדעתי אם אתם רוצים להנות מהאוירה השארו בתוך הטבעת של מינכן - יום במרכז העיר, יום ב-Deutsches Museum יום ב-BMW+הכפר האולימפי+אצטדיון אליאנץ, עוד יום לבחירתכם, לא חסר מה לעשות ממוזיאון הקולנוע ועד דכאו. וכמובן לא מעט אתרים ברדיוס, נניח, 100 ק"מ. שטוטגרט נמצאת בקצה הטווח - נהיגה של כ-250 ק"מ בכל כיוון. כמובן שאפשר לסדר לילה אחד בשטוטגרט.

אזהרה חמורה: נהיגה באוטובאהן היא דבר מעייף. מאד. נכון שיש קטעים בהם המהירות אינה מוגבלת, אבל כאשר המהירות מוגבלת צריך להקפיד על קוצו של יוד, אחרת תקבל כעבור כמה חודשים ד"ש עם קנס. וכמובן שבתנועה מהירה צריך להיות מרוכז מאד. אם מזג האויר אינו שטוף שמש - תכפיל את העומס, גם המנטלי וגם הגופני.

לגבי כנסיות לצורך העניין אני יכול לקפוץ לירושלים.

המשפט הזה מסכם את חוסר ההבנה שלך. אין דין כנסיה במינכן כדין כנסיה ברומא, בודאי לא כדין כנסיה בירושלים - המגוון בעולם הוא בלתי נתפס. דוגמא למגוון: בטיול האחרון שלי ביקרתי "רק" בכחצי תריסר מפלי מים ב-3-4 ימים. נשמע משעמם, נכון? הרי כולם מפלי מים. אתה חושב על "התנור". אבל, לא - מדובר באתרים שונים לחלוטין, כל אחד מהם מצדיק את הנסיעה והסטיה אליו. כמובן שהטיול לא היה רק מפלי מים, אבל ביעד הזה הם בלטו מאד.

אני לא יודע איזה ניסיון יש לך בטיולים בחו"ל. אני יכול לומר לך שאני התחלתי לפני 18 שנים עם טיול פעם בשנה, בשנים האחרונות אני יוצא לחו"ל 3-4 פעמים בשנה, בדרך כלל בתכנן וארגון עצמי, כך שצברתי קצת ניסיון. הרעיון של "8 מדינות ב-7 ימים" - שזה מה שאתה רוצה לעשות - התאים, אולי, לשנות ה-70 וה-80, שבהן יציאה לחו"ל היה ארוע מכונן בחיי אדם. אנחנו בעידן ה-low cost והאינטרנט, הסיסמא של סופרפארם "קפיצה קטנה לחו"ל" הוא השגרה כיום, נסיעה של 4 ימים מתאימה לטיול בעיר אחת או איזור קטן, ואין שום טעם לבזבז את זמנך על הכבישים וכספך על דלק, כאשר בין קטעי הנהיגה כמעט לא תספיק לראות דבר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בס"ד

בשביל זה פניתי לחברי הפורום, שחלק לא מבוטל עם ניסיון בטיולים בחו"ל.

העצות ממש מועילות יש לי בערך כ - 5 חודשים לתכנן, אומנם "רק" 4 ימים אבל ננסה להוציא את המיטב.

פורסם

אני חושב שזה משתנה מאוד מאדם לאדם, אני טס לחו"ל ואת רוב הטיול מעביר בנהיגה - זה הכיף שלי, יש כאלה שמבחינתם הנהיגה זה רק להגיע מנקודה לנקודה.

אבל מה שכן אני חשוב שלנהוג בין ערים גדולות בכבישים מהירים זה לא מעניין כ"כ, אם נהיגה מעניינת אותך תחפש כבישים צדדים עם נופים מטורפים - נסה לחפש באינטרנט ספציפית על גרמניה, כל מדינה והכבישים המדהימים שלה.

