Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קידוח בזכוכית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עוזר לחבר לעשות עבודה כלשהי שדורשת ביצוע קדח יחסית מדוייק בזכוכית בעובי כ-6 מ"מ.

השתמשתי ב-2 מקדחים ייעודים (ראש חנית משולש) , האחד 5 מ"מ לחור פריצה ראשון והשני 10 מ"מ להרחבה לקוטר שביקש, במהירות איטית של המקדח וקירור מים.

עכשיו, בעקבות שינויים אחרונים, החבר מבקש להכניס לקדח תותב גומי שקוטרו חצי אינץ' (12.7 מ"מ). התותב צריך להיות פחוס כמה שיותר על הקדח (slight press fit) כדי לבצע אטימה מלאה.

אני חושב להתחיל בהגדלת הקדח מ-10 מ"מ למידה 12.5 מ"מ ואז לנסות להכניס את התותב.

מניח שעדיף לרכוש מקדח 12 מ"מ (מידה סטנדרטית שלאחריה זה כבר 14 מ"מ גדולים מדי. לא מצאתי מקדח 1/2 אינץ')

ואז נשאלת השאלה:

איך אני יכול להרחיב את הקדח? האם פצירה/שופין עגול יעשו את העבודה או עלולים לסדוק לי את הזכוכית? אולי להתשמש במקדח רגיל שמוכנס במלואו דרך הקדח ואז ל"גלח" את הקדח בתנועה מעגלית סביב המקדח?

החשש הוא כמובן גם מסדיקה וגם מתוצאה של חור "עקום" שלא יאפשר אטימה עם התותב.

תודה.

פורסם

תבדוק אצל יצרן התותב איזב קוטר חור צריך. מקדחים ניתן להשיג במידות ש כל עשירית אבל לא הכל זמין בכל טמבוריה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

ה"תותב" זה מתאם גומי פשוט שהחבר מצא וניתן למצוא אותו בצנרת מים של שפורפרת למקלחת.

אני לא צריך ל"חשב" אטימה, אני דוחף בלחץ (press fit) את התותב מגומי גמיש שמוצא את המקום שלו לכל אורך 6 מ"מ עובי. זה לא צריך להיות IP55 לצורך העניין.

אני גם לא מתייחס לטולרנסים של הגומי או הקדח- בגלל זה משתמש בתותב גומי גמיש מוכנס בלחץ.

עריכה אחרונה על ידי BMW
פורסם

לא מצאתי מקדח מתאים במידה כזו לא סטנדרטית.

השאלה האם שופין או פצירה עלולים לעשות נזק לזכוכית בעובי כזה בזמן שיוף..?

פורסם

לדעתי יהיה יותר קל לתפוס בורג על המקדחה, להבריג עליו את הגומי ולשייף את הגומי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הגומי עצמו כמעט לא ניתן לדפינה ובתוכו יש קדח מובנה קטן יותר שאני לא רוצה לפגוע בו.

מישהו פעם התנסה בשיוף זכוכית?

• תוכן חדש...