נורברינג הוא חויוה אחרת(פחות נופים יותר נהיגה טכנית במסלול), זה לדעתי מאוד תלוי במה אתה מחפש - אני מחפש לראות נופים ולהגיע לקצה העולם שאני טס לחו"ל(עם רכב, יש כאלה מעדיפים ברגל), יש כאלה שמחפשים מוזיאונים ויש כאלה שמחפשים שופינג - מה אתה יכול להעיד על עצמך?.

אני לרוב טס לשבוע לערך ומתוכם 3-4 ימים של נהיגה(עם עצירות פה ושם מן הסתם אבל 70% מהיום נוהג - במסלול הכי שכוח אל,צר ומלא נוף שאפשר), ושאר הזמן זה או מוזיאוני רכב\סיבוב רגלי בעיר(בכל זאת אחרי 3-4 ימים באוטו אתה רוצה לשחרר רגליים).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

נוקנוק - יש אזורים בהם העיקר הוא נוף, ואתה נוהג מאתר לאתר ועוצר במפרצים כדי להביט בו. או מאתגר עצמך בקטעי נהיגה קשה. לא מפעיל cruise control ומשייט 4 שעות.

גם בטיול שהזכרתי בפוסט הקודם נהגתי (יחד עם בני) כ-1500 ק"מ בשבוע. וגם תוך נהיגה היה הרבה מה לראות בצידי הדרך, כולל מציאת אתרים שלא הופיעו בתכנית הטיול והתגלו כמעניינים מאד. אבל לשרוף 4 ימים באוטובהאן? שם אתה לא רואה כלום חוץ אספלט, ואין שום הנאה מהנהיגה עצמה. הרבה יותר מהנה לנהוג 40 קמ"ש בפיתולי היער השחור ולגלות עוד כפר מקסים ועוד נחל חמוד.

מי שרוצה לשרוף קילומטרים באוטובאהן מוזמן לעשות זאת בכביש 6, עדיין לא מחיר של כרטיס טיסה ולילה אתה ישן במיטה שלך. וד"א - אנשים רבים לא מודעים לכך שהאוטובאהנים הם כבישי אגרה לכל דבר, אבל האגרה לרכב עד 3.5 טון היא אפס. יש פוטנציאל לשינוי בעתיד.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

ולכן כתבתי שלנהוג בכבישים מהירים בין ערים גדולות זה פחות מעניין - אני מסכים איתך ומציע לפותש באם הוא רוצה לנהוג בכבישים מעניינים שיחפש נסיעות שמיועדות לכך.

1,500 קילומטר זה המינימום בטיול נהיגה ממוצע שלי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אני לא יודע איזה ניסיון יש לך בטיולים בחו"ל.

חשוב לציין שזו פעם ראשונה שלי בחו"ל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

רותם, המסלול ש"תכננת" מתאים לטיול של שבועיים וחצי שלושה.באבעה ימים עוד לפני שתבין מי נגד מי ולמה בא ממולך רכב כשיש לך ירוק כבר ייגמר הטיול. בתוך הערים באירופה אין מה לעשות עם רכב (חוץ מלחפש חניה). האוטובאן הוא לא מסלול מרוצים אלא כביש ראשי עמוס ומלא במכוניות ובפקקים בדיוק כמו כביש 6. ואתה תלמד דרך הקשה שגוגל מאד מאד אופטימי בהערכת זמני נסיעה בכביש שאתה לא מכיר.

לגבי הרינג - זה בטח לא המקום להתחרע. אתה לא יכול להכניס את הרכב השכור שלך אלא תצטרך לשכור רכב נוסף שבנוי לרינג (חגורות, כלוב וכו'). תצטרך להתכונן במיוחד כי אתה לא רוצה שיקרה לך

.

בקיצור: תנשום עמוק, תצמצם למה שהכי חשוב לך תתכנן סביב זה, ותחזור לפה לשאול.

בהצלחה וטיול מהנה!

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

בתור אשתו של ההוא עם הM2 והקיימן S מתגובה #4 מצטרפת לדעת הרוב שזמנכם קצר ואתם מנסים לדחוס יותר מידי.

נחיתה ביום ראשון ב-9, משמע רק בסביבות 11 תגיעו לעיר ותתחילו לחפש את המלון, עד שתתמקמו, תמצאו משהו לאכול די נגמר היום, אולי גיחה עייפה בלחץ למוזיאון BMW.

בימי שני המוזיאונים סגורים - ככה שהבחינה הזאת היום מתפספס, אפשר לנצל את היום כדי לשכור רכב מפולפל מחברת השכרה (SIXT למשל) ולעשות את הנסיעה לכיוון שטוטגרט, אולי למצוא דרך ארוכה ומעניינת יותר מאוטובאן כדי להנות קצת מהכבישים והנופים (את הדרך עשינו ברכבת מהירה ככה שלא יכולה להתחייב על נופים, היער השחור נמצא בכיוון השני משטוטגרט), להתמקם שם ללילה וביום שלישי לבקר במוזיאון מרצדס ופורשה (כשעה נסיעה בתחבורה ציבורית בין שניהם) ובערב לחזור חזרה למינכן.

ביום הרביעי אפשר לשכור רכב דרך חברת השכרה או לקחת את החוויה של BMW ON DEMAND ולצאת לכבישי באווריה לכ-6 שעות (8 שעות לא באמת הספיקו לנו כדי לסיים את כל התחנות של המסלול שבחרנו והוא היה בין הקצרים) להחזיר את הרכבים ולהתקדם לכיוון שדה התעופה בחזור (אל תבנו על הדיוטי פרי במינכן).

גרמניה באמת מציעה המון בתחום, גם מוזיאונים, גם מפעלים וגם כבישי נהיגה משובחים עם נופים עוצרי נשימה. לדחוס את כל מה שאתם מתכננים בפרק זמן כל כך קצר משמע לא באמת ליהנות משום דבר. הייתי ממליצה לכם להעריך את הטיול בעוד יומיים שלמים או להתמקד באזור אחד (נניח מינכן ואינגולשטט) כדי לבקר במוזיאונים, מפעלים וגם להנות מהכבישים.

נ.ב: רעיון שעלה לי בדרך. במקום לנהוג לשטוטגרט, לקחת מוקדם בבוקר רכבת מהירה (כשעתיים וחצי) ולשכור רכב בתחנה המרכזית של שטוטגרט ולצאת לטייל בכבישי היער השחור, למחרת בבוקר להחזיר במרכזית ומשם ישר למוזיאונים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

יותר מדי ק"מ בפחות מדי זמן.

ואת זה אני אומר בתור מי ששכר רכב בגרמניה כבר 3 פעמים ויש לו כבר כמה אלפי ק"מ על כבישי גרמניה.

אם אתה רוצה לראות משהו בתקופה כזאת קצרה, הייתי מתמקד באיזור של מינכן ואולי עושה גיחה לשטוטגרט למוזיאון פורשה ומרצדס. (חצי יום לכל אחד נשמע לי סביר לגמרי)

יותר מזה - הרבה אספלט (למרות שהתנועה מכתיבה מהירויות מאוד גבוהות) ותפסת מרובה לא תפסת.

אגב, אני עשיתי לפני כשנה וחצי טיול עם לא מעט אתרים מוטוריים (וגם כמה בתחום התעופה ועל הדרך מקומות מעניינים) בגרמניה עם גיחה קלה לאוסטריה, התחלנו בפרנקפורט וסיימנו בהמבורג. לקח לנו שבועיים, ואני מאמין שאם היה לנו יותר כסף היינו גם מטיילים שבוע נוסף. גרמניה ענקית ויש מלא מה לראות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...